• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Dua edin arkadaşlar...Kızıma MR çekilecek....

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
cnm çok geçmiş olsun allah yardımcınız olur cnm sen merak etme en kısa zamanda sağlığlna kavuşurr kızın
deryacım benim oğlumunda belinde ve kuyruk sokumunda kıllanma varr bu bi sorunmu yeni doğan bebeklerde kıllanma olmuyomo zaten bizim dr bişey demedi

canım sağol öncelikle..benim de doktorum birşey söylememişti..ben internetten araştırdım..byin cerrahisine götürdüm.. o doktor karar verdi MR çekilmesine...bugün konrole gittiğimizde sorduk çocuk doktoruna..o da onayladı beyin cerahını...ilk muayenede çocuk doktorları bakmıyor oaya sanırım..ben 2 çocıukdoktoruna gittim ikisid e birşey söylemedi canım...kuyruk sokumunda kıllanma olan yerde çukur varmı?küçük bir delik gibi birşey?

Canım ben pek takip edemedim. Nedir durum? MR 'nin tam anlamı ne? Allah yardımcımız olsun hepimizin. İnşallah her şey düzgün gider ve duru kızımın bi şeyciği çıkmaz. İçini temiz tut, yüreğini çürütme. Bebeğinin sana ihtiyacı var.
bende bir haftadan beri bi sürü olumsuzluk yaşadım. Çokkk üzüldüm çokk ağladım bende. Kendime de bakamadım. Ama inşallah Allah yardımcımız olacak.

Cnım Duru nun bel bölgesinde kuyrk sokumund kıllanma var...kuyruk sokumu kısmında küçük bir delik(oyuk) var....spina bifida oculta diye bir hastalık va..ondan şüpheleniliyor..oculta çeşiti en hafifi olanı...MR (manyetik rezonans) tünel gibi birşeye girip çekim yapılıyor ya o....MR çekilme nedeni boyutunu öğrenmek için...omurilik kapanmasında sorun nasıl ve ne derece diye?

Canım dualarımız seninle...Şimdiden geçmiş olsun,sen yüreğini ferah tutmaya çalış,olumlu düşün lütfen.İyi haberlerini bekliyorum inşallah.
Benim kızımın da belinde kıllanma var,doğduğunun ertesi günü küçük bir kontrol etti çocuk doktoru ama asıl kontrole henüz gitmedik haftaya randevumuz var acaba senin ilk kontrolde mi ortaya çıktı bu durum?Ultrasonda belli olmuşmuydu?Folik asit kullanımıyla bir ilgisi var mı bu durumun?

ultrasonda da;üçlü testte de birşey çımadı..ayrıntılı ultrasonda da görlmedi...folik asitle %70 alakalı dedi doktor...kontrollerde çıkmadı canım ben şüphelendim de muayene ettridim beyin cerrahına...

Bugün anestezi doktoruna gittik..yarın saat 13.30 da çkilecek MR....anestezi verilecek...damardan verilecek anestezi....Damar yolu açacaklar...4 saat aç kalması gerekiyormuş....nasıl dayanacak??Allah ım bir an önce çekilsin bitsin kızımda sorun olmasın...anestezide sorun yaratmaz inşallah...Sonuçlarımız temiz çıksın inşalalh...Allah Im kimseye böyle dertler vermesin...Allah herkesin çocuklarını korusun inşalalh....

Kızlar moralim çok bozuk..Hani Duru 'nun belinde kıllanma ve küçük bir delik gibi çukur var diye yazmıştım ya...Bugün Üniversiteye beyin cerrahisine gittik..çocuklarla ilgilenen bir beyin cerahı bulmuştım internetten...Doktor baktı burada sinüs(delik) var dedi...MR çekilecek dedi..Hafifi boyutu mu ileri boyutu mu ancak öyle anlarız dedi....Müdahale ona göre yapabiliriz dedi...Çok kötüyüm kızlar....O daha minnacık...Nasıl MR çekilir?Nasıl ya???Üniversite anestezi ile çekmek istiyor,yrın anestezi randevusu verdiler...Ben nasıl dayanırım...............Dua edin ne olur...MR da sorun çıkmasın...Kızımın birşeyi olmasın....Nasıl birşey bu ya..ben herşeyime herkesten belki de daha çok dikkat ettim ya....isyan etmek istemiyorum....Ne olur dua edin arkadaşlar.......:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::nazar:

CANIM ÇOK geçmiş olsun insn çok üzüldüm okuyunca.annemlerde olduğum için foruma bakamıyorum.eltimlere geldim de hemen bi göz atayım dedim.umarım iyi sonuçlarla dönersin.

canım çok geçmiş olsun gerçekten zor oluyor onların hasta olduğu düşüncesi bile ama güçlü olmalısın umarım hiçbir şey çıkmaz,en kısa zamanda bunu atlatırsınız,dualarımız duru ve seninle.

canım cok geçmiş olsun.yeni okudum yazını bikaç gündür giremiyodum siteye.benim bebegiminde kuyruk sokumu yerinde aynı bahsettiğin gibi bi çukurluk var cocuk doktorumuz tıp biliminde biz buna gamze deriz dedi eger kızarma şişme olursa hemen getirin omur ilik uzantısı biraz fazla filan olabilrdedi.ben o sırada sekreterle ilgilendigin için eşim konuşuyordu doktorla.27sinde randevumuz var yine.iyice bi arastırayım bende.inşallah temiz sonuçlarla dönersin

allahım minik durumuza sağlık sıhhat versin inşallah...
Sadece Mr çektirdiğine üzülürsün inşallah gerisi gelmez herşey temiz çıkar arkadaşım.

Derya sen folik asit kullanmamış mıydınki?

allahım minik durumuza sağlık sıhhat versin inşallah...
Sadece Mr çektirdiğine üzülürsün inşallah gerisi gelmez herşey temiz çıkar arkadaşım.

Derya sen folik asit kullanmamış mıydınki?

hamile kalmadan 1 ay önce başlamıştım canım....ama yetmemiş bak...köye möyde millet folik asit mi bulyor ya...ama bakasan turp gibi hepsinin çocukalrı.....biz bütün vitaminleri içtik içtik....olacaksa yine oluypr demekki...

canım cok geçmiş olsun.yeni okudum yazını bikaç gündür giremiyodum siteye.benim bebegiminde kuyruk sokumu yerinde aynı bahsettiğin gibi bi çukurluk var cocuk doktorumuz tıp biliminde biz buna gamze deriz dedi eger kızarma şişme olursa hemen getirin omur ilik uzantısı biraz fazla filan olabilrdedi.ben o sırada sekreterle ilgilendigin için eşim konuşuyordu doktorla.27sinde randevumuz var yine.iyice bi arastırayım bende.inşallah temiz sonuçlarla dönersin

sağol canım...benim çukurun olduğu yerde v biraz üzerine doğru kıllanma var....ö yüzden şüphe duyuldu zaten...

arkadaşlar hepinize dualarınız için teşekkür ederim..Allah razı olsu hepinizden....Şimdi geldik doktordan...delirdim sanki...ağlaya ağalaya bittim...gücüm kalmadı...13.30 dediler gittik...anestezisiz deneyelim dediler...ama açlıktan bitap düştüğü için uyuymıyordu da...ağlayıp mırıldanıyordu..en son 09.20 de emzirdim...10 dk sonra kustu onuda zaten....dediler saat 14.00 de alacağız....sonra gittik bu sefer 14.30 dediler...çıldırdım ya...aç aç kızım ağlıyor....girdik elindn damar yolu aradılar bulamadılar..yanımda delip durduşar elini..ağlıyor zavallı kızım..dayanamadım zaten be..beni çıkardılar....çok uğraştılar dışardan bile sesi geliyordu ciyak ciyak....annem yanındaydı kızımın...serum da takmışlar...baylmış yavrum..çekmişler..ama dışarda deli oluyorum..sokmuyorlar beni içeri...çekim bitti onra ayıltamadılar ...yoğun bakıma koymak yerine orada beklettiler...saat 15.30 da verdiler kucağım a..Allah ım kimseye yaşatmasın ....2 saat daha emzirme dediler...birazdan emzirecğim..ama hala uyuyor kızım....anesteziden dolayı uyuyor...neyse ben emzirmeye çalışacağım...görüşürüz...

çok geçmiş olsun.maşallah öyle tatli bakiyor ki ona bişr şey olmaycak annesi.
Allah yaridmicn olsun.bu minick yavrunu da korusun allah.
Peki sebebi folik asit demişsin ama ,çaresi ne biliyor musun bende hamile olmaya çalişiyorum folik aist içiyorum .
Fakat bebeğine sevgili duruna ne şekil bir tedavi olurmuş.
Tekrar en hafif ve en kolay şekilde allah şifa verisn diyorum

hamile kalmadan 1 ay önce başlamıştım canım....ama yetmemiş bak...köye möyde millet folik asit mi bulyor ya...ama bakasan turp gibi hepsinin çocukalrı.....biz bütün vitaminleri içtik içtik....olacaksa yine oluypr demekki...

onlar herşeyin doğalıyla besleniyor arkadaşım,vitaminleri bizim gibi tabletlerden değil besinlerden alıyorlar sanırım fark ordan kaynaklanıyor.
Hiç sıkma canını,biliyorum zordur ama güzel şeyler düşün...Dualarımız seninle.:1hug:

Deryacım selam;
ben tam anlayamadım kusuruma bakma,inşallah sıkmıyorumdur seni. Folik asit kullanmadın mı sen?
Ben tam bakmadım valla kuyruk sokumuna , sen ilk başta nasıl anladın? delik görünce mi şüphelendin? Allah acil şifalar versin canım . İnşallah hayırlısı ile atlatırsın inşallah.

arkadaşlar hepinize dualarınız için teşekkür ederim..Allah razı olsu hepinizden....Şimdi geldik doktordan...delirdim sanki...ağlaya ağalaya bittim...gücüm kalmadı...13.30 dediler gittik...anestezisiz deneyelim dediler...ama açlıktan bitap düştüğü için uyuymıyordu da...ağlayıp mırıldanıyordu..en son 09.20 de emzirdim...10 dk sonra kustu onuda zaten....dediler saat 14.00 de alacağız....sonra gittik bu sefer 14.30 dediler...çıldırdım ya...aç aç kızım ağlıyor....girdik elindn damar yolu aradılar bulamadılar..yanımda delip durduşar elini..ağlıyor zavallı kızım..dayanamadım zaten be..beni çıkardılar....çok uğraştılar dışardan bile sesi geliyordu ciyak ciyak....annem yanındaydı kızımın...serum da takmışlar...baylmış yavrum..çekmişler..ama dışarda deli oluyorum..sokmuyorlar beni içeri...çekim bitti onra ayıltamadılar ...yoğun bakıma koymak yerine orada beklettiler...saat 15.30 da verdiler kucağım a..Allah ım kimseye yaşatmasın ....2 saat daha emzirme dediler...birazdan emzirecğim..ama hala uyuyor kızım....anesteziden dolayı uyuyor...neyse ben emzirmeye çalışacağım...görüşürüz...

ayy yavrum benim yaa,okurken bile ciğerim yandı,kuzuum beniim geçmiş olsun Deryacım Allah başka acısını göstermesin...:Saruboceq:

Ramazanın yüzü suyu hürmetine Yarabbim korusun hiç bir şey olmaz annesi sen kalbini ferah tut dualarımız seninle

çok geçmiş olsun.maşallah öyle tatli bakiyor ki ona bişr şey olmaycak annesi.
Allah yaridmicn olsun.bu minick yavrunu da korusun allah.
Peki sebebi folik asit demişsin ama ,çaresi ne biliyor musun bende hamile olmaya çalişiyorum folik aist içiyorum .
Fakat bebeğine sevgili duruna ne şekil bir tedavi olurmuş.
Tekrar en hafif ve en kolay şekilde allah şifa verisn diyorum

hamilelikten 3 ay önce folik asite başlanamsı gerekiyormuş..bir de anne ve babanım muayene olması...annenin folik asi metabolizmasında sorun varsa folik asit alınsa bile işe yaramayabiliyormuş..ama folik asit %70 etkiliymiş.....%30 ne olduğu belli deği...şans yani...

Deryacım selam;
ben tam anlayamadım kusuruma bakma,inşallah sıkmıyorumdur seni. Folik asit kullanmadın mı sen?
Ben tam bakmadım valla kuyruk sokumuna , sen ilk başta nasıl anladın? delik görünce mi şüphelendin? Allah acil şifalar versin canım . İnşallah hayırlısı ile atlatırsın inşallah.

canım ben hamililikten 1 ay önce folik asit kullanmaya başladım..3 ay önce içmek daha iyiymi..ama folik asit %70 oranında etkiliymiş...%30 nedeni yok...ben altını açtığımızda kılları gördüm önce kime sorduysam dökülür dediler...sonr akendim altını açmaya başlayınca deliği farkettim...hemşire bir arkadaşa gösterdim..beyin cerrahıa göster diyince internetten araştırdım..sonra da beyin cerrahına götürdüm..çocuk doktorları görmedi bile...2 doktora götürmeme rağman bakmadılar galiba ya da umursamadılar....dün MR dan önce kontrolde çocuk doktoruna gösterince evet MR çektirin dedi bana...başta kontrol eden doktor yani...ben söyleyince baktı....duru cuğumu öp benim için....

deryacımm tekrar çok geçmiş olsun hayatım okurken benim gözlerim dolu dolu oldu. inşllah sonuçlar güzel çıkar hayatım Gül'ün dedigi sadece Mr çektiktirmekle kalırısnız tatlım.
bende sanada tlfda bahsetmiştim zeos arkadaşımızda yazmış bizim bebişin kuyruk sokumunda çukurluk var bende yarın dra gidecegim bakalım inşllah birşey çıkmaz.
Allah'ım çocuklarımızı korusun.

Back