• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dubleks ev....

Dubleks evleri tavsiye etmiyorum 12 yildir dubleks evde oturduk.
Cok masraf cikiyor isitmasi cok zor.
Eger bakimliysa akma olmaz ama genlde dublekslerde teraslardan dolayi akma cok oluyor.
Masraf yapmaniz gerekebilir.
Ama kaliteli malzemeler kullanildi ise boyle sorun olacagini sanmam...
Satmasi cok zor oluyor genelde terasli evlerin.
Bunun yani sira guzel yonleri yazin terasiniza cikarsiniz cayinizi kahvenizi mangalinizi yakarsiniz.
Terasiniza cicekler koyarsiniz manzaranizi izlersiniz romantik bir sekilde.
Odalari cok oldugundan misafir geldiginde nerede yatacak diye dusunmezsiniz.
Bazi yonleri gercekten cok guzel.
Ama maddi anlamda iyiyseniz diger normal evlerden cok cok guzel oluyor ferah oluyor bakimini yaptirdiginiz surece bir sorun cikarmiyor...

Son düzenleme:
kızlar bana bi düzen kurun hadi o zaman...
altta salon bi küçük oda ve ebeyen banyolu yatak odası,wc banyo..mutfağın içindende merdiven var yukarı..
üsttede bir büyük oda,bir küçük oda bir banyo..ve teras ..nereye ne koyayım hangi odam nerede olsun..

Konu "Sorular,sorunlar,tavsiye ve öneriler" başlığına taşındı.

Alttaki yatak odasını misafir odası yapabilirsiniz.Yatılı misafirleriniz orada kalabilir.Yukardaki büyük oda sizin yatak odanız olur,küçük oda da varsa çocuğunuzun odası.Sıcak olur diye düşünmeyin pek farketmiyor aşağısı yukarısı.Aşağıda salon var,küçük odayıda oturma odası yaparsın,terasada bir masa atar keyfini yaşarsın.Mutfaktan terasa malzeme taşımak gözünde büyüyebilir ama sorun olmaz bence.Gülü seven dikenine katlanır.

bence yatak odasi yukarda olsun ama terasa nerden giriliyor oda onemli simdi:26:

üstteki 2 odadan da terasa fransız cam yapmışlar...:46:
2 odadan da geçiliyor terasa yani..
ama biz akşam 7-8 gibi baktık ve yanıyordu nerdeyse çok sıcaktı..
orada nasl uyunur bilmem...kombi altta. kışın yukarısı ısınmazmı acep?

üstteki 2 odadan da terasa fransız cam yapmışlar...:46:
2 odadan da geçiliyor terasa yani..
ama biz akşam 7-8 gibi baktık ve yanıyordu nerdeyse çok sıcaktı..
orada nasl uyunur bilmem...kombi altta. kışın yukarısı ısınmazmı acep?

yukardada kalofer yokmu e iki odadan giriliyorsa ama olmaz o zaman ya misafir terasa cikmak istese ya yatak odasindan ya giiyinme odasi yap dedigim yerden gecmek zorunda kalcak en iyisi sen bildigin gibi yap yatak odan assagida kalsin :40:

1 aydır teraslı dublex evde oturuyorum. En çok zorlandığım konu temizlik. Gerçekten canım çıkıyo temizlerken ki hiç bütün bir temizlik yapmadım üstelik. Bir gün süpürüyorsam ikinci gün moplayıp toz alabiliyorum. İkinci zorlandığım konu ise benim ödlekliğim. Yatak odam yukarıda ve eşimle mutlaka ben de uyumaya çıkarım. Uyuyana kadar da aklım çıkar terasta noluyo, alt katta noluyo diye. Artık Felak, Nas, Ayetel kürsi ne varsa okur yatarım:) Sabah onu yolculadıktan sonra odaya dönüp yatmak da geriyo beni, uykuya zor dalıyorum evde tek başımayken. Bir diğer dezavantajı benim (evim için söylüyorum sizinkinde olmayabilir) üst katta her gece örümcek öldürüyorum. Çatıdan çok geliyor. Diğer konu da sıcaklık. Üst kat şuan çok sıcak, yatarken zulüm oluyor. Avantajlarına gelirsek yatak odasının üst katta olması bizi çok rahatlatıyor misafir geldiğinde. Ben mesela 1 aylık evliyim ve daha ilk haftamda yatılı misafir ağırladım, yukarıda sadece yatak odam var çünkü. Herkes aşağıda rahatça otururken biz yukarı çıkıp sessiz ortamda uyuduk. Bir diğer güzelliği terasın manzarası. Benimkinde deniz manzarası var ve akşamüstü çok güzel esiyo, oraya bi çıkıp hava almak iyi geliyor insana. Yukarıda bir şey unuttuğum zaman çıkıp almak da hoşuma gidiyor, spor yapıyorum böylece. Başka şansım olsaydı dubleksi istemezdim ama deniz manzarası beni cezbediyo:)

Son düzenleme:
yukardada kalofer yokmu e iki odadan giriliyorsa ama olmaz o zaman ya misafir terasa cikmak istese ya yatak odasindan ya giiyinme odasi yap dedigim yerden gecmek zorunda kalcak en iyisi sen bildigin gibi yap yatak odan assagida kalsin :40:

kalorifer varda kombiye baya bi uzak olacak ısınırmı diye korkuyorum..
giyinme odası yapsam bile bi bez dolap koyabilirim anca bi de şifonyer..oradan terasa geçilebilir..
bi de şu var alt kattaki bi oda yatak odası olarak yapılmış çünkü ebeveyn banyosu var..o banyoyu misafire kaptırmak istemem :37:

1 aydır teraslı dublex evde oturuyorum. En çok zorlandığım konu temizlik. Gerçekten canım çıkıyo temizlerken ki hiç bütün bir temizlik yapmadım üstelik. Bir gün süpürüyorsam ikinci gün moplayıp toz alabiliyorum. İkinci zorlandığım konu ise benim ödlekliğim. Yatak odam yukarıda ve eşimle mutlaka ben de uyumaya çıkarım. Uyuyana kadar da aklım çıkar terasta noluyo, alt katta noluyo diye. Artık Felak, Nas, Ayetel kürsi ne varsa okur yatarım:) Sabah onu yolculadıktan sonra odaya dönüp yatmak da geriyo beni, uykuya zor dalıyorum evde tek başımayken. Bir diğer dezavantajı benim (evim için söylüyorum sizinkinde olmayabilir) üst katta her gece örümcek öldürüyorum. Çatıdan çok geliyor. Diğer konu da sıcaklık. Üst kat şuan çok sıcak, yatarken zulüm oluyor. Avantajlarına gelirsek yatak odasının üst katta olması bizi çok rahatlatıyor misafir geldiğinde. Ben mesela 1 aylık evliyim ve daha ilk haftamda yatılı misafir ağırladım, yukarıda sadece yatak odam var çünkü. Herkes aşağıda rahatça otururken biz yukarı çıkıp sessiz ortamda uyuduk. Bir diğer güzelliği terasın manzarası. Benimkinde deniz manzarası var ve akşamüstü çok güzel esiyo, oraya bi çıkıp hava almak iyi geliyor insana. Yukarıda bir şey unuttuğum zaman çıkıp almak da hoşuma gidiyor, spor yapıyorum böylece. Başka şansım olsaydı dubleksi istemezdim ama deniz manzarası beni cezbediyo:)

temizliği beni çok korkutmuyor çünkü çalışıyorum çok temizlik yapamıyorum.:37:
mutfağım ve yatak odam çok dağılıyor oraları toplu ttarsam gerisi 1--2 haftada bir temizlense de olur bence..
deniz yok burada ama uludağ manzaramız var...
hayırlı olsun hem evliliğin hemde evin..
kaç odan var bu arada..üstkat yatak odası demişsin sen..
ama bnm alt katta ebeveyn banyolu odam varrrr :44:

kalorifer varda kombiye baya bi uzak olacak ısınırmı diye korkuyorum..
giyinme odası yapsam bile bi bez dolap koyabilirim anca bi de şifonyer..oradan terasa geçilebilir..
bi de şu var alt kattaki bi oda yatak odası olarak yapılmış çünkü ebeveyn banyosu var..o banyoyu misafire kaptırmak istemem :37:

O zaman alt katta yaşayacaksınız yukarsını kullanamayacaksınız.sadece terası kullanacaksnız.Çocuklarınız varsa onların odası yukarda olabilir.

Konu "Sorular,sorunlar,tavsiye ve öneriler" başlığına taşındı.

Alttaki yatak odasını misafir odası yapabilirsiniz.Yatılı misafirleriniz orada kalabilir.Yukardaki büyük oda sizin yatak odanız olur,küçük oda da varsa çocuğunuzun odası.Sıcak olur diye düşünmeyin pek farketmiyor aşağısı yukarısı.Aşağıda salon var,küçük odayıda oturma odası yaparsın,terasada bir masa atar keyfini yaşarsın.Mutfaktan terasa malzeme taşımak gözünde büyüyebilir ama sorun olmaz bence.Gülü seven dikenine katlanır.

ne güzel plan olmuş yaa:16: teşekkür ederim..
ama alt kat da ebeveyn banyosu var. bnmde çok hoşuma gidiyor böyle odalar..
üst kata da yatak odası yapmasak hiç çıkılmaz ki boş durur ama demi ???
maalesef çocuğumuz yokkk

Son düzenleme:
temizliği beni çok korkutmuyor çünkü çalışıyorum çok temizlik yapamıyorum.:37:
mutfağım ve yatak odam çok dağılıyor oraları toplu ttarsam gerisi 1--2 haftada bir temizlense de olur bence..
deniz yok burada ama uludağ manzaramız var...
hayırlı olsun hem evliliğin hemde evin..
kaç odan var bu arada..üstkat yatak odası demişsin sen..
ama bnm alt katta ebeveyn banyolu odam varrrr :44:

Öncelikle teşekkür ederim. Altta 1 banyo 1 salon ve 2 küçük oda var. Üstte de 1 banyo 2 oda var. Terasa açılan odanın kapısı yok, onu boş bıraktım çamaşır kurutuyorum şimdilik. Kiracı olduğum için evin tamamını doldurmak istemiyorum. Üstte diğer oda yatak odası, yanında da alt kattakinden daha küçük bir banyom var. Gün içinde hep alttaki banyoyu kullandığım için üstün küçüklüğünü sorun etmiyorum. Altta bir odayı oturma odası yaptım diğer odaya da kitaplık ve çalışma masası koydum. Senin alttaki odanın ebeveyn banyolu olması misafir için çok güzel, rahatça duşunu alır çıkar. Yatak odasının üstte olması misafir geldiğinde büyük rahatlık.

bizimki 3 kat, en alt kattayken bişe eksik oldugunu farkediyosun ve en üst kattan alman gerekecek !!! ölüm!!!
temizlik çok sorun olmuyor. belli aralıklarla cam kapı pencere olayını yardımcı yapıyor. geri kalanları ise kendimiz.
çat kapı bi misafir geldiginde yatak odan dagınık ise bu avantaj oluyor, çünkü yatak odası bölümüne kimse çıkmıyor=))

kızlar bana bi düzen kurun hadi o zaman...
altta salon bi küçük oda ve ebeyen banyolu yatak odası,wc banyo..mutfağın içindende merdiven var yukarı..
üsttede bir büyük oda,bir küçük oda bir banyo..ve teras ..nereye ne koyayım hangi odam nerede olsun..

Canım bizim derslerde yaptığımız genelde giriş katta olan oda misafir odası olur banyosu filan da varmış tam uygun zaten, üst katta ebeveyn odası ve de çocuk odası olur.Çocuk yoksa çalışma odası olarak düzenlenebilir. (ya da giyinme vs ama oradan terasa çıkıldığına göre çalışma odası daha iyi) Tavsiyem sonradan çocuk odası yapamayacağınız bir odaysa burası bir düşünün çünkü ebeveyn odası çocuk odasına ne kadar yakın olursa o kadar avantaj.Çocuk odasının alt katta olması pek iyi olmayabilir. İleride çocuk olursa terasa misafir almayıp belki çocuk odasından da açılan güzel bir aile alanı da yapabilirsiniz.
Dublekse avantaj ve dezavantaj olarak şöyle söyleyeyim çocuklar için dubleks iyi değil maalesef.Ve de temizlik açısından sizi çok zorlar..Yardımcıya ihtiyaç duyabilirsiniz büyük ihtimal.Ama teras olması avantaj :16:Isınmada evin konumu kaçıncı kat olduğu filan da çok önemli o yüzden bir şey diyemcm ama şunu söylym oturma odalarının ısınması daha önemli çünkü yatarken bir kat üstünüze yorgan alıp ısınırsınız ama otururken ısınmak için daha çok yakıt gider

Son düzenleme:
evim 2katlı alt katta 3oda salon, mutfak, banyo, tuvalet.

üst kat 2oda, banyo, mutfa ve teras.

günlük genelde alt kattayız yatılı misafir gelse yukarda misafir yatak odasında kalıyor aşağıyla bi ilgisi yok yani evde misafir var aman erken uyuyalım o uyudu bizde uyuyalım gürültü yapmayalım falan derdi yok :32:

canımız ister üst kata çıkar büyükçe bi salonu var masada oturur dışarıyı adalar manzarası var izleriz
tv odasında isteğimiz diziyi magazin programını izleriz:34:
terasta ızgara yapar yeriz

temizliğe gelince dikkat ettikçe dağınık olmadıkça hiç bi sorun yok herşeyi yerine koyarım ilk hali gibi bırakırım günlük toz almaya dikkat ederiz yılda 2kez büyük ağır temizlik yaparız öyle 2katlı evzevkli yani :1:

bende dublekste oturuyorum .üst katım yatak odası banyo ,çocuk odası ve terastan ibaret ,alt katta salon oturma odası yemek odası ,mutfak ve banyo birde balkon var ,yukarısı bana ait bağımısz gibi üüst kata çıktımmı kendi dünyama geldim diyorum ,yatılı misafirde filan çok iyi oluyor.onlar aşağıda ister banyo yapsın ister uyusun ister tv izlesin umrumda değil ,ben uyumama bakarım :)) yani avantajı çok aman wc ye giderken biriyle karşılaştın derdi yok ,temizlik işine ben gündelikçi alıyorum çalışıyorum çünkü ama hafta sonu filan yapacaksam da önce alt katı yaparım ,dinlerinirim gezer tozarım akşamda üst katı bi sil süpür tamam..birde terası var ki püfür püfür esiyor ohhh miss .yani keyifli dublekste yaşamak ..

bnm evim çatı katı dublex valla hiiiç dezavantajı yok süper:)) üst katı bn komple misafire ayırıorum üst katta kocaman salon yatak odası ebevyn banyo kiler ve koskooocaamn bi terasım terası mangal partilermde kalabalk msafrlerde kullanıorum ve evime gelen misafrlere komple üst katı veriorum çok rahat ediolar banyoda olduğu için...alt katta yatak odamz gynme odamz salonumz otrma odamız 2 banyomuz ve 2 balkonumuz var 1i ebevyn biri normal banyo ben merdiven altınıda değerlendrdim orayıda kiler gbi kullanıorum :)) evimi çooook seviorum :16:

benimde çatı dubleksim var dezavantaj bencede yok ama içine sinmeyen şeyler varsa eve girmeden halletmen lazım benim çatı katında 1 oda 1 banyo wc var ben burayı salon olarak kullanıyordum şimdi yatak odası yaptım ama hem sıcak hemde şu an çatıya çıkan oda olduğu için rhatsız edici oldu bence yattığın yerden çatıya çıkılıyosa orayı oturma yada salon yap yapabiliyosan ufak mutfak yapabilirsin in çık olmasın misafir geldiğinde çocuk ve yatak odasını aynı katta düşün üst kat çocuk odası olursa merdivenleri mutlaka muhafazaya aldırmam lazım ben şimdi yatak odamı her odaya koydum gibi :) şimdi yeni yatak odası aldım salonumu gne yukarı çıkarıp yatak odamı aşağıya koyucam en rahatı bu olucak :D benim alt kat 3+1 1 banyo 1 wc var üst katta 1 oda banyo wc var benim mutfak biraz ufak bir odayla birleştircem 3+1 geniş bir ev olucak inş.sonundada inş.bebek gelir onun odasınıda hazırlasam benden mutlusu olmaz :))))

temizliği büyük sıkıntı, bir de ısınması... kışın aylık 500 liraya yakın doğalgaz faturası ödüyoruz.. elektrik de aylık 150 civarı gelir hep.. dublex evin her şeyi masraf... bi boya badana yaptırmak bile iki üç katı fiyatına çıkıyor.. mesela makine açıp yerleri süpürceksin, bi nefeste tüm evi elden geçiremiyosun... doğma büyüme triplex evdeyim, bunlar bi zaman sonra sıkıyo valla

avantajlı yanı komşuluk ilişkileri gayet iyi, bahçe keyfine doyum olmaz.. bahçeden maydanoz filan toplarsın, meyve ağaçlarından doğal meyve yersin.. bahçede salıncak keyfi yaparken komşular gelir oturur, sen görürsün bahçededir sen gider oturursun filan muhabbet ortam hoştur ( tabi site içindeki dublexlerden bahsediyorum),, sonra apartman sesi yoktur bağıra çağıra şarkı söylersin evde rahatça tepinirsin :27:

ama dediğim gibi masrafı çoktur

arkadaşlar burada herkes çatı katı dubleksten bahsetmiş bende inşallah olursa bahçe katı dubleks alıcam, bir tane beğendik acaba bahçe katı dubleksin dezavantajı varmı benim alacağım ev 5+2 ve sıfır bende nasıl döşeyeceğime karar veremedim alt katı çocuklarıma ayrı ayrı oda yapmak istiyordum ama kızım korkacağını söylüyor, k.validem yanıma gelecek ona aşağıya oda yapamam çünkü merdivenden sürekli inip çıkamaz, bende yatak odasını aşağıya koymak istemiyorum çünkü banyo yukarıda, tavsiyelerinize ihityacım var, birde dua edin bu evi alabileyim çünkü eşimde bende çok beğendik. tam istediğim gibi deniz manzaralı.

benim ev 7+1 üst kat 5 oda kv oğlum kızım misafir odası küçük salon banyo wc hazırladık alt kat 2 oda büyük salon şeklinde benim ve küçük kızımın yatak odası ve mutfak banyo wc ve 45m2 salonu oturma odası yaptık herkes mutlu üst kattakiler çıkp odalarına tv seyredip otururken biz eşimle başbaşa kalabiliyoruz teras ayrı bir zevk zaten

Birkaç hafta içinde bahçe içinde çatı katlı müstakil dubleks eve taşınıcaz kiracı olarak.Bizden önce 2 sene oturmuş kiracı ama çıkarken tüm evi yeniden boyatıp öyle teslim etmiş ev sahibine..Ev hiç hasar görmemiş,yeni yapılmış gibi..Tek temizletip içine yerleşmesi kalmış.....Bahçenin ön kısmı uzamış ot ,çimenlerle dolu...Arka kısmında meyve bahçeleri,fındık ağaçları var..Girişte büyük bir antre,merdiven altında kiler var..Daha sonra mutfak ve 2 bölümden oluşan solon var..Ayrıca 2 oda,bir banyo ve bir de küçük tuvaleti var..Mutfak terasa açılıyor..
Üst katta yine geniş bir antre, 3 oda ve bir banyo var..Odalardan biri yine bir balkona açılıyor..Öncelikle bahçe içinde olması nedeniyle börtü böcek çok olacağını düşündüğümüzden hem evi hem de bahçeyi ilaçlatmayı düşünüyoruz..Bahçe kısmına da benim seramik fırınını taşıcağız..Daha doğrusu atölyeyi bahçeye taşıyacağım...Düşündüğüm çok şey var ama kışın çok zor mu ısınır acaba..Bunu aklıma taktım şimdiden...:44:

Back
X