Dua edelim mi?Tüm Kalbimizle ama

duamı ettım arkadaslar inş hepımıızn gonlunden gecenler
hayırlı ıle hayatına yansısın a.e.o

Allahın izniyle namazımı kıldm duaları okudum..Rabbim cümlemizinn gönlüne göre versin inşallahhh.:Saruboceq:Rabbim Hepimizin dualarınıı kabul etsin inşallahhh:Saruboceq:Aminnn

O kadar huzurluyumkiiii:Saruboceq:Allahım şükürler olsun sana :Saruboceq:
Sabah namazınada 20 dk.kalmıış onuda bekleyiimmm:1rolleyes:

Cumanızz mübarek olsun inşallahhh.Rabbim burdaki arkadaşlarımın ve benim bugün ettiği bütün duaları sen katında kabul et Ya RABBİİ...:Saruboceq::Saruboceq:

hayırlı cumalar bende duamı ettim rabbim inş hepimizin gönlündei muratlarını hayırlısıyla verir

Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerimde “bana dua edin size cevap vereyim” ( mü’min,60) buyurmaktadır.

Bazıları bu ayet-i kerimeyi öne sürerek şöyle demektedirler: madem Allah “bana dua edin bende kabul edeyim” demiştir. Neden çokça dua ettiğimiz halde bazıları kabul edilmiyor. Bu hususta alimlerimiz ittifakla bu ayette Allah “cevap veririm” demektedir, “ Kabul ederim” dememektedir. Nasıl ki, sen bir hekime gitsen ve desen “ ey hekim bana şu ilacı ver” elbette hekim sana cevap verir ve “ buyurun” diye cevap verir. Fakat istediğin şey ya hikmetsiz, ya faydasız veya sana zararlı bir ilaç ise, onu değil de daha güzelini sana verir.

Aynen onun gibi, mutlak hikmet sahibi Cenab-ı Hak “ bize ve dualarımıza cevap verir. Ama kabul etmek hikmetine tabi olduğundan bazen istenen şeyin aynısı bazen de daha güzelini bazen de zararlı olduğunu bildiği için hiç vermez.
Sözler vardır dünyadan öte, kalpten içeri... Sözler vardır yerden gelen ama semaya emanet edilen... Cennetin duvarları o sözlerle örülür. Gözyaşları o sözlere eşlik ederler. O yaşlar toplanır, Cennetin ırmakları oluverirler. Bu yüzden o sözler dudaklardan çıkar çıkmaz meleklerin kanatlarında semalara yükselir, Rabb'in kapısına serilir. O'nun cevabı özlenir. Özlenesi sözlere hasret ve hayretle beklenen cevap işitilir. Dua edenin kalbine iletilir. RABBİM BİZE HAYIRLI OLANI NASİP ET AMİN İbrahim Edhem’e “dualarımız niçin kabul olmuyor?” diye sormuşlar. O da cevaben;

Ne büyük lütuf ve nimet
kimse diyemezki
dua ettim kabul olmadı. diye .belki allah o dua yı mahşer gününe bırakmıştır.kabul olmayan dualar diye birşey yoktur.
Kabul olmuştur.Fakat allah o duayı hikmeti gereği mahşere bırakmıştır.
Aslında ahiret hayatına kalması kul için daha kıymetlidir.
Yarın kıyamet gününde cenabı hak kuluna sorar:
Filan vakitte şöyle bir dua etmiştin.ben de sana istediklerini vermemiştim değilmi ?der Kulda:Evet ya rabbi der .sonra cenabı hak tekrar kuluna:
İşte onu cennette şöyle şöyle nimetler verilmek için sakladım deyince kul:
Ah keşke hep istediklerim bu güne kalsaydı diye temennide bulunucaktır.
Buna göre dualar kabul olmadı zanına kapılmamalıdır.
Dualar kabul edildikten sonra da allaha şükür etmeliyiz
Bir istek duası bir de şükür duası yapmalıyız.
Öyle ya...Bize istettiren ,yalvarttıran,dua ettiren Allahımız,istetmiyebilirdi.
ALLAH ım hepimizin duasını kabul etsin AMİN

Ben de dün gece duamı ettim sizlerin isimlerini dileklerinizi tek tek okudum
Allahım bu mübarek günde dualarımızı kabul etsin inşallah :Saruboceq:

duamı ettimm...
çoktan beri teheccüd namazına kalkmamıştım...
iş güç erken kalkma hep bahanem vardı..
sayenizde teheccüd kılmış oldum herşeyden önce
bana vesile olduğunuz için allah hepinizden razı olsun
bence sık sık yapalım bunu....
içim öyle huzur dolu ki..öyle utanarak çıktım kii rabbimin karşısınaa..
iki kuruşluk gelip geçici dünyaya nasılda kaptırmışım kendimi..
sayenizde biraz kendime geldim dün gece...hepiniz için de dua dua yalvardım
rabbim kabul etsin...kankicim çok sağol sayende uyandım...

rabbim cümlemizin dualarını kabul ve makbul eylesin,
cumanız mübarek olsun...

Hayırlı cumalar arkadaşlar ...Rabbim dualarımızı kabul etsin inşallah.
Maalesef listenin son halini alamadım ,tüm dua edenlerin niyetine dua edebildim ancak.Hakkınızı helal edin...Eşim ve annem ç.ba gecesi rahatsızlandılar,dün işe de gidemedim,bebeğim de var biliyorsunuz.Allaha çok şükür bugün daha iyiler.Allah tüm hastalara şifa versin.Hele bir evde birkaç hasta çok zormuş.Rabbim öyle olanların yardımcısı olsun.:Saruboceq:

Rahmân ve rahîm Allah’ın adıyla...
Dinimizi en güzel şekilde yaşama ve onu başkalarına da anlatma hususunda Allah bize yeter. Dünyamızı mamur kılma, yeryüzünde Hakk’ın muradını gerçekleştirme ve bu yolda karşılaşacağımız her türlü musibete sabretme noktasında Allah bize yeter. Zihnimizi ve kalbimizi meşgul eden her meseleye karşı -iyilik ve ikram sahibi, yegâne kerim- Allah bize yeter. Taşkınlıkla üzerimize hücum edenlere karşı -bütün zalimlere hadlerini bildirme kudretine sahip bulunan- Allah bize yeter. Hakkımızda sinsi planlar hazırlayan ve akla hayale gelmez entrikalar çevirenlere karşı -cezalandırması da çok şiddetli olan- Allah bize yeter. Ölümün sıkıntılarına maruz kaldığımızda -kullarına hep hilm ile muamele eden- Allah bize yeter. Kabirde aşılması gereken bir akabe olan sorgu-sual esnasında -şefkati engin- Allah bize yeter. Kıyamet koptuktan sonra yeniden dirilme ve hayatın hesabını vermek üzere toplanma vaktinde -rahmeti sonsuz- Allah bize yeter. Amel defterlerinin uçuşup durduğu hesap hengamında ve herkesin yapıp ettiklerinin tartıldığı o dehşetli anda -çoğu zaman sürpriz ikramlarla kullarını sevindiren- Allah bize yeter.. ve Sırat’tan selametle geçip ebedî saadet yurduna girme mevzuunda -her vakit bütün mahlukâtın ihtiyacını görüp gözeten- Allah bize yeter. Rasûl-ü Ekrem’ine “Allah bana yeter. O’ndan başka mabud yoktur. Ben yalnız O’na dayanırım. Çünkü O, büyük Arş’ın, muazzam hükümranlığın sahibidir.” (Tevbe, 9/129) diyerek Kendisine sığınmasını talim buyuran Allah dünyevî ve uhrevî her ihtiyacımıza karşı bize yeter.

duama amin der misiniz kızlar...hepinize hayırlı cumalarr

Aminn...:Saruboceq:

Ben de dün gece listedeki herkes için dua ettim namaz kıldım..Allah kabul etsin amin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…