- 21 Aralık 2018
- 11
- 18
- 88
- 34
- Konu Sahibi Petrichor6666
-
Ee tabiki yorulur kolay degil bu surecler bizimde oldu acaba evlenebilcekmiyiz ustesinden gelebilcekmiyiz diye ama ben hicbizaman su olmazsa olmaz yada bunlar olmasi lazim demedim.. esime hep hersey zamanla hallolur Allah yardim eder derdim oldu ki evlendik hala daha esim der bana senin o motive edici yaklasimin olmasaydi ben o surecte cok bunalirdim diye.. esin stresli suan sende stres yaparsan olmaz birinizden birinin durumu toparlamasi lazim.. o yuzden diyecegim o ki hersey karsilikli konusup anlasmadan gecer..Diktorya Secret cevap için çok teşekkür ediyorum. Aslında durum farklı ailem zaten altınları takılmıyor yani mehir sonuç olarak. Ama benim babam yok, evimiz de kira. Çok zorlanarak herşeyi çok güzel yapmaya çalıştık. Yaptıkta hamdolsun. Ama onların evleri de var ne bileyim babasının maaşı bizim eve girenin iki katı falandır. Diğer oğluna kız istemeye gidecekler mesela yılbaşında. Dün ailece tanıştılar falan. İnsan ister istemez yoruluyor.
Evet haklı olabilirsin. İşte olabildiğince destek olmalı taraflar birbirne, benim babam da emekli ve hic bir seyş yoktu ben evlenirken, çogu içimdekileri eşim karsıladı. Eger birbirinize yeterince acık olursanız halledilebilirDiktorya Secret cevap için çok teşekkür ediyorum. Aslında durum farklı ailem zaten altınları takılmıyor yani mehir sonuç olarak. Ama benim babam yok, evimiz de kira. Çok zorlanarak herşeyi çok güzel yapmaya çalıştık. Yaptıkta hamdolsun. Ama onların evleri de var ne bileyim babasının maaşı bizim eve girenin iki katı falandır. Diğer oğluna kız istemeye gidecekler mesela yılbaşında. Dün ailece tanıştılar falan. İnsan ister istemez yoruluyor.
Evliliği altın, mal mülk üzerine kurmayın.Nedir bu esya para mevzuları ya.Bunun için dugunden mi dönülür? Nerde kaldı aşk sevgi.Hayat müşterek aileler yapamıosa birlikte yapacaksınız. Cok zengin sevmediğin biriyle evlenmekle, eşya altın için sevdiginden ayrılmak benim için aynı konumda.Herkese iyi geceler diliyorum..
Düğünüme bir ay kaldı. Haliyle hazırlıklar yapıldı. Kız tarafı olarak ailem beyaz eşyalarımın tamamını aldı. Normalde kalan eşyaları da eşimin ailesi alması gerekirken eşim aldı. Bende yatak odasını da alalım birlikte ödeyeceğiz madem aileme çok yük olmasın dedim. Ailesine yatak odasını benim aldığımı söylemimizi istedi. Neden dedim? Sorun çıkmasın düğün öncesi diyor. Benim ailem eşyaları onun almasını sorun yapmıyor ama yatak odasını ben almayınca onun ailesi için sorun oluyor. Mehir olarak 150 gr bilezik istemiştik. Nikahımız da kıyıldı bu mehir üzerine. Ama düğüne bir ay kala yapamayacağız diyor eşim. Çok kızdım. Çok üzüldüm. Ailem elinden gelen herşeyi yaptı arkamda bir sürü borç bırakarak gidiyorum. Ama eşim ailesini hesaba katmıyor. Yardım al diyorum. Onların bir sürü borcu oldu zaten diyor. Bizim hali hazırda şuan evlenince ödeyeceğimiz 50bin borcumuz var zaten. Mehiri konu komşunun akrabanın taktığından yapacaklarmış. Ailem kesinlikle hakkımı vermediklerinde beni evden çıkarmaz. Bana bir akıl verin ne olur
Onların durumunun oldugunu bilmeyerek yorum yaptım canm özür dilerim.Durumları var ve yardım etmiolarsa kırılmakta haklısın.Lakin nisanlına deger veriosan kırma bu konuda.oldugu kadariyla yapın yuvanizi kurun.İnanki ewlendikten sonra bunların bir degeri kalmior.Sevdigine sarildinmi aman neden boş yapmısım diosun.Benim annem hala mehirini almadı babamdan.Helal ettim kizim o cok iyi bi koca oldu bana dedi.Kı bende mehir istedim lakin ew aldik diye helallestim kocamla.Esimin ailesi sadece esyalarimi aldi altin alacak paralari bile yoktu.Napalim el ele verdik yaptik.benim ailemde beyaz eşyalarımi aldi.Geri kalanlarida biz yaptik.Elalem mutlu olacak diye cok altin takacaksiniz diye ısrar etmedim.Cok sukurde hep derler cok tamahkar bi gelinimiz var diye.Dedigim gibi huzurunuz bu yuzden kacmasin.Rabbim zaten yardim ediyor.minnakhatun01 Canım Allah korusun maddiyat değil. Buna çok karşıyım ve bu duruma düştüğüm için nefret ediyorum. Sadece kültürel anlamda eşimin ve ailesinin konuşulmasını istemiyorum. Ailem de biz bu halimizle bir sürü şey yaptık üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Onlar birşey yapmadı diyecek. Aralarında sorun olsun istemiyorum. Kayınvalidem ne yapsa hep söylüyor parasını falan çok rahatsız edici bu yüzden nişan ve nikah kıyafetimi bile yetim maaşımla aldım
Nisan-34 MBalck Matchteacher Diktorya Secret
Sorun değil dedim en son. Madem sana takılanlar senin tasarrufunda ve sende bunları mehir olarak veriyorsan tamam zorlanma. Ama öncesinde Bursada takabilmen ve görünmesi için 20bin kadar borç al bununla bi kısmını al bilezik yap görünsün, herkes bilsin. Düğünde takılır takılmaz da onları bozdurur 20 bini kapatırız. En oluru bu. En azından herkes olduğunu sanacak. Bakarım bi hal çaresine dedi. Ama yoruldum artık bıraktım. Birbirimizi çok kırdık bu konuda.
Beni üzen altın falan değil nefret ederim takmam, öğretmenim takacak ortamım yok zaten. Mesele ailesini bana karşı koruması. Benim ailemin görmemesi.
Ya simdi esin ailesine yuk olmak istemiyo benimde esim herseyi kendi yapmak istedi ama ben ona tek basina kalkamazsin babanda yardim etsin demistim ama bu durumu esimin ailesiyle benim ailem oturup ortak konustular bizimkiler neleri alabileceklerini esimin aileside neleri alabileceklerini konustu fazlasinda zaten hicbirimizin gozu yok oldugu kadar dendi anlasildi eksiklerinide evlendikten sonra kendileri hallederler dendi.. sizinde aileleriniz oturup konusucak gereken neyse yapilicak konsumadan cozume ulasamazsiniz..Nisan-34 MBalck Matchteacher Diktorya Secret
Sorun değil dedim en son. Madem sana takılanlar senin tasarrufunda ve sende bunları mehir olarak veriyorsan tamam zorlanma. Ama öncesinde Bursada takabilmen ve görünmesi için 20bin kadar borç al bununla bi kısmını al bilezik yap görünsün, herkes bilsin. Düğünde takılır takılmaz da onları bozdurur 20 bini kapatırız. En oluru bu. En azından herkes olduğunu sanacak. Bakarım bi hal çaresine dedi. Ama yoruldum artık bıraktım. Birbirimizi çok kırdık bu konuda.
Beni üzen altın falan değil nefret ederim takmam, öğretmenim takacak ortamım yok zaten. Mesele ailesini bana karşı koruması. Benim ailemin görmemesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?