Down testi yaptıranlar

Merhaba testiniz de sıkıntı mı çıkmıştı doktorunuz ne için risk var demişti benim de ikili testimde sıkıntı çıktı tüp bebek ile hamile kaldım sunucunuz nasıldı acaba

Merhaba testiniz de sıkıntı mı çıkmıştı doktorunuz ne için risk var demişti benim de ikili testimde sıkıntı çıktı tüp bebek ile hamile kaldım sunucunuz nasıldı acaba
Ben geçen hafta yeni yaptırdım ikili tarama testimi kan sonucum henüz çıkmadı ama ultrasonda her şey normal dedi . Gelecek hafta cikicak sonucum dr risk var demedi ama ben içten içe korkuyorum o yüzden araştırmaya çok erken başlamıştım . Sonuca göre farklı testler buldum kafamda soru işareti kalmasın diye onlardan birini secicem.
Öncelikle size şunları soyliyim ben de sizin gibi tedirgin bi anneyim ama şunları bilmeniz lazım bu test sadece risk ölçümü yapıyor ve toplumumuz için uygun bir test değil daha çok Avrupa toplulukları için ense baş kol bacak olculerimiz çok farklı bu testin zaten uygun olmadığı tespit edilmiş. Ben hep bunun farkında olarak testi yaptırdım eğer risk yüksek çıksaydı yine stres yapmazdım çünkü yanılma payı çok yüksek olan bir test yani ense kalınlığı 6 kan sonucu yüksek riskli çıkıp sağlıklı doğan bir sürü bebek var. Elbette arastirmanizi yapın ama strese kapılmayın çünkü içerde meleginizde stres yapıyor. Ben bir firma buldum genoks 70 tane gene bakıyorlar bana çok mantıklı gelmişti burada da bir hanım yaptırmış doğruluk payı çok yüksek olan bir test 2600 TL ye yaptırmıştı. Bana hem fiyat olarak çok iyi geldi hem de 70 ben olması çok iyi geldi . Siz içinizi ferah tutun testlerinizi yaptırın zaten risk yüksek çıktıysa sizi bir prenatologa yönlendirirler o daha detaylı bir inceleme yapar . Yonunuzu ona göre belirlersinjz. Ben de kürtaja anne olarak vicdanen de doğru bakmıyorum ama Rabbim hiç bir anneyi bu seçimi yapmak durumunda bırakmasın. Down sendromlu bir kardeş sahibi bir bayanın yazısını okumuştum burda şimdi ne söylesem boş. Çok detaya inmicem Rabbim evlatlarımıza sağlık sıhhat versin

Mesajınız içimi rahatlattı çok yüksek çıkmadı çok düşük bir ihtimal dedi ama bu süreçten sonra ne yapmam gerektiği konusunda bilgim yok 3 lü 4 lü testler yapılacakmış kontrole geldikçe
amniyosentez yada kürtaj düşünmüyorum yine de ne olacak diye insan düşünmeden edemiyor bu dediginiz farklı olan test kesin sonuç veriyor mu acaba

Bahsettiğim test %98-%99 doğruluk payı var amniyosentez gibi yani. Fatal anamoli degerlendirmelerini detaylı ultronlari tarihlerini takip edin tarama testlerinizi yaptırın ama çok da strese girmeyin çünkü neticede değiştirebileceğiniz bişey yok. Ben tarama testlerimin sonuçlarına göre o testi yaptırmayı düşünüyorum hayırlısı bakalım. Rabbim kimseye evlat acısı vermesin

Amin inşallah tabi orası öyle sonucu değiştiremeyiz amniyosentez düşünmüyorum o yüzden

Yorumları okuduktan sonra 2li 3lü hiç birini yaptırmama kararı aldım iyice.
Zaten her türlü Rabbimin emaneti bana..
Anne karnında da iyileştiremiyorlarsa.. yaptırıp boş yere en keyifli ve stressiz geçirmem gereken dönemi zehir etmeyeyim kendime.

Herkesin kendi fikri canım ama bende yaptırmadım hicbirini sadece doktorum detayli ultrasonu mutlaka istiyorum dedi tamam dedim.
Kafam rahat valla Rabbimin emaneti ve mucizesi bebeğim bana, her gun dua ediyorum sağlıkla dertsiz kedersiz kavuşmak nasip olsun diye sonrasın da keyfini çıkarıyorum her anının mucizemin

Kesinlikle öyle..
Hiç bir sekilde aldirmayi dusunmuyoruz zaten suan da bilip ne yapacagiz ki %100 öyle de demiyor bu testler.
Kac kisi biliyorum sorun cikip saglikli doğan.. hamilelikleri zehir olan.

Kesinlikle öyle..
Hiç bir sekilde aldirmayi dusunmuyoruz zaten suan da bilip ne yapacagiz ki %100 öyle de demiyor bu testler.
Kac kisi biliyorum sorun cikip saglikli doğan.. hamilelikleri zehir olan.
Bende aldırmayı düşünmediğim için hic kafami bulandırmak istemedigimden yaptirmadim en güzel zamanlarımı gereksiz yere stresle gecirmek istemedim %100sonuc vermediği icin.

Benim de cok duydum kesin hasta dediklerinin sapa sağlam doğduğunu. Kalbimizi bozmadan dua ile sağlıkla kedersiz şekilde doğması kavuşmak için beklemeliyiz sadece.

En iyisi hakikaten ben tüp bebek yaptırdığım için doktorum sormadan direk girmemi sağladı çok pişman oldum gittiğim için eğer öyle bir durum olsa dahi kürtaj düşünmüyorsanız boşuna zehir etmeyin kendinize bu dönemleri ben öyle yaptım malesef ki sürekli aklımda gece uykumda bile çıkmıyor bilinçaltından

Merhaba arkadaşlar, bu ikili test için %70 doğruluk payı var diyorlar ya
Yani riskli çıkması kesin risk olduğunu göstermez diye. Peki sonucun normal çıkması da mı o zaman %70 doğruluk? Yani Allah korusun normal test sonucunda down olma ihtimali var mı? Bu durumda mesela devlet hastanesinde sırf bu gerekçeyle nifty yaparlar mı acaba?

11 14 haftalik testi ben yaptirdim çok şükür temiz çıktı. Down sendromu riskini belirliyor ama %100 net sonuç değil tabi ki sadece risk analizi. Bebeğin ultrasonda ense kalınlığına bakılıp ölçüm yapılıyor daha sonra kan testi yapılıyor kanda pappa ve beta bakılıyor daha sonra senin yaşın bebegin ense kalınlığı kandaki değerler ölçülüyor ortalama risk analizini çıkarıyor. Diyelim ki riskli çıktı amniyosentez isteniyor o %100 Sonuç veriyor. Umarım temiz çıkar arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…