Duaların Kabulü İçin Çok Etkili Bir Hacet Namazı-Birbirimize Kılalım

Arapça bilmiyorsanız derken kuran okumaktan bahsetmiyorum bu namazda namaz sonrasında secdeye varıldığında hala namazda olunuyor namaz bitmemiş olunuyor o yüzden namazda Türkçe dua edilmez demek istedim sadece.
Arapça konuşmayı biliyorsanız bişey demiyorum zaten.
Mesheplerden bahsederken de hiç bir meshepte namaz da Arapça dışında başka bir dil kullanılmaz dedim sadece
İçimden geldiği gibi dua edemilirim dediğinizde Mesheplerden örnek verdim. Namaz bitiminde hengi dilde dua edersiniz farketmez. Hangi hocalara sorarsanız sorun benim dediğimi diyecektir ama yinede tabiki siz bilirsiniz isteyen istediği gibi kılar.

Rabbim tekrar tekrar diyorum duanızı kabul etsin

Bende namazı Türkçe kılınır demedim zaten sureler dualar namaz içinde Türkçe okunur da demedim
Mezhep örnek vermeniz yada böyle demeniz olmadı hangi hocaya sorarsanız sorun benim dedigimi diyecek bunada gerek yok

Namaz da selam verilinceye kadar herşey arapça okunur yapılır gayet iyi biliyorum

Sanki ben namaz Türkçe okunur demisim gibi mezheblee hocalar

Cübbeli ahmet hocanın önerdiği namaz videosunu izledim orda diyor ki Arapça biliyor konuşuyorsanız duanızı arapça yapın yok bilmiyorsanız diğer duaları secdede okurken niyetiniz neyse onu kalben diyebilirsiniz diyor

Yanı illede niyet arapça olucak diye bir zorunluluk yok kalben niyetinizi diyebilirsiniz diyor

Ha niyetimi arapça yazicam ezberleyecem secde de niyetimi de diyecem diyorsa kişi yapar okur

RABBIM kabul etsin ...

Arkadaşım bence biz birbirimizi yanlış anladık. Bende senin şu anki dediklerini diyordum.

ne kadar güzel ve doğru anlatmışsın arkadaşım,teşekkür ederiz.Allah razı olsun senden.

Cübbeli Ahmet Hoca öyle yapılmasını tavsiye ediyor, ondan öyle yapıyor arkadaş.
Yanlışlık yok Pare.
Nafile namaz icinde, secdede dua Arapca olarak yapılmalıdır der benim bildiğim hocalar da hep.

Netten baktim arastirdim, teşekkürler, Cübbeli Ahmet Hoca'dan da başka genc hocalardan da dinledim dediginiz gibi uygulama yapılıyor. Öğrenmiş olduk.
Evet cok kuvvetli bir namazmış, o yüzden hayırlı isteklerimiz için kılınmalı demişler, kötü bir sey dileyip gerçekleşirse sıkıntı olurmuş.

Buraya bir uyarıyı not düşelim:

İnternette bu hacet namazı konusunda video yayınlayan hocalar, bu 12 rekatlık hacet namazının, dua kabulünde çok tesirli olduğunu söylemişler.
Bu sebeple, bu tesiri kötüye kullanmak isteyecek insanlara (kötü isteklerinin gerçekleşmesi niyetiyle kullanacak oan insanlara) öğretilmemesini istemişler.

Namazın hadis kaynağı Beyhaki imiş.

Kılacaklara bir not daha:

Cübbeli Ahmet Hoca, namazı kılıp da duası gerçekleşmeyen kişi, tesbih namazı kılıp kalbini ve günah terazisini temizlesin, sonra tekrar bu hacet namazını kılsın demiş

Cübbeli Ahmet Hoca öyle yapılmasını tavsiye ediyor, ondan öyle yapıyor arkadaş.
Yanlışlık yok Pare.
Nafile namaz icinde, secdede dua Arapca olarak yapılmalıdır der benim bildiğim hocalar da hep.
Video yu izledim bende

Cübbeli diyor ki eğer diyor arapça biliyorsanız niyetinizi arapça yapın diyor ama arapça bilmiyorsanız secde de diğer duaları okurken kalbinizden niyetinizi geçirin selam verdikten sonra duanızı niyetiniz yapın diyor

Ille de niyetiniz arapça okuyackasiniz diye zorlaştırıyor yani zorunluluk yok

Ille de niyetiniz arapça yazıcaksınız bunu ezberleyeceksiniz bunu da secde de okuyacaksınız demiyor

Sonuçta bu namaza hazırlığını neden namaz kılacağını niyetiniz ne olduğunu Rabbim biliyor dimi arapça biliyorsan niyet okunur arapça bilinmiyorsa secde de kalbinden geçirip selamdan sonra niyet Türkçe okunabiliyor

Bu konuda başka bir şey de yazmak istemiyor

Kaynağını öğrenebilir miyim? Bir de niye bir başkası bizim için namaz kılsın? Dua etmeyi, beklemeyi anlarımda hacet namazını başkasına kıldırmanın fetvasını kim verdi merak ettim. Bi'dat gibi duruyor.

Ayh tamam yorumları şimdi gördüm cübbeli ahmet söylemiş. Neyse o dediyse yapılmaz size kolay gelsin

Ben kıldım bir yıl önce kendim için duam kabul olmadi yani Allah kabul ederse her şekilde eder
Allah dilerse olur tabi ama bazı şeylerin usulü bellidir. Hangi sahabe başkası için hacet namazı kılmış. Onların yapmadığı şeyi biz neden yapalım? Onlardan daha mı iyi biliyoruz yoksa uydurmayı mı seviyoruz?

Başkası yerine dediği duayı ezberleyemeyen başkasına kıldırabilir.
Ya da hep kendimize dua etmeyiz sevdiklerimize ülkemize vs ederiz. Başkası yerine dua etmek gibi düşünebilir.

ne güzel aydınlatıcı anlatmışsın arkadaşım,Allah razı olsun.

Bahsi geçen hadisin kaynağı Beyhaki, güvenilir.
İlk sorunuza cevap.

Bahsi geçen hadisin kaynağı Beyhaki, güvenilir.
İlk sorunuza cevap.
Hacet namazıyla ilgili hadisler sahih değil ama kılınabilir sadece başkası için hacet, istihare gibi namazlar kılınmaz eleştirdiğim nokta buydu. Bunun dışında Cübbeli zayıf hadisleri çokça paylaşıyor o yüzden ciddiye almadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…