• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Drone ile trafik cezasi

Bence burada direk cezaya itirazdan öte farklı ve daha önemli bir mevzu var. Emniyet şeridi olmayan yerde şerit ihlalinden ceza yazılması yeterince anormal.
Size gelen cezada neredeki hangi yoldaki şeridi ihlal ettiğiniz yazmıyor mu?
Yazıyorsa orada emniyet şeridi olmadığı da gayet kanıtlanabilir.
Yani kanıtlayabilir misiniz bilmiyorum ama bence şikayet edilmesi gerek.
Evet kota olduğunu duymuştum ama bu kadar kötüye kullanılması rezalet.

Şerit ihlali cezası yazmış emniyet şeridi ihlali değil. Her yolda şerit olduğuna göre itiraz bir işe yaramaz.

Kotaları var maalesef. Devlet ceza yazılacak dedi mi yazıyorlar. Bizim eski iş yerinde her ay toplu ceza seansı olurdu. Postacı getirir bırakırdı 50-60 tane zarf her geçene bir şey bulurlardı ceza yazacak.

Cezayı polis yazdıysa durdurup itiraz etme ya da görüntü isteme hakkınız yok. Polis her zaman haklı çünkü. Cezanın elinize verilmesi ya da adresinize postalanması fark etmiyor.
Anladim. Tesekkur ederim.

5 yildir farkli bir sehirde yasiyorum. Plakam haliyle farkli. Ve burada her trafik denetiminde durduruluyorum. Bulundugum sehirin plakasinda olanlar durdurulmuyor.
O gun ise giderken yine durduruldum. Ve memura plakami sanirim degistirmem gerekiyor cunku her denetimde kural ihlali yapmadigim halde durduruluyorum dedim. Memur bey drone ile tespit ettik Opetin onundeki emniyet seridinden gectiniz dedi. Ben de orada emniyet seridi yok dedim. O da normalde cezasi 1002 tl ama size ufak birsey yazariz artik dedi. Ben de tamam yazin dedim. O da yok bugun 20-30 kisiye yazacagiz, biz arkadan gondeririz dedi. Olay bu...
Eger gercekten boyle bir hatam olsa idi o an yazardi. Eve gelen cezada da fotograf yok. Goruntu yok.

Ya tabiki haksiz yazdiysa hakkınizi savunun 10 tl bile olsa.

Benim demek istedigim su. Hatta trafik cezalari ekinomiden dolayi artirildi ve fazla kesiliyor diyor. Bunun icin bile olsa ben savunuyorum. Hic degilse su kural tanimazlar biraz olsun kural tanir olur.

Siz olayi anlatmadan sorduğunuz icin hakli yere ceza yazildi diye dusundum dogal olarak. O yuzden bence uyari olmasi gerekmiyor yine ayni seyi savunuyorum.

Ama siz emniyet seritini yecmediyseniz goruntu de yoksa itiraz etmelisiniz kesinlikle.

Şerit ihlali cezası yazmış emniyet şeridi ihlali değil. Her yolda şerit olduğuna göre itiraz bir işe yaramaz.

Anladım, arabam olmadığı için detayları bilemiyorum fazla. Resmen görevi kötüye kullanma olmuyor mu bu ama ya da farklı bir suç? Suç yani resmen...

Bilen arkadaslara sormak istiyorum:
Drone ile yapilan denetim ile plakaya yazilan ve eve gelen trafik cezasinda fotograf yoksa itiraz hakkimiz dogar mi?
"Bu yolda drone ile trafik denetimi yapilmaktadir" diye bir uyari olmasi gerekmez mi?
Itiraz edersin her turlu ama hakli cikmazsin.illaki uyari olmasi gerekmezki, bazi yollarda radar oluyor ama kimse bilmiyor:) ceza gelene kadar

Bence burada direk cezaya itirazdan öte farklı ve daha önemli bir mevzu var. Emniyet şeridi olmayan yerde şerit ihlalinden ceza yazılması yeterince anormal.
Size gelen cezada neredeki hangi yoldaki şeridi ihlal ettiğiniz yazmıyor mu?
Yazıyorsa orada emniyet şeridi olmadığı da gayet kanıtlanabilir.
Yani kanıtlayabilir misiniz bilmiyorum ama bence şikayet edilmesi gerek.
Evet kota olduğunu duymuştum ama bu kadar kötüye kullanılması rezalet.
Emniyet seridi olmamasini ispat ederim de serit ihlali yazinca edemem. Oysa normalde fotograf koyuyorlardi eve gelen cezalara. Benimkinde fotograf yok. Neyse yapacak birsey yok odeyecegim zaten. Oderim sorun degil de her arkamizdan yazilani odemek zorunda miyiz? Benim derdim ispatinin da koyulmasi gerekmez mi? Ilginiz icin tesekkur ederim.

Uyarıya ne gerek var ki. Her yapilan hata baska birinin can yada mal kaybina sebep olabilir. İlla bisi olmasi mi gerekir. Kirmizi da gecilmemesi gerekiyorsa gecmeyin. Hiz yapılmaması gerekiyorsa yapmayin. Telefonla oynamayin.

drone la da tespit ediyorlarsa iyi olmus.

Kurallar belli. bir daha hala "bak yaziyoruz ceza haa " diye surekli uyari mi gerekir.
Corumun icinden gecerken 52 km hiz ile ceza alanlar oldu. Yorumunuza katiliyorum ancak tam sollama yapilacak yere gizlenen trafik polis araci ile yukarida yazdigim 52 km ile ceza almanin mantigini az cok anlamissinizdir. Konu sahibinin trafikte duyarsiz bir sofor oldugunu zannetmiyorum. Ama hakli oldugu konu foto olmadan cezanin isleme alinip alinmama durumu. Meslegi konuyla alakali uyelerden yardim istiyor.

Corumun icinden gecerken 52 km hiz ile ceza alanlar oldu. Yorumunuza katiliyorum ancak tam sollama yapilacak yere gizlenen trafik polis araci ile yukarida yazdigim 52 km ile ceza almanin mantigini az cok anlamissinizdir. Konu sahibinin trafikte duyarsiz bir sofor oldugunu zannetmiyorum. Ama hakli oldugu konu foto olmadan cezanin isleme alinip alinmama durumu. Meslegi konuyla alakali uyelerden yardim istiyor.
Tesekkur ederim beni anladiginiz icin. Sadece hakli oldugumu ispat edememenin verdigi bir uzuntuyu yasiyorum.

Artık uyarı yapma şartı yokmuş. Son zamanlarda hem denetimler arttı hem de zam geldi.

Hiç geçmediğim bir yolda, arabaya oturduğum anda emniyet kemeri taktığım halde kemer cezası yedim. Fotoğraf da yoktu ancak itirazım reddedildi. Yani işe yarayacağını sanmıyorum ama itiraz edin.
Plaka kopyalama olayi aklima geldi
Haberlerde görmüştüm. Bi kisi trafikte tesadüfen kendi arabasinin çakmasıni görmüştü. Herseyi ayni. Sase numarasindan tespit edilmişti

Artık uyarı yapma şartı yokmuş. Son zamanlarda hem denetimler arttı hem de zam geldi.
Denetimler artsin onda sorun yok, tabi ki denetim yapilsin. Kural ihlali yapanlar da tabi ki cezalandirilsin da yapmadigim serit ihlalinden ceza almam uzuyor beni. Emniyet seridini kullandin diye cevrilip serit ihlali diye ceza gonderiyor. 1002 tl emniyet seridi kullanimi. Ben orada emniyet seridi yok deyince neyse ufak birsey yazariz diyerek sanki gunluk kotalari varmis da kotalarini doldurmak istiyorlarmis gibi 108 tl serit ihlali gonderilmesi tuhaf. Ispat edememenin uzuntusu var bende sadece. Ne yapabilirim diye sormak istemistim. Cok cok tesekkurler ilginiz icin.

Bilen arkadaslara sormak istiyorum:
Drone ile yapilan denetim ile plakaya yazilan ve eve gelen trafik cezasinda fotograf yoksa itiraz hakkimiz dogar mi?
"Bu yolda drone ile trafik denetimi yapilmaktadir" diye bir uyari olmasi gerekmez mi?
Yok itiraz hakkı. Ben ödedim şahsen :)
Düzgün bir açıklamada yapmıyorlar. Trafik ahlakını bozmaktanmis. Ne yaptim hiç bilmiyorum çok çok çok dikat ederim. Odemesiniz de gecikme faizi işliyor. El mahkum odeniyor

Plaka kopyalama olayi aklima geldi
Haberlerde görmüştüm. Bi kisi trafikte tesadüfen kendi arabasinin çakmasıni görmüştü. Herseyi ayni. Sase numarasindan tespit edilmişti

Enem 3 sen geçti üstünden, üç senedir hayalet ikizim mi dolanıyor yoksa. Ay işalla öyle bişey yoktur da üç senede başka vaka olurdu heralde. Kullanmadığım ama yakın bir lokasyon, görürdük heralde yav.

Yok itiraz hakkı. Ben ödedim şahsen :)
Düzgün bir açıklamada yapmıyorlar. Trafik ahlakını bozmaktanmis. Ne yaptim hiç bilmiyorum çok çok çok dikat ederim. Odemesiniz de gecikme faizi işliyor. El mahkum odeniyor

Erken ödeyince de %25 indirim oluyor. O yüzden cezalarınızı 15 gün içinde ödeyin, zaten itiraz işe yaramıyor.

Erken ödeyince de %25 indirim oluyor. O yüzden cezalarınızı 15 gün içinde ödeyin, zaten itiraz işe yaramıyor.
Kesinlikle en mantıklısı hiç itiraza, kural ihlali yapmadım eminim e falan girmeden erkenden cezayı ödemek. Zaten her türlü ödeniyor. Bari az bir meblayla kurtaralım :)

Back
X