Dualarımızın kabulü icin Ismi Azam duası okuyoruz

Canm BN okumuştum yazmamisim sanirim mlkem arkadasimizada okuyacagi m aksam okundu yazabilirsiniz
 
Her gün bir arkadasımıza 7 ayetel kürsi + fatiha + nas + felak + kafirun ve 3 ismi azam okuyoruz (bu sefer aşağıda yazdığım ısmı azam duası)
Sıra: M mlkem :nazar:

Duası:Rabbim benim ve herkesin gönlündekilerini hayırlısıyla nasip etsin, açılan elleri boş çevirmesin, kimseyi evlat sevgisiyle sınamasın, açlıkla-yoklukla terbiye etmesin, evlatlarımıza uzun hayırlı ömürler nasip etsin, ibadetlerimizi kabul ve daim etsin...


1. A ay__060 ...............okundu
2. C caresizkiz .............okundu
3. melisamelisss melisamelisss .......okundu
4. redvelvetcake redvelvetcake .......okundu
5. damla_22 damla_22 .............okundu
6. tubatesbih tubatesbih ............okundu
7. mirac75 mirac75 ................
8. suleeeem suleeeem .............
9. M mlkem .................okundu
10. gadriell gadriell ...............okundu
11. ZEYNEP0682 ZEYNEP0682 .......okundu



Ismi azam
"Ya Vecud, Ya Vedud, Ya Zel-Arşi'l-Mecid, Ya Mubdiü Ya Müid, Ya Fe'alün Lima yürid, Es-elüke bi nuri vechikellezi melee erkane arşik, Ve es-elüke bi kudretikelleti kaderte biha ala halkık, Ve bi rahmetikelleti vet külle şey'in, La ilahe illa ente, Ya Müğis, eğisni."
 
Sira bana geliyor canlarim
Ikizlerimi hayirlisiyla saglikli birsekilde insallah kucagima almama diye dua ederseniz sevinirim allah razi olsun
Ben kendim icin okudum
 
Her gün bir arkadasımıza 7 ayetel kürsi + fatiha + nas + felak + kafirun ve 3 ismi azam okuyoruz (bu sefer aşağıda yazdığım ısmı azam duası)
Sıra: M mlkem :nazar:

Duası: Ikizlerimi hayirlisiyla saglikli birsekilde insallah kucagima almama diye dua ederseniz sevinirim allah razi olsun


1. A ay__060 ...............
2. C caresizkiz .............
3. melisamelisss melisamelisss .......
4. redvelvetcake redvelvetcake .......okundu
5. damla_22 damla_22 .............okundu
6. tubatesbih tubatesbih ............okundu
7. mirac75 mirac75 ................
8. suleeeem suleeeem .............
9. M mlkem .................okundu
10. gadriell gadriell ...............okundu
11. ZEYNEP0682 ZEYNEP0682 .......



Ismi azam
"Ya Vecud, Ya Vedud, Ya Zel-Arşi'l-Mecid, Ya Mubdiü Ya Müid, Ya Fe'alün Lima yürid, Es-elüke bi nuri vechikellezi melee erkane arşik, Ve es-elüke bi kudretikelleti kaderte biha ala halkık, Ve bi rahmetikelleti vet külle şey'in, La ilahe illa ente, Ya Müğis, eğisni."
 
Üç ayların faziletleri
Sual: Üç ayların fazileti nedir?
CEVAP
RECEB ayı:
Dört kıymetli aydan biridir. Bir âyet-i kerime meali:
(Allah'ın gökleri ve yeri yarattığı günden beri, ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü, haram [hürmet edilen] aylardır.) [Tevbe 36]

Resulullah efendimiz, Receb ayına çok değer verir ve "Ya Rabbi, Receb ve Şabanı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazana eriştir"diye dua ederdi.

Receb ayının faziletiyle ilgili birkaç hadis-i şerif:
(Haram aylar, Receb, Zilkade, Zilhicce ve Muharremdir.) [İbni Cerîr]

(Haram aylarda Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri oruç tutana iki yıllık ibadet sevabı yazılır.) [Taberani]

(Haram aylarda bir gün oruç tutup bir gün yemek çok faziletlidir.)
[Ebu Davud]

(Receb ayında Allahü teâlâya çok istiğfar edin; çünkü Allahü teâlânın, Receb ayının her vaktinde Cehennemden azat ettiği kulları vardır. Ayrıca Cennette öyle köşkler vardır ki, ancak Receb ayında oruç tutanlar girer.)
[Deylemi]

(Cennette öyle köşkler vardır ki, onlara ancak Receb ayında oruç tutanlar girer.) [Deylemî]

(Allahü teâlâ, Receb ayında oruç tutanları mağfiret eder.) [Gunye]

(Recebin bir gün başında [ilk günlerinde], bir gün ortasında ve bir gün de sonunda [son günlerinde] oruç tutana, ayın hepsinde tutmuş gibi sevap verilir.) [Miftah-ül-Cennet]

(Ramazan ayı dışında Allah rızası için bir gün oruç tutan, iyi bir yarış atının bir asırda alacağı mesafe kadar Cehennemden uzaklaşır.) [Ebu Ya’la]

(Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez: Regaib gecesi, Şabanın 15. gecesi, Cuma gecesi, Ramazan bayramı ve Kurban bayramı gecesi.)
[İ. Asakir]

(Allahü teâlâ, Receb ayında hasenatı kat kat eder. Bu ayda bir gün oruç tutan, bir yıl oruç tutmuş gibi sevaba kavuşur. 7 gün oruç tutana, Cehennem kapıları kapanır. 8 gün tutana Cennetin 8 kapısı açılır. 10 gün tutana, Allahü teâlâ istediğini verir. 15 gün oruç tutana, bir münadi, “Geçmiş günahların affoldu” der. Allahü teâlâ, Nuh aleyhisselamı Receb ayında gemiye bindirdi. O da, Receb ayını oruçlu geçirip oradakilere oruç tutmalarını emretti.)[Taberanî]

(Receb’de, takva üzere bir gün oruç tutana, oruç tutulan günler dile gelip, “Yâ Rabbi, onu mağfiret et” derler.) [Ebu Muhammed]
 
Recebin ilk Cuma gecesine Regaib gecesi denir. Her Cuma gecesi kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. Allahü teâlâ, bu gecede, müminlere, ragibetler [ihsanlar, ikramlar] yapar. Regaib, ihsanlar, ikramlar demektir. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Regaib gecesi yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir.

ŞABAN ayı: Resulullah efendimiz, Şaban ayına da çok değer verir ve "Ya Rabbi, Receb ve Şabanı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazana eriştir" diye dua ederdi.

Âişe validemiz buyuruyor ki:
(Resulullahın, hiçbir ayda, Şaban ayından daha çok oruç tuttuğunu görmedim. Bazen Şabanın tamamını oruçla geçirirdi.)[Buhari]

Şaban ayının faziletiyle ilgili üç hadis-i şerif:
(Şaban, öyle faziletli bir aydır ki, insanlar bundan gâfil olurlar. Bu ayda ameller, âlemlerin Rabbine arz edilir. Ben de amelimin oruçluyken arz edilmesini isterim.) [Nesaî]

(Ramazandan sonra en faziletli oruç, Şaban ayında tutulan oruçtur.) [Tirmizî]

(Şaban ayında üç gün oruç tutana, Allahü teâlâ Cennette bir yer hazırlar.) [Ey Oğul İlmihâli]
[Kaza orucu borcumuz olmasa bile, bu oruçları tutarken, ilk veya son kazaya kalan Ramazan orucunu tutmaya diye niyet etmeli.]

Bünyesi zayıf olanın, Şabanın 15 inden sonra oruç tutmayıp, farz olan Ramazan-ı şerif orucuna hazırlanması iyi olur. Sağlığı yerinde olan ise, Şaban ayının çoğunu, hatta tamamını oruçlu geçirebilir.

Berat gecesi, Şaban ayının on beşinci gecesidir. Yani 14 Şabanın bittiği günün gecesidir.
 
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Şabanın 15. gecesini ibadetle, gündüzünü de oruçla geçirin! O gece Allahü teâlâ buyurur ki: “Af isteyen yok mu, affedeyim. Rızk isteyen yok mu, rızk vereyim. Dertli yok mu, sıhhat, afiyet vereyim. Ne isteyen varsa, istesin vereyim” Bu hâl, sabaha kadar devam eder.)[İbni Mace]

(Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez. Regaib gecesi, Berat gecesi, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban bayramı gecesi.)
[İ. Asakir]
Bu geceyi ganimet bilmeli, tevbe istiğfar etmeli, kaza namazı kılmalı, Kur'an-ı kerim okumalı, Bilhassa ilim öğrenmelidir. En kıymetli ilim, doğru yazılan ilmihal bilgileridir.

RAMAZAN ayı: Peygamber efendimiz, Ramazan-ı şerifin fazileti hakkında buyuruyor ki:
(Ramazan ayı mübarek bir aydır. Allahü teâlâ, size Ramazan orucunu farz kıldı. O ayda rahmet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır, şeytanlar bağlanır. O ayda bir gece vardır ki, bin aydan daha kıymetlidir. O gecenin [Kadir gecesinin] hayrından mahrum kalan, her hayırdan mahrum kalmış sayılır.) [Nesaî]

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Ramazan ayı gelince, “Hayır ehli, hayra koş, şer ehli, kötülüklerden el çek” denir.) [Nesai]

(Ramazan gelince, Allahü teâlâ meleklere, müminlere istiğfar etmelerini emreder.) [Deylemi]

(Farz namaz, sonraki namaza kadar; Cuma, sonraki Cumaya kadar; Ramazan ayı, sonraki Ramazana kadar olan günahlara kefaret olur.)
[Taberani]

(Peş peşe üç gün oruç tutabilenin, Ramazan orucunu tutması gerekir.)
[Ebu Nuaym]

(Bu aya Ramazan denmesinin sebebi, günahları yakıp erittiği içindir.) [İ.Mansur]

(Ramazanın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise, Cehennemden kurtuluştur.) [İ.Ebiddünya]

(İslam, kelime-i şahadet getirmek, namaz kılmak, zekat vermek, Ramazan orucunu tutmak ve haccetmektir.)
[Müslim]

(Allahü teâlânın, gözlerin görmediği, kulakların işitmediği ve hiç kimsenin hayaline bile gelmeyen nimet dolu sofrası, ancak oruçlular içindir.)
[Taberani]
 
İmam-ı Rabbani hazretleri de buyuruyor ki:
Mübarek Ramazan ayı, çok şereflidir. Bu ayda yapılan, nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya iftar verenin günahları affolur. Cehennemden azat olur. O oruçlunun sevabı kadar, ayrıca buna da sevap verilir. O oruçlunun sevabı hiç azalmaz.

Bu ayda, emri altında bulunanların, işlerini hafifleten, onların ibadet etmelerine kolaylık gösteren âmirler de affolur, Cehennemden azat olur. Ramazan-ı şerif ayında, Resulullah, esirleri azat eder, her istenilen şeyi verirdi. Bu ayda ibadet ve iyi iş yapabilenlere, bütün sene bu işleri yapmak nasip olur. Bu aya saygısızlık edenin, günah işleyenin bütün senesi, günah işlemekle geçer.

Bu ayı fırsat bilmeli, elden geldiği kadar ibadet etmelidir. Allahü teâlânın razı olduğu işleri yapmalıdır. Bu ayı, ahireti kazanmak için fırsat bilmelidir.

Kur’an-ı kerim Ramazanda indi. Kadir gecesi bu aydadır. Ramazan-ı şerifte iftarı erken yapmak, sahuru geç yapmak sünnettir. Resulullah bu iki sünneti yapmaya çok önem verirdi.

İftarda acele etmek ve sahuru geciktirmek, belki insanın aczini, yiyip içmeye ve dolayısıyla her şeye muhtaç olduğunu göstermektedir. İbadet etmek de zaten bu demektir.

Hurma ile iftar etmek sünnettir. İftar edince, (Zehebez-zama’ vebtellet-il uruk ve sebet-el-ecr inşaallahü teâlâ) duasını okumak, teravih kılmak ve hatim okumak önemli sünnettir.

Bu ayda, her gece, Cehenneme girmesi gereken, binlerce Müslüman affolur, azat olur. Bu ayda, Cennet kapıları açılır. Cehennem kapıları kapanır. Şeytanlar, zincirlere bağlanır. Rahmet kapıları açılır. Allahü teâlâ, bu mübarek ayda Onun şanına yakışacak, kulluk yapmayı ve Rabbimizin razı olduğu, beğendiği yolda bulunmayı, hepimize nasip eylesin!

Açıktan oruç yiyen, bu aya hürmet etmemiş olur. Namaz kılmayanın da, oruç tutması ve haramlardan kaçınması gerekir. Bunların orucu kabul olur ve imanları olduğu anlaşılır.

Ramazanda oruç tutmak hakkındaki hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Ramazan orucu farz, teravih namazı ise sünnettir. Bu ayda oruç tutup, gecelerini de ibadetle geçirenin günahları affolur.) [Nesai]

(Ramazan orucunu farz bilip, sevap bekleyerek oruç tutanın günahları affolur.)
[Buhari]

(Ramazan bereket ayıdır. Allah bu ayda, günahları bağışlar, duaları kabul eder. Bu ayın hakkını gözetin! Ancak Cehenneme gidecek olan, bu ayda rahmetten mahrum kalır.) [Taberani]

(Ramazan ayında ailenizin nafakasını geniş tutun! Bu ayda yapılan harcama, Allah yolunda yapılan harcama gibi sevaptır.)
[İbni Ebiddünya]

(Oruçlunun susması tesbih, uykusu ibadet, duası makbul, ameli de çok sevaptır.)
[Deylemi]

(Oruçlu iken çirkin konuşmayın! Biri size sataşırsa, “Ben oruçluyum” deyin!) [Buhari]
Ramazan-ı şerifte, oruç tutmak çok sevaptır. Özürsüz oruç tutmamak büyük günahtır. Hadis-i şerifte, (Özürsüz, Ramazanda bir gün oruç tutmayan, bunun yerine bütün yıl boyu oruç tutsa, Ramazandaki o bir günkü sevaba kavuşamaz) buyuruldu. (Tirmizi) Ama orucu kazaya bırakmayı mubah kılan dînî bir mazeret varsa, o zaman ramazan orucunu kazaya bırakmak günah olmaz.
 
Özel günlerdeyiz. Üç Aylar'a girdik. Dün gece Regaip Kandili'ydi. Kandili huşu içinde kutladık.
Bu Üç Aylar'ın ilki recep ayıdır. Bu aya 'esabb' ayı da denmiş. Çünkü bu ay tövbe edenlere rahmetin yağdığına inanılır. Nur ve bereket yağan bir ay.
Hz. Peygamber (s.a.v) dualarının kabul edileceği zamanları sayarken recep ayını da sayar. İlk cuma gecesini ihya edenler kabir azabından uzak tutulacağını belirtir.
Bu nedenle de recep ayı girdiğinde şöyle dua ederdi: "Allah'ım bize recep ve şaban ayını mübarek eyle ve bizi ramazana ulaştır. Çünkü recep ve şaban ayları, ramazana ön hazırlık gibidir."
Bu nedenle de ramazan ayındaki zor oruç günlerine, recep ve şabanda zaman zaman oruç tutup hazırlanırdı.
Bu ayda yapılan dualardan birisi de şudur:
"Allah'ım mağfiret et, bağışla, merhamet et. Sen benim işlediğim günahlarımı bilirsin. Bildiğin günahlarımı affet. Sen şeref ve şanı yüksek, keremi bol olansın.
Bu aylarda bol bol tövbe edip rabbimize sığınalım. Allah'ın bağış ve rahmetinin günahlarımızdan daha çok olduğunu unutmayalım. Üç Aylar'ımız kutlu olsun.
 
1429826935175.jpg
.

Aşkın ayete yansıması
İmam Beğavi, Nisa suresi 69. ayetinin iniş sebebi hakkında şöyle der:
Hz. Şevban (r.a.) Peygamberimize çok bağlı bir sahabiydi. O'nun işleriyle meşgul olurdu. Peygamberimiz'i (s.a.v.) görmeyince özlerdi. Bir gün Hz. Peygamber'e (s.a.v.) geldi. Ama rengi sapsarı olmuştu. Hasta bir görüntüsü vardı. Yüzünde hüzün esintileri vardı.
Hz. Peygamber (s.a.v.), Hz. Sevban'a sordu: "Neyin var Sevban, hasta gibisin. Yüzün solmuş."
Hz. Sevban şöyle dedi: Ey Allah'ın elçisi hasta değilim. Beni sarsan bir acı da yok. Ama ne var ki seni bir gün görmeyince özlüyorum. Seni görünceye kadar da bu özlemim geçmiyor.
Sonra ben ahireti hatırladım. Düşledim. Cennete girsem bile seni orada göremem. Çünkü sen peygamberlerle beraber olacaksın. Makamın yücelerde olacak. Cennette göremezsem seni ebediyen göremem. İşte beni solduran, hasta gibi gösteren bu sorulardır.
İmam Vahidi'nin ve Beğavi'nin de aktardıkları her olay üzerine Nisa 69. ayeti iner.
"Kim Allah'a ve Peygambere itaat ederse, işte onlar Allah'ın kendilerine nimet verdiği Peygamberlerle, sıdıklarla, şehitlerle ve iyi kimselerle birliktedirler. Bunlar ne güzel arkadaştır."
 
Kulumun zannı üzerineyim

Kutsi hadisin ne olduğunu bilirsiniz. Bildiğimiz hadislerden biraz farklıdır. Hadiste söz ve anlam Hz. Peygamber'e (s.a.v.) aittir. Kutsi hadiste ise anlam (içerik) Yüce Allah tarafından Hz. Peygamber'e iletilir. Bu içeriği ise Hz. Peygamber kendine has sözlerle aktarır.
Bugün size bu ayın manevi havasını yansıtan kutsi bir hadisi iletelim:
"(Yüce Rabbimiz şöyle buyurur) Ben kulumun zannı üzerineyim. Kulum beni her andığında ben onunla beraberim. O beni gizlice anarsa, ben de onu gizlice anarım.
O beni topluluk içinde anarsa, ben de onu daha hayırlı bir topluluk içinde anarım.
Kulum bana bir karış yaklaşırsa, ben ona bir arşın yaklaşırım. Bana bir arşın yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. O bana yürüyerek gelirse, ben ona koşarak varırım. (Müslim, Tevbe, 1; Tirmizi, Davaat, 32)

Sevgide zirveyi zorlayanlar

Hz. Ali der ki; Hz. Peygamber (s.a.v.) bizlere malımızdan, çocuklarımızdan, babalarımızdan, annelerimizden ve soğuk sudan daha sevimliydi.
 
  • Üç Aylar'ın Başlangıcı
Üç Aylar; birbiri ardına açılan rahmet ve mağfiret kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran, Regâib kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat’le devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan, Ramazan bayramıyla da maddî ve manevî alanda “Bayram”a dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır.

Bu mübarek ayların manevi değerine Hz. Peygamber işaret etmiş ve şöyle buyurmuşlardır:

“Recep Allah”ın ayı, şaban benim ayım, ramazan da ümmetimin ayıdır.” (Aclûnî, Keşfu’l-Hafâ, I, 423, Hadis No: 1358)

“Ey Allah’ım! Recep ve şabanı bize mübarek kıl, bizi ramazana kavuştur.” (Ahmet b. Hanbel, Müsned, I, 259)


“Allah’ım! Bizleri Regâible Sana rağbet eden, Miraç ile yücelen, Berat ile kurtuluşa eren, Kadrini idrak ederek Ramazanın sonunda cenneti hak eden kullarından eyle!”
 
- 2 REKAT NAMAZ: ALLAH RIZASI İÇİN KIL FATİHA’DAN SONRA İSTEDİĞİN DUAYI OKUYABİLİRSİN. 1660 DEFA YA ALLAH (3 AYLIK TESBİHE BAŞLAMADAN ÖNCE 1 KEREYE MAHSUS OKUNACAK )
- HERGÜN EN AZ 100 DEFA : TEVBE İSTİĞFAR ‘ESTAĞFİRULLAH ELAZİM VE ETÜBÜ İLEYH’
- HERGÜN 7 DEFA : FATİHA SURESİ
- HERGÜN EN AZ 11 DEFA : İHLAS ‘100 veya 1000 defa okunması pek çok sevap ve faziletlidir’
- 100 DEFA : ALLAHUMME BARİK LENA Fİ RECEBE VE ŞA’BAN.VE BELİĞNA RAMAZAN
VAHTİM LENA BİL’İMAN VE YESSİR LENA BİL’ KUR’AN.

- 1100 DEFA : LA İLAHE İLLALLAH (ARALARDA MUHAMMEDEN RESULLALLAH)
- 100 DEFA : MUHAMMEDEN RESULALLAH(ARALARDA ŞEFAAT SENDEN YA RESULALLAH)
- 100 DEFA : ALLAH
- 111 DEFA : SALAVATI ŞERİFE(ALLAHUMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN
VE ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMED


RECEP AYINDA OKUNACAK TESBİHLER

- 100 DEFA : LA İLAHE İLLALLAH YA NURU RECEP (RECEP AYINDA HERGÜN)
- 100 DEFA * 1-10 GÜN ARASI* : SUBHANALLAHÜL HAYYUM KAYYUM
(Her türlü eksiklik,noksanlık olmayan,hayatta her şey O’nunla varolan (cc)

- 100 DEFA *11-20 GÜN ARASI * : SÜBHANALLAHÜL EHADİS SAMED
(Her türlü eksiklikten uzak olan (cc). (Herşey O’na muhtaçtır.)

- 100 DEFA *21-30 GÜN ARASI* : SÜBHANALLAHÜL GAFURUR RAHİM (Her türlü eksiklikten noksan olan (cc) affedici ve merhametlidir.)

ŞABAN AYINDA OKUNACAK OLAN TESBİHLER

- 100 DEFA *1-10 GÜN ARASI* : YA LATİF CELLE SENAHÜ(Ey lütfedici yüce övgüler sanadır.)
- 100 DEFA *11-20 GÜN ARASI* : YA REZZAK CELLE SENAHÜ (Ey rızık verici)
- 100 DEFA *21-30 GÜN ARASI* : YA AZİZ CELLE SENAHÜ (Ey yüceler yücesi)

RAMAZAN AYINDA OKUNACAK OLAN TESBİHLER

- 100 DEFA *1-10 GÜN ARASI* : YA ERHAMERRAHİMİN (Ey merhametlilerin en merhametlisi)
- 100 DEFA *11-20 GÜN ARASI* : YA GAFFAREZ-ZÜNÜB (Ey günahları bağışlayan)
- 100 DEFA *21-30 GÜN ARASI* : YA ATİKARRİKAB (Ey iyileri koruyan)

HAFTALIK DUALAR
- CUMA : 1000 DEFA – ALLAH-ALLAH
- CUMARTESİ : 1000 DEFA-LA İLAHE İLLALLAH her 100 tanede Muhammeden Resulallah
- PAZAR : 1000 DEFA-YA HAYYUM YA KAYYUM
- PAZARTESİ : 1000 DEFA-LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİM
(Aziz ve Yüce ’tan başka güç,kuvvet,kudret yoktur)

- SALI : 1000 DEFA –CEZALLAHÜ ANNA MUHAMMEDEN(S.A.V) MA HÜVE EHLİHİ (Hz.Muhammed ve O’nun ehline mükafat ver)
- ÇARŞAMBA : 1000 DEFA-ESTAĞFİRULLAH ELAZİM VE ETÜBÜ İLEYH
(’ım affet.Beni bağışla ve tevbemi kabul et.)

- PERŞEMBE : 1000 DEFA- SUBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ SÜBHANALLAHİL AZİM
(Her türlü eksiklik ve noksandan uzak olan ’ım,tüm hamdlar,övgüler O’na dır ve çok yücedir.)

yüce rabbim hepimize bu mübarek günlerde bol bol onu zikrederik sevaplara nail olmak nasip eylesin amin. rabbim hepimizi hidayete erdirsin, kendi yolunda saf tutan kullarından eylesin amin.
 
X