Düğün paramız nereye gitti anlamıyorum!

Gözle görülür şeylere para yatırımı yapmazsanız (araba altın almak gbi) nereye gittiği belli olmaz gerçekten..

Ailene mi veriyorsun deme sakın daha dikkatli davranır.. bekle gör mutlaka açık verecektir.. ben genelde msjlarda yakalıyorum para gönderdiğni ..

Ayrıca eşya almamak nedir gönlüne göre alsaydın herşeyini öderdinz yavaş yavaş.. bundan snra bşe almak istesen para yok dicek.

Gençliğinde alamadığn eşyayı yaşın geçince o heyecanı vermicek..

yazin bir kuafore gittim gelin geldi yazik gariban ... kuaforden esine telefon ediyor cunku kontoru yok ... eminim sizin gibi 15 binleri de yok siz o parayi hic etmissiniz ... ayrica 5bin durduk yere kaybolmaz harcasaydiniz bilirdiniz ...hesap yapmaulya baslayn bundan sonra kokusu cikar...aileme verdim deyince kiyamet kopcagini mi dusunuyor acaba esiniz

Apart nasil bir sey bilmiyorum cahilligime verin lutfen.

Fatura yok mu?
Yeme icmeyi kendisi mi sagliyor?

Benim aklima apart diyince mini otel geliyor bu yuzden bunlari sordum. Gercekten anlamiyorum.

Bir de 1250 girerken verdiniz 2 ayda baska bir sey vermediniz mi? Cunku kiralik ev olsa suan 3. Kirayi odemis olucaktiniz.

Kedinin de masrafi oluyordur.

Yok fatura yoksa yeme icme aparttansa ve aparta tek sefer para odediyseniz evet para ne oldu belli degil.
Ama yoksa olabilir. 20.000 tl paradan bahsediyoruz. Ufak da olsa esya alinmis hayvan satinalinmis telefon alinmis kredi karti kapatilmis. Aparta 3. Kez odeme yapildiysa... yeme icme derken gider.
Ev tarzı apartlar oluyor 1+1 yada 1+0 tarzı vs mobilyalı faturalar kiraya dahil oluyor çoğu yerde kimisinde mutfak olur odanın içinde kimisinde olmayabilir .Ama dediğiniz gibi 2-3 aylık ödeme dönemi gelmiş orayada gitmiş olabilir para.

Valla konu sahibi kusura bakmasın ama daha neyin içinde olduğunun farkında değil.Bana ev döşeyemeyip sırf şımarıklığından elindeki üç kuruş parayı da kediye veren adama ben gerizekalı gözüyle bakar kara kara bu adamla nası bi evliliğim olacağını düşünürdüm.Böyle sorumsuzluk akıl alacak gibi değil, adam ev geçindirecek kapasitede değil.
ben yeni atandığım halimle iki ay içinde ev tuttum depozito ödedim
ikinci el mikinci el bir üçlü koltuk bir sehpa aldım
bir set üstü bir fırın bir buzdolabı alıp altı ay içinde de evin diğer gereksinimlerini tamamladım
bu adam kaç yıldır çalışıyordur kenarda bir beş bin lirası yoksa vayy konu sahibini haline
ömür boyu kendi çalışsa bu adama yetişemez

Ev tarzı apartlar oluyor 1+1 yada 1+0 tarzı vs mobilyalı faturalar kiraya dahil oluyor çoğu yerde kimisinde mutfak olur odanın içinde kimisinde olmayabilir .Ama dediğiniz gibi 2-3 aylık ödeme dönemi gelmiş orayada gitmiş olabilir para.

Yani mantiken aylik odenir kira gibi. Cunku tek sefer odeniyorsa fatura yoksa yeme icme masrafi yoksa...
Ben direkt apart denen seyden bulup tasiniyorum. Ne diye kendimizi yoruyoruz?

Bir de insan para harcamadim saniyor ama yani ped de mi almadin agdaya da mi gitmedi veya bezini agda almadi konu sahibi? Parfum olmayabilir ama deodorant da mi alinmadi? Sampuan dus jeli tuvalet kagidi vesaire...
Yeme icme...

Yani mutlaka harcanir.

Birkaç yorum okudum da iyi hoş diyosunuz da yok barinaklarda hayvan dolu bilmem ne iyi hosta malesef cins hayvan yok.mesela geçen sene köpek istedik kızımız için evde bakımı kolay küçük boy tüy dokmesin istedik yok yok herkes parayla satiyo insanlar evde ciftlestirip satıyorlar mecbur alıyorsun yazmak istedim düzen böyle yani

Valla 50 bin lira kredi çektik 30 bin lira takı geldi hepsi uçtu gitti sadece babasına 5 bin verdi olay çıkartıp tüm parayı aldım para benim elimdeydi 80 bin uçtu gitti gidiyor canım mutlaka şuna verelim bu az bunu ödeyelim gibi şeylerle gidiyor ben kalem kalem nereye harcadığımızı yazdım sonradan gene hırlamayayım diye hesaplıyorum hesap çıkıyor ortaya babasına da vermiş olabilir senden habersiz ama para erimişte olabilir hem ayrıca kedi almak noluyor sahiplenebilirdiniz

Kedi almak icin taki bozduran ilk cift olabilirmisiniz acaba esiniz isteyebilir erkekler dusunemez bazi seyleri ama siz neden altinlarinizi bozduruyosunuz hicmi akil veren olmadi daha ortada eviniz yok esyaniz yok gitmis kedi almissiniz cok enteresansiniz.para neysede altinlari hayatta verezdim esime esya icin falan borcu yoksa siz resmen carcur etmissiniz paralari simdi bize soruyosjnuz ne oldu diye

Kedi konusuna tekrar yorum yapmayacağım. Arkadaşlar gerekeni söylemiş.

Eşinizin annesi, babası, kardeşi çalışmıyorsa para vermesi normal değil mi? Yani nasıl geçiniyorlar ki? Vermeli demiyorum. Çalışma imkanları var mı bilmiyorum ama gelirleri yoksa ne yiyip içiyorlar? Eşinizle açık açık konuşmalısınız bence. En azından gerçeği öğrenirsiniz. Acaba böyle mi şöyle mi diye düşün düşün nereye kadar?

Ben de 5 aylık evliyim aynı hesapları bende yaptım. Bu para nereye gidiyor diye. Önce fazla gördüğüm bütün harcamaları kıstım. Sonra bi baktım adım pintiye çıktı iş yerinde falan. Hatta burda da yazdım Adım pintiye çıktı kızlar napıcam diye sonra bir yazı daha yazdım kocam kumar oynuyormuş napıcam diye. Asla aklımın ucundan bile geçmezdi. Ama eşim kumar bağımlısıymış. Bana evlenmeden önce söylemedi. Ailesine veriyor kesin diyordum. Ortaya çıkınca dünyam başıma yıkıldı. Kasımın 18inde öğrendim. Meğer internette iddia oynuyormuş. Hani bi de bunu araştır acaba iddia ganyan falan oynuyor olmasın

Eldeki nakit para çabuk biter üstelik yeni evlisiniz yeni düzene alışma evresi falan derken paranın nereye gttiğini anlamamışsınız. Ya bireysel yaptırın yada elinize geçtikçe banka-altın yaptırın..

Ayrıca geçenlerde petshopta kedi görmüştük fiyatını sordum 500 lira dedi. Özelliği ne dedm Ankara kedisiymiş uysalmış :) sevgini gosterdğnde her kedi uysaldır dedm gittm. Masraf olmasın diye aparta çıkmışsınız aldığınz kedi 1200tl :/ bi o para boşa gitmiş (bence) .
Sizin seçiminiz tabi kan sizin damar sizin.

Bizimde dugunde esya falan alinmamisti iki yil sonra kendimiz alirken elimizde 25 bin vardi mobilya ve beyazesyaya 18 bin vermistik gerisi nasil gitti anlamamistik oyle oluyo malesef harcanmistir...

Ben evlenmeden önce barınakta gönüllüydüm. Kendi beslediğim balkonumu ayırdığım sokak kedileri de vardı.
Ama inanın bazenleri bişey demeniz yeterli olmuyor zaten alkolüm yok kumarım yok kedi istiyorum bu kediyi alacağım diye başımda günlerce psikolojik şiddet uyguladı bağırdı çağırdı ben istemiyorum dedikçe o istiyorum dedi sonra da benim haberim yokken eve almış gelmiş yani bu kadar üstüme gelinecek ne var ?
Petshopu aradığımda eşiniz sözleşme imzaladı geri almam dedi.
Sokağa mı salsaydım hayvanı ? Evladım gibi bakıyorum ben ona.
Umarim onun evlatlarinada evlatlari gibi bakarlar sattiginiz kisiler.

Hayır 2 ayda 2500 den 5000 TL para girdi eve evlenmeden önce de eşim ailesinin kirasını elektriğini suyunu ödüyordu acaba hala ödüyor mu. Ödemiyoryum falan diye yemin ediyor
Yemin ettirecek şekilde mi sordunuz? Çekinmiş olabilir size söylemeye. Eğer ailesinin geliri yoksa bir miktar vermiş olabilir ama o kadar büyük meblağ (5-6 bin) vereceğini sanmam..

X