- Konu Sahibi oykuozgunehir
-
Genetik testi kendiniz icin mi kiziniz icin mi yaptiriyorsunuz? Biz esimle henuz kendimizi test ettirmedik, ama doktor kotu bir tesaduf yuzunden 21. kromozom bolunememistir demisti. Ilk cocugunuz saglikli oldugu icin muhtemelen genlerde bozukluk yoktur dedi ama bilmiyorum kesin bir soz degildi sanirim.
Bebeginizin yatmayi sevmemesi cok guzel, demekki uyaranlara karsi cok acik ve cevreyle iletisimi iyi. Ne guzel bundan bu positif davranisindan yararlanin. Ben kizimi ilk aylarda hatta ilk yil kendi psikolojim yuzunden gelisimi acisindan biraz ihmal ettim. Esimden de cok destek gormedim, ve hala da oyle. Belki bu yuzdende biraz geri kaldi.
Ama su an annesi olrak yuzde yuz ilgileniyorum, surekli gozum ustunde, ve yardim aliyorum fizyoterapi ve konusma terapisi. ve su an inanin bunun cok verimini aliyorum. Ilgilendikce aciliyor bebeklerimiz. Konusma terapistimiz hep isaretleri kullanarak kelimeleri tekrar et diyordu. Ben gecenlerde yemegi bitince belki 10 15 kez bitti diye gosterdim. Sonra o da bittiye yakin bir sey cikarmaya calisti.
Bize fizyoterapistimiz bol bol sallandirin, dengesi icin cok iyi dedi. Ama bilmiyorum senin bebegin daha kucuk, onun icin nasil olur. Istersen bir fizyoterapiste danis veya istersen bende sorabilirim. Sagolsun bizim fizyoterapistimiz cok bilgili ve cok ilgili. Kizimi cok seviyor onu gorunce gozlerinin ici parliyor.
benim eşim benden daha çabuk ve iyi kabullendi ama birşeyler etkileniyor tabiki kızım için eksi hiç bir hareketi yada sözü olmadı ama daha sabırsız daha agresif biri oldu diyebilirim çevresine karşı .fakat forum sitelerinden okuduğum ve çevremdeki hikayelerden duyduğum kadarıyla sorun çıkaran bir türlü kabullenemeyen eşler var ne yazıkkiKardesimin downlu bebegi oldu esi durumu bir turlu kabuulenemedi sizin esleriniz nas7l dabvranmisti
Ins bizimkilerde boyle yoluna girerbkac aylik bebg7nizbenim eşim benden daha çabuk ve iyi kabullendi ama birşeyler etkileniyor tabiki kızım için eksi hiç bir hareketi yada sözü olmadı ama daha sabırsız daha agresif biri oldu diyebilirim çevresine karşı .fakat forum sitelerinden okuduğum ve çevremdeki hikayelerden duyduğum kadarıyla sorun çıkaran bir türlü kabullenemeyen eşler var ne yazıkki
başetmesi zor durum gerçekten biraz zaman geçtikçe bebeğiniz gelişmeye başladıkça babasıda düzelir diye düşünüyorum. benim kızım ilk bir aya sürekli uyudu evde bebek varmı yokmu belli değildi ama şimdi iyi maşallah evde varlığını hissettiriyor hepimize babası eksi bir şey söylemedi ama bakımı için yardımda etmiyordu başlarda şimdi araları çokiyi maşallah
Bebeğinizin down sebdromlu olduğunu nasıl ogrendiniz. Hamileyken bilmeyenler için soruyorum ozellikle
merhaba benim oğlum dün 1 yaşına girdi desteksiz oturuyor şuan karnının üzerinde zıplayarak heryere gidiyor karıştırmaya bile başladı :) çok fazla ses çıkarmıyor daha dişimiz yok ne bulursa ağzına götürüyor fizik terapisi alıyoruz önümüzdeki hafta bireysel derslerimiz başlıcak yemek konusu sıkıntılı bizde diliyle ne versem dışarı atıyor şuan çorba -süt dışında bişey yiyemiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?