Kızlar merhabalar ben sonunda nişanlandım:) Ama bu seferde düğün işleri kafa kurcalamaya başladı
Evli olan arkadaşlar veya bilgisi olanlar; ya bu düğün takısı kime gider acaba? benim kendi bilgime göre çiftlere kalır, onu isterlerse kenara koyarlar, isterlerse harcarlar.
Yani benim bildiğim bu, ama nişanlım düğün takısını bizimkilere mi vercez napcaz deyip kafamı karıştırdı.Bilgisi olmadığı için sorduğunu söyledi ama sordu bi kere ve gerçekten aklıma takılıyor
Bana yardımcı olur musunuz kızlar:18::18::18::18:
bu konu beni de rahatsız etmeye başladı. düğünüm 24 mayıs. benim çalışıp kazandığım, biriktirdiğim 8bin tl param vardı bankada. anneme babama para lazım demeden evimin çok büyük eksiklerini tamamladım. erkek tarafına muhtaç olmak istemedim. mobilyalarımı, yatağımı mutfak eşyamı aldım. yetmedi perdelerin hepsini kendim aldım. daha saymakla bitmez.
kayınvalideme gelince. kendisi bu işin en başında altın meselesi sorulduğunda "o takılar ikisinindir kimse alamaz hak iddia edemez" demişti. sonradan ağız değiştirdi, "siz yeni evli olacaksınız hırsız girer evinize bırakın ben saklayayım ev falan alacak olursanız aynen geri vereyim size" dedi. ben bu kadına güvenmiyorum. nişanlıma da söyledim masrafın büyüğünü biz çektik borcumuzu kapatalım kalanı bankaya atalım diye. nişanlım bu konularda pek bilgi sahibi olmadığı için bana bırakıyor. ama ne olursa olsun emanet olarak bile o takıları kayınvalideme bırakmak istemiyorum. bunu tabii ki nişanlıma bu şekilde söylemem malum annesi kıymetli bu dönemde. ama akıl var mantık var. düğünde bana takacakları bilezikleri kolunda taşıyor kadın. neden? eve hırsız girer diye mi? eğer öyle düşünüyorsa benim takılarımı nasıl muhafaza edecek? hepsini yakasına mı takacak? allah büyüktür düğün günü bile altınlar paralar sayılırken yanımızda hiçkimsenin olmasını istemiyorum eşimle birlikte sayarız diye düşünüyorum rabbim hak edeni hakkından mahrum etmesin.. böyle maddi konular yüzünden de kimseyi birbirine düşürmesin amin.
Kızlar merhabalar ben sonunda nişanlandım:) Ama bu seferde düğün işleri kafa kurcalamaya başladı
Evli olan arkadaşlar veya bilgisi olanlar; ya bu düğün takısı kime gider acaba? benim kendi bilgime göre çiftlere kalır, onu isterlerse kenara koyarlar, isterlerse harcarlar.
Yani benim bildiğim bu, ama nişanlım düğün takısını bizimkilere mi vercez napcaz deyip kafamı karıştırdı.Bilgisi olmadığı için sorduğunu söyledi ama sordu bi kere ve gerçekten aklıma takılıyor
anlamadığım şey kiralık eve hırsız giriyoda ev satın alınınca o eve hırsız girmiyor mu?
ya da ev alırsanız ona kullanırsınız mı demek istedi...
yada kayınvalidenizin evine hırsız girmiyo mu?
enteresan olmuş bence de kimseye vermeyin...
evet ev alırsanız ona kullanırsınız demek istedi. sen nasıl saklayacaksın diyince ben onu saklarım merak etme diyor.
o zaman benim olacak bileziği de gezdirmesin kolunda dimi ama?
beyaz eşyayı bile büyük kaynım hediye etti. erkek tarafının doğru dürüst masrafı yok şu an. düğünü ucuza kapatacaklar zaten. gelinliğim 3.000 tl iyi ki pahalısına gitmişim. bir de halı alacak onu da bizim takılarımızdan çıkarmayı düşünüyor bence günahı boynuna..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?