• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dugun öncesi maddi sorunlar...

halbmond

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2013
27
0
16
Ankara
Merhaba arkadaslar.. Uzun zamandir giremiyordum hesabıma haliyle cok sey degisti.. Düğün vaktim yaklaştı. Dolayısıyla nisanlim ve benim ailem de maddi skntlar sorun yaratmaya başladı. Nisanlimin ailesi para yok borcumuz var bahanesiyle ben hicbirseye katkisi olmuyor ustune benim okulum icin verdigim paraya laf söylüyorlar. Benim onlara hicbir saygisizligim olmadi acaba beni mi istemiyolar diye düşündüm. Ailem düğünüm icin butun ihtiyaclarimizi karsilamaya çalışırken onlar hicbir sekilde elini cebine atmiyor hevesleri de yok gibime geliyor. Düşünün ki altinlarimi bile hediyelik bilezik aldilar. Paralari yokmus guya ama evlerine biseyler alıyorlar. Dugune az zaman kalmasina ragmen hala hicbir kipirtilari yok gercekten kendimi değersiz hissetmeye başladım nisanlim oyle bi insan değil deger veriyor surekli sagolsun ama ailesinin yaptıkları bizi borc altında birakiyor. Ikimiz de çalışıyoruz ama borclarimiz fazla ailem herseyi yaparken onun ailesinin boyle davranmasi gercekten üzücü. Sizce konuyu abartiyo muyum ailem artik sinirli ve nisani atma derecesindeler daha yaptiklari cok sey onlari kizdirdi...ve özellikle babasi guvenimi sifira indirdi:sinirli:

çok zor bir durum :( bende yaşıyorum bunları ama nişanlım cok iyi çok değer veriyo o yüzden ne olursa olsun yanında oluyorum önemli olan o benim için huzur olduktan sonra borçlar ödenir die düşünüyorum ben

Erkek tarafı elini cebine atmıyorsa siz de kendi ailenize yaptırmayacaksınız. Borç yeni evlenecek çiftlerin borcudur neden kendi ailenizi zora sokuyorsunuz karşı taraf bu kadar umursamazken? Ben kafa yapısı olarak evlenme cesaretini göstermiş bireylerin borçlarını da kendileri ödemesi taraftarıyım. Kimse kimseyi evlendirmek zorunda değil. İleride pişman olmamak adına siz de ailenize yaptırmayın derim.

Malesef bu tür olaylar cok oluyor. Bazi aileler dugun yapmayi bir görev olarak goruyor ve ustleniyor. Diger aileler ise birakin ödemeyi, dugunde takilan takilara bile sahip cikiyor. Sen sabret, nisanlin ile iyi olmaya bak.

Back