Düğün düğün hazırlıkları

chibi_chibi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2013
1.563
1.053
133
arkadaşlar bişi soracagım benim haziranda düğünüm var ama daha evle ilgili hiçbirşey yapamadık ben de çalışıyorum nişanlım da bir türlü zamanımız olmuyor. 3 ay kaldı neredeyse. Bu evi halledebilir miyiz ne dersiniz? Birde nikah memuru var tabi onları da hiç ayarlamadık çook rahatız misafir gibiyiz düğünümüze

öncelikle hayırlı olsun , nasıl rahat duruyorsun peki
? yani ben böyle sakin kalamıyorum ya

aslında ben rahat değildim sürekli bir panik yetişmeyecek telaşı erkek arkadaşım hallolur yaparız diye diye beni de kendine benzetti sizin oturacağnz yer belli mi eşyaları ona göre mi aldnz alacaksnz?

aslında ben rahat değildim sürekli bir panik yetişmeyecek telaşı erkek arkadaşım hallolur yaparız diye diye beni de kendine benzetti sizin oturacağnz yer belli mi eşyaları ona göre mi aldnz alacaksnz?

canım biz beyaz eşyayı düğüne 6 ay kala aldık.
oturcacağımız ev kira ama şimdi mobilyaları aldık eve getirttik
gelinliği nişandan hemen sonra anlaştım heer ay provaya gidiyorum yani 6 ayda bitmiş olacak
düğün salonunu daha isteme olmadan önce tutmuştum :) ben herşeyim önceden ayarladım düğünen 2,5 ay kaldı bi halılarım eksik bise kuaför işim herşeyimi bitirdim.
ben biraz takıntılıyımdır herşeyi önceden halletmeyi severim.

tek hazır olan şey gelinliğim bir de annemin çok begenerek aldıgı taç ceyiz takımı :) Gelinliğim diktiriyorum başladık 2. provaya gidicem..valla bizim yetişmeyecek işlerimiz korkmaya başladım...Hangi şehirlerdesiniz?

Panik olup strese sokma kendini, o zaman iki ayağın bir pabuca girer...
Yetişir herşeyin de bal gibi yetişir...
Benim de senin gibi olmuştu, fakat biraz eşimin ailesinin ağırkanlılığından olmuştu bu.

Siz herşeyinizi bir düzene koyun, yani neler yapılması gerekiyor, hangileri öncelik bunları bir sıralayın.
Önce ev tutulması gerekli bence, çünkü ev bulmak o kadar kolay birşey değil. (nerede oturduğunu bilmiyorum ama)
Ev bulunduktan sonra da hemen bitmiyor, tadilat gerekli mi? Badana gerekebilir ev, temizlik başı başına bir iş.

Daha sonra eşyalarınızı bakarsanız, evin içine uygun mobilyalar alırsınız, aldığın mobilya evde emanet gibi kalmaz.
Çünkü malum, bazı mobilyalar odalar için fazla geniş olabiliyor, özellikle yatak odası ve salonda bu sorun yaşanıyor.
Ekstra bir odan olur mu? Orayı nasıl değerlendirirsin? hep bunları planlarsın.
Ayrıca evin tülleri perdelerinin alınması gerek, çıplak gibi kalacak değil ya evin.

Önce mobilyalar halledilir, daha sonra onlar ile uyumlu olacak tülleri seçersin.
Daha kolay uyumlu olur, ev zaten tutulmuş olacağı için tül perde ölçülerin de elinde olur.
Ona göre herşeyini hesaplatırsın... Zaten tülcüler de eve gelip ölçü alıyorlar...

Beyaz eşyaları da bu arada almanda fayda var.
Mutfağına Buzdolabın sığacak mı? Bazı evlerin tavanları daha alçak, bazıları daha yüksek olur.
Bununla bağlantılı olarak buzdolabı konulan alanlar bazen daha geniş, bazen daha dar olur.
Sen buna göre buzdolabı seçebilirsin. Aynı zamanda evine aspratör lazım olacak mı? yer var mı?
Ankastre fırın koyabileceğin yer olacak mı? Yoksa mini fırın mı daha pratik olacak senin için?
Bunları da ancak mutfağını gördüğünde kararlaştıracaksınız.
Fazlalık olarak ankastre fırın alırsın (benim çok içimdeydi, almama gerek kalmadı tuttuğumuz dairede vardı mesela)
koyacak yerin olmaz, veya zaten vardır.... Olur ya, şans meselesi...

Böyle yani canım, kendini strese sokma fakat yapılacakları az çok kafanda oluştur.
Nişanlın ile oturun, şunu şu gün, bunu da filanca gün halledelim diyerek plan program yapın.
Biz eşim ile evlenirken ikimizde çalıştığımız için ancak haftasonları ev bakabilmiştik.
Sabah 10 gibi çıkıyorduk yollara, baya can sıkıcı bir süreç, fakat bulmuştuk sonunda.
Daha sonrasında da mobilyalar, beyaz eşyalar, tüller, perdeler derken zaman su gibi aktı gitti.
Bir baktık nikah masasındayız...

Şimdiden herşeyinin hayılrısı olmasını dilerim.
Rabbim bir yastıkta bir ömür nasib etsin...

Valla ben de panik yaptırmak istemem ama artık popişini kaldır bebişim biz düğün yerini 9 ay önce tuttuk. Evimiz bitmek üzere içini yaptırıyoruz. Eşyalarımız 4 ay önce sipariş verdik ve yapıldı bitti. Organizasyon firmasıyla 1 ay önce anlaştık. Gelinlik hazırlanıyor. Tabak çanak kolay işler onları internetten bile alırsın. Bence biraz hızlan artık zaman daralıyor.

kızlar çoook haklısınız ikinize de teşekkür ederim... Bizim de biraz nişanlımn ailesi yüzünden evi almadan hiç bişey yaptırmıyorlar yere de karar veremedik bitürlü. İkimizin iş yerleri çok uzak aileler başka yerlerde. Erkek tarafı onlara yakın olalım istiyor. Benim annemlerde erkek tarafına yakınlar tam destek gidiyorlar arkalarında ama bizim iş yerlerine uzak illa araba lazım...:) Size danışacagım sonra tekrar desenize :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…