• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dubai Turu! Yardiimmmm!

Bir arkadaşım 10 yıl orada yaşadı, 50 dereceyi geçtiği oluyormuş.
Şehir pahalı mı değil mi?
Bütçenize göre rahatlıkla geçirebilirsiniz tatilinizi. Alışverişinizi oradan yapmanıza gerek yok bence. Türkiye de aynı. Elektronik Türkiye'ye göre daha uygun.
Alışveriş düşünüyorsanız İtalya'yı tavsiye ederim ben. Belli zamanlarda outlet turları yapılıyor. Sadece alışveriş için. Ve o ülkedeki en güzel alışveriş yerlerine de, bütün markaların bulunduğu outlet avmelere de götürüyorlar.
Dubai'de Gece klüplerine gitmek istiyorsanız bütçenizi epey arttırmalısınız :)

Balayı için ise Mauritius diyorum :)

O zaman bi kısmı buradan bi

Şehrin genel fiyat durumu hakkında yorumlariniz neler peki? Merak ettiğim bir kaç yerden biri de Roberto Cavalli club. Ilk geceden oraya koşup kırmızı halisinda bir boy yürümeyi planlıyorum :KK70: :KK70: Nedense her konuda aydın olan ailem Dubai konusunda cekingen davrandilar.Benim patronum gidiyor Dubai'ye öküz gibi pahalıdır orası sonra bişey yapmak istersin içinde kalmasin dediler garipsedim. Tur uygun konaklama uygun e şehir de cafesi restorani nasıl çok pahalı olsun ki? Yanılıyor muyum? Burj El Arab'tan ibaret saniliyor Dubai. Yıldım!
Dubai iki bölgeye ayrılıyor eski-yeni olarak.Yeni kısmında zaten bildiğiniz lüks avmleri ,otelleri ve burj khalifa gibi sembol binaları var.Eski kısmında ise müzeler ve daha ilgini çekmeyebilecek yerler diyebilirim.Yani gittiğinde senin beklentine bağlı eğer sadece lüks tüketim ve markalar için gitmeyi düşünüyorsan evet gerçekten pahalı.Ama dubai mall da TGIF'in balkonunda oturup burj khalifadaki su gösterisini izlemek ,caddelerden geçen inanılmaz ötesi arabaları görmek bile sana ciddi keyif verir diyorsan bence hayal kırıklığına uğramazsın.İlk gün biz big city bus tour a katılmıştık.Otobüsle şehri gezdik zaten her yere götürüyor seni sembolik olan.Yemek fiyatları aşağı yukarı TR deki House cafe midpoint ayarında.

Dubai iki bölgeye ayrılıyor eski-yeni olarak.Yeni kısmında zaten bildiğiniz lüks avmleri ,otelleri ve burj khalifa gibi sembol binaları var.Eski kısmında ise müzeler ve daha ilgini çekmeyebilecek yerler diyebilirim.Yani gittiğinde senin beklentine bağlı eğer sadece lüks tüketim ve markalar için gitmeyi düşünüyorsan evet gerçekten pahalı.Ama dubai mall da TGIF'in balkonunda oturup burj khalifadaki su gösterisini izlemek ,caddelerden geçen inanılmaz ötesi arabaları görmek bile sana ciddi keyif verir diyorsan bence hayal kırıklığına uğramazsın.İlk gün biz big city bus tour a katılmıştık.Otobüsle şehri gezdik zaten her yere götürüyor seni sembolik olan.Yemek fiyatları aşağı yukarı TR deki House cafe midpoint ayarında.

Acikcasi tarihi hiç bişeyle ilgilenmiyorum. Yani bu seferlik. Tamamen gözüm gönlüm açılsın yihuuu luxury life modunda gidiyorum. TGIF fikri beni şu an acayip cezbetti, böyle bi durumun varlığından haberim yoktu yapacaklarim listesine ekledim :))))

Bir arkadaşım 10 yıl orada yaşadı, 50 dereceyi geçtiği oluyormuş.
Şehir pahalı mı değil mi?
Bütçenize göre rahatlıkla geçirebilirsiniz tatilinizi. Alışverişinizi oradan yapmanıza gerek yok bence. Türkiye de aynı. Elektronik Türkiye'ye göre daha uygun.
Alışveriş düşünüyorsanız İtalya'yı tavsiye ederim ben. Belli zamanlarda outlet turları yapılıyor. Sadece alışveriş için. Ve o ülkedeki en güzel alışveriş yerlerine de, bütün markaların bulunduğu outlet avmelere de götürüyorlar.
Dubai'de Gece klüplerine gitmek istiyorsanız bütçenizi epey arttırmalısınız :)

Balayı için ise Mauritius diyorum :)

Italya turunu yılbaşı için düşünüyorum ama yilbasinda pek kısmet olucagini sanmiyorum açıkçası, dubai italya arasında da kaldım açıkçası ama yine de orta Doğu bir adım öne geçti benim için :))) Belki 2016 yaz ayı için iyi bir plan olabilir, alışveriş olayını ilk kez duydum. Ben Black Friday döneminde amerikayi dusunuyordum yine ama eğer böyle bir durum varsa bahaneyle 3-4 gün italya turuda fena olmazmis :) Sizinde italya da alışveriş için bahsettiğiniz black Friday sanırım? Aralık ayı icerisinde?

O zaman bi kısmı buradan bi

Şehrin genel fiyat durumu hakkında yorumlariniz neler peki? Merak ettiğim bir kaç yerden biri de Cavalli club. Ilk geceden oraya koşup kırmızı halisinda bir boy yürümeyi planlıyorum :KK70: :KK70: Nedense her konuda aydın olan ailem Dubai konusunda cekingen davrandilar.Benim patronum gidiyor Dubai'ye öküz gibi pahalıdır orası sonra bişey yapmak istersin içinde kalmasin dediler garipsedim. Tur uygun konaklama uygun e şehir de cafesi restorani nasıl çok pahalı olsun ki? Yanılıyor muyum? Burj El Arab'tan ibaret saniliyor Dubai. Yıldım!

Gece Kluplerine sağlam bütçe gerek. Lüks arabaların haddi hesabı yok, çünkü muazzam bir zenginlik zaten işadamı nüfusun çoğunluğu her kulube kafanıza göre giremeyeceğinizi düşünüyorum. Ön araştırma/rez. yaptırın mutlaka.

Bir de alışveriş için ülke açısından Andorra da olabilir İspanya turlarında o minicik ülkeye de gidiliyor. Vergi yok ülkede.

Hayır Black Friday değil benim bahsettiğim. Bu turlar her zaman yapılmıyor. Yılın belli aylarında tur şirketlerini takip etmek lazım.
Roma-Floransa-Milano daki tüm alışveriş mekanlarını gezdiriyorlar. Bir çoğu outlet avm.
Marka mağazaların önü kuyruk oluyor. Hele Armani nin önündeki kuyruğu hiç unutmayacağım.
Sanırsın bedava dağıtıyorlar. :KK45:
Ama diyelim ki outlet turu denk gelmedi. Siz normal turlarla da o outletlere gidebilirsiniz. Sadece çok ücra köşelerde gerçekten soon derece uygun kaliteli (marka olmayan) mağazalara ulaşmak sıkıntı olabilir. Millet çıldırmıştı oralarda :)

Neyse ben seni Dubai hayalinden vazgeçirmeyeyim. :)

Dubaiye gitme fikri benim aklımın almadığı bir durum. 21. yüzyılda kölelik sistemi sürüyor hala orada. O gösterişli binalar var ya oraları temizleyen çalışanların girdiği kapı bile ayrı, işçisinin yürüdüğü merdivene, koridora 5. sınıf malzeme kullanıyor adam. Arabın, batılının,türkün bindiği asansöre binemiyor hintli, filipinli köleler. Şehir içinde inşaatlarda çalışanları şehir dışında barındırıyorlar, işçiler ortalıkta dolanıp çirkin görüntü vermesin diye. Görgüsüzlük had safhada.

Avm gezmek için başka ülkeye gitmek nedir allah aşkına? Dünyada gezilecek görülecek o kadar güzel yer varken film platosu gibi tasarlanmış yapay bir şehirde avm turu yapmak... Mükemmel gerçekten, bravo. Farkında olmayan destekleyin böyle kölelik sistemini.

Dubaiye gitme fikri benim aklımın almadığı bir durum. 21. yüzyılda kölelik sistemi sürüyor hala orada. O gösterişli binalar var ya oraları temizleyen çalışanların girdiği kapı bile ayrı, işçisinin yürüdüğü merdivene, koridora 5. sınıf malzeme kullanıyor adam. Arabın, batılının,türkün bindiği asansöre binemiyor hintli, filipinli köleler. Şehir içinde inşaatlarda çalışanları şehir dışında barındırıyorlar, işçiler ortalıkta dolanıp çirkin görüntü vermesin diye. Görgüsüzlük had safhada.

Avm gezmek için başka ülkeye gitmek nedir allah aşkına? Dünyada gezilecek görülecek o kadar güzel yer varken film platosu gibi tasarlanmış yapay bir şehirde avm turu yapmak... Mükemmel gerçekten, bravo. Farkında olmayan destekleyin böyle kölelik sistemini.

Hoppalaaaa.... AVM gezmek için gitmiyorum, dünyanın en büyük AVM si olduğu için goruceklerim listesinde mevcut sadece. Ne dicegimi bilemedim soylediklerinize ama yerden göğe kadar haklı buldugum için değil, bana göre yersiz olduğu için. Oturup şimdi burda kapitalist sisteme lanet okuyamam takdir edersiniz ki. Orta Doğu denince akla gelen gösterisi ihtisamidir ve mutlaka bir çok kişi tarafından merak edilir. Kölelik sistemini onaylamiyorum ama, zaten düzen insanı kendi elinde olanın dışına çıkaramiyor sonuçta.Kimse sen buraya giremezsin demiyo belki ama Istanbul'da oturan kaç kişi Four Seasons asansorune bindi acaba? Ne diyebilirim ki, gerçekten 3 günlük tatil için polemige girmek istemiyorum :KK43: Siz gitmessiniz o zaman ne diyim.

Son düzenleme:
Gece Kluplerine sağlam bütçe gerek. Lüks arabaların haddi hesabı yok, çünkü muazzam bir zenginlik zaten işadamı nüfusun çoğunluğu her kulube kafanıza göre giremeyeceğinizi düşünüyorum. Ön araştırma/rez. yaptırın mutlaka.

Bir de alışveriş için ülke açısından Andorra da olabilir İspanya turlarında o minicik ülkeye de gidiliyor. Vergi yok ülkede.

Evet ben en iyisi öyle yapayım :) Andorra için ön arastirmaya girecegim mutlaka blog yazan olmuştur,ilk kez duyuyorum :)

Hayır Black Friday değil benim bahsettiğim. Bu turlar her zaman yapılmıyor. Yılın belli aylarında tur şirketlerini takip etmek lazım.
Roma-Floransa-Milano daki tüm alışveriş mekanlarını gezdiriyorlar. Bir çoğu outlet avm.
Marka mağazaların önü kuyruk oluyor. Hele Armani nin önündeki kuyruğu hiç unutmayacağım.
Sanırsın bedava dağıtıyorlar. :KK45:
Ama diyelim ki outlet turu denk gelmedi. Siz normal turlarla da o outletlere gidebilirsiniz. Sadece çok ücra köşelerde gerçekten soon derece uygun kaliteli (marka olmayan) mağazalara ulaşmak sıkıntı olabilir. Millet çıldırmıştı oralarda :)

Neyse ben seni Dubai hayalinden vazgeçirmeyeyim. :)

Valla bunları öğrendiğim iyi oluyor bunu da ilk kez duydum ne yalan söyliyim :)))) Simdilik amacım alışveriş değil, gezinti. Ama alışveriş için black Friday kovalamak yerine böylesi daha keyifli olucak İtalya'yı zaten görmedim o anlamdada iyi olucak benim için :) Çok teşekkürler :)

İyi de arkadaş zaten AVM gezmek için gitmiyor. Fikir alıyordu. Konu avm'lere geldi :)Ne alaka kölelik sistemi falan anlamadım. Dünyanın her yerinde kölelik sistemi var. Ülkemizde en alası var. Hatta öyle bir sistem ki köleler köle olduklarının farkında değil. Hepimiz köleyiz :KK51:

bende gitmek istiyorum ama alişveriş için değil kış ayında denize girmek için :))))))))))))))) denizi nasıl güzel mi

Canini sikmak istemem ama gordugum en yapay yer.is icin gittim gezme firsatimda oldu gitmeden önce cok merak ediyordum.benim için hayal kırıklığı oldu.tabi tatil ve seyahatten beklentiler farklidir
istersen diğer seçeneklerini de düşün :)

Canini sikmak istemem ama gordugum en yapay yer.is icin gittim gezme firsatimda oldu gitmeden önce cok merak ediyordum.benim için hayal kırıklığı oldu.tabi tatil ve seyahatten beklentiler farklidir
istersen diğer seçeneklerini de düşün :)

valla ne yalan söyliyim hem italya hem Dubai düşündüm ama,yine de İtalya'ya gitsem sanki içimde bişey eksik kalicakmis gibi :) Dubai'ye öncelik Tanımak durumunda kaldım o yüzden :) Yoksa daha italyadan türkiyeye dönemden Dubai'ye ne zaman gitsem planları yapıcam deliririm valla düşüne düşüne :)

Tek başına tatil benim de ilgimi çeken bişeydi.. Bikaç kez kültür turuna gittim.. Ama yalnız tatil son gittiğimde hoşuma gitmedi.. Dünyayı geziceksin ama yanında sevdiceğin yok ya da adam gibi bi arkadaşın.. Canım gitmek istemiyor o yüsden..

kızlar gidenlere merak ediyorum hava limanından indikten sonra basını kapa muhabbeti varmı dubai bile olsa yani bende turla dusunuyorum ama dısarda acık dolasmak falan sorun mu

Kızım ve damadım balayı için ekim ayının sonunda gitmişlerdi deniz banyo suyu gibiydi dedi o derce ılık Avmler yollar binalar o kadar göz alıcıymış ki görsellikte dünya cenneti burası dersin ama çok pahalıymış .otelde görevliler "sir " diye hitap etmişler ingiliz asilzadesi olduk dedi Hediye olarak en yüksek binalarının bir maketiyle oda parfümü getirebildiler sadece

kızlar gidenlere merak ediyorum hava limanından indikten sonra basını kapa muhabbeti varmı dubai bile olsa yani bende turla dusunuyorum ama dısarda acık dolasmak falan sorun mu
Sanıldığı gibi değilmiş onu ben de merak edip sormuştum hatta çiftler gayet samimi davranıyormuş

Back
X