Düğün mekanı konusundaki anlaşmazlığımız

gül sultan yalısı da şahane bir yer yalnız :) fiyat çok yüksekmiş tabii. bütçelerini aşmak istemiyorum ben de, bu konuda sevimsiz olma pahasına ısrar edecek değilim. ama içime sinen bir yer olsun istiyorum tabii ki.
Ortası bulunabilir gibi geldi bana sizin durumun. Yani bütçe belli eninde sonunda, hem kokteyl olup hem de uygun fiyatlı bi mekan bulabilirsiniz bence, deniz manzarası falan şart değil diyip.

Istedigi mekanda dugun yapmis biri olarak soyluyorum..inanin aciyorum simdi o paraya...maddi durumuda cok iyi degilmis..tamam birkez olacak ama simdi cok uyguna cok guzel mekanlarda var..

Herkese merhaba,

Mayısta nikahımız oldu. Şimdi ise eylül-ekim ayları için düğün mekanı araştırıyoruz İstanbul'da. Benim istediğim havuz başı veya deniz manzaralı bir mekanda kokteyl tarzı bir düğün yapmak. Nişanlım ve ailesi ise düğün dediğin yemekli olur diyorlar. Çeşitli düğün salonlarına bakıyorlar. 250-300 kişi civarı olacak kişi sayısı. Onların baktıkları yemekli salonlar benim düşündüğüm kokteyl mekanlarından daha uygun. Bu durumda nişanlım hem yemek yok hem de pahalıya gelecek hiç mantıklı değil diyor o tarz mekanlarda kokteyl düğünü yapmak.Fakat ben de nedense beyaz giydirilmiş klasik düğün salonlarından pek hazzetmiyorum. Başkalarının nişan ve düğünlerine katıldığımda az çok ilerde kendim için kafamda neyi isteyip neyi istemediğimi belirlemiştim. Kapalı düğün salonu bunların başında geliyor. Sosyal tesisler olabilir, restoran olabilir. İlla çok pahalı yerler olacak diye bir kaygım yok ama şık bir mekan olması isteğim. Sizce beklentilerim fazla mı? Düğünü erkek tarafı yapar deyip pek karışmamak mı doğrusu? Sorun şu ki durumları çok da iyi değil, belirli bir bütçe dahilinde yapılmak zorunda herşey. Ama bu da bir kez yaşayacağımız bir olay. Tarih konusunda eylül ekim aylarında havuz başı veya açık alan düğünlerinde yağmur riski de var elbet. Bazen de bunu düşünerek salon olsun kafamız rahat olsun diyorum ama durup durup netten Mihrabat Korusu, Yıldız Hisarüstü Tesisleri gibi çok şık düğün mekanlarına bakıp iç geçirirken buluyorum kendimi. Bir gelin düğün mekanı konusunda eşinin ailesiyle ters düşüyorsa kendi isteğinde ne kadar diretmeli? Fikirlerinizi bekliyorum.
dügün icin ayrıdıgınız düsündügünüz miktar ne kadar peki yemekli dügünde baya pahalı olur yani 15 bini gözden cıkarmanız lazım

Koyarsın parayı ortaya, sonra benim param benim düğünüm der, paşalar gibi istediğin yerde evlenirsin. Amaaa tüm masrafları onlar karşılayacaksa, insanları borca harca sokmak için direnemezsin. Evlilik düğünden ibaret değil. Düğünün ertesi günü, ertesi yılı ve bir ömrü var. Bu düşüncesizliğin karşılığı "sevilmemek, benimsenmemek" olarak geri dönüyor. Burada kzlar evlenecem diye eş ailesini bir güzel sömürüp, borca sokup huzurlarını kaçırıyorlar. Düğünden sonra da "kayınvalidem bana içten kızım demedi, beni sevmiyorlar, mesafeliler" diye şikayet ediyorlar. E sevmezler tabii, ben olsam ben de sevmem. Düğün dediğiniz 3-4 saatlik zaman diliminin sonrasını da düşünün insanlara böyle baskı kurarken.

Bir yakinim itu macka sosyal tesislerinde 100 kisilik yemekli dugunu 10 bin liraya halletti. Mayis ayinda ustelik.
Eger itu de tanidiginiz varsa kisi sayisini azaltip bu mekanda bir dugunde planlayabilirsiniz. Gelinin ablasi kendi dugunu icin basvurmus disardan basvuru aliyorlarmi bilmiyorum.

Ayrica kapali kismi da var ve iki tarafta hazirlaniyormus. Bugun haziran ayi ama ortaligi sel goturuyor arabaya kuru binemezsin yagmur buyuk risk

Bunlar olayi sevimsizlestiriyor ve arada sogukluk basliyor sonra bir hayat boyu sogukluk suruyor...ara yolu bulmaya calisin,gulumseyen her gelin guzeldir...mutluluklar...

Bence gelinliginize saciniza makyajiniza odaklanin hayallerinizi bunlarla ilgili kurun ve cok guzel bir gelin olun...guzel bir gelin her zaman dikkat ceker,mekan yer hic onemli degil,muzikleri daha light secersiniz kafaniza gore klasikten biraz cikarsiniz ben kep takmistim mesela olay olmustu,askim koptu gulumsedim,sacim acildi salik da guzel dedim.iyi bir makyajim vardi sacimin fonu mukemmeldi acilinca bile duzgun durdu,askim koptu guldum digerini de cikardim hop straplez oldu,hicbirseyin gulumsememi bozmasina izin vermedim...guzel bir gelin hatirlanir mekan degil...evliligim bitti gelinligim kepimden hala bahsedilir..

Dugun için okadar para harcamaya gerek yok bence yine sık bi ter olsun boğaz yerine deniz kenarı şık biter olabilir avcılar buyukçekmece taraflarında guzel mekanlar var

Ailede asker veya asker emeklisi bırılerı varsa orduevlerıne bakabılırsınız. Yanı şartlarını bılmıyorum belkı artık o kadar sert kriterlerı yoktur. Tarabyada kalender orduevı var mesela.

merhaba,
ben sana mekan öneremiycem ama ,kesinlikle ve kesinlikle kendi istediğini yap diycem..
çünkü bu sıradan bir gün değil .. yıllarca hayalini kurduğun en mutlu günün.. ben kendimden örnek veriyim kendi istediğimi .yapmadım , zorlamadım . içimde uhte kaldı 4 yıldır evliyim aklıma geldikçe üzülürüm ... eşimide üzerim bazende gıcıklığına :)

yazık be o kadar paraya :KK43:
o güzel sandalyelerde misafirler oturacak, keyfini en çok onlar sürecek ve sonra her düğünde olduğu gibi beğenmeyecekler hiçbi şeyi :)

Evlilikte en saçma şey kesinlikle düğün yapmak. Ben babamın kuzeninin amcaoğlunu neden düğünümde yedirip içireyim yahu...
Kokteyli nikah yapıp, en yakınım 50 kişiyle bosphorus palace de yemek yiyip eğlenmiştik..

Evlilikte en saçma şey kesinlikle düğün yapmak. Ben babamın kuzeninin amcaoğlunu neden düğünümde yedirip içireyim yahu...
Kokteyli nikah yapıp, en yakınım 50 kişiyle bosphorus palace de yemek yiyip eğlenmiştik..

o çevrenize ve bakış açınıza göre değişir. ben takı geleneğimizi çok seviyorum şahsen :))))

X