Düğün salonu mevzusu

Çok haklı da olsanız bu konularda sizin yapacak bir şeyiniz yok. Bir şey değiştiremezsiniz. Boşuna kötü görümce olursunuz. O yüzden en iyisi siz karışmayın, abinizle nişanlısı halletsin. Aileniz karşılayamayacak olursa bir yerde oğullarına bu yük bizi aştı sen de destek ol derler herhalde.

Bence aileniz belli bir bütçe ayarlayacaktı ona göre seçeceklerdi nereyi istiyorlarsa.
Oldu canım gelin hanım istiyor diye gidip en pahalı yeri seçsin , aileniz de yolunacak kaz zaten . Böyle şeyler bana saçma geliyor . İki insan hayatını birleştirmeyi düşünüyorsa masrafları da kendileri ödemeli aile iyilik yapar yardımcı olur ama zor duruma sokmamak lazım . (geleceğin görümcesiyim )

Sizin babaniz ben düğün salonuna falan karışmam kendiniz ödeyin deseydi büyük ihtimalle kinanin yapıldığı yerde düğün yapılırdı
Bazisina iyilik yaramıyor elini ver kolunu kaptırt

Kesinlikle
Düğüne bu kadar heves eden gelin hanım niye kinasina nisanina heves etmemis bir defa oluyor diye her şeyin en iyisine lüksüne kaçmamış
Demek ki kendin odeyince cok güzel fetagat ediyordun bir şeylerden

Ayrıca heves etmiş hayatında bir defa oluyor lafına hastayim o zaman gelinlerin hepsi isyan etsin hiltonlarda çırağan sarayında düğün yapılıp zuhair muradin özel tasarim gelinliklerinden alsinlar bir defa oluyor çünkü

Herkesin bütçesi, imkânı bellidir. Insanlar da birşeyleri heves edecekse bunları bilerek, fazladan uçmayarak etsin bir zahmet. Düğünü erkek tarafı karşılar deyip, her şeyi bol keseden beklemek bence ayıp. Bunu yaptığı kişi de sizin anne babaniz. Yanı kizmaniz bence abartı değil, çok doğal.

Anne babanız duruma ne diyor, ayrılan bütçeyi çok aştı mı?
Gelininde dahil olduğu genel konusma vs yapıldı mı imkanlar hakkında vs?

Eğer yapıldı ve buna rağmen böyleyse tekrar haklisiniz.

Haklısınız tabiki caniniz sıkılır çünkü düğün olayi bittikten sonra ailenizle birlikte sizinde maddi olarak sıkılma durumlariniz olacak.fakat ışte gorumcesiniz.benim iki yengemde alışveriş döneminde cok tok gozlu davrandilar.ailem de olmasi gereken ne varsa yaptı fakat gelinlerimiz bizi zorda birakmadiklari icin dua ede ede yapti anne babam.bende onlari ornek aldim.nikah yeterli dedim.başkasının gelinligini giydim. resmi bile 4 tane cektirdim.icimde kaldi mi hayir.dolayisiyla maddi olarak esimin gozunden de düşmedim. fakat esimin ailesinin standartlari bizden epey düşük olduğu icin benim uygun fiyata aldigim salon takimi dahi fazla geldi.onlarada aldiris etmedim.öyle gormusler ne yapsınlar.zaten masrafin cogunu ailem halletti.bunlar ottan çöpten seyler sahsen ben düğün salonuna birkere olacak zirvasiyla 12 bin verecegime esimle basbasa gözgöze bi tatili yeğlerim.insanlar doyumsuzluklarini bi kere olacak zirvasiyla adlnadiriyolar.ama abinizde dahil herkes tercihlerini yasiyorlar.siz sıkıntı etmeyin yengelerin dengesizlikleri sorunlari bitmiyor.bi konuda iyi olunsa baska konuda fire veriyorlar.insanlar çünkü.hatasiz kul olmaz.yoksa hayatiniz yengenizin hatalari eksenli devam eder.ben yillarin gorumcesiyim.hicbir islerine karismam ve olumsuz hicbir davranislarina karşılık vermem.görüşmek isterse giderim.ayda yilda bi evlerine ugrarim.ama asla tartismaya girmem.tatli tatli ayrılırız.onca sorunlar oldu hic yüz göz olmadik.yengem onu yapmis bunu yapmis takilirmiyim.takilmaam.hayatima bakarim..sizede tavsiye ederim☺

canım, gelinimiz için nişan alışverişine çıktığımızda kıyafeti beğendiği halde çok pahalı bunu almayalım falan diyor laf arasında (950 Tl'ydi kıyafeti) bizimkiler güzel olsun içimize sinsin dediler ve beğendiği kıyafet alındı aynı şekilde ne alınsa fazla olmasın dedi hep, Nişandan sonra düğün salonu bakıyorlar abim ve gelinimiz 2 salona bakmışlar bunu beğenmiş gelinimiz, abim zaten aşağı yukarı hepsi aynıdır o yüzden onun istediği olsun dedi bizimkiler biraz fazla buldu fiyatını ama daha karar verilmemişti. Kız abim işteyken kına gecesi için düğün salonu bakıyor, bulunduğum ilin en kötü salonuna en ucuz salonuna gidiyor abime telefon edip söylüyor burayı tutmayı düşünüyorum diye abim de orası hem çok kötü hem de park sorunu var başka bir düğün salonu söylemiş orayı tut diye (orası 300 lira daha pahalı) park sorunu benim sorunum değil gelen misafirler kendini ona göre ayarlasın demiş bir de tuttuğu düğün salonunun orkestrası çok iyiymiş o yüzden orayı tutmak istediğini söylemiş ve abime söylemeden ertesi gün gidip tutmuş. Benim kızdığım nokta bu

iyi de siz herşeyi karşılıycaz diye açık çek yazarsanız sömürürler de semer de vururlar. uyanık olun. ailen düşünsün.

Iste canim bu sıkıntılar hep olacak.sonra başka sıkıntılar çıkacak.sonra başka başka sıkıntılar..sen buna kızdığın gibi onlarada kizacaksin.sonra bakacaksin ki ömrün yengenin giybetini yaparak geçmiş.herkes ince fikirli olmasi mümkün degil.bu beklentiyle ne abine nede yengene tavır yapma.arkadaslarinda dedigi gbi abin müdahale etsin.her evlilikte bu veya benzeri bi sürü sıkıntı çıkıyor.karisacaksa yine abin ve ailen karissin.ama abin de senin mudahalenle karışmasin. senlik bir mevzu degil alinma üzerine. bence düğünün eglenceli noktalarina odaklan.kız bitmez bu kv. Gorumce gelin elti vs muhabbetleri malzeme çok sen hayatina yaşa gerisine takilip kalma kendine de dert keder arama

Simdi gelin dugun vs bosver sen hiiic kafisma hihi de gec annenle babanlada konusma kendi hallerine birak borca gir sen calisiyordun hatirladigim arabani yenile veya kucuk bir daire taksidine gir veya baska bise neden dersen
Annen baban ilgisiz gibi davransada sizin yuva kurmaniza asiri takilmisti seninde son direkten dinme olayinla aman herseyi yapalim bozulmasin bir yuvasi olsun psikolojisine girerek kiz ne isterse ok diyecekler (bana gore annenin olaylar yokmus gibi davranmasida biraz bundan mudahale ediyorum olmuyor yuvalari olmayacak kendilerine birakayim olayi) 12.500 salona evet destegi iviri ziviri bayagi acilacaklar sonrasi borclandik sizinde kardesiniz destek olun x in taksitinide sen ode olacak
Benim arkadas 1,5 yildir abisinin taksitlerine destekti asgari ucretten yetebildigince 300,500 en son abiside kardes degilmisin odersin gibi bir laf kullaninca isi birakti param yok deyip crkildi kenara simdi baba anneyi sen simarttin bunlari anne abiyi karina bir altini daha uygununu iste diyemedin diye yiyip duruyorlar benimkide inadindan evde oturuyor borc bitene kadar girmeyecem ise diye
Bu islerin ucu bana dokunur diye kizgin ve tepkiliyden borca gir derim

Bence de ister istemez konu sahibine dönecek bu yapilan masraflar hiç bir şey odemezse bile aile maddi olarak etkilenecek masrafları kismak zorunda kalacaklar

Bence de ister istemez konu sahibine dönecek bu yapilan masraflar hiç bir şey odemezse bile aile maddi olarak etkilenecek masrafları kismak zorunda kalacaklar
Bence oda bu noktadan bakiyor veya oyle bir hissiyat aldi cunku kimse kendine ait olmayan icin acikcasi cok mudahalede bulunmaz kiskaniyor veya gorumcelik yapiyor olmak var sonunda herkes az cok bunu dusunur o yuzden mantiklisi hic karismamak yorum yapmamak kendi icin bise yapmasi en azindan anne babaninda o noktada ya biraz edaya da guveniyorduk ama oda taksite girdi yetemeyiz zorlaniriz az biraz makula bakin veya secin deme sansi olur
Konu sahibide kimseyle kotu olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…