• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dual plane yaptırdım pişmanım:(

qazwsxbtl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2012
32
1
36
İstanbul
arkadaşlar 1.5 ay önce dual plane 225 cc ameliyat oldum fakat alttan ve yandan çok fazla hissediyorum protezi.öncesinde çok çok az meme dokum vardı doktorumada güvendim hiç araştırmadım ama şuanda çok pişmanım keşke kasaltı olsaydım.tekrardan ameliyat olmak istiyorum kasaltından.ne kadar beklemem gerekir.vede aynı protezi kullanabiliyorlar mı?birde tekrar aynı şiddette ağrıları çekicek miyim sonuçta kasın yarısını kesicekler bu sefer.lütfen bilgisi olanlar beni yanıtlasın:(

canım ılk baslarda protezı alltan hıssetmen normal ama zamanla protez cebe oturunca bag doku olusunca cevresınde o hıssı yasamayacaksın..
ben hıssetmedım protezı meme dokum olmamasına ragmen ama bazı arkadaslarda o hıs olmus ama zamanla duzeldıgını soyledıler.

ama gerçekten benim yok denecek kadar az vardı meme dokum neredeyse erkek çocuk gibi.sizinde öyle miydi? birde bu bağ doku oluşma süreci kaç ay olur sizce?inanın depresyona girdim giricem sürekli uyuyorum düşünmemek için.uyanık olduğum zamanlarda da sürekli aklım orda:(

ama gerçekten benim yok denecek kadar az vardı meme dokum neredeyse erkek çocuk gibi.sizinde öyle miydi? birde bu bağ doku oluşma süreci kaç ay olur sizce?inanın depresyona girdim giricem sürekli uyuyorum düşünmemek için.uyanık olduğum zamanlarda da sürekli aklım orda:(

benımde erkek cocugu gıbıydı hatta şu kaslı erkeklerın memesı benımkınden daha fazlaydı dıyebılırım..
ama zamanla yerıne oturdugunda guzel olacak ve tam olarak 6 ayda alacak seklını ve oturacak protezlerın..
ne zman amelıyat oldunuz?
ayrıca arkadas lıstemdesın albumde oncesı resımlerım var ordan bakabılırsın.
ben yasamadım bole bı hıs dedıgım gıbı ama bu yontemde yasayan arkadaslar var burda okudugum kadarıyla

Son düzenleme:
benımde erkek cocugu gıbıydı hatta şu kaslı erkeklerın memesı benımkınden daha fazlaydı dıyebılırım..
ama zamanla yerıne oturdugunda guzel olacak ve tam olarak 6 ayda alacak seklını ve oturacak protezlerın..

bugun tam 1 ay 2 hafta oldu. siz neden kasaltı yerine bu yöntemi tercih ettiniz? yanlardan ve kenardan protezin kenarları o kadar belli ki hiç oturucakmış gibi gelmiyor:( vede daha bekarım ilerde evlenirsem sorun olur mu çok korkuyorum. siz evli misiniz? eşiniz sorun ediyor mu?

ayrıca arkadas lıstemdesın albumde oncesı resımlerım var ordan bakabılırsın.
ben yasamadım bole bı hıs dedıgım gıbı ama bu yontemde yasayan arkadaslar var burda okudugum kadarıyla

baktım resimlerinize gerçkten çok güzel olmuş. kaç cc sizinki?

bugun tam 1 ay 2 hafta oldu. siz neden kasaltı yerine bu yöntemi tercih ettiniz? yanlardan ve kenardan protezin kenarları o kadar belli ki hiç oturucakmış gibi gelmiyor:( vede daha bekarım ilerde evlenirsem sorun olur mu çok korkuyorum. siz evli misiniz? eşiniz sorun ediyor mu?

canım benım kasaltında protez bıras daha küçük kalıyo ve hıc meme dokum olmadıgı ıcın ve buyuk ıstedıgım ıcın ve doktorumun uygun gordugu yontemde bu oldugu ıcın tercıh ettım..
ben memnunum yontemımden.
ben evlı degılim canım. doktorunla bır konus ıstersen sılıkonu hıssedıyorum bu normal mı yada ılerde gecermı dıye..
6 ay bekle hala daha hıssedersen yada begenmezsen ,içine sınmesse yenıletırsın

Son düzenleme:
canım benım kasaltında protez bıras daha küçük kalıyo ve hıc meme dokum olmadıgı ıcın ve buyuk ıstedıgım ıcın ve doktorumun uygun gordugu yontemde bu oldugu ıcın tercıh ettım..
bende memnunum yontemımden.
ben evlı degılim canım. doktorunla bır konus ıstersen sılıkonu hıssedıyorum bu normal mı yada ılerde gecermı dıye..
6 ay bekle hala daha hıssedersen yada begenmezsen ,içine sınmesse yenıletırsın

peki canım çok teşekkür ederim ilgilendiğin için.

canım öncelikle çok çok geçmiş olsun. biraz bekle istersen herkesin iyileşme süreci farklı olabiliyor çünkü, dual plan yaptıran arkadaşlar gayet memnunlar en taze örneğimiz yaprak4 var hem görüntü olarak çok güzel oldu hem de çok memnun. İnşallah sen de memnun kalacaksın protezlerin oturması bazen bazılarımızda daha geç olabiliyor lütfen üzme kendini canım.

arkadaşlar 1.5 ay önce dual plane 225 cc ameliyat oldum fakat alttan ve yandan çok fazla hissediyorum protezi.öncesinde çok çok az meme dokum vardı doktorumada güvendim hiç araştırmadım ama şuanda çok pişmanım keşke kasaltı olsaydım.tekrardan ameliyat olmak istiyorum kasaltından.ne kadar beklemem gerekir.vede aynı protezi kullanabiliyorlar mı?birde tekrar aynı şiddette ağrıları çekicek miyim sonuçta kasın yarısını kesicekler bu sefer.lütfen bilgisi olanlar beni yanıtlasın:(

dual plan tekniğiyle ameliyat olmana bağlamıyorum. bak canım, 53 kiloyum 1.67 boyum. 72 göğüs alt çevrem. 320 cc kullanıldı bana, dual plan tekniği ile. göğüs dokum da azdı. sana 225 cc kullanılmış. daha az üstelik. buna rağmen protezi hissediyorsan, konu doktorunla alakalı olabilir. kilonu, göğüs alt çevreni merak ettim. ?? keşke bunlar hakkında da bilgi verseydin.
keşke kas altı olsaydım diyorsun. doktorun sana kas altı mı önerdi yoksa sen kendin mi düşünüyorsun, kas altı olsaydı hissedilmezdi diye?
belki hiç gerek kalmayacak kas altına, bunu bilemezsin.

Canım doktorun sana bu yöntemi uygun görmüş ve yapmış.Ayrıca şunuda belirtiyimki dual planla kas altı yöntemi arasında çok fark yok.Neredeyse aynı teknik diyebiliriz hatta :34: Protezin büyük bir protezde degil yani yanlardan ve alttan hissedecegin kadar :44: Bazen kapsül kontraktürü oldugu zamanda protezleri hissedebiliyomuşuz arkadaşlar.Bunun için ameliyattan sonra kontrollerinize sık sık gitmenizi öneriyorum.Bence şu an sana birşey söylemek için çok erken.Zamanla eminimki bu sorunların ortadan kalkacaktır.Ama doktoruna gidip muayene olmanı ve yaşadıgın sorunları söylemeni öneriyorum :34: Tekrar bir ameliyatı düşünmek için çok çok erken..

Benimde dual plane ve 320 cc .ilk baslarda bende cok net hissediyordum yan taraflari ve alt tarafi ama simdi 6. Ayimdayim kendi gogsum gibi.ustelik seninkisi kenarlardan tasacak buyuklukte bir boyutta diil.bence 6 ay bekle henuz cok yenisin.ayrica dual planeda da ust taraf kas altina konuyor alt kisim doku altina konuyor cok da fark. Yok. Ama en onemlisi cok yenisin henuz bekle biraz bence panik yapma cnm ;)

Back