- 7 Nisan 2023
- 1
- 1
- 1
- 26
- Konu Sahibi bluemoonnn
Merhabalar, psikolojik olarak çok bunalmış durumdayım. Sevgilimle 6 yıllık ilişkimin sonunda nişanlandık ve 2 ay sonra düğünümüz var. Ben tek çocuğum ailem özellikle babam bana çok düşkün ve akraba iliskilerimiz fazla kuvvetli. Üniversiteyi başka sehirde okudum o süreçte biraz mesafemiz vardı. Ama atanmadığım icin 2 yıldır evdeyim ve bana daha cok düşkün oldular. Şimdide evlenip uzak bir şehire gideceğim. Onlar için zor olduğunu biliyorum ama ozellikle babam sürekli evime geleceğini kışında bizim onlara gelip bütün kisi birlikte gecirmemiz gerektiğini söylüyor. İlişkim sırasında da iç güveysi istediğini altlı üstlü oturmak istediğini söylüyordu. Bende de bu baskı oluştu ve sürekli bu durumla mı yaşayacağım ileride bu durum sorunlaramı neden olacak korkusu başladı
Kayınvalidem ve kayınbabam kimseye karışmayan insanlar koyde yasiyorlar ayda yilda 1 merkeze gidiyorlar. Kayinvalidem siz mutlu olun kendi evinizde rahatiniza bakın düzeninizi otutturun der. Annemde öyledir. Ama babam, babaannem hatta diğer geniş aile üyeleri sürekli daha evlenmeden gelip kalmaktan bahseder hatta ileride eşimle ailemin olduğu şehire göç etmemiz gerektigini söyler. Ailemi tabiki çok seviyorum ama dugun hazırlıkları zaten stresli, ve anlayamadığım bu baskı var. Babam yazı bizim evimizde geçireceğini, kışıda bizim onun evinde gecirmemiz gerektiğini söyleyip duruyor. Nişanlımı görmezden geliyor
Senin evin diye konuşuyor. Sizin eviniz diye konuştuğunu hiç duymadım. Bu süreçte biraz tavsiyeye ihtiyacım var.
Kayınvalidem ve kayınbabam kimseye karışmayan insanlar koyde yasiyorlar ayda yilda 1 merkeze gidiyorlar. Kayinvalidem siz mutlu olun kendi evinizde rahatiniza bakın düzeninizi otutturun der. Annemde öyledir. Ama babam, babaannem hatta diğer geniş aile üyeleri sürekli daha evlenmeden gelip kalmaktan bahseder hatta ileride eşimle ailemin olduğu şehire göç etmemiz gerektigini söyler. Ailemi tabiki çok seviyorum ama dugun hazırlıkları zaten stresli, ve anlayamadığım bu baskı var. Babam yazı bizim evimizde geçireceğini, kışıda bizim onun evinde gecirmemiz gerektiğini söyleyip duruyor. Nişanlımı görmezden geliyor
Senin evin diye konuşuyor. Sizin eviniz diye konuştuğunu hiç duymadım. Bu süreçte biraz tavsiyeye ihtiyacım var.