• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

down sendromu ve serbest fetal dna analizi

duruperi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2010
16
1
88
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. Gecelerdir esimde bende uyuyamiyoruz. Nedenine gelince , ikinci çocuğuma hamileyim. Yapilan testlerde, 2 li test 1:23500 down sendromu olma riski gosterirken, 4 lü teste bu oran 1:245 oldu. Doktorumuz sınır degerdesiniz diyerek ayrıntılı ultrasona yolladı. Ayrintili ultrasonda bagirsaklarinda grade3 parlaklık tespit edildi. Buda down sendromlu bebeklerde gorulen bir taniymis ve risk oranını 4 kat arttırdığını soyledi doktorumuz. Bu her 100 gebelikte bir olur bununda sadece biri down sendromlu olur dedi. Hepsinden aminosentez istesek 100bin tl para gider %2 lik riskle 2 bebekte düşük olabilir dedi. Neticede bize biraz pahali ama risksiz ve %99 sonuclu fetal dna testini önerdi. Biz ordan cikinca sudan cikmis balik misali hemen tlflara sarildik labaratuari bularak kani verdik hemen ucakla almanyaya yolladilar. Esimde bende resmi bir kurumda calisiyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Suana kadar testin bilimsel olarak yanilmadigini soylediler. Bu testi yaptiran ve yanildigina sahit olan arkadaslar varmi aceba. 20 haftalik hamileyim suan 12 gun sonra gelecek sonuclar.uyku haram oldu psikolojiler alt üst. Caresizlik bu olsa gerek.:(

Arkadaşlar merhaba. Gecelerdir esimde bende uyuyamiyoruz. Nedenine gelince , ikinci çocuğuma hamileyim. Yapilan testlerde, 2 li test 1:23500 down sendromu olma riski gosterirken, 4 lü teste bu oran 1:245 oldu. Doktorumuz sınır degerdesiniz diyerek ayrıntılı ultrasona yolladı. Ayrintili ultrasonda bagirsaklarinda grade3 parlaklık tespit edildi. Buda down sendromlu bebeklerde gorulen bir taniymis ve risk oranını 4 kat arttırdığını soyledi doktorumuz. Bu her 100 gebelikte bir olur bununda sadece biri down sendromlu olur dedi. Hepsinden aminosentez istesek 100bin tl para gider %2 lik riskle 2 bebekte düşük olabilir dedi. Neticede bize biraz pahali ama risksiz ve %99 sonuclu fetal dna testini önerdi. Biz ordan cikinca sudan cikmis balik misali hemen tlflara sarildik labaratuari bularak kani verdik hemen ucakla almanyaya yolladilar. Esimde bende resmi bir kurumda calisiyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Suana kadar testin bilimsel olarak yanilmadigini soylediler. Bu testi yaptiran ve yanildigina sahit olan arkadaslar varmi aceba. 20 haftalik hamileyim suan 12 gun sonra gelecek sonuclar.uyku haram oldu psikolojiler alt üst. Caresizlik bu olsa gerek.:KK43:

canım öncelikle inş. sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.. çok zor beklemek eminim ama kendini çok yıpratma bebeğin seni hissediyor ve o da üzülüyor böyle düşün.. stres en kötü şey hamilelikte ama elde değil oluyor.. risk her bebek için var.. 1000de 1 de 10 da 1 de kimi bulur allah biliyor.. hasta denilip sağlıklı doğan binlerce örnek vardır.. tam tersi de maalesef.. sabırla dua et.. aman sakin olmaya çalış.. sevgiler..

Arkadaşlar merhaba. Gecelerdir esimde bende uyuyamiyoruz. Nedenine gelince , ikinci çocuğuma hamileyim. Yapilan testlerde, 2 li test 1:23500 down sendromu olma riski gosterirken, 4 lü teste bu oran 1:245 oldu. Doktorumuz sınır degerdesiniz diyerek ayrıntılı ultrasona yolladı. Ayrintili ultrasonda bagirsaklarinda grade3 parlaklık tespit edildi. Buda down sendromlu bebeklerde gorulen bir taniymis ve risk oranını 4 kat arttırdığını soyledi doktorumuz. Bu her 100 gebelikte bir olur bununda sadece biri down sendromlu olur dedi. Hepsinden aminosentez istesek 100bin tl para gider %2 lik riskle 2 bebekte düşük olabilir dedi. Neticede bize biraz pahali ama risksiz ve %99 sonuclu fetal dna testini önerdi. Biz ordan cikinca sudan cikmis balik misali hemen tlflara sarildik labaratuari bularak kani verdik hemen ucakla almanyaya yolladilar. Esimde bende resmi bir kurumda calisiyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Suana kadar testin bilimsel olarak yanilmadigini soylediler. Bu testi yaptiran ve yanildigina sahit olan arkadaslar varmi aceba. 20 haftalik hamileyim suan 12 gun sonra gelecek sonuclar.uyku haram oldu psikolojiler alt üst. Caresizlik bu olsa gerek.:KK43:

Biliyorum çok zor ama beklemek zorundasınız. Kim ne derse desin hiçbir şey ifade etmeyecek. Benim down sendromlu bir oğlum var. Biliyorum endişenize merhem olmaz ama emin olun dünya tatlısı bir şey. Down sendromu çok korkulacak bir şey değil. Hakkınızda hayırlısını diliyorum, umarım güzel sonuçlar alırsınız ve endişeleriniz haksız çıkar. Sevgiler...

İyi temennileriniz icin cok teşekkür ederim. Boyle bir durum olmasi halinde memuriyetten istifa etmem ve kendimi cocuguma adamam gerekecek. Yardımcı olacak ve çocuğa bakacak hic bir kimsemiz yok. Ne olacak bilmiyorum.:(

Aynı testi bende yaptırdım1:51 çıkmıştı ilk sonuç
Çok şükür sonuç iyi geldi oğlum 1 yaşında ama yaşananlar dün gibi
Dr söylediği bir söz vardı bana dediki
Eğet bebekten vaz geçebilirsen yaptır yoksa gerek yok dedi
Testi bile yaptırma sonuçta aldırmayacaksan diye ekledi
Ama olmuyor merak ediyorsun
2 hafta bekledim hem de 2 oğlumda da yaşadım bunu nedense
İçini ferah tut ...

Allah sana sabır verisn canım.. Benimde bebeğimi 15 haftalıkken beyninde oluşan 14 mm araknoid kist nedeniyle aldılar.. Omuruiik oluşmadığı için boyundan aşağısını oynatamayacağı söylendi. Kordosentez yapılmıştı dna örneğini yollamışlardı laboratuvara. Çok zor günlerdi. 1 ay oldu. Allah yardımcın olsun...:(

Herkesin bir sınavı vardır, Rabbim kaldıramayacağı yükü kimseye yüklemez inş sizide bununla sınav etmez..

İçinizi ferahlatırmı bilmem ama iki kişinin başından geçti böyle birşey ve çok şükür sorunsuz oldu bebekleri.. Fransa'da yaşandı iki olayda..birinin ensesi kalın çıktıktan sonra kanada bakıp kesin sonuç vermişler downsendromu diye. Çocuk doğdu ve çok şükür birşeyi yok.. Allah yardımcınız olsun, bebeğinize sağlık sıhhat versin ..

Canim korkma benim ablaminda dortku testi 146/1 di.risk fazlaydi amniyosentez oldu temiz cikti. Bizde cok zor zamnlar gecrmistik o donemde. Ozellukle amniyosentez uygulamasnda dusuk riskide oldugu icin cok kararsz kalinmisti. Komsularimizin iki kizininda riski 50/1 cikmis ama sonuc onlrdada temizfi. Bunlar matematiksel hesaplama.icine rahat tut korkma bebisin etkilenmesin biliyorum demesi kolay ama inan gecicekk. Saglikla bebisini kucagina al insallh

4 lu testten cok bagirsaklarda grade 3 parlaklik cikti oda zaten dusuk olan riski 4 kat daha fazlalastiriyor.o beni daha cok korkuttu. Anne kani aliniyor cocugun genlerine bakiliyor kaldi sonuca 9 gün.

bebegin herşeyi normal:nazar::nazar::KK71: fakat bebeğin uyluk kemiği kısa olunca ne oluyor ne demekir:KK43::KK61::KK61: LÜTFEN ACİL ÇABUK CEVAPLARSINIZ SEVİNİRİM

Doğacak bebeğinizin özürlü olduğunu doktordan öğrendiniz.Doktor kürtajla sizi bu sorundan kurtarabileceğini teklif etti.Ne yapardınız.Herne şartlarda doğarsa doğsun benim bebeğim dünyaya gelmeli ve hayatını özürlüde olsa yaşamalı mı ?
Yoksa kendi çektiğimiz sıkıntıları onun çekmemesi için daha doğmadan bu sıkıntıları çekmemesini mi sağlardınız? Cevaplarınızı bekliyorum hanımlar....

Doğacak bebeğinizin özürlü olduğunu doktordan öğrendiniz.Doktor kürtajla sizi bu sorundan kurtarabileceğini teklif etti.Ne yapardınız.Herne şartlarda doğarsa doğsun benim bebeğim dünyaya gelmeli ve hayatını özürlüde olsa yaşamalı mı ?
Yoksa kendi çektiğimiz sıkıntıları onun çekmemesi için daha doğmadan bu sıkıntıları çekmemesini mi sağlardınız? Cevaplarınızı bekliyorum hanımlar....
Çok zor bir karar. Bu konuda karari verecek olan sizsiniz. Kimsenin size aldir ya da doğur demeye gücü yoktur emin olun. Allah yar ve YARDIMCINIZ olsun. Rabbim doğru kararlar vermeyi nasib etsin.

BENİM ABLAMA DA ÖZÜRLÜ OLACAK DEDİLER ALDIR DEDİLER YAŞ 36 (YAŞ YÜKSELİNCE DEĞERLER YÜKSELİYOR) ŞİMDİ 2 YAŞINA GİRECEK BİZDEN AKILLI DÖRT DÖNDÜRÜYOR ETRAFINDA

Arkadaşlar merhaba nihayet prenatest sonucum çıktı. Sonuçlar temiz hiçbir problem yok diyor. ama ben bu teste güvenemiyorum nedense hep bir problem çıkacakmış gibi geliyor. acaba amniyo sentezde mi yaptırsam karar veremiyorum:(

Arkadaşlar merhaba nihayet prenatest sonucum çıktı. Sonuçlar temiz hiçbir problem yok diyor. ama ben bu teste güvenemiyorum nedense hep bir problem çıkacakmış gibi geliyor. acaba amniyo sentezde mi yaptırsam karar veremiyorum:KK43:

bende yaptırdım bu testi,açıkçası güveniyorum sonucuna.gebeliğin ilerlemiştir bu zamanda.bebeği aldırmayı göze alabilecekmisin ?ayrıca hep problem çıkacak hissi hamileliktendir.doğum yapana kadar bende öyle düşünüdm.amniyo sentez yapmayı dr. öneriyormu?

Back
X