Bana asistanı ameliyattan önce 2 kez görüşme olduğunu söyledi.
1. görüşme : ilk gittiğin görüşme (''1 veya 1 buçuk saat sürer'' dedi telefonda,o gün klinikte de ''yarım saat sürer '' dedi)
2. görüşme :hastanede ameliyata girmeden önceki gözden geçirme , valla telefonda aynen böyle dedi.
O yüzden ilk görüşme çok önemli diye gittim, hiç bişey anlamadan çıktım.Bi de asistanı ''ameliyat gününü 20 gün önceden bildirirsin'' dedi. Senden anladığım kadarıyla ;hasta ameliyata kesin karar verip ameliyat günü alırsa 2. görüşmede çok zaman ayırıp ciddi olarak eğiliyor bu işe o zaman doktor bey.Tabii o da hakkı,ameliyat olmayacak kişiye neden çok vakit ayırsın.En sonda ameliyata girmeden teğit amaçlı üzerinden geçiliyor.Doğru anlamış mıyım ?
barış bey ilk görüşmeden ücret talep etmediği için kesin kararlı olmayan biri bile görüşmeye gidebiliyor. yani gün içinde birsürü insan muayene oluyor ama bir kısmı ameliyat oluyor. bu nedenle barış bey ilk görüşmeyi bu kadar kısa tutmaya başladı sanırım. ama ben gitmeden önce kesin kararlıydım. sevin hanımla mailleşip ameliyat ücretini bile yanımda getirebileceğimi söyledim hatta ameliyat günü alıp gittim. fakat benim gittiğim gün barış bey 2 uzun ameliyattan çıkmıştı ve bu ameliyatlar vaktinde bitmediği için saat 7 olmuştu. bu nedenle bende çok ısrar etmedim. nasılsa bi daha görüşürüm diye.
sevin hanıma mail attığımda cuma günü ameliyat olacağım bir ön görüşme ayarlarmısınız dediğimde hiç hayır demedi. hemen ayarladı. ameliyat günü de erken gidiliyo zaten. orda da görüşme yapılıp son kararlar veriliyormuş.
ama bence istenirse 1 değil 5 görüşme bile yapılabilir ( ki eminim yapanlar vardır) çünkü bu ciddi bir mesele. sırf doktorla yeterince görüşemedi diye derdini anlatamayan biri olduğunu sanmıyorum.
ben pzt gideceğim. perşembe de anestezi uzmanıyla görüşmek için gitmek gerekiyormuş. belki o zamanda barış beyin yanına uğrarım. ameliyat öncesi görüşmenin çok sağlıklı olacağını sanmıyorum. çünkü ben o anlarda heycandan titriyo ollurum