- 24 Nisan 2013
- 139
- 82
- 103
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
özel anneler anneler gununuz kutlu olsun bırsey soracagım down send. bebekler dogar dogmaz bellı oluyormu aceba downlu olduklarıı ayrıca gecen bı ogrt vardı bu tıp cocukların okulları varmıs ve normal ders alıyolarmıs herseyın bı caresı var onemlı olan ılerletmek allah tum annelerın yardımcısı olsunn
özel anneler anneler gununuz kutlu olsun bırsey soracagım down send. bebekler dogar dogmaz bellı oluyormu aceba downlu olduklarıı ayrıca gecen bı ogrt vardı bu tıp cocukların okulları varmıs ve normal ders alıyolarmıs herseyın bı caresı var onemlı olan ılerletmek allah tum annelerın yardımcısı olsunn
Canim guzel ve guc veren mesajin icin tesekkur ederim. Seni tebrikler ederim Insallah bebegin ve senin icin hayat hep enguzelini getirsin. Ben bebegimi emziremedim bile o Kadar kotuydumki bebegi kucagima bile alamadim. Yogun psikiyatrik tedavi almaya basladim su an Cok daha iyiyim Allah a bin sukur. Canim kilo alimi zayifsa mama destegide al derim AMA tabi ki cocuk doktorunla konusarak. Ben Sana takipler icin bir Kac yer refere edebilirim. Ankara Üniversitesi gelisimsel pediatri prof dr ilgi Ertem. Cok Yogun bir dr oldugu icin Telefonla her istediginde ulasamazsin AMA kontrollerde seni zaten takipler icin yonlendirecektir hang Ayda ne yaptirman gerektigini soyleyecektir. Genetik takibi icin hacettepe genetik bolumu iyiymis. Biz 1 ayliktan itibaren egitime de basladik Ozel Baris Eğitim Merkezi, Cok İyi bir ekip var. bu arada Ben Ankaradayim eager sende istersen yuzyuzede goruselim.paylasacak pek Cok seyimiz var diye dusunuyorum Benim oglum da 2,5 Aylik. Gorusmekk uzere.özel ve güzel anneler,
size danışmak istediğim bir şey var. ben Ankara'da yaşıyorum. Ankara'da oğlumun gelişimini takip edecek, Down Sendromu konusunda uzmanlaşmış, sıkıştığımda arayıp ulaşabileceğim bir doktora ihtiyacım var. Kendi aramalarımla henüz böylesi bir doktor bulamadım. Bulan bilen varsa bana yardımcı olabilir mi? teşekkürler...
canım nasılsın? bebeğin nasıl,kilo almaya başlamıştır inşallah.
merhba. uzun zamandır giremesim. çünkü ciddi bir kalp ameliyatı geçirdik. çok üzüldüm çok yoruldum ama şuan iyi sayılır.bir iki damarda dalık var onları bekliyoruz şimdi. inşallah kendiliğinden genişler. kilo aldırmaya uğraşırken ameliyat tam bir darbe vurdu. 3 kiloya düştü. şuanda en son 4100 dü.dört gözle kilo alsın diye bakıyorum.
ayrıca downlu dye üzülmek o kadar boşmuş ki kaybetme riskini yaşayınca anladım. tabikide zihinsel bir engeli olacağını kabul etme zor ama kucağının boş kalabileceğini düşünmek daha zor. allah yadımcınız olsun...
Canim guzel ve guc veren mesajin icin tesekkur ederim. Seni tebrikler ederim Insallah bebegin ve senin icin hayat hep enguzelini getirsin. Ben bebegimi emziremedim bile o Kadar kotuydumki bebegi kucagima bile alamadim. Yogun psikiyatrik tedavi almaya basladim su an Cok daha iyiyim Allah a bin sukur. Canim kilo alimi zayifsa mama destegide al derim AMA tabi ki cocuk doktorunla konusarak. Ben Sana takipler icin bir Kac yer refere edebilirim. Ankara Üniversitesi gelisimsel pediatri prof dr ilgi Ertem. Cok Yogun bir dr oldugu icin Telefonla her istediginde ulasamazsin AMA kontrollerde seni zaten takipler icin yonlendirecektir hang Ayda ne yaptirman gerektigini soyleyecektir. Genetik takibi icin hacettepe genetik bolumu iyiymis. Biz 1 ayliktan itibaren egitime de basladik Ozel Baris Eğitim Merkezi, Cok İyi bir ekip var. bu arada Ben Ankaradayim eager sende istersen yuzyuzede goruselim.paylasacak pek Cok seyimiz var diye dusunuyorum Benim oglum da 2,5 Aylik. Gorusmekk uzere.
2 li testte kızımın ense kalınlıgı 3 mm cıktı , burun kemigi ve diger bulgular normal. ikili testteki kan testi sonuclarındaki beta hcg ve PAPP-A degerindeki risk te 1/6000 civarında fakat yaş riskim 1:110 ben 4 yasındayım. ve su anda 17. gebelik haftamdayım. Dr amniyosentez dedi, yaptırmayı dusunmuyorum ama kafamda da hep bir soru işareti.. Sizce neyapmalıyım?
benim kizim yakinda iki yasina girecek. Baslarda ii gibiydi ama buyudukce yasitlarindan cok geri kaliyor((
biz su an hollanda dayiz. burda fizik veriyorlar su anda haftada bir kez fizik aliyor
ayda bir de logopedi diye bir yer var. Yeme icme konusma iletisim gibi seyleri isliyorlar...ben hep konusuyorum yaninda
ama su an konusmasi hic yok sadece mama diyor bazen...gel al ver mama abi dede kelimelerini sanirim anliyor...ama daha cok beden diliyle ifade ediyor kendini ve duygulariyla...konusmasi boyle baya geri yani...siz hangi egitim kurumuna gidiyorsunuz?
fiziksel olarak ta yerde surunerek ilerliyor tam emekleme pozisyonuna henuz gelemedik....yattigi yerden oturma pozisyonuna geliyor bunu ogrendi Allah a sukur..birazda oturarak ilerliyor..Basini 5 aylikken dik tuttu. 9-10 aylikken destekle oturdu..1 yasindan sonra cok iyi desteksiz oturmaya basladi...daha sonra surunmesi basladi..20 aylikken yatmadan oturmaya kendi gecti..bakalim boyle gidiyor..normal cocuklar gibi emekletmeye calisiyorlar ama yok bizimkisi surunmeyi tercih ediyor..
yuruyecek er gec insallah ben daha cok konusmasini ve zekasini merak ediyorum ne duzeyde olacak. Cumle kurabilecek mi acaba?
Acikcasi gelecekten korkuyorum biraz..Insallah Allah kaldiramayacagim yuk vermez.
Kendi sonuçlarımı bulup çıkardım sizle paylaşmak için belki referans olur
Down sendromu yaşa göre risk: 1/668
Down sendromu biyokimyasal risk: 1/1016
Ense kalınlığı 1,5 mm
Down sendromu kombine risk: 1/5980
Üçlü tarama sonuçlarım şöyle
Trizomi 21 biyokimyasal risk 1/2739
Yaş riski:1/1111
Tüm bu binli iki binlibeş binli rakamlara rağmen oğlum Down sendromlu mu? Evet down sendromlu :) o yüzden bunların hepsi ihtimal rakam istatistik. Ne derseniz deyin. Karar size kalmış tabii bu konuda yorum yapmak bize düşmez dilerim evladınızı sağlıkla kucağınıza alırsınız. Kendi adıma ben oğlumu dünyalara değişmem o benim bir tanem ve Allah'ın izniyle her güçlüğün üstesinden beraberce gelicez. Hakkınızda hayırlısını diliyorum.