Down Sendromlu bebek:(:(

Nadas

Guru
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2008
2.925
55
39
kızlar hepinize merhaba,
daha önce birkaç konu açtım sizlere
Ama bu seferki sanırım içlerinden en önemli olanı
Çok yakın bir arkadaşım hamile öyle sevinçli öyle mutlulardi ki görseniz..
Ta ki kontrole gidene kadar.
Doktora gittiğinde doktor çocugun down sendromlı doğacağını
söylemiş.Arkadaşım kaç gündür kan ağlıyor doktor istersen alalım
demiş..Arkadaşım ne yapacağını bilemiyor saşkın üzgün moralimiz sıfır
sizce ne yapmalıyız kızlar arkadaşımı nasıl teselli etsem?:1no2::1no2:
Bu çocugun alınması doğrumu sizce?
Alınmasa diğer yandan nasıl bir ömür bu çocukla baş edecek?senağlama

Offf allah yardimcisi olsun!!:çok üzgünüm:

Cok zor bir durum, insan nasil akil verebilirki!! :çok üzgünüm:

Vallaha diyecek bir söz bulamadim!!

Ha ben olsam ne yaparim biliyorum ama arkadasina bunu tavsiye et diyemem...:çok üzgünüm:

offfff allah kolaylık versin vallahii
başka doktorlarada gitsinler bence
benim bi arkadaşıma da öyle demişler ama o başka doktora gitmiş dr.hayır hiçbişeyi yok bebeğin demiş
gerçektende şimdi 2,5 yaşında maşallah
kaç aylık hamile arkadaşın

ya ben kürtaja karşı biriyim ama herkesin görüşü farklı.onuda veren allah.dawn sendromu olan çocukların sürekli mutlu ve iyimser bir halleri var ilginç yetenekleri ve özellikleri olduğuna inanıyorum.yanlız ömürleri bizler gibi uzun olmuyor.30 lu yaşlarında vefat ediyorlar çoğu. o çocuk allahın imtahanı arkadaşınız için.çok zor ama allah işte..haklarında hayırlısı neyse o olsun. ama doktorlar alınması taraftarı olacaktır.farklı doktorlara görünmeside iyi olur arkadaşınız için .umarım bi yanlışlık olmuştur.

canım gerçekten çok zor bir durum Allah yardımcıları olsun ama çubuk krakerin dediği gibi bir hatta birkaç doktora daha gitsinler.
bebeğin durumundan tamamen emin olduktan sonra kararlarını versinler..
Allahım inşallah bir yanlışlık vardır ve bebek sağlıklıdır.. çok üzüldüm ya..

offfff allah kolaylık versin vallahii
başka doktorlarada gitsinler bence
benim bi arkadaşıma da öyle demişler ama o başka doktora gitmiş dr.hayır hiçbişeyi yok bebeğin demiş
gerçektende şimdi 2,5 yaşında maşallah
kaç aylık hamile arkadaşın

arkadaşım 3 aylık hamile şuan...senağlamasenağlama

offf Allahım 3 aylık mı?

Herşeyi bellidir onun şimdi off kıyamam ya...

Biranönce 1-2 doktora daha gitsinler canım ... :KK43:

hay allah yaa
ben bu sene inanılmaz özürlü çocuk haberi alıyorum
kim hamile duydum,sevindim
bunlar benim yakın arkadaş ve akrabalarım
ama sonrasında bebeklerinin özürlü olduğunu öğrendim
geçen ay bende hamileydim
gelişim bozukluğu sonucu düştü
neler oluyor yaaa çok duyuyorum bu sene ben bu kötü haberiii

ya ben kürtaja karşı biriyim ama herkesin görüşü farklı.onuda veren allah.dawn sendromu olan çocukların sürekli mutlu ve iyimser bir halleri var ilginç yetenekleri ve özellikleri olduğuna inanıyorum.yanlız ömürleri bizler gibi uzun olmuyor.30 lu yaşlarında vefat ediyorlar çoğu. o çocuk allahın imtahanı arkadaşınız için.çok zor ama allah işte..haklarında hayırlısı neyse o olsun. ama doktorlar alınması taraftarı olacaktır.farklı doktorlara görünmeside iyi olur arkadaşınız için .umarım bi yanlışlık olmuştur.

kürtaja ben de çok karşıyım
ama bir de böyle bir çocuga ömür boyu insan nasıl bakar?
maddiyatları da çok iyi değil zaten yeni evliler birsürü
borçları var zaten bu çocuk korunurken oldu hiç beklemedikleri anda
ona rağmen asla aldırmayı düşünmediler.ama bu durumda bu bebeği
nasıl doğurabilir ki..senağlama tabi bu benim görüşüm ondan daha birkere bile
aldırayım kelimesini duymadım..senağlama

offf Allahım 3 aylık mı?

Herşeyi bellidir onun şimdi off kıyamam ya...

Biranönce 1-2 doktora daha gitsinler canım ... :KK43:

tabi belli olmaz mı?
arkadaşım borç harç demedi bütün eşyalarını
bile aldı doğum çantası bile hazırdı kızlar düşünün
okadar ilgili ve heyecanlılardı başka özel doktora da gittik
o da aynısını söylemiş..:çok üzgünüm:

tabi belli olmaz mı?
arkadaşım borç harç demedi bütün eşyalarını
bile aldı doğum çantası bile hazırdı kızlar düşünün
okadar ilgili ve heyecanlılardı başka özel doktora da gittik
o da aynısını söylemiş..:çok üzgünüm:

offf Allahım ne kadar zor ya içim acıyor şuan resmen nasıl üzüldüm anlatamam ama herşeyi düşünerek karar vermek gerek.. maddi durumlarıda çok iyi değil diyorsun canım o çocuk eğer doğarsa özel ilgiye,bakıma ihtiyacı olacak nasıl altından kalkacaklar yarabbim?
ama bebek daha fazla büyümeden bir karar vermeleri lazım senağlama

Ben bebekte hiçbir sorun yokken kürtaja karşıyım ama bu durumda çok zor ya...Tıkandım kaldım vallahi:çok üzgünüm:

offf Allahım ne kadar zor ya içim acıyor şuan resmen nasıl üzüldüm anlatamam ama herşeyi düşünerek karar vermek gerek.. maddi durumlarıda çok iyi değil diyorsun canım o çocuk eğer doğarsa özel ilgiye,bakıma ihtiyacı olacak nasıl altından kalkacaklar yarabbim?
ama bebek daha fazla büyümeden bir karar vermeleri lazım senağlama

Ben bebekte hiçbir sorun yokken kürtaja karşıyım ama bu durumda çok zor ya...Tıkandım kaldım vallahi:çok üzgünüm:

aynen bende böyle düşünüyorum
kaldi ki maddiyat iyiyken bile böyle bir çocuk
insanın elini kolunu herşeyini bağlar zaten çocuk hiç
beklemedikleri biranda oldu arkadaşımda daha 22 yaşında
böyle bir bebekle tüm ömrü zindan gibi olmaz mı
of kızlar ben çıkamadım bu işin içinden
ne olr birşeyler söyleyin
biz mantıklı düşünemiyoruz..senağlama

off tüh yaaa:çok üzgünüm:
bende kesinlikle kürtaja karşıyım
hatta bu kelimeyi duymak bile istemem ama sanırım arkadaşın için aldırması daha iyi olacak
maddi açıdanda yetersizler diyorsun,hem bu bebeğin daha fazla bakıma ilgiye ihtiyacı olacak,böyle bir bebek büyütmek gerçekten çok çok zor hem maddi hem manevi açıdan

cok yakın tanıdıgım 2 kişi var kesinlikle sakat dediler ama onlar aldırmadı şimdi cocuklar sapasaglam.. 3 aylık bebegi aldırmak yürek ister bence aldırmasın dinimide kesinlikle caiz degil.. hem down sendromlu cocukların sadece genetik rahatsızlıgı oluyo ve çok sevimliler

canım içim çok acıyarak yazıyorum bu cümleyi ama sanırım bebeği aldırmak en mantıklısı olacak ..

çok üzülecek çok ağlayacak belki ama o çocuk doğarsa hem arkadaşın için hemde çocuk için çok zor

olacak herşey,maddi yetersizlikten yapması gerekenleri yapamayıp üzülecek,kahrolacak ömür boyu,

ben ölünce bu çocuk ne olacak kim bakacak diye düşünecek kendi kendini yiyecek sürekli..

of öyle zor geldi ki bana bunları yazmak...

kurtajı kesınlıkle dusunmesın bile arkadasın:1no2:
hepimiz zihinsel, bedensel özürlü adayıyız
1 yasındaki cocukda salıncaktan dusup zıhınsel özürlu olabilir Allah vermesin, o zaman onun yaşamını sonlandırmayı düşünebilir miyiz özürlü oldu diye?
bence bir kaç doktora daha gitsinler
bizim komsu da tup bebekle ıkız hamıle kaldı birisine down sendromlu olabilir dediler
dogdular ikisi de saglıklılar masallah:nazar:
Allah hayırlı olanı versin inşallah (amin)

benim kuzenimin çocuğu içinde down sendromu olucak çocuğun demiş karnından sıvı alınması falan gerekiodu ozman daha kesin sonuç çıkıomuş ihatta onu alıncada düşük tehlikesi wardı ama kuzenim yaptırmadı test birdaha ve şu anda 5 yaşında inanılmaz zeki bir çocuk allah kolaylık versin gerçekten çok zor bi durum

benim bebeğim yok
ama ben bu halde bile o çocuğu düşünür aldırırdım
bana bişey olsa ona kim bakar

canım ya çok zor bi durum ama allahın imtahanı bu kendileri karar verecekler. bu konuda kim ne dese boş dualarım doktorun yanılıyor olması için olcak.

X