• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dua İle Sevdiğine Kavuşan Varmı

anonim0_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2025
7
2
1
18
Hiç aranızda dua ile sevdiğine kavusanlar oldumu sorum evli ablalara yani boyle yıllarca bekleyip dua edipte duanızın kabul olduğu oldumu? Ben bi tek onu sevdim.. onu bekledim hep unutmak istedim çok uğraştım unutmak için karşıma çıkmaması için çok dua ettim ne zaman dua etsemde o gün denk gelir biyerde görürüm. Biz çocukluğumuzdan beri tanıyoruz birbirimizi ben onu seviyorum cocukluktan beri bi kaç sene önce ailelerimiz ayırdı ben onu tanıyodum ama onun beni tanımaya sevmeye bile vakti olmadı başta herşey cok güzeldi tabii. Sonra ayrılığın üstüne uzun zaman sonra yüzleştik. Ben 18 o 20 yaşında ve başkası ile evlenmesinden ailesinin baskısı ile evliliği kabul etmesinden korkuyorum normalde evlilige adım atacak olgunlukta birisi değil. Önümüz ramazan sizden umutlu birşeyler demenizi çok isterim. Bugüne kadar onu hep kaderimmiş gibi hissettim gördüğüm tanıdığım ilk günden beri bu his hiç değişmedi belki biz birbirimizin nasibiyiz belki değiliz yapacağım tek şey dualara sığınmak Allah'tan beklemek ben 3-4 senedir dua ediyorum ama dua edipte hiç Allah'a bırakıp köşeme çekilmedim yani olsun diye kendimde sürekli zorladım belki o yüzden Allah tamamen kendisine bırakmadığım için kabul etmedi belki yanlış ettim. Sıfırdan başlamak istiyorum dulara en samimi şekilde olması için elimden geleni yapmak istiyorum bana bu konu hakkında bilgisi olanlar duası kabul olupta süreci anlatanlar olursa cok sevinirim🙂

Maalesef, ne kadar dua etseniz de nasip değilse eğer kavuşamazsınız. Nasipse olur değilse olmaz. Belki de olmaması sizin için daha hayırlı olabilir.
Sey uzun zaman oldu ama aklıma geldi buraya yazıp görmenizi istedim.. o döndü ve biz simdi evlilik planları yapıyoruz Allah nasip ederse yaza düğünümüz var dualarım kabul oldu galiba🥹

Sey uzun zaman oldu ama aklıma geldi buraya yazıp görmenizi istedim.. o döndü ve biz simdi evlilik planları yapıyoruz Allah nasip ederse yaza düğünümüz var dualarım kabul oldu galiba🥹
Çok güzel ama eğer profilinizde yazan doğruysa yani 18 yaşındaysanız evlilik için çok küçüksünüz.

Hiç aranızda dua ile sevdiğine kavusanlar oldumu sorum evli ablalara yani boyle yıllarca bekleyip dua edipte duanızın kabul olduğu oldumu? Ben bi tek onu sevdim.. onu bekledim hep unutmak istedim çok uğraştım unutmak için karşıma çıkmaması için çok dua ettim ne zaman dua etsemde o gün denk gelir biyerde görürüm. Biz çocukluğumuzdan beri tanıyoruz birbirimizi ben onu seviyorum cocukluktan beri bi kaç sene önce ailelerimiz ayırdı ben onu tanıyodum ama onun beni tanımaya sevmeye bile vakti olmadı başta herşey cok güzeldi tabii. Sonra ayrılığın üstüne uzun zaman sonra yüzleştik. Ben 18 o 20 yaşında ve başkası ile evlenmesinden ailesinin baskısı ile evliliği kabul etmesinden korkuyorum normalde evlilige adım atacak olgunlukta birisi değil. Önümüz ramazan sizden umutlu birşeyler demenizi çok isterim. Bugüne kadar onu hep kaderimmiş gibi hissettim gördüğüm tanıdığım ilk günden beri bu his hiç değişmedi belki biz birbirimizin nasibiyiz belki değiliz yapacağım tek şey dualara sığınmak Allah'tan beklemek ben 3-4 senedir dua ediyorum ama dua edipte hiç Allah'a bırakıp köşeme çekilmedim yani olsun diye kendimde sürekli zorladım belki o yüzden Allah tamamen kendisine bırakmadığım için kabul etmedi belki yanlış ettim. Sıfırdan başlamak istiyorum dulara en samimi şekilde olması için elimden geleni yapmak istiyorum bana bu konu hakkında bilgisi olanlar duası kabul olupta süreci anlatanlar olursa cok sevinirim🙂
Ablacım dualarimi hep allahim benim için hayırlısıysa diye dua ettim. Lise 1 den beri sevgiliydik benden beş yas büyüktü annem ilk öğrendiğinde senin benim kızımla ne işin var abisi olacak yaştasın diye ilk seneler gizli gizli buluşuyorduk, ben çok hoppa biriydim maymun iştahlı ortam meraklısı bir ergendim. Onun benden büyük oluşu beni pek çok yanlıştan çekip çıkardı ailem de onun bu yönünü tanıyıp bana zararı değil faydası olduğunu görünce 19 yaşımda gorusmemize tamamen onay verdi hatta öyle bir durum aldı ki kışın dışarı buluşmak için çıkacağım da babam havası çok soğuk cafelerde üşüyüp boş yere para harcamayin çay koy burda kapalı balkonumuzda için derdi şuan 26 yaşıma girecegim 1.5 senelik evliyiz ve hamileyim.

19 yaşıma girmeme az kaldı yani evlilik için küçük olduğumu biliyorum hayırlısı ile olur inşallah beraber büyürüz🥹
25 yaşından önce evlilik dusunmeyin bence. Beyin gelişimi o yasta tamamlanıyor. Ama elbette sevgili olarak beraber bekleyebilirsiniz, buyuyebilirsiniz. 17 yaşında lisede tanışıp 25 26 yaşında evlenen çok fazla çift gördüm mesela. Bekarlığın tadını çıkartın evlilik her türlü olacak nasıl olsa 🙂
Peki kavuşmak için neler yaptınız? Benim de şuan hoşlandığım birisi var da.

Hayır tutmuyor. Başkasının iradesini değiştirmesi normal değil zaten :/

Ablacım dualarimi hep allahim benim için hayırlısıysa diye dua ettim. Lise 1 den beri sevgiliydik benden beş yas büyüktü annem ilk öğrendiğinde senin benim kızımla ne işin var abisi olacak yaştasın diye ilk seneler gizli gizli buluşuyorduk, ben çok hoppa biriydim maymun iştahlı ortam meraklısı bir ergendim. Onun benden büyük oluşu beni pek çok yanlıştan çekip çıkardı ailem de onun bu yönünü tanıyıp bana zararı değil faydası olduğunu görünce 19 yaşımda gorusmemize tamamen onay verdi hatta öyle bir durum aldı ki kışın dışarı buluşmak için çıkacağım da babam havası çok soğuk cafelerde üşüyüp boş yere para harcamayin çay koy burda kapalı balkonumuzda için derdi şuan 26 yaşıma girecegim 1.5 senelik evliyiz ve hamileyim

25 yaşından önce evlilik dusunmeyin bence. Beyin gelişimi o yasta tamamlanıyor. Ama elbette sevgili olarak beraber bekleyebilirsiniz, buyuyebilirsiniz. 17 yaşında lisede tanışıp 25 26 yaşında evlenen çok fazla çift gördüm mesela. Bekarlığın tadını çıkartın evlilik her türlü olacak nasıl olsa 🙂
Peki kavuşmak için neler yaptınız? Benim de şuan hoşlandığım birisi var da.
Ben 5-6 senedir seviyorum bi çok olay yaşadık ayırdılar ailelerimiz 8-9 seneden fazladir da tanıyorum. Yıllarca dua ettim hep istedim biz tamamen imkansızdik o asla beni istemiyordu iki dünya bı araya gelsede biz olmayız dusuncesindeydi. Geçen seneye kadar dua etmeye devam ettim sonra 2025 e girecegime son kez ettim ve bı daha etmedim dualarimdan çıkardım tamamen vazgecmistim. Sonra biseyler oldu ve biz yeniden konuşmaya başladık ben ondan hic bişey beklemedim normal bi muhabbetti sonra o gitmedi artık ben yazmadan yazmaya ben bişey demeden beni merak etmeye başlamıştı bende sasirdim ama normal ilerledim inanmıyordum onun bana ufak bı adımda olsa atacağına neyse günler böyle geçti pismanliklarini söyledi helallik istedi seviyorum dedi 10 gün içinde ailesi ile konuştu şimdi ailelerimizi ikna etme çabasındayız hemen evlilik olmasa bile ailelerin bildiği adı konulmuş bi ilişkimiz olsun korkmadan ilerleyebilelim istiyoruz. Sana kesin kabul olur şunu yap diyemem çünkü anladım eğer nasipte varsa vakti gelmeden ne kadar edersem edeyim kabul olmuyo bazen akışına bırakmak gerekiyor ben en son öyle yapmıştım. Ama bizim olaylarımız farklıydı bizi ayırdıkları için yıllarca tekrar kavuşmayı bekledim ayirmasalardi herşey daha farklı olabilirdi. Sende hoşlanıyorsan seviyorsan bence duygularını söyle bekleme bile 🙂

Back
X