• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dubleks ev....

ben evimi yeni aldım ,aslında benimde uzun zamandır dublekste oturanlara sorularım olacak ,şimdi benim altta 3 odam vardı birinin duvarını kırıp mutfağa kattım yemek odası yaptım orası çok güzel oldu ,diğer iki odanın biri salon biri oturma odası oldu ama merdiven salon yaptığım odadan çıkıyor ,üst katta tamamen ebeveyn odası oldu giyinme odası banyo yatak odası ve teras .daha evi görmeyen arkadaşlarım ve akrabalar ohh terasta mangal yaparız filan diyor ama yukarı çıkınca direk yatak odası var ,yani bir antre filan mevcut değil ,şimdi yarın öbürgün terasta oturmaya filan kalksak yatak odasının içinden geçilecek oraya bir çözüm bulamadım malesef ne yapabilirm ,birde salondan çıkan merdiven konusunda muzdaripim,keşke antreden çıksaydı ,aslında müsait yer var ama yerleştim artık tekrar kır dök olmaz artık o ilerleyen zamanda olur ,hem alanı daraltıyo ,hem güzel durmuyo ,şimdi birtek oturma odam boş onunda koltukları kaplamacıda şu anda yeni eve eşya da yenilensin dedim ,o gelince sanırım oturma odasında oturcaz ,misafir filan gelirse yatak oluyor o koltuklar ,orada ağırlarım diye düşündüm ,salonun kapısını da çkerim yatak odam da bağımsız olur ,ne bileyim işte bir sürü düşünce var kafamda ,hee birde çatı penceresine perde olayı var ,rustik aldım hazır uymadı ,şimdi çapraz korniş taktırıcam sanırım ,üst katın perdeleri bile yok daha ..

Alt kattaki oturma odasını yatak odanız,üst kattaki yatak odasını da oturma odası yapsanız ?

maalesef ,merdiven o kadar dar ki ,kimse yukarı aşağı yapamaz,ayrıca servis sorunu olur ,onu da düşünmüştüm ama olmadı ..

maalesef ,merdiven o kadar dar ki ,kimse yukarı aşağı yapamaz,ayrıca servis sorunu olur ,onu da düşünmüştüm ama olmadı ..

Çayı ketıla,yemek,kurabiye vs yi de tepsiyle yukarıya götürseniz ? Böylece 10 kez in çık olmaz..Umarım saçmalamamışımdır..Aklıma ilk geleni yazdım...:)

ben evimi yeni aldım ,aslında benimde uzun zamandır dublekste oturanlara sorularım olacak ,şimdi benim altta 3 odam vardı birinin duvarını kırıp mutfağa kattım yemek odası yaptım orası çok güzel oldu ,diğer iki odanın biri salon biri oturma odası oldu ama merdiven salon yaptığım odadan çıkıyor ,üst katta tamamen ebeveyn odası oldu giyinme odası banyo yatak odası ve teras .daha evi görmeyen arkadaşlarım ve akrabalar ohh terasta mangal yaparız filan diyor ama yukarı çıkınca direk yatak odası var ,yani bir antre filan mevcut değil ,şimdi yarın öbürgün terasta oturmaya filan kalksak yatak odasının içinden geçilecek oraya bir çözüm bulamadım malesef ne yapabilirm ,birde salondan çıkan merdiven konusunda muzdaripim,keşke antreden çıksaydı ,aslında müsait yer var ama yerleştim artık tekrar kır dök olmaz artık o ilerleyen zamanda olur ,hem alanı daraltıyo ,hem güzel durmuyo ,şimdi birtek oturma odam boş onunda koltukları kaplamacıda şu anda yeni eve eşya da yenilensin dedim ,o gelince sanırım oturma odasında oturcaz ,misafir filan gelirse yatak oluyor o koltuklar ,orada ağırlarım diye düşündüm ,salonun kapısını da çkerim yatak odam da bağımsız olur ,ne bileyim işte bir sürü düşünce var kafamda ,hee birde çatı penceresine perde olayı var ,rustik aldım hazır uymadı ,şimdi çapraz korniş taktırıcam sanırım ,üst katın perdeleri bile yok daha ..

canim paravan gibi birsey alabilirsin. ya da degistirmek gibi bir imkanin varsa yatak odani baska bir odaya yap.

yok canım ne saçmalaması ,ben o kadar saçma fikirler düşündümki bu yanında normal yani :)) yok yukarısı yatak odasından başka bişey olmuyo ,çünkü giyinme odası yaptım gardropu attım ,dedim ya o odaya uygun 2 tane raflı sistem aldım ,aşağıda olmaz onlar o kadar büyük değil o oda çünkü ,hem ebeveyn banyosu var yukarda ,çamaşır makinemi filan oraya kurdurdum ,giyinme odasının bir bölümüne gömme dolap yaptırıp ütü bölümü yaptım ,ayrıca tavanlar eğimli ve lambri ,salona uygun değil ..valla çıkamadım işin içinden ..

O zaman tek çözüm misafire değil, karıkoca size özel teras olarak kalacak orası...:9:

öyle görünüyor ,çamaşır makinem yukarda ,yatak odasında çıkıyor çamaşır zaten, ordan makineye ,ordan hoopp terasa ,ordan ütü odasına ,tekrar dolaba yerleşiyor ,o konuda çok rahatım :))aşağıda zaten kocaman balkon var ,mangallarını da çayır çimende yapsınlar ,biz kocamla terasta yaparız..

öyle görünüyor ,çamaşır makinem yukarda ,yatak odasında çıkıyor çamaşır zaten, ordan makineye ,ordan hoopp terasa ,ordan ütü odasına ,tekrar dolaba yerleşiyor ,o konuda çok rahatım :))aşağıda zaten kocaman balkon var ,mangallarını da çayır çimende yapsınlar ,biz kocamla terasta yaparız..

Şiddetle kurutma makinanız yoksa kurutma makinası edinmenizi tavsiye ederim..Çamaşırlar için...Çok büyük rahatlık........

Son düzenleyen: Moderatör:
aslında bişey söyliyimmi hiç düşünmedim kurutma makinesi ,herkes büyük rahatlık diyor ama hep balkonluydu evlerim ,çok güzel kuruyordu çamaşırlar ,kışında boş odam oldu şimdiye dek kaloriferin yanında kurudular hep .e şimdi de teras var ,üzerini de kapatmayı düşünüyorum ,kışında orda kurur..

aslında bişey söyliyimmi hiç düşünmedim kurutma makinesi ,herkes büyük rahatlık diyor ama hep balkonluydu evlerim ,çok güzel kuruyordu çamaşırlar ,kışında boş odam oldu şimdiye dek kaloriferin yanında kurudular hep .e şimdi de teras var ,üzerini de kapatmayı düşünüyorum ,kışında orda kurur..

Ben yine de şiddetle tavsiye ediyorum..Teras size kalsın..Keyif yeriniz olsun..Belki de beni en çok memnun eden beyaz eşyalardan biri kurutma makinası...Allah icat edenden bin kere razı olsun...

Ben yine de şiddetle tavsiye ediyorum..Teras size kalsın..Keyif yeriniz olsun..Belki de beni en çok memnun eden beyaz eşyalardan biri kurutma makinası...Allah icat edenden bin kere razı olsun...

benımde aklımdan geçip duruyordu kurutma makinası,çok ses yapıyor diye duydum? birde kaç saatte kurutuyor??? o kadar çok kirli çamaşır cıkıyor ki baş edemiyorum ,şuan 2 tane askılık dolu,merdivenin korkuluğuna da çarşafları salladım:)

benımde aklımdan geçip duruyordu kurutma makinası,çok ses yapıyor diye duydum? birde kaç saatte kurutuyor??? o kadar çok kirli çamaşır cıkıyor ki baş edemiyorum ,şuan 2 tane askılık dolu,merdivenin korkuluğuna da çarşafları salladım:)

Evet ses çıkartıyor ama katlanılmaz bir ses değil..Üstelik evin müsait olan heryerine koyma şansınız var :) İlla banyoda durması şart değil.. Elektrik faturasını da çok etkilemiyor öyle..Çamaşırların nem durumuna göre değişiyor kaç saatte kuruyacağı..En fazla 2 buçuk saatte kuruyor..Tabi bir sürü çamaşır aynı anda kuruyor..Çıktı mı sıcacık,yumuşacık oluyor..Tiftik teknesinde de fazlalıklar toplanıyor.....

Konu ile alakası yok ama avatarınızın yanındaki yazıyı her okuduğumda canım yanıyor,boğazım düğümleniyor...Ayrıntılara girmeyeyim ama ben de daha önce ikizlerini kendi doğum gününde kaybedip ,kendi elleri ile toprağa gömmek zorunda kalmış acısı hiç bir zaman dinmeyecek bir anneyim....Acınızı çok iyi anlıyorum..İnşallah en kısa zamanda Su meleğinizin kardeşine kavuşur,yeniden anne olursunuz...............Ben meleklerimin kardeşleri ile avunmaya çalışıyorum..Ama herşey dün gibi taze hafızamda...Allah öbür dünyada meleklerimize kavuşmayı nasib eder inşallah....

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu ile alakası yok ama avatarınızın yanındaki yazıyı her okuduğumda canım yanıyor,boğazım düğümleniyor...Ayrıntılara girmeyeyim ama ben de daha önce ikizlerini kendi doğum gününde kaybedip ,kendi elleri ile toprağa gömmek zorunda kalmış acısı hiç bir zaman dinmeyecek bir anneyim....Acınızı çok iyi anlıyorum..İnşallah en kısa zamanda Su meleğinizin kardeşine kavuşur,yeniden anne olursunuz...............Ben meleklerimin kardeşleri ile avunmaya çalışıyorum..Ama herşey dün gibi taze hafızamda...Allah öbür dünyada meleklerimize kavuşmayı nasib eder inşallah....

:(( beni ancak evladını kaybeden anlar,yani sen canım,evet malesef hiç beklenmedik bir anda dr.ların süper sağlıklı dediği bebeğimi kaybettim:(( çok üzülüyorum ama elden birşey gelmiyor,tekrar anne olmak istiyorum,inşallah kızımın kardeşleri kısa zamanda gelir,bebeğimi düşünmekten kendimi alamıyorum,Allahım seni tekrardan sevindirmiş,darısı başıma olsun,amin inşallah öbür dünyada kavuşuruz,bu arada seninde başın sağolsun......

:(( beni ancak evladını kaybeden anlar,yani sen canım,evet malesef hiç beklenmedik bir anda dr.ların süper sağlıklı dediği bebeğimi kaybettim:(( çok üzülüyorum ama elden birşey gelmiyor,tekrar anne olmak istiyorum,inşallah kızımın kardeşleri kısa zamanda gelir,bebeğimi düşünmekten kendimi alamıyorum,Allahım seni tekrardan sevindirmiş,darısı başıma olsun,amin inşallah öbür dünyada kavuşuruz,bu arada seninde başın sağolsun......

Amin canım...Senin de başın sağolsun...İnşallah Allah seni de yeniden sevindirir........

ben hiç yaşamadım dublex evde ama evde yalnız olsam gece, üst kata çıkmaktan korkarım diye düşünürüm :18:

ama çok ferah ve rahat bi ev olabilir...

aynennn sana katılıorum :D dubleks ev güzel iyi merdiven olayı zevkli :D dezavantaj sayılmaz pek ama mesala benim yatak odamla çalışma odamız aynı odada çatı katında cay almaya vb su almaya inmesine üseniyorum kapı bakmasına da :D ve asagıda kimse olmayınca inmeye trısıyorum öle sölim bagıra bagıraaa :D :D yukarı inip asagı çıkıorum bir de bizim katta sadece banyo var lavabolar alt katta :D gece kalkıp asagı inmesi fenaaaaa bişiy :D :51::51:

Konu sahibi son olarak naptiniz?

Valla Benim evimde dublex kocaa bir de terasimiz var uzunlugu 20 metre.
Ben COK memnunum evimi seviyorum.isinma olayinda da herkes ten COK yakiyoz maalesef...

ben de çok merak ediyorum. henüz temeli bile atılmadı ama almayı düşünüyoruz.

bizim düşündüğümüzle hiç alakası yok yazılanların.

2+1 olacak. 2 bina ortasına yapılacak. sağ taraf 4+1, sol taraf 3+1 ve ortası dubleks, toplamda 5 katlı bina. alt kat dükkan. ortada 2 tane dubleks olacak. teras, bahçe yok.... apartman katı. 2 tane minik balkon (biri üst katta, diğeri alt katta). girişte amerikan mutfak, balkon ve wc var. üst katta çocuk odası, yatak odası, banyo ve balkon var. 100metrekare.

fikirleri olan var mı???

benim evim de dublex...evim çok kullanışlı..ev alırkan çok dublex bakmıştık bu ev farklıydı çok beğendik.alt kat normal 4+1 daire.merdiven altı kiler ....üst katta 3 oda 2 banyo var.110 metrekare de terası var.temizliğe gelince.zorlanmıyorum.üst katı günlük kullanmadığımız için batmıyor.alt kattada fazlalık fazla eşya yok.süpürüp silmasi kolay oluyor.ben çok memnumum.evimi çok seviyorum.

Back
X