Bebek Beslenmesi doyurucu ve faydalı çorbamız

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cemed

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2012
78
4
118
İzmir
ben herşeyi göz kararı koyuyorum o yüzden ölçü veremiycem ama oğlumun en çok sevdiği çorba tarifini sizinle paylaşmak istedim
MALZEMELER:
kırmızı veya yeşil mercimek
bulgur veya pirinç
eğer hazırda haşlanmış kuru fasulye veya nohut varsa onlarda olur
1-2 diş sarımsak
1 soğan
1kabak
1 patates
1domates
1 havuç
birazda dereotu ve maydanoz
eğer varsa kırmızı biber(çok lezzet veriyor)
eklemek istediğiniz sebze veya et türleri size kalmış
bu malzemeleri üzerine çıkıcak kadar suyla pişiriyoruz ve robottan veya süzgeçten geçiriyoruz zeytinyağınıda kattıktan sonra çorbamız hazır
inanın bende yiyorum çorbadan çok lezzetli oluyor.yoğurtla birlikte yer benim oğlum ama 2 aydır dişlerinden sıkıntı çekiyor ve iştahsız bunu bile yemiyor.çorba bakliyatlar sayesinde daha doyurucu sebzeler sayesindede bol vitaminli tavsiye ederim denemelisiniz

büyükler için çorba tarifi bu arkadaşım. bebeklere kırmızı biber ve sarımsak verilir mi?? :100: üstelik nohut biz büyüklerde gaz yapıyor, hele bebeklere düşünemiyorum.
yinede ellerinize sağlık kendim için yapıp içerim :)

Son düzenleme:
kırmızı biberin fydalarını herkes bilir ve ayrıcada sonuçta acı biber yedirmiyorum çocuğa bu yazdığım sebzelerde kuru bakliyatlarda 1 yaşındaki çocuk için ağır veya sakıncalı değil emin olmasam ne yediririm nede buraya yazarım ben çocuğuma yediriceğim şeyleri önce doktorumuza danışıyorum hatta bu tarifin aynısını anlattım onada yedirebiliceğimi söyledi elbette herşeyin bi zamanı var ve bende zamanı geldikçe uyguluyorum ayrıca nohut ve fasulyenin gaz yapmaması için haşladığınız suya biraz şeker katarsanız gaz yapmıyo buda doktorumuzdan bir bilgi... bebeğimin kırkı çıkmadan önce bu şekilde yaparsam bişey olmıycağını söylemişti doktor. ve bende yaptım kuru fasulyeden bebeğim etkilenmedi.yani sizde yiyebilirsiniz bebeklerimizde yiyebilir rahat olun ama yinede siz bilirsiniz....

Son düzenleme:
alışmış olan bebekler rahatça içebilir sakınca görmedim ben,benim kızım 6 aylıktan beri bu bakliyatlardan yiyor sarımsağı çiğ bile verdiğim oldu:)alışmasını istediğim için erkende olsa başta tattırdım hiçbir sorun yaşamadığım içinde sonralı rahatça verdim
eline sağlık cnm

işte en önemliside bu zaten tatlım bebeklerimizi onu yiyemez bu dokunur yok gaz yapar diye sakınırsak ortada yedirecek çok bi çeşit kalmıyo ve bebeğimiz bazı gıdaların faydasını almıyo ben kararınca bebeğime herşeyi tattırıyorum bu sayede herşeyin tadına alışıyo ve hiç bi şeyden geri kalmıyo

Back