• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün sorunsalı..

masal_perisi-

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2018
33
8
1
Merhaba kizlar benim en buyuk sorunum dugun oynmayi hic bilmiyorum ve beceremiyorum bu birinci problemim ikinci olarak annem kina gecesi istiyo fakat bizim yasadigimiz yerde tek bir akrabamiz bile yok hepsi uzak ve akrabalar arasi iliskimizde pek iyi degil bu yuzden onlardan da pek gelen olcagini zannetmiyorum lise son sinifi ve universiteyi baska sehirde uzak biyerde okudugum icin arkadas cevrem farkli ve uzak sehirlerde ve bicogu gelemicek burdaysa sosyal medya kullanmadigim ve hattimi telefonumu degistirip arkadaslarimla irtibatimin cesitli sebeplerle kesilmis olmasi nedeniylede gorustugum ve samimi oldugum sadece 2 arkadasim var yani kina gecesi yapsam gelcek 30 kisi anca cikar en fazla 50 olur onlarda annemin tanidigi yasli teyzeler oyle bi ortamda zaten eglence olmaz yaptigimiz masrafa degmez dugun konusuna gelincede aslinda dugunde istemiyorum ozellikle dugunlerde baba kiz dans ediyolar ya ben hep aglamakli oluyorum zor tutuyorum kendimi dun bile gittim arkadasimin dugunune baba kiz dans ettiler sarilip agladilar ben bakamadim bile kafami telefona gomup kendimi kastim sadece aglamamak icin oyle bi ortama girince hep kendimi dusunuyorum ve babamin yoklugunu cok derinden hissedecegimide biliyorum ama aileler illa biseyler olsun istedigi icin yemekli bi dugun dusunuyorum sadece giris muzigiyle girip ilk dansimizi yapsak daha sonra aperatif ardindan ana yemek daha sonra nikah dugunde kiyilsa ve nikahtan sonra harmandali oynasak karsilikli meyve ve cerez ikramiyla devam etse dugun nasil olur diye dusunuyorum oyle cok oynanan ortami sevmem ama o ilk dansa ve harmandalinada hevesim yok degil bu sekilde bi dugun sizce nasil olur yada yemek vs derken cok mu duragan olur nasil doldurabilirim neler katabilirim dugunume baska gordugunuz yada fikir verebilceginiz bisey var mi ben dugunlere gitmedigim icin pek bisey bilmiyorum bu konuda lutfen fikir verin bana

Ortada buluşun.Dediğiniz programda ilerletin düğününüzü.Anneniz çok istiyorsa evde küçük bir kına yapabilirsiniz.Anladığım kadarıyla kesin karşı değilsiniz kına konusunda.Böylece ortada buluşmuş olursunuz.

Şöyle de bir öneride bulunayım.Daha sonra gerçekten samimi arkadaşlarınız ve kuzenlerinizle eğlenceye gidin kınadan sonra.Hem o ortamdan erken kalkmış olursunuz hem de bir iki şişe patlatın eğlenin.Arkadaşlarınıza atarsınız topu hem.Zorla götürdüler de kıramadım diye.

Mutluluklar

Tesekkur ederim oneriniz icin kinayi hic yapmama konusunda annemi ikna edebilirsem cok daha mutlu olurum aslinda dugunum icinde bahsettigim gibi bisey cok mu sade kalir diye tereddut ettim daha once boyle bi dugune hic katildiniz mi nasil gecti yorumlar falan nasildi

annenizle paylassaniz bu hissettiginizi kimse gelmez kinaya diye istemediginizi belirtseniz ne der ? oynayamam beceremem diye dusunmeyin . o gun sizin gununuz olacak . benim kinam dugunumden binkat daha guzeldi o yuzden iyi ki yapmisim diyorum .

Ilk oncelikle oynama konusuna degineyim ben 25 yaşındayim bugün 2 hafta oldu evleneli. 25 yasima kadar hicbir ortamda oynamadim. Akrabalarim hep düğünlerde moralimi bozdular azcik oynamayı ogren oyna senin düğününde kimse oynamicak kendi düğününde napcaksin diye. Kina gecem evde oldu ben bir oynadım bir oynadım bütün akrabalarim sok oldular düğünümde de ayni şekilde 1 dk bile oturmadim konu komsu akraba arkadas herkesle oynadım ama oyle boyle bir oynamak degil kasikla bile oynadım. Bütün akrabalarim gozlerimin icine baktilar ben oynadikca kursa falan bile gittiğimi düşünmüşler, hatta orkestra bile surekli gelin hanima alkis falan dedi :D peki bilmiyordun nasil böyle imzani attin dugune diceksin. Ritim duygum yuksektir ayrica esimle de birkac prova yaptik düğünden once mesela arabada gezmeye mi gidiyoruz actik son ses çiftetelli ikimiz oynaya oynaya gittik geldik yollarda. Aileden ayrilma konusuna gelecek olursak balayından sonra cok zor zamanlar yaşadım. 1 haftada 5 kilo verdim 2 gün önce konu actim detaylı okumani isterim. Muhtemelen benimle ayni duygulari yasayasacaksin. Oynama konusuna hiç takilma ama aileden ayrilmak konusunda allah yardimcin olsun umarim hissettiklerimi hissetmezsin..

Az kişi olması daha iyi. Evde yaparsınız, daha eğlenceli ve samimi olur. O 2 arkadaşınız gelir sabahtan, kahvaltı yaparsınız, ikramlık hazırlıkları derken akşamüstü olur, saç-makyaj vs derken akşam olur.

Anneniz de çok yakınlarından 8-10 kişi çağırır, onlar kendi havasındayken siz de arkadaşlarınızla eğlenirsiniz.

Millet dağılınca da devam edebilirsiniz kızlarla, sizde kalırlar belki.

Düğün için de babayla dans etme olayı şart değil. Ben düğünümde ne babamla dans ettim ne de abimle. Sadece eşimle dans ettim.

Oynamayı vs hiç bilmezdim. Hatta kınamda oynamadım da beceremem diye. Ama düğünde bütün kurtlarımı döktüm. İlk dansı yaptıktan sonra heyecan kalmıyor zaten, düğün öncesinin bütün stresini attım her telden kafama göre oynayarak.

Kına gecesi konusunda mantıklı şekilde kendinizi anlatırsanız anneniz ikna olabilir. En olmadı evde küçük, samimi bir kona yapabilirsiniz anneniz kırılmasın diye.
Düğün için de dediğini gibi bir düğün bana pek mümkün gözükmüyor. Çünkü bir süre sonra illa biriler oynamak ister ve istekte bulunur. Harmandalına kadar olan kısımda zaten baya bir zaman geçmiş olur. Geriye 1-1.5 saatlik bir kısım kalır onda da oyun havaları olabilir. Gelinlik içerisinde kötü oynama ihtimaliniz yok zaten. Alkış tutsanız bile güzel gözükür :)
Baba-kız dansı da son zamanlarda türedi, ben yapmadım. Ne kimseyi üzeyim ne de babamı o kadar insan arasında zor durumda bırakmayım diye. Siz de yapmak zorunda değilsiniz.

Tesekkur ederim oneriniz icin kinayi hic yapmama konusunda annemi ikna edebilirsem cok daha mutlu olurum aslinda dugunum icinde bahsettigim gibi bisey cok mu sade kalir diye tereddut ettim daha once boyle bi dugune hic katildiniz mi nasil gecti yorumlar falan nasildi
Eğlencesiz bir düğüne -kokteyl tarzında veya nikahı falan saymıyorum direkt düğün- hiç katılmadım.Tabii ki sade düğün yapanlar da vardır.Eğer kafaya bu kadar takacaksanız çalgı devam etsin siz dans etmeyin fazla.Misafirler oynayadursun.Zaten düğünün amacı milleti eğlendirmek.Siz de bol bol fotoğraf çekersiniz arkadaşlarınızla

Anneme dusundugumu hissettigimi anlatsamda bana pek hak vercegini sanmiyorum daha cok uzulur kafaya takar kendimi yalniz kimsem yokmus gibi hissettigim icin bide abimin dugununude kiz tarafinda yaptigimiz icin hevesi bana kaldi sende bari yapalim diyo dugunde de kalan vakit icin farkli biseyler eklemek istiyorum var mi degisik fikirleriniz simdilik planim su sekilde belki araliklar belirledigim sekilde olmayabilir ama ortalama bi tablo cikardim
19.00 olarak belirlenen dugun herkes gelene kadar 20.00 olur
20.00-20.30 ordovr tabagi
20.30-21.00 yemek
21.00-21.30 nikah harmandali pasta
21.30-22.00 taki
22.00-22.30 meyve-dondurma
22.30-23.0 cerez
23.23.30 misafirlere hazirladigim ufak hediyelerden bide yaninda dilek feneri dagitip hepberaber dilek feneri ucursak
Son yarim saatte ben gelin cicegimi atip son ailece pozlarimizi verip fotograf cekinmemizle sonlandirsak?

Merhaba kizlar benim en buyuk sorunum dugun oynmayi hic bilmiyorum ve beceremiyorum bu birinci problemim ikinci olarak annem kina gecesi istiyo fakat bizim yasadigimiz yerde tek bir akrabamiz bile yok hepsi uzak ve akrabalar arasi iliskimizde pek iyi degil bu yuzden onlardan da pek gelen olcagini zannetmiyorum lise son sinifi ve universiteyi baska sehirde uzak biyerde okudugum icin arkadas cevrem farkli ve uzak sehirlerde ve bicogu gelemicek burdaysa sosyal medya kullanmadigim ve hattimi telefonumu degistirip arkadaslarimla irtibatimin cesitli sebeplerle kesilmis olmasi nedeniylede gorustugum ve samimi oldugum sadece 2 arkadasim var yani kina gecesi yapsam gelcek 30 kisi anca cikar en fazla 50 olur onlarda annemin tanidigi yasli teyzeler oyle bi ortamda zaten eglence olmaz yaptigimiz masrafa degmez dugun konusuna gelincede aslinda dugunde istemiyorum ozellikle dugunlerde baba kiz dans ediyolar ya ben hep aglamakli oluyorum zor tutuyorum kendimi dun bile gittim arkadasimin dugunune baba kiz dans ettiler sarilip agladilar ben bakamadim bile kafami telefona gomup kendimi kastim sadece aglamamak icin oyle bi ortama girince hep kendimi dusunuyorum ve babamin yoklugunu cok derinden hissedecegimide biliyorum ama aileler illa biseyler olsun istedigi icin yemekli bi dugun dusunuyorum sadece giris muzigiyle girip ilk dansimizi yapsak daha sonra aperatif ardindan ana yemek daha sonra nikah dugunde kiyilsa ve nikahtan sonra harmandali oynasak karsilikli meyve ve cerez ikramiyla devam etse dugun nasil olur diye dusunuyorum oyle cok oynanan ortami sevmem ama o ilk dansa ve harmandalinada hevesim yok degil bu sekilde bi dugun sizce nasil olur yada yemek vs derken cok mu duragan olur nasil doldurabilirim neler katabilirim dugunume baska gordugunuz yada fikir verebilceginiz bisey var mi ben dugunlere gitmedigim icin pek bisey bilmiyorum bu konuda lutfen fikir verin bana
Kına gecesinde aslında zaten çok insan olmaz. Kadının kendi evinde geçireceği son gece kına yakılır. Yani öyle dışarıda şatafatlı düğünden bozma, organizasyonlu, hurremli paşalı kına geceleri zaten son yılların gormemislik modasının bir ürünü. Annenizin gönlü olsun diye evinizde bahsettiğiniz insanlarla bir kına yakın. Eğlence şart değil. Düğüne gelince yapmak zorunda değilsiniz tabii. Ama yaparsanız emin olun gelinliğin içinde oynuyorsunuz. Isterseniz ingiliz kraliyet ailesinden olun :) hiç bilmediğiniz figürler öyle bir çıkıyor ki şaşarsınız. Hem sadece iki yana saklansanız bile güzel görünür merak etmeyin.

Süper işte kolumu kaldırmayan ben herkesten çok oynamıştım:).Başlayınca bir garip oluyor insan amaaan bugün benim günüm bu kadar organize ettim ben eğlenmiyeceğimde kim eğlenecek diyor :)Girişinizi ilk dansınızı çalışırsınız zaten bir dans okulunda o da cesaretlendiriyor insanı ekip çalışması yapmayı da öğretiyor çifte :)
Kınayıda kendi aranızda yaparsınız anneniz yaşasın o duyguyu hakkı kadıncağazın anladığım kadarıyla babanız hayatta değil benim de değildi annenizin gözlerindeki o gururu görmek paha biçilemez .Tek başına anneniz bile yeter kına gecesinde :)

Evet kinayi dediginiz gibi evde cok yakinlarla basit ve sade bisekilde eglenerek geciririz hem belki oylede annemin gonlu olmus olur dugun icinde yedekte bi muzik listesi hazirlarim belki illa calinsin oynansin diyen olursa sonlara dogru biseyler yapariz hic istemesemde yine netten arastirip fikir edinmeye caliscam oyun havasiz neler katabilirim ne sekilde guzel gecirebiliriz diye umarim guzel fikirler bulabilirim :)

Seni çok iyi Anlıyorum bende öyle düğün ve oynamayı hiç beceremem .
Hafif bir müzik , kokteyl ardından da yemek ve dans müziği olabilir . Bence en Güzeli bu gibi .

Back