• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dr. hanım pkoluyum sonuçlarıma bakarmısınız :)

Aysgl07

doğaç efe &duru ela
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2008
2.994
10
643
Antalya
dr. hanım ben 15 yaşımdan beri pkoluyum evlendim ve bir sene sonra tedaviyle çocuk sahibi olmak için dr.a başvurdum tabi yıllardır kistler doğum kontrol haplarıyla geçti hayatım tahliller yapıldı klomen verdi dr. 2kere kullandım yumurtam büyümedi bunun yanında glukofende kullandım düzenli bir şekilde 4. ay adetim düzene girdi 5. ay hamile kaldım başka hiç bir yöntem olmaksızın bir oğlum oldu şimdi ikinci düşünüyoruz dr. yine aynı şekilde bana glukofen kullanmamı önerdi acele etmediğimiz için klomen kullanmamıza gerek yok dedik dr.la birlikte oğlum çok küçük 2 yaşında oluruna bıraktık test sonuçlarım

fsh 6.8

lh2 11.1

prl 5.7 bu sonuçlara göre durumum nasıl sizce yine tekrar hamile kalma olasığım yüksekmidir birde genelde bu rahatsızlıkta herkes kilolu olur ben zayıfım 53 kiloyum sanırım daha önce kolay hamile kalmamında sebebi zayıf olmam diye düşünüyorum

dr. hanım ben 15 yaşımdan beri pkoluyum evlendim ve bir sene sonra tedaviyle çocuk sahibi olmak için dr.a başvurdum tabi yıllardır kistler doğum kontrol haplarıyla geçti hayatım tahliller yapıldı klomen verdi dr. 2kere kullandım yumurtam büyümedi bunun yanında glukofende kullandım düzenli bir şekilde 4. ay adetim düzene girdi 5. ay hamile kaldım başka hiç bir yöntem olmaksızın bir oğlum oldu şimdi ikinci düşünüyoruz dr. yine aynı şekilde bana glukofen kullanmamı önerdi acele etmediğimiz için klomen kullanmamıza gerek yok dedik dr.la birlikte oğlum çok küçük 2 yaşında oluruna bıraktık test sonuçlarım

fsh 6.8

lh2 11.1

prl 5.7 bu sonuçlara göre durumum nasıl sizce yine tekrar hamile kalma olasığım yüksekmidir birde genelde bu rahatsızlıkta herkes kilolu olur ben zayıfım 53 kiloyum sanırım daha önce kolay hamile kalmamında sebebi zayıf olmam diye düşünüyorum

selam sonuçlarında lh yüksekliğin pcos için tipik. zayıf olman elbette bir avantaj. ilk hamileleiğin kendiliğinden olmuş(hafif iteklemelerle:)) bu sefer niye olmasın bir süre gene bu şekilde yol alırsınız olmaz ise bir üst aşamaya geçilir ama dediğin gibi çocuğun daha küçük telaşa kapılma hemen. bol şans.

teşekkür ederim ilginizden dolayı telaşa kapılmıyorum zaten 2. olmazsada çok çok üzülmem bir tane evladım var nasıl olsa allah olmayana versin benim şimdi başlamamın sebebi yaşımın 30 olması malum yaş ilerledikçe doğurganlıkta azalıyor bide pkonun erken menapoz riski olduğunu biliyorum olucaksa olsun diye oluruna bıraktık gerçekten stresli bi süreç dayanması zor allah sabır versin çocuk isteyenlere sizleride allah başımızdan eksik etmesin

teşekkür ederim ilginizden dolayı telaşa kapılmıyorum zaten 2. Olmazsada çok çok üzülmem bir tane evladım var nasıl olsa allah olmayana versin benim şimdi başlamamın sebebi yaşımın 30 olması malum yaş ilerledikçe doğurganlıkta azalıyor bide pkonun erken menapoz riski olduğunu biliyorum olucaksa olsun diye oluruna bıraktık gerçekten stresli bi süreç dayanması zor allah sabır versin çocuk isteyenlere sizleride allah başımızdan eksik etmesin

doğru düşünüyorsun anacak şunu hemen düzelteyim pco hastaları erken menopoza girmez. Aksıne daha çok yumurta rezzervine sahip olduğundan geç yaşlarda yumurtlama düzen normale girer ve kendi yaşıtlarına göre şanslı onuma bile geçebilirler.

evet başka bi formda bi dr. ilerleyen yaşlarda yumurta rezervimiz azalmaya başladığında pkolular için adetleri düzene girmeye başlayanların olduğunu söylemişti demekki sizin dediğinizle doğru orantılı bekarken bir dr.um bana şöyle söylemişti pkolular için sizler kolay kolay yumrtlamazsınız fakat yumurtladığınız zamanda diğer sağlıklı kadınlara göre çok kaliteli yumurtalarımızın oluştuğunu söylemişti şanslımıyız değilmiyiz bilemiyorum ama diğer inferlitelere göre daha şanslı olduğumuzu biliyorum :))

dr. hanım birde sormak istediğim şey glucophage ilacı hakkında dr.um ilk 4gün bir kere 4. günden sonra 2tane almamı söyledi sanki 2 tane ye geçince aşırı yorgunluk bitkinlik verdi ilaçtan olabilirmi 850mg kullanıyorum günde bire düşürüp 100mg kullansam olurmu acaba ilk bebeğime hamile kalmadan önce 850mg günde 1 defa vermişti dr.um yine günde bir kullansam olurmu halsizliğim için kan testide yapıldı normal çıktı kansızlık yok tiroidde normal geriye sanırım şeker kalıyor onun içinde ilaç kullandığıma göre diyorum ilaç yapıyor herhalde tansiyonum hep düşüktür yükseklik sorunumda yok

dr. hanım birde sormak istediğim şey glucophage ilacı hakkında dr.um ilk 4gün bir kere 4. günden sonra 2tane almamı söyledi sanki 2 tane ye geçince aşırı yorgunluk bitkinlik verdi ilaçtan olabilirmi 850mg kullanıyorum günde bire düşürüp 100mg kullansam olurmu acaba ilk bebeğime hamile kalmadan önce 850mg günde 1 defa vermişti dr.um yine günde bir kullansam olurmu halsizliğim için kan testide yapıldı normal çıktı kansızlık yok tiroidde normal geriye sanırım şeker kalıyor onun içinde ilaç kullandığıma göre diyorum ilaç yapıyor herhalde tansiyonum hep düşüktür yükseklik sorunumda yok

glucophage ilk kullanımda mide ve barsaklar için zor bir ilaçtır o nedenle günde birkez başalanbilir ama etkin dozu sabah akşam olmak üzere günde 2 kezdir. halsizlik yapmaz şeker dengesinde problem varsa ve diğer testleriniz de normal ise sıkıntı olabilir.

merhaba dr. hanım glucophage kullanalı 1ay oldu ve 5gün gecikmeli adet gördüm ilk oğlumdada bu ilaca başladığımda yavaş yavaş düzene girmeye başlamıştı bişey dikkatimi çekiyor düzenli adet gördüğümde yumurta akı şeklinde akıntım geliyor adet bitiminden 10 gün sonra daha önceleri böyle akıntım gelmezdi şimdi gelmeye başladı yine bu yumurladığımın göstergesi olabilirmi yani yeniden hamile kalmam an meselesi sayılabilirmi bu akıntının yumurtlama gününde belirti olduğunu okumuştum bi yerde gün aşırı ilişki yaşamamız o günü tutturmamızı sağlarmı acaba her gün ilişki spermi kalitesini düşürdüğünü duymuştum buda doğrumu acaba

merhaba dr. hanım glucophage kullanalı 1ay oldu ve 5gün gecikmeli adet gördüm ilk oğlumdada bu ilaca başladığımda yavaş yavaş düzene girmeye başlamıştı bişey dikkatimi çekiyor düzenli adet gördüğümde yumurta akı şeklinde akıntım geliyor adet bitiminden 10 gün sonra daha önceleri böyle akıntım gelmezdi şimdi gelmeye başladı yine bu yumurladığımın göstergesi olabilirmi yani yeniden hamile kalmam an meselesi sayılabilirmi bu akıntının yumurtlama gününde belirti olduğunu okumuştum bi yerde gün aşırı ilişki yaşamamız o günü tutturmamızı sağlarmı acaba her gün ilişki spermi kalitesini düşürdüğünü duymuştum buda doğrumu acaba

selam söyledikleriniz doğru evet yumurtlamalarınız düzene giriyor olabilir ve bu süreçteki gün aşırı birliktelikler gebelik ihtimalinizi arttıracaktır. glucophage insülin direnci olan hastalarda işe yarar demek ki sizde böyle bir durum var bir de şeker yükleme testi yaptırmanızı öneriririm. sevgiler bol şans

Back