• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dugun gunu ve adet

Hanımlar 13 ekimde dugunum var ama bi dahaki adetim 12 ekime denk geliyo kınam ayın 10 ununda olucak onda sıkıntı yok ama benim ilk uc gun cok kotu geciyo cok yogun oluyo gelinlikle surekli ped degistirmem imkansız ayın 14 unde de balayına gitmeyi dusunuyoruz

Adet olmamak icin adet geciktrixi almayı dusunuyorum ama daha once hic kullanmadım bu hap ne kadar sure kullanılıyo ve ne zaman baslamalıyım balayında rahat rahat denize havuza girmek istiyorummmmmmm

heycandan bile adet olur insan balayını bir hafta ertele

Tampon kullanabilirsin canım çok rahat oluyor o şekilde denize veya havuzada gidebilirsin her ay kullanıyorum oldukça rahat tavsiye ederim yani :D

Hanımlar 13 ekimde dugunum var ama bi dahaki adetim 12 ekime denk geliyo kınam ayın 10 ununda olucak onda sıkıntı yok ama benim ilk uc gun cok kotu geciyo cok yogun oluyo gelinlikle surekli ped degistirmem imkansız ayın 14 unde de balayına gitmeyi dusunuyoruz

Adet olmamak icin adet geciktrixi almayı dusunuyorum ama daha once hic kullanmadım bu hap ne kadar sure kullanılıyo ve ne zaman baslamalıyım balayında rahat rahat denize havuza girmek istiyorummmmmmm

benim de nikahımla düğünüm arasında 1 hafta vardı o araya denk geliyordu sonra da balayı 1 hafta geciktirici kullandım ben hatta süre uzadığından 2. kutuya bile başladım bıraktığımın ertesi günü adet oldum... bir sorun da yaşamadm normal adet dönemi şişkinliğim sürdü sadece.
beklenen adet tarihinden 3 gün önce başlıyorsun ben temkinli olmak açısından 4gün öncesinden başlamıştım günde 3 kere kullanılıyor. kadın doğum uzmanına danışarak kullanmanı tavsiye ederim.

Aynı şeyi 2 hafta önce bende yaşadım. Doktora gittim bişeyler hesapladı ve yumurtlama zamanım geçtiği için doğum kontrol hapı kullanamicaz, tek çare geciktirici ilaç dedi ve primolut'u almamı söyledi. Adet belirtilerimden 3 gün önce kullanmaya başladım, balayım bitene kadar toplamda 10 gün boyunca içtim -sabah ve akşam birer tane. Bıraktıktan sonraki 2.günde de regl oldum. Yalnız kullandığım süre boyunca sanki karnımda kaya taşıyomuşum gibi hissettim, onun haricinde başka bi yan etki görmedim çok şükür. Her bünyede farklı olabilir durum, ama kesinlikle geciktirici tek çarem diyosan o ilaç 1 numara. Kulağına bu bilgi küpe olsun diye yazmak istedim , şimdiden de hayırlı olsun:KK68:

Bende düğün öncesi kullanmıştım primolut-n vermişti doktorum doğum kontrol hapı hem korunmak hem geçiktirmek için bir taşla iki kuş olur ama uzun vadede kullanımı kısırlığı tetikleyebilir diye doktorum geciktiriciyi verdi düğünden 1 hafta sonra bıraktım 3 gün sonra başlamıştı reglim

Bunu doktorunmu söyledi? Yani hangi arastirmaya dayanarak böyle birsey söylüyor? Zaten Türkiyede genç kizlar bu nedenden korkuyorlar dogum kontrol hapindan, doktor yalnis bilgi vermesi çok kötü.

Dogum kontrol hapi kisirlik felan yapmaz. Öyle birsey olsa milyonlarca kadin kullanmazdi bu hapi. 5,10 yildir kullanan kadinlar pat diye hamile kalmazlar. Yani lütfen bu konuda yalnis bilgi yaymayalim.

Konu sahibinede sesleniyorum. En iyisi dogum kontrol hapi. Hem adetin daha sancisiz ve rahat geçiyor, hem cinsel iliski prezervatif ile ograsmaktansa daha rahat gider.

Yumurtalıkların çalışmasını sağlayan şey tembellik yaptırır mı :)
Doktorların biçoğu insanı para olarak görüo spiral takmak için yol yapmıştır

dogum kontrol hapinin ne oldugunu biliyormusun sen gercekten??
yumurtalilarini donduruyorsun canim normal östrojen 17 18 yas arasi ayda 300 gram üretir ama kimsayal ayda sadece 15 arada farka bakarmisin? ve devamli dogum kontrol hapi alindiginda (1 yada 2 yil sorun yok daha fazlasi )artik yumurtaliklar görevini unutuyor ve tembelesiyor , hormonel bir kokteyl sonucta ...dene 5 yil boyunca al sonra aynisini yeniden yaz:)

yumurtalilarini donduruyorsun canim normal östrojen 17 18 yas arasi ayda 300 gram üretir ama kimsayal ayda sadece 15 arada farka bakarmisin? ve devamli dogum kontrol hapi alindiginda (1 yada 2 yil sorun yok daha fazlasi )artik yumurtaliklar görevini unutuyor ve tembelesiyor , hormonel bir kokteyl sonucta ...dene 5 yil boyunca al sonra aynisini yeniden yaz:)

ha buarada kaynak bana biseyler satmak isteyen doktorum degil, ilac arastirmada calisan arkadasim

Canim benimde ayni senin gibi denk geliyrdu
Simdi eylul ayindaki adetinin ikinci gunu dogum kontrol hapi icemye basla ve ara verilmesi gereken bir dinem vat o arayi hic verme balayina got gel hapo o sekildw birak denedi test edildi tek care bu

4.5 yil araliksikz kullandik.yillik ruyin konteol halinde benim yumurtaliklar hic girevi unutmasi
Biraktigim ikinxi ay gebe kaldim

http://www.renkliweb.com/soru-cevap-2/dogum-kontrol-hapi-kisirlik-yapar-mi-doktor-cevabi.html

Kimin bilip bilmediği linkte belli cahillik kısırlık yapar demek hadi bayyy

Doktorların biçoğu insanı para olarak görüo spiral takmak için yol yapmıştır[doğum kon
Doktorların biçoğu insanı para olarak görüo spiral takmak için yol yapmıştır
doğum kontrol hapı yumurtalıkları çalıştırmaz.doğum kontrol hapı östrojen ve progesteron hormonu içerir bu sayede yumurtalıkların çalışmasını durdurur ve gebelik oluşumunu engeller amaç yumurtlamayı durdurmaktır zaten çalıştırmak değil.doktorlar insanları para olarak görebilir belki haklısın ama ben korunmak için danışmadım zaten doktora sadece adetimi geciktirmek için gittim spirallik bir durum yoktu.doktorum seni kesin kısır yapacak demedi zaten tetikleyebilir gebeliğini geciktirebilir dedi.doğum kontrol hapı sonuç olarak bir ilaç ve buda yumurtalıklara ve hormonlara dışardan müdahale demek sürekli kullanımına yumurtalıklarınızda vücudunuzda alışacaktır ve bırakıldığında yumurtalıkları geçici bile olsa tembelleşebilir

Adet gününden on bes gun once baslaman gerekiyor diye biliyorum inşallah faydqm olmuştur

Back