down sendromu

hayır test kızım için ben biraz daha sanşlıyım ev kalabalık abisi ablaları var sürekli uyaran var yani...

Kardesimin downlu bebegi oldu esi durumu bir turlu kabuulenemedi sizin esleriniz nas7l dabvranmisti
benim eşim benden daha çabuk ve iyi kabullendi ama birşeyler etkileniyor tabiki kızım için eksi hiç bir hareketi yada sözü olmadı ama daha sabırsız daha agresif biri oldu diyebilirim çevresine karşı .fakat forum sitelerinden okuduğum ve çevremdeki hikayelerden duyduğum kadarıyla sorun çıkaran bir türlü kabullenemeyen eşler var ne yazıkki
başetmesi zor durum gerçekten biraz zaman geçtikçe bebeğiniz gelişmeye başladıkça babasıda düzelir diye düşünüyorum. benim kızım ilk bir aya sürekli uyudu evde bebek varmı yokmu belli değildi ama şimdi iyi maşallah evde varlığını hissettiriyor hepimize babası eksi bir şey söylemedi ama bakımı için yardımda etmiyordu başlarda şimdi araları çokiyi maşallah

Allah baska saglik sorunu vermesin bebeklerinize. Hepsine hayirli hayat nasil etsin insallah

Mahallemizde egitim yeri var genelde 18 yas ustu olanlar.
Hepsi degisik bir kafa yapisinda:)
Kesinlikle daha sevgi dolular bize gore
Ne zaman karsilassak selamlar sorular arka arkaya gelir.
Hep bi gulme modundalar ve cok guzel bu demekki onlar hayattan memnunlar.
aktive olsun diye pazartesi toplanip saatlerce yuruyolar:))

Ben hollandada yasiyorum. Asla onlarin hevesini kiricak davranista bulunan tek bir insana rastlamadim. Hatta onlari topluma kazandirmak adina ustlerine sorumluluk veriyolar. Yapmasi gereken ugraslar veriyolar.

Hastalik degil bence bu sadce daha masum olmak icinde kin nefrete yer verden yasama sekli gibi bisi.
Allah hepsine sizin gibi dusunceli aileler onlara destek olup hayati ogreticek anneler nasip etsin insallah

Ins bizimkilerde boyle yoluna girerbkac aylik bebg7niz

Benim oglum 20 yasinda.Egitimi kesinlikle ihmal etmeyin.Evde cok cok calisin.Ilk xamanlar algilayamiyor gibi gorunuyorlar umidiniz azaliyor.Fakat sonradan hepsini patir patir soylemeye calisiyorlar.Asla vazgecmeyin.Konusmaktan ogretmekten bikmayin.

Bebeğinizin down sebdromlu olduğunu nasıl ogrendiniz. Hamileyken bilmeyenler için soruyorum ozellikle

Eğer hamilelikte belli olmadıysa:
İyi bir çocuk doktoru bunu ilk muayenede fark ediyor. Down sendromunun bir çok belirtisi var. Doktor şüpheleniyor ve size test yapmanızı öneriyor. kesin sonuç bu genetik testten sonra belli oluyor.

Arkadaşlar nasılsınız? Bebişleriniz nasıl olumlu gelişmeleri yazarsanız birbirimizden destek alalım.

Benim kızım 2,5 yaşında şu an. Çok tatlı oldu. Babası da onu çok seviyor. Evimizin neşesi oldu.
Şu an evde 5 6 adım atabiliyor. Sonra düşüyor. Tekrar kalkıyor. Hep deniyor bunu. Şükürler olsun motivasyonu çok yüksek gece saat 12'lere kadar çalışıyor tatlım :)) (Öğlen çok uyuduğu için)

Sürekli bir şeyler anlatıyor ama biz pek anlamıyoruz tabi.. Ona kitap okurken bir süre sonra ben susuyorum o bana okuyor sanki :)). mama, brr (su), baba, gel, bay bay kelimelerini söyleyebiliyor. Ayrıca bitti, gidelim, gezmek kelimlerini de anlıyor. Diğer konuşunanları pek anlamıyor. Gezmeyi, yemek yemeyi, kağıda karalama yapmayı, arabalarla oynamayı (abisinden görüyor), beraber kitap okumayı, ve müziğe bayılıyor. Şu an önüne makarna, pilav, bisküvü koysam kendi yiyor (elleriyle tabiki döke saça ama olsun)... Her şeyi anlıyor biliyor.. konuşamıyor ama işaretlerle mimikleriyle anlatıyor..Sizce gelişimi nasıl? Allah'a şükürler olsun şu ana kadar hiç bir ilaç kullanmadı hastanede yatmadı..İnşallah Allah'ım kızım iyi olsun ona ve aileme sağlık sıhhat ver diye dua ediyorum hep..

Arkadaşlar yeni doğum yapmış down sendromlu bebeği olanlar sakın üzülmeyin..bebeğinize sarılın sevgi her şeyi çözüyor..

merhaba benim oğlum dün 1 yaşına girdi desteksiz oturuyor şuan karnının üzerinde zıplayarak heryere gidiyor karıştırmaya bile başladı :) çok fazla ses çıkarmıyor daha dişimiz yok ne bulursa ağzına götürüyor fizik terapisi alıyoruz önümüzdeki hafta bireysel derslerimiz başlıcak

merhaba benim oğlum dün 1 yaşına girdi desteksiz oturuyor şuan karnının üzerinde zıplayarak heryere gidiyor karıştırmaya bile başladı :) çok fazla ses çıkarmıyor daha dişimiz yok ne bulursa ağzına götürüyor fizik terapisi alıyoruz önümüzdeki hafta bireysel derslerimiz başlıcak yemek konusu sıkıntılı bizde diliyle ne versem dışarı atıyor şuan çorba -süt dışında bişey yiyemiyor

Merhaba arkadaşım. Maşallah oğluşuna, ne güzel desteksiz oturuyormuş artık, zamanla her şeyi öğrenecek dert etme.
Yeme konusunda benimki de çok sıkıntılıydı, aynen senin yazdığın gibi diliyle her şeyi itiyordu. Ben önce yarı katı gıdaları ağzının ortasına değilde damağının (sağ veya sol birinden başla) içine koydum. O zaman dille geri atma daha az oluyor. ve çiğnemede gerekli olan yiyeceği damağa götürmeyi bebek yerine sen yapıyorsun. Buna bebeğim alışana kadar devam ettim. Daha sonra diğer damağa geçtim ve böylece yavaş yavaş alıştı (bana terapistimiz öğretmişti). Daha sonra gevmeyi öğrenebileceği bebek bisküvileri falan verdim. Her konuda olduğu gibi yeme, içme, çiğnemede de biraz geç oluyor gelişimler ama zamanla öğreniyorlar.

Acaba hangi merkeze götürüyorsunuz? Diğer arkadaşlara da soruyorum:
Ankara'da down için hangi özel eğitim merkezini öneriyorsunuz? Neden memnunsunuz veya değilsiniz? gerekirse özelden mesaj atar mısınız? Çok önemli kızımı acil özel eğitim aldırmak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…