Hamilelikte 9. haftamdan itibaren Dr. Bahar Ergen'in takibindeydim. Çok bilgili, dikkatli olmasının yanı sıra bir doktorda olması zorunlu olmayan ama olduğunda da hastaya acayip moral olan ilgili ve nazik tavrı sayesinde kendisini çok sevdik. ikili test sonucum riskli çıkmıştı fetal dna testi yaptırdık ve çok şükür temiz çıktı. o dönemlerde internette araştırma yapmaktan kendimi alamıyordum ve ikili testi riskli çıkıp fetal dna testi temiz çıkan kişilerin yorumları bana çok moral olmuştu, belki şimdi benim yorumumu da birileri okur ve ona moral olur diye yazmak için kendime söz vermiştim. serbest beta hcg değerim çok yüksek çıkmıştı ve bu da yaşımın 33 olması ile birlikte olasılığı yükseltmişti. hiç unutmayın ki bu sadece bir istatistik. testin sonucunu beklerken ne çektiğimi bir ben bilirim. ama geçiyor işte hepsi..21. haftamda detaylı ultrason için perinatolog ile birlikte değerlendirme yapmamızı önermişti Bahar Hanım. Bunun sonucunda tek taraflı bebeği besleyen kan damarlarında direnç olduğu ortaya çıktı ve bunun düzelmesi için Ecopirin başlatıldı. İlaç ile birlikte bu direnç azalmaya başlasa da 29. haftadan sonra hem vücudumda ödem oluşmaya başladı hem de bebeğimin gelişimi geri kalmaya başladı. Bahar Hanım'ın çok sıkı takibiyle haftada 2 NST'ye giriyordum ve perinatolog ile birlikte doppler ile de takibini yapıyorlardı. Ben de evde sürekli olarak tansiyon takibi yapıyordum, her an gebelik zehirlenmesi olabilirdi. Sonuç olarak tansiyonumun yükselmesine engel olamadık, idrarda da protein görülünce mecburen 33+0 da bebeğimi sezaryen ile almak zorunda kaldılar. Kan sulandırıcıdan dolayı genel anestezi oldum ve 2 gün önceden ilacı kestim. Ayrıca 24 saat arayla 2 ciğer geliştirici iğne oldum. Her ne kadar Bahar Hanım'a çok güvensem de etraftan gelen baskılar sonucu bir başka doktora daha göründüm ve o da birebir aynı şeyleri söyledi. Bayrama denk gelmesi nedeniyle doğumumu Halide Yüksel gerçekleştirdi. Kendisi de çok ilgili bir doktor. Bahar Hanım izinde olmasına rağmen telefonla doğumdan sonra bana ulaşarak bebeğimin ve benim sağlığım hakkında bilgi aldı. Sonrasında 1.530 gram doğan bebeğim 1 ay küvözde kaldı ve Bahar Hanım yenidoğan yogun bakım ünitesinin kapısında beni ne zaman görse bebeğimi sordu, bana moral verdi. Belki O'nun dikkatli takibi olmasaydı Allah korusun bebeğimi karnımda kaybedebilirdim veya bana bir şey olabilirdi. Umarım bu yazım ihtiyacı olan kişilere ulaşır.