selamlar, hayatimin tam 10 yilini dubai'de gecirdim. butun arkadaslarim yerli araplardi ve ortadogunun en kaliteli ve iyi niyetli araplari bae'de diye dusunuyorum. zenginligin en zirvesini gordum ve o zenginlige ragmen insanlarin ne kadar bonkor ve alcak gonullu olabilecegini onlarda gordum. sonradan gormus olarak tam deveden inip mercedese binen bir irk olarak, hic simarmadiklarini dusunuyorum. fakat bu son 5 senedir, bae'de inanilmaz degisiklikler yasaniyor. hersey ingilizler tarafindan duzenleniyor ve umuyorum ki her ne kadar kulturlerine sahip cikiyor olsalarda, bu onlari bozmaz.
inanilmaz bosanmalar basladi ve dubai london ile mumbai karisimi olmaya basladi. artik hintli gormek bile istemiyorum ve beni dubai bu hale cevirdi hehe.
orada cok guzel is firsatlari var, fakat yerlilerle arkadas kurarken dikkatli olmanizi tavsiye ederim.
alisveris icin dubai'ye degil 100% abudhabi ve alain'e gitmenizi tavsiye ederim cunku fiyat farklari sizi sasirtacaktir. dubai cok pahali oldu artik ve oyle bir hale geldi ki taksiler nerdeyse bedavayken simdi en kisa mesafa 10$ yaklasik 40-50 dirham tutuyor.
abudhabi dubai'ye 1 saat, alain ise 45 dakika. dubai'de bol bol resim cektirin, diger yerlerde de alisveris yapin. eskiden sharjah'da ucuzdu ama artik oraya okadar cok turist gelmeye basladi ki onlarinda fiyatlari uctu.
birde, ordaya yasayanlarin uzerinde cok buyuk bir GOZUKMEYEN baski var. bu baskiyi aman yerli biri ben isimden kovduracak, aman yerli biri beni hapise attiracak korkusundan kaynaklaniyor cunku yerli halkina inanilmaz hakimiyet verilmis.
gezilmesi icin harika bir yer ama ben artik ustune para verseler gidip orda 1 gun daha yasamam ki orda isim gucum harikaydi.
NOT: Dubai'ye giden arkadaslara mutlaka Oman'a da gitmelerini oneriyorum. Oman hemen Dubai sinirinda ve sinirda vize alabilirsiniz. Gorulmeye deger bir yer.
Sizlerle fikirlerimi paylasmak istedim. Hoscakalin :)