• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dualarımız,yakarışlarımız,sessiz çığlıklarımz.Okumadan,yazmadan amin demeden geçmeyn.

NKOB

New Kids Over the Best
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2011
1.291
9
158
Kayseri

EN İYİ İLAÇ İNANÇ:

Arkadaşlar ben çok zor dua ediyorum. Yaşadıklarımdan ötürü geçmiş dualarımı bile sorguluyorum. Bundan dolayı özellikle peygamberimiz (sav) sonra da evliyalar vs nasıl dua etmişler, Allaha nasıl yakarmışlar merak ettim; okudum, araştırdım. Ellerimi açtığımda dilimin dolanmayacağı, gönlümdekileri aktarabileceğim dualar buldum.

Bulup bilip te sizlerle paylaşmamak, sizlerin dualarıyla da güçlerimize güç katmamak olmaz tabi.. :)

Furkan suresi 77. Ayette "Eğer duanız olmasa Rabbimin katında ne ehemmiyetiniz var." deniyorsa; Mü'min suresi 60. Ayette "Bana dua edin, size icabet edeyim. Doğrusu Bana ibadet etmekten büyüklenen (müstekbir)ler; cehenneme boyun bükmüş kimseler olarak gireceklerdir.’’ deniyorsa,

Ben de diyorum ki;

‘’Seni çağırmalarını buyurdun, duaları kabul edeceğine güvence verdin. Ey rabbim senin yönüne yüzümü çevirdim.

Ve senin tarafına uzattım yardım için elimi. İzzetine yemin ederim duamı kabul etmen ve dileklerime ulaş-tırman için beni.

Ve fazlınla ümidimi kesme! Ve beni cinlerden, insanlardan düşmanlarımdan koru.

Ey çabuk razı olan Allah, duadan başka yardımcım yoktur affet. Sen her dilediğini yapabilirsin.

Ey ismi her derde derman olan, ey ismi hastaya şifa olan. Yalnız sana kul olmak yeterlidir. Silahı ağlamak ve sermayesi ümid olanlara rahmet et.

Ey nimetleri tamamlayan ey zahmetleri defeden, ey korkanların ışığı, ey öğretmensiz alim.

Muhammede ve onun pak evladına selam gönder ve sana yakışanı yap bana. Allah'ın rahmeti peygambere ve onun pak evladından olan İmamlara ve onlara selam olsun, çok selam olsun...’’

*** ‘’Allah’ım yürekleri yanan, zorda kalan tüm Müslümanların dualarını kabul etsin, bizden geçmiş ve geleceğimizle ilgili şefkatini esirgemesin, dua edebilmemizi nasip etsin, ettiğimiz duaları kurtuluşumuza vesile etsin, açılan elleri boş çevirmesin inşallah’’ diyerek sizlerden de dualarınızı bekliyor, ve AMİN demek için sabırsızlanıyorum :)

HAYIRLARA VESİLE OLMASI DİLEĞİYLE BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM...

Orada Zekeriya Rabbine dua etti: "Rabbim, bana katından tertemiz bir soy armağan et. Doğrusu Sen, duaları işitensin" dedi.

(AL-İ İMRAN SURESİ / 38)

Tek gücümüz dua.

Duayla ayakta kaldık, duayla gidenlerimize ağladık, duayla yeni bebekler istedik. Herrr konuda İstemeye, ümit etmeye de devam edeceğiz :)

Rabbim kapısından bizi mahrum etmesin:)

allahım,
neye ihtiyacım olduğunu ancak sen bilirsin kendimi senin ellerine teslim ediyorum..
amin

Evet işte bu cümle aradığım.. ''Neye ihtiyacım olduğunu bnden daha iyi biliyor O''. ve bn O'ndan onları diliyorum.

Çokkkk sağol derindesu:)

Allahım zatının sıfatının esmaının ef alinin hürmetine sana şükürler olsun
Peygamber efensimiz(sav)in salatuselamlar olsun
tabiin ve tebeuttabiinin yüzüuyu hürmetine edeceğimiz tüm duları kabyl eyle Yarabbi

Kütüb-i sitte'nin dua bölümünden (KÜTÜB-İ SİTTE:Altı kitab. Kur'ân-ı kerîmden sonra, İslâm dîninin ikinci kaynağı olan hadîs-i şerîfleri ihtivâ eden ve doğruluğu İslâm âlimleri tarafından tasdîk edilen altı hadîs kitâbının hepsine birden verilen ad.)

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizden herkes, ihtiyaçlarının tamamını Rabbinden istesin, hatta kopan ayakkabı bağına varıncaya kadar istesin."

Kaynak: Tirmizi, Da'avat 149, (3607, 3608)

Duaların başında ve sonunda selavat çekmenin duanın daha hızlı arşa yükseldiğini duymuştum. Yani daha makbulmüş salavat çekilen dualar. İşte bunun bir ispatı:)

Abdullah b Mes’ûd (ra)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: “Namaz kılıyordum Peygamber (sav), Ebû Bekir ve Ömer de orada idiler Oturunca Allah’a hamd ile başlayıp sonra Peygambere salavat getirdim sonra kendim için dua ettim Bunun üzerine Peygamber (sav) buyurdu ki: “İste, isteğin sana verilecek, iste, isteğin sana verilecek” (Müsned: 3480)

Allahım hakkımda hayırlı olanı gönlümü razı eyle gönlümün razı olduğunu hakkımda hayırlı eyle amin...

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allahu Teala Hazretleri'nin fazlından isteyin. Zira Allah, kendisinden istenmesini sever, ibadetin en efdali de (dua edip) kurtuluşu beklemektir."

Son düzenleme:
Hz. Aişe: Namaz kılıyordum, Resulullah bana; '' Dualarını tam ve öz yap !'' dedi.. Namazı bitirince duaların tam ve öz nasıl yapılacağını sordum.Şöyle dedi;

'' Ey Allahım senden bildiğim ve bilmediiğim bütün iyilikleri diliyorum ve senden kulun ve Resulun Muhammed'in istediği bütün iyilikleri de diliyorum''

Son düzenleme:
Peygamberimizin Hz Ayşe'ye sözlerin özü diye nitelendirdiği dua şekli;

'' Ey Allahım, bildiğim ve bilmediğim bu dünyada ve ahirette bütün hayırlı şeyleri senden dilerim. Ey Allahım, bildiğim ve bilmediğim bu dünyada ve ahirette tüm kötülüklerden sana sığınırım. Ey Allahım, başıma geşenlerin sonunu iyi yap.''

Peygamberimizin Hz Ayşe'ye sözlerin özü diye nitelendirdiği dua şekli;

'' Ey Allahım, bildiğim ve bilmediğim bu dünyada ve ahirette bütün hayırlı şeyleri senden dilerim. Ey Allahım, bildiğim ve bilmediğim bu dünyada ve ahirette tüm kötülüklerden sana sığınırım. Ey Allahım, başıma geşenlerin sonunu iyi yap.''

amiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Yapılan bütün dualar için ben de aminnnnnn diyorum...

Allah razı olsun melek76. Bizleri unutmadın, kendin iyi günler yaşadığın halde, buralara da destek vermeye çalışıyorsun.

Sana da Allah gönlüne göre ömür versin inşallah. :)

kızlarr merhaba. dua ettiğinizi gorunce bende birseyler yazmak istedim..

bende yazdıgınız yaptıgınız butun dualara amin diyorumm..

Allah ım yakın zamanda istediklerimize bizi kavustursunn.. bizleri ve tüm inananları şer den uzak tutsun.. hayırlı ınsanlarla karsılastırıp, hayırlı isler yapmayı yaptırmayı nasip etsin... (amin)

kızlarr merhaba. dua ettiğinizi gorunce bende birseyler yazmak istedim..

bende yazdıgınız yaptıgınız butun dualara amin diyorumm..

Allah ım yakın zamanda istediklerimize bizi kavustursunn.. bizleri ve tüm inananları şer den uzak tutsun.. hayırlı ınsanlarla karsılastırıp, hayırlı isler yapmayı yaptırmayı nasip etsin... (amin)

Hay Allah razı olsun. diline sağlık. Yazdığın duayı okuyor ve amin diyorum en içten bn de:)

Bugünkü duam, Afrika'da sonu gelmeyen kuraklik yüzünden yerlerinden yurtlarindan olan, bir deri bir kemik kalmis insanlar icin....

Ordaki bebeklere, cocuklara, caresizce saskin bakinan anne babalara bakip insanligimdan utandigim, mutfagimdaki yemekten tat alamadigim bir durumdayim, ve her 6 dakikada bir cocugun ölüyor olmasi kalbimi parcaliyor.....

Allahim! bu kardeslerimize yardim et, onlar da bu dünyada bir gün yüzü görsünler, bebeklerin acliktan ölmedigi bir dünya olsun...

Back