- 14 Şubat 2011
- 1.983
- 1.553
- 133
- Konu Sahibi oykuozgunehir
Arkadaslar burda ki doktorlar sorulara cok net cevap veriyorlar. Bir bakima boyle cevap verdikleri iyi diyorum. Yani gereksiz yere umutlanmam..Ama cevaplari bazen beni cok uzuyor.
Mesela doktor bu cocuklarin universite okudugu dogru degil. Okuyanlari da aile parayla okutuyordur, zeka dereceleri normal bir birey gibi universite okuyacak kadar yeterli olmaz dedi. Bu cocuklarin hepsi az ya da cok zeka ozurlu olur dedi.. Zeka ozurun yani sira diger alanlarda da yasitlarindan geri kalirlar...'Ama bazilarinin elleri becerikli oldugu icin meslek egitimi almaya yatkindirlar, ilerde o alanda desteklemeye calis'' dedi.
Bunlari soyleyen de Hollanda`da cok deneyimli downlu cocuklarla calisan bir doktor.. Turkiye deki doktorlar ilerici icin ne diyor acaba?
benim de bildiklerim var türkiyede hele amerikada çıta daha da yüksek bi kaç video izlemiştim.tabiiki herşeyi zaman gösterecek ve çocuklarımız nasıl mutlu olacaksa bizler öyle davranacağız kim yapamadığı halde hele çok hassas olan bizler çocuğunu parayla okutsun ki çok saçma geldi bana.okul bitirmesi umurumda bile değil hele böyle bir sistemde.ilgisi becerisi doğrultusunda yönlendireceğiz zaten,ama okumak isterse ve başarılı olursa okur. bunu neden söylüyorum takip ettiğim bir sayfada çocuğu üniversite sınavına giren biri var,ben istemedim ama kendisi arkadaşlarından görerek istedi diyor.
Son düzenleme: