Smfr Duammmm yalniz kalpler Son mesajları tek tek alıntılayamadım kusura bakmayın topluca yazayım dedim çünkü cevaplarım aşağı yukarı aynı olacak. Ciltteki çukurlar EVET hiçbir şey yapmadan kendiliğinden geçiyor. Yeni sivilce çıkışı eskisi kadar hızlı olmayınca çukurlar da yavaş yavaş doldu. Net ifade etmem gerekirse Mayıs ayından bu yana ortlama 5 ayda sivilce izlerinde %70 azalma oldu diyebilirim. Pembe ve oyuk yanaklar yerine hafif sivilce izleri kaldı geriye. Onların da yavaş yavaş geçeceğini düşünüyorum. Yeni sivilce çıkışı en son dediğim gibi adet gecikmesi olunca yine çıkıyor ama eskisinden daha iyi, miktarı ve acısı çok daha az. Toparlanma süreci devam ediyor.
yalniz kalpler sonuç iyi çıktıysa takviyelerden olabilir ama öncesine ait bir hormon tahlili varsa net bir şey denebilir. Belki takviyeler olmasaydı da öyle çıkacaktı bilemeyiz. Ama önceki yılların sonucu varsa ve şimdi eskisine göre daha iyiyse o zaman etki etmiştir diye düşünüyorum inş. Ama güzel tarafı sebep ne olursa olsun tahlillerde sorun olmaması :)
Ve herkesle paylaşmak istediğim en önemli kısım şu: İkinci kez normal yolla adetim geldi çok şükür ve 3. gün bakılan tahlil sonuçlarımı paylaşacağım sizle şimdi. 1 ay sonra değil 1 buçuk ay sonra geldi adet ama olsun ne kadar şükretsem az. Vitamin takviyelerini Temmuz başından Eylül sonuna kadar kullandım. Kimisini 2 buçuk 3 ay kimini 1 ay kullandım. Hepsini tam 3 ay kullandım diyemem. Ama şu an hiçbir takviye kullanmıyorum hepsini bıraktım. Sağlıklı hayat tarzıma devam ediyorum. Bu şekilde eğer artık takviyesiz iyileşme devam edecekse böyle olsun istiyorum. Sonuçta yıllarca takviye kullanma gibi bir niyetim yok. Deneme yanılma yöntemi ile bir şeyler yapmaya çalışıyorum ve ulaştığım her neticeyi buraya yazmayı da kendime vazife gibi bildim :)
Mayıs ayında hayat tarzımı değiştirmeden önce baktırdığım tahlil sonuçlarım şöyleydi:
FSH: 9.1
LH: 19.2
Prolaktin: 8.29
Serbest testosteron: 2.50
Temmuz ayında takviyelere başlamadan önceki tahlil sonuçlarım:
FSH: 3.6
LH: 13.7
Prolaktin: 6.45
Serbest testosteron: 2.36
AMH: 16
TSH: 1.40
Eylül ayının sonunda takviyeleri bırakıp 21 Ekim'de adetin 3. günü verdiğim tahlil sonuçlarım:
FSH: 6.3
LH: 9.2
AMH: 21.1
Serbest testosteron: 2.23
Her geçen ay FSH ve LH dengesi düzene giriyor, testosteron seviyesi de yavaş yavaş azalıyor ki zaten normal sınırların içerisinde. Ergenliğimden bu yana LH'ın 11'in altına indiğini hiç görmemiştim.
Yalnız farkettiyseniz AMH'de ciddi bir problem var ki gerçekten beni çok şaşırttı. Okuduğum makalelerde genel itibariyle iki şeyden bahsediyorlardı. Bir kısmı AMH değişmez diyordu, Felice Gersh gibi diğer bir kısım da AMH hormonunu sele kapılan bir madde gibi polikistik over tablosu kötüleştikçe AMH artar, iyileştikçe azalır diyorlardı. Benim durumumda ise AMH sabit değil orası kesin. Ama polikistik overin etkisinin azaldığını bütün vücudumda hissetmeme rağmen, FSH, LH, testosteron gibi hormonlar her geçen ay iyileşmesine rağmen AMH 16'dan 21'e çıkmış. Bunun izahını yapamıyorum. Şu an hiçbir takviye kullanmadan hayatıma devam edip bir 3 ay sonra tekrar tahlil verip sonuçlarını sizle paylaşmaya devam edeceğim inşaallah. Foruma da eskisi gibi sık girmiyorum çünkü bu mesele önceden hayatımın merkezindeydi artık aklıma bile gelmiyor. Anlatacağım bir durum varsa girip yazıyorum böyle. İnşaallah herkese faydası olur, hem şimdi okuyanlara, hem de yılar sonra okuyacaklara...