Ne demiştin sen bir tane olsun bizim olsun:)
Aynen canim. 1 tane olsun o da bizim olsun.
Bir de hepimiz bir yumurta bir spermiz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne demiştin sen bir tane olsun bizim olsun:)
Bu cumartesi raporumu başlatmak için gidicem o zaman öğrenirimBayramdan on gün snrada istanbulda degilim ben o yüzden erken şu an aramam bide sen canim yumurta dondurma ücretinide öğrenir misin
Teşekkürler cnm Bana heralde iki tane transfer ederler yaş 38 Hiç istemiyorum aslında ikiz olması çok korkarım sağlıkları açısındanHer ay yumurtalariniza bakiyorlar ve yeterli buyukkuge gelince alip donduruyorlar. Birkac ay bu islem devam ediyor. 4 5 yumurta biriktikten sonra onlari cozdurup en iyi olan transfer ediliyor. Doktorunuz 2 embriyo da transfer edebilir ama emre bey tek koyuyor.
Tamam canim allah razi olsunBu cumartesi raporumu başlatmak için gidicem o zaman öğrenirim
Teşekkürler cnm Bana heralde iki tane transfer ederler yaş 38 Hiç istemiyorum aslında ikiz olması çok korkarım sağlıkları açısından
Arkadaşlar Merhaba,
Bir süredir buradaki konuları takip ediyorum. Ve yaşadıklarımı sizlerle paylaşmanın zamanı geldiğini düşündüm.
Öncelikle benim hikayem FSH değerimin yüksek çıkması ile başladı. Sonrasında AMH 'ımın 0,01 olduğunu öğrendim.
Buradan/tecrübelerinizden bol bol fikir aldım. Ve maalesef burda okuduklarıma inanarak istanbul tüp bebek merkezine, bütün tetkiklerim, raporum. hsg filmim herşeyim hazır bir şekilde gittim.
Görevli, dosyamı oluşturmak için bütün tahlil sonuçlarından birer suret aldı. Hemşireler ilaçlarımı yazdı, regl 2-3. günü gelip tedaviye başlamam gerektiği söylendi. Peki :) dedim.
Dedikleri ilaçları yanıma alarak, adet tarihimde dr.Aret beyin muayenesi için 7 saatlik (Edirneden geliyorum ve trafik bazen dehşet boyutlarda olabiliyor.) yolu geride bırakarak merkeze ulaştım.
Üzülerek söylüyorum ki, oradan iki gözüm iki çeşme ayrıldım. Otogara gidene kadar ağladım..
Hangisinden başlayayım ?
1) Bir hafta önce aldıkları bütün tahlil sonuçlarımı kaybetmişler. Allah'tan yanımda nolur nolmaz diyip getirmiştim, yoksa 7+7 , toplamda 14 saat yolu boşuna gitmiş olacaktım :)
2) Doktor beyin yanına girdim, hemşirelerin getirmemi söylediği ilaçları görünce : " Ne yani bu kadar kolay olacağını mı düşünüyorsun? Hemen başlayacağız öyle mi ? Seninle çok işimiz var o kadar kolay değil " dedi. İnanın o an yutkunamadım bile ! Dondum kaldım !
(Oysaki 1 ay önce kendiliğinden gebe kalıp düşük yapmıştım.)
3 ) Kan istediler, kan aldıkları yeri gidin ve görün lütfen.. Belki bana inanmazsınız. Herkes üst üste odaya giriyor. Artık Devlet Hastanelerinde bile görülmeyecek bir manzara ile karşılaştım.
4) Görüşme bitiminde herşeyden habersiz olan pazarlama sorumlusu bey arayıp görüşmenin nasıl geçtiğini sordu :)
Şikayetlerimin hepsini anlattım , hatta burda size yazamadıklarımı dahi... Teşekkür etti. Yarın bu konu ile ilgilenip hemen beni arayacağını söyledi. Yaklaşık 3 hafta oldu arayacak :)
5) Muayenenin ertesi günü hemşire aradı ve dr'un folikasit, coraspin ve klomen başlamamı istediğini söyledi. Yani tüp bebek tedavisine ait ilaçlar bile değil :) E hani benim durumum çook fenaydı.
Sonuç olarak ; reklamını yaptığım sanılabilir diye adını söylemeyeceğim bir merkezde karar kıldım.
Ve son olarak ; Gidip memnun kalanlar belki savunmak isteyeceklerdir, nasıl ki güzel tecrübelerini yazmak onların en doğal hakkı ile Esenlere kadar ağlamış biri olarak yaşadıklarımı anlatmak da benim en doğal hakkım.
Sadece bu adı anılan merkez için de konuşmuyorum, tüp bebek işi öyle büyük bir sektör ki, inanın yaşadıklarım yazdıklarımın yarısı bile değil..
X Merkezi aynı tetkiki 500 ' e yaparken Y merkezi 250 TL ye yapabiliyor.
O yüzden çok dikkatli olun, her okuduğunuza lütfen inanmayın, gidin kendiniz görün, Görüşün.
4 sene prolaktin hormonu tedavisi görüp en ümitsiz-en yüksek olduğu dönemde hamile kalıp bebeğine sağlıkla kavuşanlar, yıllarca tüp bebek tedavisi olup, artık olmayacak diyip vazgeçtiklerinde kendiliğinden hamile kalanlar... Bu süreçte o kadar çok insan hikayesini paylaştı ki benimle, şunu çok iyi anladım. Bütün bu yaşadıklarımız sadece sabrımızın sınanması için bir vesile... Vakti zamanı geldiğinde olacak İNANIN. Umut etmekten, güzel düşünmekten ve Dua etmekten hiç vazgeçmeyin.. Sevgi ile kalın..
Merhaba canim. Ben de aret beyin hastasiyim ama savunmaya gecmeyecgim aret beyi ve merkezi.
Yazdigin ilk 2 maddeye bisey diyemiyorum.
3.maddeki kan alma odasinda ben hix boyle bisey yasamadim. Kan aldirmak ve igne vurmak icin gittigimde hasta varsa bekletiyorlar,iceri almiyorlardi,ben girince de yine baska biri gelirse bekletiyorlardi.
4.maddede haklisin,geri donus olmaliydi.
5.maddedeki ilac tup bebek tedavisinde kullaniliyor. Soyle ki 3 defa yuksek doz hormon igneleri kullandim(gonal f ve menopur 375 unite) ilk 2 tedavimde. Buna ragmen tek yumurtam olustu. Fsh im en yuksek 14.73,amh im ise 0.18 cikti.
Aret bey benim gibi yumurtasi az olan hastalara yuksek doz igne verilmesinin zaten az olan yumurtalarin kalitesinin daha da bozulacagina inandigi icin klomen veriyor. Yani kendi dogal yumurtamizi hafif sekilde uyariyor. Klomen yerine femara kullanan doktorlar da var. Tup bebek tedavisi demek illaki hormon igneleriyle olacak demek degil. Folik asit zaten herkese veriliyor. Coraspini de bicok doktor veriyor. Ben 3.tedavimi aret beyde oldum. Sonuc negatif ama ben dogrulari yazmak zorundayim,negatif diye kotuleyemem. Durumumuz cok sahane olmadigi icin zaten hapla tedavi yapiyor. Hapla tedaviyi her doktor yapmiyor. Aret bey yapiyor diye bursadan gittim ben tedaviye.
Ama sen ilk tedavini oluyorsan yuksek doz hormon ignesi denemek isteyebilirsin ama 4.tedaviyr baslayacak biri olarak hapla tedaviyi tercih ediyorum. Nasilsa tek yunurta cikiyor,neden o kadar hormon yukleneyim ki diye dusunuyorum.
Senin yasadiklarina da saygi duyuyorum. Herkes yasadigini bilir.
Peki sonrasi noldu? Bu olaylar ne zaman oldu?
Merhaba Arkadaşım,
öncelikle 4. denemen olduğunu söylemişsin. Geçen gün 5.denemesinde gebe kalan bir arkadaşın haberini aldım. Hiçbir zaman ümitsizliğe düşmemek lazım sanırım.. İnşallah en kısa zamanda gönlündekine kavuşursun.
Bana gelince ; aslında anadolu yakasında çok çok çok içime sinen bir merkez bulmuştum , çok nezih ve hani içeriye girdiğim an huzur bulduğum bir yerdi :) Ama tayinci olduğumuz için gidiyoruz ve gittiğim yerde yeniden araştıracağım.
Benim tedavimi soruyorsan hiç başlamadım. İlaçlar dolapta duruyor bakışıyoruz arada :)
4-5 ay önce hormonlarımda sorun olduğunu, Sonrasında FSH için hayıt tohumunun faydalı olduğunu öğrendim ( Ki bu bilgileri burada paylaşan herkesten Allah razı olsun. Bilseler ne çok faydaları oldu. ) Hayıt tohumu sayesinde 27 den 2,88 lere düştü değerlerim. Ama AMH 'ımda da sıkıntı olduğu için ve yaşımda 35 olduğu için riske atmak istemedim bir an önce tüp bebek denemek istedim ancak o ay gebe kaldığımı öğrendim :)
Sonra bilmeden spor yaptığım için düştü.. Ya da bahanesiydi bilmiyorum.
Bir de denedin mi bilgin var mı bilmiyorum bir arkadaşım da bana saraçoğlu'nun kürlerini tavsiye etti.
Hali hazırda Tüp bebek merkezlerinin bu ticarethane durumunu gördükten sonra bir denesem mi diye düşünmedim değil. Bakalım Hayırlısı..
Canim başladın mı tedaviyeBu cumartesi raporumu başlatmak için gidicem o zaman öğrenirim
Bursa 83 canim hem aret beyin hemde emre beyin topiklerini baştan sona okudum emre beyde sonuçlar gayet iç açicı baya kişi hamile kalmiş:)
Olsun canini sikma bende çok kararsızım hangisine başliyım dye ama rabbim hayırlı adımlar attırsınDun adet oldum. Bu ay da olmadi malesef
Ben de okudum emre beyi ama hepsini bitirdim mi emin degilim:)
Bi gidip gorussek mi acaba diyoruz bayram sonrasi.
Benim işlemler bayramdan snra ama baya ağrım var bu ay kisler büyüdü artık aşilamayla hissedyorum
Olsun canini sikma bende çok kararsızım hangisine başliyım dye ama rabbim hayırlı adımlar attırsın
Benim işlemler bayramdan snra ama baya ağrım var bu ay kisler büyüdü artık aşilamayla hissedyorum
Benimde hamur işleriyle aram iyi en sağliklısı yeşillik tüketmekBugun akupunktura basladim. Insallah faydasini gorurum. Bugdayi,peyniri,sutu,sekeri,ekmegi,en sevdigim simiti,mayali yiyecekleri yasakladi. Cavdar ekmegi tuketecekmisim. Bir de detoks yapacagiz vucudu temizlemek icin.
Deneme sayisi arttikca karar vermesi daha zor oluyor.
Yaptım ama fayda görmedimSogan kuru yaptin mi hic kistler icin?