• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğünde atılan gelin çiçeği kimde kalır?

todo

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2013
5
0
6
Ankara
merhaba, 1 ay sonra evleniyorum ve gelin çiçeği arıyorum. yapay alacağım ama aklıma takılan bir soru var:
bekar kız arkadaşlarım özellikle istiyor, düğün bitiminde çiçeğimi atacağım. çiçeğim tutan kişide mi kalacak? geri istesem ayıp olur mu? geri almam uygun olmazsa aynısından 2 tane yaptırmayı düşünüyorum.

açıkcası benden de isteyenler oldu o an.. at hadi, ee atmycanmı falan gibilerinden, özellkle eşimin yeğeni çok istedi( ki çok severim kendisini) ama çiçeğimi çok beğenerek aldğmiçin direk söledim ben, o avrupada oluyo ben atmam çiçeğimi benim çiçeğim falan gibilerinden şaka yaptım:36:.... :D atmadım :3: yani atarsan ver diye isteyemezsin tabiki , o daha zordu ben bu yolu seçtim .. ama mesela özellikle düğün öncesi isteyen olsaydı atcaksn dmi ben kapcan falan gibi 2 tane yaptırrdım bende ucuzundan ama :46:

kendiniz saklamak istiyorsanız ya atmayın ya da başka bir tane daha yaptırın.
en yakın arkadaşım çiçeğini atmadı mesela çünkü ben rezerve etmiştim çoktan :9: o da gerçek çiçekti soldu gitti orası ayrı

kizlar bence atsanizda birakmayin tutan kiside kendiniz geri alin cunki kotu birseydir kimdese kalmasi kendinizde kalmali ( cok kisiden duydum eyer kendisi almazsa ciceyi ugursuzluklar oluyor ailede )buda benim duyduklarim:71:

$2013020-1-746x1000 (1).jpg
bundan aldım 2 tane. uğursuzluk olayını ben de duymadım, çiçeği alan kişiden istemem ama geri verirse de nedimelerimden birine veririm hatıra olsun :) teşekkür ederim cevap veren herkese :)

Son düzenleme:
Uğursuzluk falan olmaz bu tarz hurafelere inanmayın. Ve evet çiçeği geri istemek ayıptır, çiçeğinizi atıyorsanız çiçeği kapan kişide kalır. Kendinize saklamak isterseniz de ya aynısından iki tane yaptırın ya da hiç atmayın daha iyi.
Ya da benim yöntemim şöyle olacak, gelinlikçinin verdiği yapay çiçeği atıcam ve o gün fotoğraf çekimi de olacağı için canlı çiçeklerden güzel bir gelin buketi yaptırıcam. Tabi bunun tam tersini de yapabilirsiniz. Yapay çiçeği sevdiyseniz onu atmayın.
Ama hayaller kuran ve çiçeği kapmış kızceğızlarımıza çirkeflik yapmayın :)

Arkadaşlar inancımızda "şunu yaparsan uğursuzluk olur" gibi bir şeye yer yoktur.

Ben gelinlikçiden aldığım çiçeğimi atacağım düğün sonunda, kendim için ayrıca çiçek yaptırıp saklayacağım. Attıktan sonra geri istemek hoş olmaz :31:

Ben düğün törenim için gelin çiçeğimi iki tane yapmıştım. Birini Gece sonunda nedimelerime attım. Kapanda kaldı tabiki :1: Diğeride (benim gece boyunca taşıdığım ) bende hatıra olarak saklıyorum.
Hatta eşim içinde iki adet papyon almıştık ki gece sonunda tutum da o güzelim pahalı ve kaliteli papyonunu atmasın diye :)

Daha düğünüme aylar var ama buna bende çok kafa yoruyorum şimdiden. Çiçeği atmasak ta olur ama, o çiçek atma merasimini yaşamak istiyorum, çok eğlenceli gözüküyor uzaktan :) En mantıklısı uyduruk bi çiçek yaptırıp gece sonunda çaktırmadan onu alıp atmak.:47: Attıktan sonra geri isteyenlerde oluyor, o sizin tercihiniz. Ama sanırım bende uygun fiyatlı bir çiçek yaptırıp onu atmayı düşünüyorum

Canım zaten öyle yapılıyor.
Sen kendine düğün çiçeğini yaptır. Gelinlikçilerde falan satılan çiçekler var. O çiçeklerden de edin o nu da atma merasimi sırasında at. Hem attığın çiçek gidene düğün hatırası olarak kalıyor. Hemde sen özene bezene yaptırmış olduğun çiçeğinden vazgeçmemiş oluyorsun.
Ben yaklaşık 10 yıldır bu işi yapıyorum. Ve bir sürü düğün yönettim tüm düğünlerde bu şekilde yapıyoruz. Benim düğünümde de bu şekilde yapmıştım :)

Back