• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğün yaklaşıyo nasıl korunmalıyım?

benvehedeflerim

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2009
529
2
296
Hatay
kime sorsam kime sorsam derken siz geldiniz aklıma:34:3ay sonra falan düğünüm var sizce nasıl korunmalıyım?doğum kontrol hapı kullanıyım mı kullanmıyım mı?kullanacaksam sanırım doktora gidip en uygun olanı kullanmaya başlamalıyım dimi?hap kullanmadan bu işin üstesinden gelebilir miyiz?yani ilk zamanlar prezarvatif kullanmak zor olur galiba diye düşünüyorum.neyse ben karıştırdım iyice siz beni anladınız.yardımcı olursanız sevinirim sevgili bayanlar.

Bence önce doktora gidip doğum kontrol hapı ile başlayabilirsiniz. Yalnız çok geciktirmeyin, aklımda kalmadı şimdi ama bir süre önceden başlamak lazım, koruyabilmesi için. Daha sonra da, spiral, prezervatif gibi, başka yöntemlere geçilebilir ya da doğum kontrol hapına devam edebilirsiniz.

Ben önce doğum kontrol hapı, evlendikten 3 ay kadar sonra da spiral e geçmiştim. Doğum öncesi spiral biraz problemli idi (20 sene önceden bahsediyorum), hala öyle mi bilmiyorum.

cevabın için tşk ederm ben de çok kısa bi süre için kullanırım eğer kullanırsam.çünkü çevremde uzun süre hap kullanıp sonra hamile kalamayanlar var.tabi bu herkes için geçerli değil.ama hap beni tedirgin edecek.ne kdr önce kullanılması gerektiğini bilen varsa yazabilir mi acaba?ufff ayrıca doktora gitmek hiç hoş olmuycak bunu hiçç istemiyorummmm:18:

cevabın için tşk ederm ben de çok kısa bi süre için kullanırım eğer kullanırsam.çünkü çevremde uzun süre hap kullanıp sonra hamile kalamayanlar var.tabi bu herkes için geçerli değil.ama hap beni tedirgin edecek.ne kdr önce kullanılması gerektiğini bilen varsa yazabilir mi acaba?ufff ayrıca doktora gitmek hiç hoş olmuycak bunu hiçç istemiyorummmm:18:

Doktora mutlaka gidin, o versin ilacı. Cünkü bazı durumlarda vermeyebiliyorlar. Bir de korumaya aslında hemen başlıyor ama adetin belli bir gününde alınmaya başlanıyor (buna yeni gelinler cevap versin), hoş doktor da söyleyecektir tabi ki.
Artık evlenince bu doktor işinin kaçarı yok maalesef, hamilelik, şu, bu derken illa ki gidiliyor doktora.

hekimin vereceği doğum kontrol hapını kullanın kesinlikle. hem çok etkili hem de doğru kullanıldığında oldukça yan etkisiz bir yöntem.
ve doktorlar bas bas bağırıyor "doğum kontrol hapı bırakıldığında hamile kalmayı etkilemez" diye. bu korkunuz da yersiz yani.

hekimin vereceği doğum kontrol hapını kullanın kesinlikle. hem çok etkili hem de doğru kullanıldığında oldukça yan etkisiz bir yöntem.
ve doktorlar bas bas bağırıyor "doğum kontrol hapı bırakıldığında hamile kalmayı etkilemez" diye. bu korkunuz da yersiz yani.

uzun süre kullanıldığında sakıncalarının olduğu bir gerçek.ayrıca doktorlar bazen böyle yönlendirmek durumundalar.

mutlaka doktora gidip ilaca başlayın çünkü kronik bir rahatsızlığınız varsa ilaç vermeyebilir. ayrıca düğünden 1 ay önceki reglinizin ilk gününde başlayabilirsiniz. ben de geçen sene 13 haziranda evlendim ilaca 11 mayısta başlamıştım

canım ben benden sana tavsiye doğla olan yolları kullan bende nişanlıyım bu konular hakkımda çok bilgim yok ama arkadaşımın biri var ilk başlarda ilaçla vs diger yolalrla korunuyordu ve belli söre sonra çocukları olmadı

doktorun söyledgiği sebepler ....
1-doğum kontrol ilaçlarının yumurta kalitesini düşürdüğü (yiyip içtikelrimiz bile bazıları tabi kaliteyi düşürüyormuş
2-erkegin korunması mesela p.....tif arkadaşlar sıktığı için spermin kalitesini düşüyormuş
3- bayanların özel günlerinde kullandığı altınlar bile etkileyebiliyormuş
4- erkeklerin kullandığı altın spermlerin kalitesini düşürüyormuş .....

arkadaşlar biliyorum okuyanlar çok abartılı diyecek ama malesef arkadaşım 10 yıllık evli ve 6 7 yıldır çocukları olmuyo sebepte kalitesiz sperm ve yumurtalr çok dikkat etmeliyiz en güzeli en doğalı ........

genelde adetin ilk günü başlatıyorlar ama adetin 2-3,günüde başlayabiliniyor.
yani dolayısıyla düğününden önceki son adteinde başlaman gerekecek hapa...

Doktor olayından da çekinme açıp bir yerlerine bakmayacak. sadece konuşacaksınız. en fazla tahili yapabilir. aklında ne kadar soru varsa hepsine yardımcı oluyorlar. ama cesaret edemiyorsan da sağlık ocağında da gidebilirsin oradaki aile planlamada hep kadınlar vardır sana bütün korunma yöntemlerini anlatır hepsininin yararını zararını ayrıntısıyla anlatıyorlar o konuda cidden yardımcı oluyorlar aklında hiç birşüphe kalmadan kararını verirsin.
istersen ilk başta sağlık ocağına git kadının yönlendirmesiyle doktora gidebilirsin :)

hamileliği herşey etkiliyor. şurada erkek ve kadın faktörü bölümleri var açıp bakarsanız hopla hiç bir ilgileri yok. stres sigara herşey spermin yumutanın kalitesini düşürüyor haliyle hamile kalmak zorlaşıyor.

Ablam 3 yıl aralıksız hap kullandı bıraktıktan 3 ay sonra hamile kaldı ve daha böyle binlercesi var. ben ilk başlarken doktora sorduğumda neden bukadar çok bunu duyuyoruz peki dediğimde eskiden doğum kontrol haplarının hormon değerinin çok yüksek olmasından ötürü bıraktıktan sonra ki koruma evresi daha uzun süreli oluyordu.
ama şimdi öyle değil içindeki hormon değerleri en düşük seviyede korkulacak hiç birşey yok hatta hap yüzünden hamile kalamayan kimse yok kayıtlarda demişti. uzun süreli kullanımlarda hapı bıraktıktan sonra 6 aya kadar koruması devam ediyormuş e haliyle kadın ay ben hamile kalamadım kalmadım eyvah kısır oldum deyip stres yaptıkça hepten zorlaşıyor hamile kalması . Benim bi arkadaşım öyle yaptı çocuğum olmuyor doktora gidiyoruz değerleriniz iyi diyor ama olmuyor hap yüzünden deyip durdu hatta ağlıyordu da diyordum çok stres yaptın daha 1 sene bile olmamış böle düşündüğün için kalamıyorsun filan ama dinlemiyordu. sonra ne mi oldu 1 seneden sonra annesiyle ayrı şehirlerdeydi annesinde bir hafta kaldı kafasını iyice rahatlattı evine geri döünüşünün gecesinde hatun hamile kaldı yaa. sonra da bana diyo ama son 1 aydır hiç aklıma çocuk gelmiyordu çok rahattım demek strestenmiş :60:

AAAAH AH!!

aynı konuyu düğüne 3 ay varken ben de açmıştım başka yerde.

şimdi 10 aylık evliyim. düğünden 3 ay önce yazz 24+4 e başladım. adetlerimi düzene soktu. 28 günde bir, 29. gün şak diye oluyorum.
ama biz evlendikten 3 ay sonra çocuğa karar verdik ve bıraktım. keşke hiiç başlamasaydım. ne saçmalık sudan sebepler için korunmamalı insan. evliliğin tadına varmalıymışım da hemen çocuk istenir miymiş de... keşke kimseyi dinlemeseydim. çocuk olmayınca tadına varılacak evlilik de olmuyor. yıllar geçmedi şükür ama 7 ay bebek istemek ve her adette ağlamak yeterince yıpratıyor. keşke hiç korunmadan çalışmalara başlasaydık.

senin bu konuda düşünceni bilmiyorum. ama korunmak için ciddi bir sebebin yoksa, bence boşver. zaten bebek istediğin zaman olmuyor ki... 1 yıl boyunca düzenli ilişkiye giren kadınların hiç sorun olmasa bile gebelik şansı %25.. doktor söyledi..

yine de sen bilirsin. ben yazz kullanmıştım. yeni kuşak ilaç. su tutumu hiç yok. sivilce, dengesizlik yapmadı bende. adetlerim düzene girdi. ama ilk aylarda adet süren uzuyor. ben 13 gün falan olmuştum başladığım ay.

ille korunacaksan, en temizi prezervatif. o da ilk ilişkide durumu zorlaştırır. :34:

arkadşalar herkes karşılaştıklarını anlatıyor gördükleirini bildiklerini paylaşıyor valla bilmiyorum bende kararsızım ya ilaç kullanırda hormoalrım bozulursa yada çocugum olmazsa diye rabbim herkese hayırlı çocuk nasip etisin inşallah

etrafımda tanıdıklarım var biri 18 yaşında evlendi hemen ilk gecede gebe kaldı biride 29 yaşında evlendi hiç korunmadığı halde 7 ay sonra hamile kaldı.demek istediğim şu yaş faktörü çok önemli.genç yaşlarda daha hızlı tutuyor yumurtalıklar.yaşınız olgunsa eğer hiç korunmayın zaten zor oluyor bu yaşlarda hemen tutmuyor.

Back