Dudağım uçuklamak üzere ne yapmalıyım?

4ever4get

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2011
388
1
0
İstanbul
iyi bayramlar kızlarr...

2 gündür alt dudağım sağdan ve soldan uçuklamak üzere hissediyorum.. bununla ilgili patlamadan önce yapabileceğim bişey var mııı?
ne tavsiye ediyorsunuz?

bi kaç arkadaşım önceden sarmısak sür, sıcak kaşık değdir bide pamuğa birazcık aseton sürüp dudağıma sürmeyi tavsiye ettiler bi faydası olmadı..

sizin bildiğiniz yöntemler neler

tahta kaşığın sapını ateşte tutup değdirir annem metal kaşkla olrmu bilmem ama bizdeki bütn tahta kaşklarn sapı kararmştır

tahta kaşığın sapını ateşte tutup değdirir annem metal kaşkla olrmu bilmem ama bizdeki bütn tahta kaşklarn sapı kararmştır

yaa ben tahta kaşıkla denememiştimm metal kaşığı çayın içine atmıştım ısınmıştı tabi o haliyle aldım değdirdim

fark eder mi ki metal tahta birazdan bu usulle de deneyeyim bari

su halınde boloncuksa üzerine ruj sür kasıntıyı önler kurutur suan bendede var ve dun aksam yatarken sürdüm kurumus bıraz sımdı yıne sürdüm kuruycak ıns.

benim her ay düzenli oalark uçuğum çııkardı. hatta her ay tarihlerini not ediyordum, ne kadar düzenli çıkıyor diye
çıkınca şişmesi yarası vs derken 2hafta boyunca kalıyordu dudağımda. utanıyordum ta bii ki.
doktora gittim artık dayanamadım "doktor noolur bişi yap, bıktım artık " dedim.
2 tane merhem verdi. "çıkacağını hissettiğin an,ilk 12 saat iç.inde sürersen çoğalmaz "dedi.
çok şükür dediği gibi de oldu.
,önceden uçuk sarmaşık gibi dudağımı sarardı. şimdi erken teşhis yaptığımda olduğu gibi kalıyor,yine yara oluyor falan ama en azından çoğslmıyor

peki merhemlerin ne oldugunu hatırlıyor musun belkii evde vardır sürebilirim bendee :44:

küçük bir buz kalıbını al uçuk çıkacak yere bas.. 2 3 dk bekle.. indirir şişliğini.. sarımsak iltihabı daha da yüzeye çıkartır ondan sonra kurutur diyebiliyorum. yani uzun bir süreç o.

banada doktorum 2 tane krem verdi ilk günler birini, hafifleyip geçmeye baslaynca ikincisini sür dedi.. gerçekten büyümesini engelliyor benimki de her ay düzenli çikiyor malesef..

Son düzenleme:
küçük bir buz kalıbını al uçuk çıkacak yere bas.. 2 3 dk bekle.. indirir şişliğini.. sarımsak iltihabı daha da yüzeye çıkartır ondan sonra kurutur diyebiliyorum. yani uzun bir süreç o.

aslında soğuk şok etkisi gibi bişey işe yarar gibi bunu da yapıcamm.. tavsiyen için teşekkürlerrr

banada doktorum 2 tane krem verdi ilk günler birini, hafifleyip geçmeye baslaynca ikincisini sür dedi.. gerçekten büyümesini engelliyor benimki de her ay düzenli çikiyor malesef..

bestdreamm öncelikleee mutluluklar dilerimm inşallahhh mutlu huzurlu bi yuvan olurr :)

bnm konuma gelince merhemlerin ismi aklındaa mı acaba:26:

aslında soğuk şok etkisi gibi bişey işe yarar gibi bunu da yapıcamm.. tavsiyen için teşekkürlerrr

önemli değil. ben kulaktan dolma bilgilerle yazmadım deneyip fayda gördüm buz olayından.. yani rahatça yapabilirsin. birde geçirecem diye burda ne duyuyorsan üstüste yapma daha da kötü olur mikrobunu daha da artırırsın. yapacaksan bir şeyi yap bence.

geçmiş olsun canım, ben bugüne kadar yalnızca bir kez uçuk olmuştum ama araştırdım; bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla ilgili bir rahatsızlıkmış bu, yani herkesin dudağında uçuk mikrobu bulunurmuş ama yalnızca bağışıklık sistemimiz zayıfladığında ortaya çıkarmış. bence bunu gözönünde bulundurup mutlaka dr a görün belki düzenli vitamin takviyesi falan sorununu uzun vadede çözebilir.
birde dudağın uçukluyken sürdüğün rujları uçuğun geçtikten sonra yeniden kullanmıyorsundur umarım?
şu anda yapabileceğin en sağlıklı şey uçuk çıkacak yere buz koymak diye düşünüyorum
Allah şifa versin canım

Öncelikle geçmiş olsun.Oriflame kozmetik'in tender care diye balmumu özlü bir kremi var,uçuklar için birebir iyi geliyor.Bilginiz olsun...

şimdi buz koydum tuttum üstünde bi süre sanki kabarıklık biraz indi gibi... yatmadan çnce tekrar buz yapıcam uyurkende ruj sürerim bi sorun olmaz sanırm..

vitamin konusunda 1 haftadır hiç meyve yemiyorum birazdan mandalina falan yiyeceğim.. sürekli çay, tatlı, kavurma bu üçgende dönüyorum..

bide geçen gece evde dolaşırken kardeşim aniden karşıma çıktı sol taraftaki ucuk o gün baş göstermeye başlamıştı.. sağdaki ucuk bugun çıkmaya başladı..

umarım patlamazlarr onun çilesi ağrısı çok kötü oluyor uzunca zamandır yoktu bende de..

sınavlarım falanda başlayacak stresden de olabilir belki:26:

bestdreamm öncelikleee mutluluklar dilerimm inşallahhh mutlu huzurlu bi yuvan olurr :)

bnm konuma gelince merhemlerin ismi aklındaa mı acaba:26:

tesekkür ederim canim

isimleri aklimda degil zaten yurt disindayim ben, doktorumun verdigini türkiyede bulurmusun bilmiyorum ki ama yaz tatilinde oraya geldigimde sagolsun yine uçuk çkti bende bi eczaneye gittim vectavir diye bisey verdiler o da fena sayilmaz istersen dene geçmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…