• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dr. Erbil yagmur mu D.r Ali Osman Koyuncuoglu mu yardımcı olur musunuz?

Fiona34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mart 2018
145
75
48
50
Merhaba bende Amh düşüklüğü ve FSH yüksekliği var. Bu ay bir tüp bebek denedim ve yumurtalar gelişmedi yumurta toplama işlemi olmadan tedavi sonlandırıldı.vitamin kullanıyorum şu an. iki Dr arasında karasız kaldım.yardimci olur musunuZ.. ?

Merhaba bende Amh düşüklüğü ve FSH yüksekliği var. Bu ay bir tüp bebek denedim ve yumurtalar gelişmedi yumurta toplama işlemi olmadan tedavi sonlandırıldı.vitamin kullanıyorum şu an. iki Dr arasında karasız kaldım.yardimci olur musunuZ.. ?
Merhabalar,
Ali Osman Hocayı tanımıyorum ama geçen hafta Erbil Yağmur ile tanışmak talihsizliğini yaşadık. Ne yazık ki tamamen ticarethane mantığı ile çalışıyorlar. Dipsiz bir kuyuda buluyorsunuz kendinizi. Ne bir açıklama var, ne sorulan sorulara cevap verme... Sadece bol miktarda gereksiz test ve sonu gelmeyen ödemeler. Asla tavsiye etmem, uzak durun derim.

Merhabalar,
Ali Osman Hocayı tanımıyorum ama geçen hafta Erbil Yağmur ile tanışmak talihsizliğini yaşadık. Ne yazık ki tamamen ticarethane mantığı ile çalışıyorlar. Dipsiz bir kuyuda buluyorsunuz kendinizi. Ne bir açıklama var, ne sorulan sorulara cevap verme... Sadece bol miktarda gereksiz test ve sonu gelmeyen ödemeler. Asla tavsiye etmem, uzak durun derim.
Gercekten mi? Aklımin bir köşesinde hala kalmıştı Erbil yagmur. Hatta bir gidip muayene olsam mi dedim. Ama yorumlar çok iyi. Telefonda sekreteri ile konuştum ve bana çok olumlu şeyler söyledi. Hatta ileri yaş hastaları çökmüş..

Gercekten mi? Aklımin bir köşesinde hala kalmıştı Erbil yagmur. Hatta bir gidip muayene olsam mi dedim. Ama yorumlar çok iyi. Telefonda sekreteri ile konuştum ve bana çok olumlu şeyler söyledi. Hatta ileri yaş hastaları
Dilerseniz gidip kendiniz karar verin tabii ben engel olmak istemem. Hassas bir konu sonuçta belki iletişiminiz tutabilir bilmiyorum ama ben şahsen asla etik bulmadım yaptığı hiçbir işlemi. Bugün başka bir tüp bebek merkezine gittik ve hocamız ne kadar açıklamak veya kötülemek istemese de elindeki test sonuçlarına göre Erbil Bey'in almaya çalıştığı yumurtanın aslında hiç tutma ihtimalinin olmayacağını, bunu bile bile sadece 12500 tl almak için bu işlemi yapacağını idrak etmiş olduk. Çok üzücü gerçekten insan hayatı ve umutları bu kadar hafife alınmamalı... :-(

Son düzenleme:
Yaşadıklarımıza üzüldüm. Tüp bebek çok ticari bir iş maalesef. Yaşadıklarımızı daha ayrıntılı yazarsanız ben ve benim gibi gitmek isteyen bir çok kişi faydalanabilir. Mesela tedavi olduysaniz nasıl bir tedavi uyguladı..

Yaşadıklarımıza üzüldüm. Tüp bebek çok ticari bir iş maalesef. Yaşadıklarımızı daha ayrıntılı yazarsanız ben ve benim gibi gitmek isteyen bir çok kişi faydalanabilir. Mesela tedavi olduysaniz nasıl bir tedavi uyguladı..
Kısaca yazmaya çalışayım.
Bu arada bu durum en yakın arkadaşımın başına geldi ve ben de tüm süreçlerde yanındaydım.
3 ay boyunca regl olmayınca jinekoloğuna gitti ve normalde reglinin 2. veya 3. günü yapılması gereken hormon testleri daha fazla beklemeyelim diyerek yapıldı ve sonuç olarak menapoza girmişsiniz diyerek bir şok yaşadı. Bizi "bir de tüp bebek uzmanı görsün daha net bilgi alabilirsiniz" diyerek Erbil Bey'e yönlendirdiler. Sağolsun menapoz mu başlamış bilgi almak istiyoruz derken muayenede 1 tane yumurta gördüğünü ve hemen dondurmamızı tavsiye etti. Biz ne fiyat bilgisi, ne nasıl bir süreçten geçeceğimizi bilmeden asistanı ilaçları sipariş ediyorum diyerek 860 tl lik bir ilaç getirip ödemesi alındı. İlk iğne de orada yapıldı. Sonra simir testi için 1080 tl ödeme istediler verdik. Verdikleri iğneleri olmamızı ve 2 gün sonra diğer testler için gelmemizi söylediler. Kan açlık tokluk vs testleri için 1000 tl civarında bir rakam istendi. Yumurtayı dondurma işlemi için 12500 tl çözdürme için 6000 tl enjekte için 6500 tl, tekrar yumurta oluşur ve alınırsa +7000 tl, saklama için 1150 tl vs vs vs sürekli bir ödeme talebi ve dipsiz bir kuyu gibi hiç birşey tam açıklanmadan ne olduğunu anlamadan, sadece işlem yapmak için harcanan para, zaman ve psikoloji ile 2 gün sonra tekrar gittik. Sperm testleri yapıldı. Tekrar 450 tl lik 1 günlük iğne aldırıldı. 1 gün sonrası için tekrar randevu verildi. O gün tekrar kan testi muayene vs isteneceği söylendi. Sonuç olarak birşeylerin ters gittiğinin farkına vardık ve devam etmeyeceğimizi bildirdik.
Bugün de başka bir tüp bebek merkezine gittik. Hocamız elindeki test sonuçlarına bakarak o yumurtaların alınıp dondurulsa bile aslında çöp olduğunu ve değerlere bakıldığında kalitesiz olduğunu söyledi. Yani yaklaşık 30-40 bin tl gibi bir rakamı bile bile çöpe attıracaklardı bize :-( Elimizde dondurulmuş ama çürük bir yumurta ile kala kalacaktık.
Yeni doktorumuz adet söktürücü bir ilaç verdi 6 gün kullanıp bırakacak ve bıraktıktan 4 gün sonra regl olacak. Sonra asıl değerleri görmek için reglinin 2. günü hormon testleri yapılacak ve olabilirlik durumu görülmüş olacak...

Bu arada bu durum en yakın arkadaşımın başına geldi ve ben de tüm süreçlerde yanındaydım.
3 ay boyunca regl olmayınca jinekoloğuna gitti ve normalde reglinin 2. veya 3. günü yapılması gereken hormon testleri daha fazla beklemeyelim diyerek yapıldı ve sonuç olarak menapoza girmişsiniz diyerek bir şok yaşadı. Bizi "bir de tüp bebek uzmanı görsün daha net bilgi alabilirsiniz" diyerek Erbil Bey'e yönlendirdiler. Sağolsun menapoz mu başlamış bilgi almak istiyoruz derken muayenede 1 tane yumurta gördüğünü ve hemen dondurmamızı tavsiye etti. Biz ne fiyat bilgisi, ne nasıl bir süreçten geçeceğimizi bilmeden asistanı ilaçları sipariş ediyorum diyerek 860 tl lik bir ilaç getirip ödemesi alındı. İlk iğne de orada yapıldı. Sonra simir testi için 1080 tl ödeme istediler verdik. Verdikleri iğneleri olmamızı ve 2 gün sonra diğer testler için gelmemizi söylediler. Kan açlık tokluk vs testleri için 1000 tl civarında bir rakam istendi. Yumurtayı dondurma işlemi için 12500 tl çözdürme için 6000 tl enjekte için 6500 tl, tekrar yumurta oluşur ve alınırsa +7000 tl, saklama için 1150 tl vs vs vs sürekli bir ödeme talebi ve dipsiz bir kuyu gibi hiç birşey tam açıklanmadan ne olduğunu anlamadan, sadece işlem yapmak için harcanan para, zaman ve psikoloji ile 2 gün sonra tekrar gittik. Sperm testleri yapıldı. Tekrar 450 tl lik 1 günlük iğne aldırıldı. 1 gün sonrası için tekrar randevu verildi. O gün tekrar kan testi muayene vs isteneceği söylendi. Sonuç olarak birşeylerin ters gittiğinin farkına vardık ve devam etmeyeceğimizi bildirdik.
Bugün de başka bir tüp bebek merkezine gittik. Hocamız elindeki test sonuçlarına bakarak o yumurtaların alınıp dondurulsa bile aslında çöp olduğunu ve değerlere bakıldığında kalitesiz olduğunu söyledi. Yani yaklaşık 30-40 bin tl gibi bir rakamı bile bile çöpe attıracaklardı bize :-( Elimizde dondurulmuş ama çürük bir yumurta ile kala kalacaktık.
Yeni doktorumuz adet söktürücü bir ilaç verdi 6 gün kullanıp bırakacak ve bıraktıktan 4 gün sonra regl olacak. Sonra asıl değerleri görmek için reglinin 2. günü hormon testleri yapılacak ve olabilirlik durumu görülmüş olacak...
Bu yazdıklarınızı okuduktan sonra iyiki gitmemişim diyorum. Zaten maddi imkanimda yetmezdi buna. İyi ki Ali Osman koyuncuoglunu secmisim

Bu yazdıklarınızı okuduktan sonra iyiki gitmemişim diyorum. Zaten maddi imkanimda yetmezdi buna. İyi ki Ali Osman koyuncuoglunu secmisim
Umarım çok güzel sonuçlar alırsınız. Herşey gönlünüze göre olsun :-)

Umarım çok güzel sonuçlar alırsınız. Herşey gönlünüze göre olsun :-)
Sizede çok tşk ediyorum. Yaşadıklarınızı bizimle paylaştığıniz için. Benim maddi olarak da tek tüp bebek hakkım var. O yuzden işin maddi kismida benim için önemli. Umarım sizinde herşey gönlünüzce olur..♥️

Sizin bu yaptığınız günah almaktır rakamları salladiniz sanırım Erbil hocaya gidiyorum hiç bu fiyatları duymadım yumurta dondurma 12.500 değil 1250 lira çözdürme 6000 enjekte 6500 ne demek tamamen bir tarafınızdan uydurmussunuz pes yani

Ali Osman bey iyi bir Dr olabilir bilmiyorum ama bayan çok yanlış yönlendirme yapmış gerçekten çok iyi ve paraya hiç önem vermeyen bir Dr Erbil hoca

Ali Osman bey iyi bir Dr olabilir bilmiyorum ama bayan çok yanlış yönlendirme yapmış gerçekten çok iyi ve paraya hiç önem vermeyen bir Dr Erbil hoca
Merhaba Erbil yagmur çok iyi bir Dr bencede yoksa bu kadar iyi yorumlara sahip olamazdı. Ama anlatılan gibi ücret alıyorsa benim maddi imkanım yetmez.

Merhaba Erbil yagmur çok iyi bir Dr bencede yoksa bu kadar iyi yorumlara sahip olamazdı. Ama anlatılan gibi ücret alıyorsa benim maddi imkanım yetmez.
Yaptıran biri olarak söylüyorum ilk tedavi 12.500 dondurma olursa 1.250 ve kan tahlili isterse onlar 500 tuttu ilk transfere kadar bu kadar ödedim ben

Yaptıran biri olarak söylüyorum ilk tedavi 12.500 dondurma olursa 1.250 ve kan tahlili isterse onlar 500 tuttu ilk transfere kadar bu kadar ödedim b

Şimdi o bir liste veriyor ilk deneme ikinci deneme su olursa bu fiyat diye yani hepsini istemiş gıbi konuşulması saçma sapan ilk deneme 12 ikincisi 8 üçüncü deneme 6 misal bayan sanki hepsini alıyormuş gıbi yazmış bu bütün Drlarda geçerli siz istediğiniz Dr gidin bence ama yani ben Erbil hoca için söylenenleri içime sindirmedigim için yazdım

Ben Erbil beyde tedavi oldum. Diğer doktoru bilmiyorum. Erbil beyden önce 3 başarısız denemem oldu bahçeci cem çelikte. Örneğin Cem celik in binlerce tkipcisi var ama bana normal bir devlet hastanesindeki gibi prosedür uyguladı ve hem maddi hem manevi olarak bizi çökertti. Ben ilk denemeden sonra neden şöyle yapmıyor neden böyle yapmıyor diye sorguluyordum kendi kendime bir sürü yöntemden bahsediyorlar değil mi ama 3 tedavide de ilaçların dozunu markasını bile değiştirmedi. Birçok kişi için iyi bir doktor olsa da benim için kötü bir doktor. Erbil beyde ise ilk tedavide hamile kaldım çok şükür. İkisini karşılaştırırsak bana göre doktor olan Erbil yağmur bilgisi ve tecrübesiyle... bazen yorumları okuyorum danismadaki kızlardan bile şikayetçi olan var. Doktor bey çok konuşan biri değil ama genel olarak çoğu de böyle değil mi benim için işini iyi yapması önemli konuşmasi konuşmaması değil. Ücret konusuna gelince İst gibi bir yerde özel dr için 650 TL muayene ücreti normal maalesef piyasaya göre. onun dışında merkezde biraz daha fiyat farkı çıkabiliyor bu da kendi laboratuvarları olmamasından kaynaklanıyor. Orada en yakın kendi binalarinda bir lab var o da özel lablar arasında en pahalı olanı en basit kan testi bile 400-500 TL oluyor. Daha büyük merkezlerde bu lab ücreti tüp bebek fiyatına dahil oluyor. Tek fiyat farkı bu. Onun dışında nereye giderseniz gidin ilaca para veriyorsunuz, ekstra işleme para veriyorsunuz zaten. Tekrar deneyecek olsam ya da olmasaydı yine kendisine giderdim. Allah herkesin gönlüne göre versin ins... Erbil bey işini iyi bilen bir doktor tabii ki onda da olumlu ve olumsuz sonuç alan olacaktır. Ben asla para için gereksiz bir tedavi uygulayacagini düşünmüyorum. Ama Cem celik para için 3 boş tedavi yaptı. En sonunda bana istersen yine gel dedi. Şöyle neden yapmıyorsunuz dedim bana dediği şey prosedurumuz böyle değil. Yani sözde kişiye özel tedavi diyorlar ya yok öyle bir şey. İlkinde taze transfer yaptı, ikincisinde dondurulmuş embriyo transferi yaptı, üçüncüsünde embriyomu yurt dışına gönderdi sagliksiz dedi transfer yapmadı. Ki daha sonra araştırdığımda sağlıksız dediği embriyo transfer için olmaması gereken bir embriyo değilmiş. Başkalarına değişik yöntemler yaparken bana yaptığı bunlar. Noldu yaşım gitti, moralim sıfırlandı, param gitti... Neyse herkesin gönlüne göre olsun...

Ben Erbil beyde tedavi oldum. Diğer doktoru bilmiyorum. Erbil beyden önce 3 başarısız denemem oldu bahçeci cem çelikte. Örneğin Cem celik in binlerce tkipcisi var ama bana normal bir devlet hastanesindeki gibi prosedür uyguladı ve hem maddi hem manevi olarak bizi çökertti. Ben ilk denemeden sonra neden şöyle yapmıyor neden böyle yapmıyor diye sorguluyordum kendi kendime bir sürü yöntemden bahsediyorlar değil mi ama 3 tedavide de ilaçların dozunu markasını bile değiştirmedi. Birçok kişi için iyi bir doktor olsa da benim için kötü bir doktor. Erbil beyde ise ilk tedavide hamile kaldım çok şükür. İkisini karşılaştırırsak bana göre doktor olan Erbil yağmur bilgisi ve tecrübesiyle... bazen yorumları okuyorum danismadaki kızlardan bile şikayetçi olan var. Doktor bey çok konuşan biri değil ama genel olarak çoğu de böyle değil mi benim için işini iyi yapması önemli konuşmasi konuşmaması değil. Ücret konusuna gelince İst gibi bir yerde özel dr için 650 TL muayene ücreti normal maalesef piyasaya göre. onun dışında merkezde biraz daha fiyat farkı çıkabiliyor bu da kendi laboratuvarları olmamasından kaynaklanıyor. Orada en yakın kendi binalarinda bir lab var o da özel lablar arasında en pahalı olanı en basit kan testi bile 400-500 TL oluyor. Daha büyük merkezlerde bu lab ücreti tüp bebek fiyatına dahil oluyor. Tek fiyat farkı bu. Onun dışında nereye giderseniz gidin ilaca para veriyorsunuz, ekstra işleme para veriyorsunuz zaten. Tekrar deneyecek olsam ya da olmasaydı yine kendisine giderdim. Allah herkesin gönlüne göre versin ins... Erbil bey işini iyi bilen bir doktor tabii ki onda da olumlu ve olumsuz sonuç alan olacaktır. Ben asla para için gereksiz bir tedavi uygulayacagini düşünmüyorum. Ama Cem celik para için 3 boş tedavi yaptı. En sonunda bana istersen yine gel dedi. Şöyle neden yapmıyorsunuz dedim bana dediği şey prosedurumuz böyle değil. Yani sözde kişiye özel tedavi diyorlar ya yok öyle bir şey. İlkinde taze transfer yaptı, ikincisinde dondurulmuş embriyo transferi yaptı, üçüncüsünde embriyomu yurt dışına gönderdi sagliksiz dedi transfer yapmadı. Ki daha sonra araştırdığımda sağlıksız dediği embriyo transfer için olmaması gereken bir embriyo değilmiş. Başkalarına değişik yöntemler yaparken bana yaptığı bunlar. Noldu yaşım gitti, moralim sıfırlandı, param gitti... Neyse herkesin gönlüne göre olsun...
Size cem çelik konusunda kesinlikle katılıyorum büyün tedavim devlet hastanesi gibi takip edildi ben de rezerv azlığı var 2 kez opu oldum 1 tane 5. Gün embriyosu elde edebildik ancak transfer zaöanı son kontrolümden tam 6 gün sonra bana transfer yaptı transfer günü rahim kalınlığını bile ölçmedi bende rahim duvarı inceliyor sürekli, bir düzensizlik var bunu söylememe rağmen 6 günlük arada asla rahim duvarını ölçmedi gittiğime çok çok pişmanım transferim olumsuz sonuçlandı

Size cem çelik konusunda kesinlikle katılıyorum büyün tedavim devlet hastanesi gibi takip edildi ben de rezerv azlığı var 2 kez opu oldum 1 tane 5. Gün embriyosu elde edebildik ancak transfer zaöanı son kontrolümden tam 6 gün sonra bana transfer yaptı transfer günü rahim kalınlığını bile ölçmedi bende rahim duvarı inceliyor sürekli, bir düzensizlik var bunu söylememe rağmen 6 günlük arada asla rahim duvarını ölçmedi gittiğime çok çok pişmanım transferim olumsuz sonuçlandı
Maalesef asla kimseye onermeyecegim bir doktor internet doktoru resmen, bir de devlet desteğiyle fln gidiyorsanız o zaman iyice yandınız çünkü tamamen sömürmeye bakıyorlar o zaman ben devlet destekli gitmiştim embriyomu transfer etmedikleri halde benden tam ücret aldılar ve geri vermediler eğer devlet destekli gitmeseymisim paramı geri verirlermis ama devlet destekli olunca prosedür böyleymiş bu devleti soymak değil mi şikayet edecektim ugrasamadim... Allah düşürmesin, dediğim gibi Erbil beyin doktorlugundan memnunum kendisine güvendim ve Allah'ın izniyle sonuç da aldım. Olumsuz sonuç almış olsaydım da bir kere daha onda deneyip sonra başka bir arayışa girerdim. Kendi lablari yok, yukarıda elabdan takviye alıyorlar ama e labi incelerseniz özel lablar içinde en pahalı fiyat uygulayani çok fazla kan testi istemiyor ama basit birkaç test 400-500 TL olabiliyor çıkan tek fiyat farkı bu. Onun dışında bütün merkezler ekstra yaptığı işleme rahim dinlendirmeye bile bahçeci 1500 TL aliyor. Rahim dinlendirme nedir transferden önce sana ilaç veriyor o... İşlem bile değil... Allah herkesin gönlüne göre versin.

Bence 182 ye şikayet etmeliydiniz bu sizin yasal hakkınız. Hala edebilirsiniz..

Bence 182 ye şikayet etmeliydiniz bu sizin yasal hakkınız. Hala edebilirsiniz..
O zaman bı aramıştım sağlık müdürlüğünü çok alakadar olmadılar benim derdim bana yetiyor diyip bıraktım. Bir de şöyle yapiyorlar iste ben sizin gereksiz masraf yapmanızı istemiyorum da bilmem ne. Bana ilk tedaviyi uygularken taze transfer yerine rahim dinlendirme ve embriyonun analizini aynı anda yapsaydı ben tüp bebek+rahim dinlendirme+embriyo analizi parası ödeyecektim ve sonuç olumsuz olunca eeee şimdi ne yapabiliriz diyecektim beni oraya bağlayacak bir şeyi kalmayacaktı. Ama sözde bana fazla masraf yaptırmamak için şöyle yaptı tüp bebek ücreti, tüp bebek+rahim dinlendirme ücreti, tüp bebek+rahim dinlendirme+embriyo analiz ücreti... Her seferinde benden bir tüp bebek ücreti alınmış oldu. İkincisi bana vaad edeceği bir şey oldu eğer hepsini aynı anda yapsaydı ve sonuç olumsuz olsaydı bana ne vaad edip beni orada tutacakti. şimdi Erbil beyin yapılacaklar listesine ayyy bizden para alacak diyen hanıma sorum hangisi daha maliyetli olmus oldu? Hesap ortada değil mi? Ben neden gittim 1. İyi bir doktor old inandim yorumlardan, 2 devlet desteği her klinikte yok, 3 daha önce de gittiğim için sıfırdan tedaviye başlamaktansa eksikleri bilip görüp ona göre tedavi uygulayacagini düşündüğüm için. Kocaman bir fiyasko... İstersen tekrar gel dedi adam sanki saçımı kestirmisim de iki hafta sonra gel düzeltelim dermiş gibi... Bu arada tedavi olmamızın sebebi sperm azlığı benim herhangi bir problemim yok. Bı de benim de bir problemim olsaydı napcakti acaba... Erbil beyde tedaviye başladığımda bana bir nebze de faydası olacağını düşündüğüm onun sunduğu ama ısrar etmedigi her türlü tedaviyi oldum. Sordugum sorulara cevap aldım bunun dışında doktorun özel ilgisini beklemedim. Bazıları niye doktora bizzat ulaşamıyorum diye yakınmış. Asistanı var orda çok da bilgili eğitimli yüksek lisans yapmış bir uzman o da... Adam her şeye nasıl kendisi cevap versin... Örneğin bana Era testi yaptı senin için çok gerekli görmüyorum aslında ama yine de bakalım istersen dedi tamam dedim. Sonuçta benim rahim tutunma günüm normalden 12 saat sonra fln çıktı galiba transfer yaparken bunu dikkate alarak yaptı. Normalde diyelim ki yarın 9 da gel diyorlar ya en son ilaçtan 36 saat sonra mı ne ona bir de 12 saat ekleyip ona göre transfer yaptı. Ben bunu yaptırmaya bilirdim de ama o zaman sonuç olumsuz olsaydı diyecektim ki acaba o testin sonucu farklı mi çıkacaktı belki öyle olsaydı olacaktı. Sonuçta normal de gelebilirdi.Normal gelen hastalar da var. O zaman şey mi diyecektim benden para almak için yaptı. Böyle düşünmek saçma biraz... Doktor da müneccim değil sonuçta... Evet bazı şeyler bellidir olmayacağını bile bile yapan var mıdır vardır. Ama böyle yaparsak belki şansı artiririz diyerek bir iş yapılmaya çalışılıyorsa orda da bir düşünmek lazım. Onda olumsuz sonuç alan yok mu var tabii ki her şeyi yapsan da bu bir yerde takdir ilahi diyorum... Ama iki doktorun tavrını karşılaştırınca kim çıkarcı kim değil ortada... Bir de şu var bazen bazı yerlere yönlendiriyor bunu eleştiriyorlar. Çünkü bir test a merkezinde farklı b merkezinde farklı çıkabiliyor. O da güvendiği ve tabii ki bir iş yapıyor sonuçta anlaştığı yerden yapılmasını istiyordur. Bunlar çok normal seyler. Yani bakkalın bile alışveriş yaptığı bir toptancı var gidip ondan aliyor. Git şundan al mi diyoruz. Ben hsg çekilmiştim daha önce tekrar istedi dediği yerde yaptırdım. Hsg normalde iğrenç bir işlem ama gittiğim mr merkezinde ağrısız sizisiz yaptırdım kafam da rahat etti. Ay elimde var zaten niye tekrar yaptırıyorum munakasasina girmedim. İste bir yerde takdir ilahi, stresli ve masraflı bir süreç Allah herkesin emeğinin yüreğinin karşılığını versin ins.

Back