• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lekeler, Çiller Dudak Üstü Ağda Lekesi

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
merhaba kızlar. soyucu kremler bazen lekeyi daha da belirginleştirebiliyor. bende lazer epilasyon yanığı sonucunda kahverengi lekeler kaldı. bir süre tretin kullandım. sonra daha etkili olsun diye acnelyse kullandım. sadece birkaçgün kullanmama rağmen sonuç eskisinden de beter oldu. sonra madecassol sürmeye başladım. lekelerin renginde açılma oldu. ama henüz tamamen geçmiş değil. sanırım cildin kendini yenilemesi için biraz daha zamana ihtiyaç var. en azından madecassol, soyucu kremler gibi zarar vermiyor cilde.

bak canım
benimde başıma geldi ama ben 2 gün sonra dr. a gittim
bana verdiği ilaçlar 4 günde geçirdi
ama senin 1 sene olmuş işe yaramaz heralde

bana fito krem, bepanten, fucidin diye 3 kremi karıştırıp gün aşırı sür dedi
bende hep sürdüm geçti
yanık gibi leke olmuştu
şükür kalmadı

ama senin 1 sene olmuş canım
fayda etmez belki bilmiyorum
olamdı dr. a git sende takma kafana bu kadar
herşeyin çaresi çok şükür ve cilt zaten kendisini yeniliyor
yeterki doğru ürünleri kullan. bi dermatoloa git

geçmiş olsun canım

bu kremlerın hepsi evde var tatılden donduk bugun dudak üzerim bilgigin bıyık kapkara... bırbırıne karıştırıp sürdüm bu kremlerı..
fito: cilt yenıleyıcı yara yanık egzama sedef rahatsızlıgı gıbı rahatsızlıklarda kullanılıyomuş
bepanthane: bu krem bı çok rahatsızlıkda işe yarıyo zaten bılırsınız kızlar
fucidin: bu kremı doktor bana iltihaplı sicilcelerım için vermişti

bu konuya iki sene önce cevap vermişim :1: bu arada tuz ile peeling yapıp daha sonra limon suyu sürdüm.epilasyon sonrası da yine limon suyuna tuz eritip sürdüm sonuçta bu hafta kaş aldırmaya gittiğimde kuaförüm lekelerin gitmiş ne yaptın diye sordu...

bendede 2 senedir aynı sorun vardı ağda sonrası güneş lekesi (dudak üstü ve 50 faktör güneş koruyucu kullanmama rağmen yazın rus ile nijeryalı arasındaki renk farkı kadar bariz oluodu) üstelik kapatıcı pudra sürünce daha bariz duruodu,expigment%4 kullandım,limon bebe pudrası karışımı uyguladım (gece),dermokil denedim,eritretin kullandım(expig. + eritretin farklı cildiyecilerin reçeteleri idi)azalttı ama aman aman bi çözüm alamadım,cildiye uzm. triton forte yazdı(72TL) eczaneden almaya gittiğimde bu mevsimde kullanamazsınız,cildinizi soyar ve sonrasında daha kötü olur kışı bekleyin dedi,bu sürede farklı sitelerde ecz.lerde soymadan açan kremleri araştırdım,en son eczazımın önerdiği en çok 2 ayda kesin çözüm dediği DUCRAY melascreen(85TL,internetten daha ucuza bulabilirsiniz sanırım) denedim(yazında kullanılıo ama güneşten kaçınırsanız daha kolay sonuç alırsınız tabi yüksek faktör koruyucu ihmal etmiceksiniz)''evdeyken bile güneş kremi sürüodum'' SONUÇ:4 günde gözle görülür açılma şuan 1ay oldu benim dışımda kimsenin farkettiğini sanmıyorum benim psikolojim o kadar etkilenmişki sanırım yok olsada var gibi gelecek:)

bendede 2 senedir aynı sorun vardı ağda sonrası güneş lekesi (dudak üstü ve 50 faktör güneş koruyucu kullanmama rağmen yazın rus ile nijeryalı arasındaki renk farkı kadar bariz oluodu) üstelik kapatıcı pudra sürünce daha bariz duruodu,expigment%4 kullandım,limon bebe pudrası karışımı uyguladım (gece),dermokil denedim,eritretin kullandım(expig. + eritretin farklı cildiyecilerin reçeteleri idi)azalttı ama aman aman bi çözüm alamadım,cildiye uzm. triton forte yazdı(72TL) eczaneden almaya gittiğimde bu mevsimde kullanamazsınız,cildinizi soyar ve sonrasında daha kötü olur kışı bekleyin dedi,bu sürede farklı sitelerde ecz.lerde soymadan açan kremleri araştırdım,en son eczazımın önerdiği en çok 2 ayda kesin çözüm dediği DUCRAY melascreen(85TL,internetten daha ucuza bulabilirsiniz sanırım) denedim(yazında kullanılıo ama güneşten kaçınırsanız daha kolay sonuç alırsınız tabi yüksek faktör koruyucu ihmal etmiceksiniz)''evdeyken bile güneş kremi sürüodum'' SONUÇ:4 günde gözle görülür açılma şuan 1ay oldu benim dışımda kimsenin farkettiğini sanmıyorum benim psikolojim o kadar etkilenmişki sanırım yok olsada var gibi gelecek:)

ben de bu kremi kullanıyorum üç haftadır bakalım nası olacak ben de çok umutluyum :13:

iyigünler arkadaşlar :( benim dudak üstümde sanırım sir ağdadan olma bir leke war tenim çok beyaz ama dudak üstümde resmen bıyık gibi duruyor leke fondötenle kapatıcıyla falan kapatılmıyor kesinlikle çok kötü duruyor expigment falanda kullandım fayda etmedi hala çok kötü:( kahwerengi gibi mor gibi yeşil gibi garip bir renk kimyasal peeling TCA yı kullanmayı düşünüyorum ama expigmentte deriyi soydu TCA da soyuyor bir fayda etmez diye düşünüyorum benimle aynı durumda olan arkadaşlar yazabilirler mi?senağlamasenağlama lütfeeennn!!! senağlama :çok üzgünüm:

canım ben sana kararmalar için renk açıcı bi krem söleyebilirim kendim koltuk altı ararmam için kullandım star white diye bi krem . dene belki orası içinde yayrlı olur .

lekeler ne durumda memmunsanız bende alayım

Ducray Melascreen ürünün hangisi yanı bunu googleye yazdıgımda bı çok ürün çıkıyo

Sebebi ne olursa olsun, yazın ya da kışın gözüksün bu tür lekelere lazer tedavisi dışında kalıcı çözüm üretilmesinin pek mümkün olmadığını öğrendim doktordan. Gerçekten, ben burada da ismi verilen bazı krem ve merhemleri denedim, yurt içi ve yurt dışında satılan en iyi ürünleri de kullandım, çare olmuyor.

Cosmelan – Dermamelan Sistemi Nedir ve Nasıl Etki Eder?
Cosmelan- Dermamelan, melasma-chloasma denen gebelikteki lekelerde de, yaşlılık lekelerinde de, hassas ciltlerde güneşe maruz kalmaktan kaynaklanan lekelerin tedavisinde de, lekenin diğer nedenlerinin tedavisinde de en etkili yöntemlerden biridir. Kısaca, kişi doğduktan sonra oluşan her türlü lekenin tedavisi için uygulanabilir.
Cosmelan- Dermamelan, deride bulunan melanin miktarını azaltarak pigmentasyonu (leke oluşumunu) baskılayan etkin bir enzimatik peeling yöntemidir ve etkisini ciltte leke oluşumunu tetikleyen mekanizmayı baskılayarak yapar. Cosmelan- Dermamelan derinin rengini açmak (depigmantasyon) suretiyle lekelerin tedavisinde kullanılmaktadır.
Cosmelan- Dermamelan çok hafif bir soyucu etken madde de içerir. Cosmelan- Dermamelan ile leke tedavisi diğer peeling yöntemlerine göre daha ağrısızdır. Her türlü cilt tipine, her mevsim uygulanabilir. TCA ve soyucu asitleri içermez, dolayısıyla yan etki riski minimumdur.

Ciltte yara oluşturmaz, İyileşme süreci yoktur. 1-4 hafta içinde yüzde 90-95 civarı bir yanıtla parlak, tazelenmiş ve tüm lekelerden arınmış bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.

Cosmelan – Dermamelan yılın on iki ayı rahatlıkla uygulanabilecek Leke tedavisidir.

Cosmelan- Dermamelan Uygulama Alanları:
• Yüz
• Boyun ve dekolte
• Karın bölgesi
• Bacaklar ve eller

Cosmelan - Dermamelan İle Ne Tür Cilt Rahatsızlıkları Tedavi Edilebilir?
• Cildin yaşlı görünümü ve yaşlılık lekeleri
• Yüzdeki aşırı pigmentasyondan kaynaklanan lekeler
• Derideki koyu lekeler (spotlar)
• Melasma
• Chloasma
• Akne izleri

Cosmelanın - Dermamelan Avantajları Nelerdir?
• Melasma lekeleri tedavisinde çok etkilidir
• Chloasma lekeleri tedavisinde çok etkilidir
• Uygulama ağrısızdır
• Çok kısa sürede sonuç alınır
• Hassas ciltlerde dahil olmak üzere her türlü cilt tipine uygulanabilir
• Çok hafifi cilt soyucu etken madde içerir dolayısıyla yan etkileri minimal seviyededir
• Yılın her mevsiminde uygulanabilir
• Akne izleri ve ciltteki lekeli görünüm üzerinde etkilidir
• Cilde zarar verecek hiç bir kimyasal içermez
• Leke tedavisinde çok etkili ve güvenlidir.

Tedavinin Önerilmediği Bazı Durumlar:
(Uygulayıcı Hekim ve Hasta Takdirindedir.)
-Cosmelanın içeriğindeki herhangi bir maddeye alerji durumu
-Beraberinde başkaca kronik cilt hastalıkları
-Aktif Herpes Simpleks yani uçuk vs nin varlığı
-Gebelik ve emzirme
-Açık yaralar ve yeni güneş yanıkları
-Akne Rozasea denen genelde kızarıklık ve bazı kırmızı gül şeklinde lezyonlar olan rahatsızlık

Leke Tedavi Protokolleri:
• Cosmelan Leke Tedavisi: Ciltte oluşmuş yüzeysel lekelerin tedavisinde uygulanır. Doktor gözetiminde uygulanır.
• Dermamelan Leke Tedavisi: Ciltte oluşmuş melasmaların (yoğun leke) tedavisinde uygulanır. Doktor gözetiminde veya doktor tarafından uygulanır.

Leke Tedavisinde Kullanılan Ürünler:
• Degreasing Solution: Cildi derinlemesine arındıran solüsyondur.
• Cosmelan Mask: Enzimatik peeling özelliğine sahip, krem bazında, cildin lekelerden arındırılmasında etkisi kanıtlanmış maskedir.
• Dermamelan Mask: Enzimatik peeling özelliğine sahip, krem bazında, cildin lekelerden arındırılmasında etkisi kanıtlanmış maskedir.
• Cosmelan 2 Devam Kremi: Ciltte oluşacak pigment (leke) oluşumunu engellemek için, Cosmelan Leke Tedavisinin ardından evde kullanılan devam kremidir.
• Dermamelan Devam kremi: Ciltte oluşacak pigment (leke) oluşumunu engellemek için, Dermamelan Leke Tedavisinin ardından evde kullanılan devam kremidir.
• Mesoestetic Melanogel touch ( roll-on): Lokal (bölgesel) olarak lekelerin üzerine uygulanır. Tek başına kullanılabildiği gibi Cosmelan ya da Dermamelan leke tedavilerinin ardından leke oluşumunu önlemek için de kullanılabilir. İçeriğinde yer alan kimyasal asitlerden dolayı üzerine Mesoestetic Complet Moisturizing Sun Block güneş koruyucu kullanılmalıdır.
• Mesoestetic Melanogel anti-spot cream: Lokal (bölgesel) olarak lekelerin üzerine uygulanır. Tek başına kullanılabildiği gibi Cosmelan ya da Dermamelan leke tedavilerinin ardından leke oluşumunu önlemek için de kullanılabilir. İçeriğinde yer alan kimyasal asitlerden dolayı üzerine Mesoestetic Complet Moisturizing Sun Block güneş koruyucu kullanılmalıdır.
• Mesoestetic Complet Moisturizing Sun Block SPF 50: Cildin hem nemini, hem de beslenmesini sağlayan ve aynı zamanda da güneşe karşı filtrelendirme özelliğiyle cildi güneş ışınlarına karşı koruma özelliğine sahip yüz kremidir.

Cosmelan – Dermamelan Leke Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Cosmelan-Dermamelan Leke Tedavisi tek seansla ciltteki lekeleri tamamen gideren tek uygulamadır.

Doktor gözetiminde yapılan cilt analizi sonrası hangi leke tedavisinin yapılacağına karar verilir.

Her kit, tek hasta uygulaması içindir.

Kit içinde yer alan arındırıcı solüsyonla cilt derinlemesine temizlendikten sonra yüze krem bazındaki Cosmelan veya Dermamelan maske uygulanır. Krem bazındaki maske cilt üzerinde 8-12 saat arasında kalır.

Maske sonrası kişiye kit içinden çıkan Cosmelan2 Devam Kremi veya Dermamelan Devam Kremi, yoğun nemlendirici ve onarma özelliği gösteren Hydra Vital factor K krem verilir. Kişi evde Cosmelan2 Devam Kremi veya Dermamelan Devam Kremini ve bununla birlikte Hydra Vital Factor K ve Complet Moisturizing SunBlock kullanarak seanslarına evde devam eder.

Leke tedavisi sonrası kişi oluşabilecek lekelenmeler için veya ciltte oluşmuş çok yeni leke oluşumları için Melanogel Touch Roll-on ya da Melanogel Anti-spot Cream kullanır.

Cosmelan-Dermamelan Leke tedavisi, tek seans uygulama sonrası kişi tekrar tekrar seanslara girmek zorunda kalmadan, zahmetsizce lekelerinden kurtulabileceği dünyadaki tek uygulamadır.

LEKE TEDAVİ YÖNTEMLERİ:
• Cosmelan – Dermamelan Leke Tedavisi: Ciltte doğduktan sonra oluşan her tür lekenin kesin tedavisi için uygulanan protokollerdir.

• Kimyasal Peeling Yöntemleri: Glycolic asit, Melanostop, Mandelic Asit, TCA (trichloroacetic) kimyasal peelingleri ile Cosmelan-Dermamelan leke tedavisiyle kombine olarak kullanılır. Leke tedavisi öncesi seans halinde uygulanır.

• TRAY LIFE P.R.P Sistem: Kişinin kendi trombositleri (hücreleri) ile mezoterapi tekniği kullanılarak yapılan uygulamadır. Tray Life P.R.P Sistem seans uygulaması ile ciltte oluşan lekelerin tedavisi de mümkündür. Cosmelan-Dermamelan leke tedavileri ardından kombine uygulaması yapılabilir.

• Mezoterapi uygulamaları: Glutation- VitaminC- Dexpantenol- Piruvex leke tedavisi için kullanılan mezoterapi ampulleridir. Hazırlanan karışım seans şeklinde uygulanarak leke tedavisi yapılır. Cosmelan –Dermamelan leke tedavilerinin öncesinde veya ardından uygulanabilir.

• TMT İğnesiz Mezoterapi: İğnesiz mezoterapi cihazı TMT programları içinde yer alan, Program 6, Program 7 seans şeklinde uygulanarak leke tedavisi yapılır. Cosmelan-Dermamelan leke tedavileriyle birlikte kombine olarak uygulaması yapılabilir.

• Roller: Cosmelan-Dermamelan leke tedavisinden sonra, bakımın devamında kullanılır.

• Glycolicacid- E-F Vitamin ampulü: Cosmelan-Dermamelan leke tedavisinden sonra, bakımın devamında kullanılan kozmetik ampuldür.

merhaba arkadaşlar yaklaşık bir yıldır aynı sorun bendede vardı pek dikkate almadım ama son günlerde daha çok karardı sanki ve burda bir arkadaşın vermiş olduğu formülü uyguladım sonuç harika 3 günde yarı yarıya açıldı renk diyebilirim. formülü tekrar yazayım merak edenler için.

1 çay kaşığı maya
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı yoğurt

krem kvamını alıyo cilde zarar vermeyecek şekirde yavaş hareketlerle 15 dk boyunca masaj yaptım ılık suyla duruladım ardından nemlendirici sürdüm bu hızla açılırsa hafta sonuna çok çok az kalmış olacak inşallah:)

merhaba arkadaşlar yaklaşık bir yıldır aynı sorun bendede vardı pek dikkate almadım ama son günlerde daha çok karardı sanki ve burda bir arkadaşın vermiş olduğu formülü uyguladım sonuç harika 3 günde yarı yarıya açıldı renk diyebilirim. formülü tekrar yazayım merak edenler için.

1 çay kaşığı maya
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı yoğurt

krem kvamını alıyo cilde zarar vermeyecek şekirde yavaş hareketlerle 15 dk boyunca masaj yaptım ılık suyla duruladım ardından nemlendirici sürdüm bu hızla açılırsa hafta sonuna çok çok az kalmış olacak inşallah:)

ahahahaha ohhh ohhhhh :62::62: bepanthen merhemi ikinci kez sürdümm ve lekelerimm yokk kadar azıcık kaldııı çok mutluyumm arkadaşlar :52:

Merhabalar siz bu bepanthen kremi doktor tavsiyesi ile mi kulaniyosunuz ? Gunde kac kez suruyosunuz ? Ve hangi cesidini aldiniz acaba ..cevaplarsaniz cok sevinirim?

kızlar ağdadan sonra dışarı çıktığımda bıyık bölgem acayip yanardı bende c.a pudra kullanıyodum heralde ucuz cildme zarar veriyo diye düşündüm ve kullanmayı bıraktım ama güneşe çıktığımda hala yanma devam ediyodu ve bıyık bölgemde küçük küçük benler çıkmaya başladı sonra ablam ağdadan sonra 24 saat güneşe çıkma dedi bende biliodum ağdanın üzerinde böyle bi uyarı olduğunu ama hiç dikkate almamıştım bu bepanthen küçük benleride geçirir mi?

Son düzenleme:
yok hayır doktor tavsiyesi ile almadım burdan çook araştırdım bepanthen çok önerilmişti. Bende eczaneye gittim ve bepanthen merhem aldım bi yan etkisi varmı diye sordum yok dedi bende kullanmaya başladım. Belli saatlerde sürmedim ama güneşe çıkmadımm anlarda sürmeye gayret ediyorum güneşe çıkarkende siliyorrum ne olur ne olmaz diye valla bende baya işe yaradı...

Back
X