- 4 Ağustos 2011
- 26.938
- 41.406
- 798
- Konu Sahibi Sarisinbebek
-
Evet amınosentez kesın sonuç verıyorMerhaba arkadaslar
Dilerim konumu okuyanlar ve yardimci olanlar olur. Su anda 16+2 haftalik hamileyim. Gecen hafta ultrasonda bebegimin kalbinde ufak bir leke goruldu ve maalesef dortlu testimde 1/50 oran cikti( size sorularim :
1. 4lu testte doktor gebelik yasimi 15+4 olmasi gerekirken 16+1 girmis bu durum testi etkiler mi?
2. Sizler hangi yurtdisi testleri yaptirdiniz? Amniyosentez gercrkten 100 sonuc veriyor mu?
Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler
uzaktan konuşmak belki kolay ama mantıklı bir cevabı ancak objektif düşünenler sunar.
anne karnındaki bebeğe hiçbir tedavi söz konusu değildir. bu testler ancak stres başka da bir şey değil. bence şu güzel günlerde bol bol dua edin. sağlıkla gelsin inş miniğiniz.
İnşallah temiz çıkarAllahim.bu mübarek günde dualarimizi bisa cikarmasin insallah hepinizden allah razi olsun
Harmony test yaptiracagim.sanirim insallah sonuc temiz çıkar
Ben de bunu yazacaktim malesef bir tanıdığım kadını da boyle yönlendirdiler yok bilmem kimin bebegine sakat dediler çocuk sapasağlam oldu eskiden bu testler mi vardi bir seycik olmaz diye dogurduçok yanlış bir bilgi veriyorsunuz,
belki bebek kalp hastası ve doğar doğmaz müdahale gerekecek,
aile bütün tetkikleri yaptırıp ona göre tam teşekküllü bir hastane ve doktor seçecek
vs vs
anne karnındaki teşhisler hayat kurtarıyor, hem anne hem bebek için.
20.haftada çocuk kardıyologundan bi fetal eko çektrn kalbyle ilgili bi sorun var mı yok mu orda çıkarMerhaba arkadaslar
Dilerim konumu okuyanlar ve yardimci olanlar olur. Su anda 16+2 haftalik hamileyim. Gecen hafta ultrasonda bebegimin kalbinde ufak bir leke goruldu ve maalesef dortlu testimde 1/50 oran cikti( size sorularim :
1. 4lu testte doktor gebelik yasimi 15+4 olmasi gerekirken 16+1 girmis bu durum testi etkiler mi?
2. Sizler hangi yurtdisi testleri yaptirdiniz? Amniyosentez gercrkten 100 sonuc veriyor mu?
Tesekkur ederim canimm.harmony de karar kildim.ben de sonuc pazartesi gelir dediler. Nolur dua et bu mubarek gunde benim.icin12. haftada ikili testi ense ve burun normal çıktığı için yaptırmadım demişsin bildiğim kadarıyla down sendromlularda ense ve burun daha o haftalardayken farklı oluyor yinede için rahat etmesi için harmony test amniyosenteze göre daha iyi
2 li testin normal se 4 lu test pek de önemli SAYILMAZ diye biliyorum ense kalınlığı falan nasıl çıktı istersen amniyosentez den önce ayrıntılı ultrasyona girmedim baktirMerhaba arkadaslar
Benim kizimda da 2 li tarama da risk cikmisti. Amniyosentezi arastirdiktan sonra dusunmedim. Riskli bir işlem. Bebegin sivisindan aliniyor. Katindan alindigi icin yapilan igneyle bebege enfeksiyon gecebiliyor veya acilan delil zamanla sivinin bitmesine neden oluyor. Bebegi kaybetme riski %2. Eger maddi durumunuz uygun ise harmony veya prena test oneririm. Pek cok labaratuvar bu isi yapiyor. Sizden bir tup kan alinip yurt disinda dna testi yapiliyor. %99 kesin sonuc veriyor. Iciniz rahat olsun. Benim kizim gayet saglikli dogdu. Bu riskin ciktigi kadinlarin % 99 u saglikli bebekler doguruyor. Saglikla alin kucaginiza...
2 li testin normal se 4 lu test pek de önemli SAYILMAZ diye biliyorum ense kalınlığı falan nasıl çıktı istersen amniyosentez den önce ayrıntılı ultrasyona girmedim baktir
Canım merak etme benimde 4 lu Testim 1/250 çıkmıştI iki defa ayrıntılı ulturasyona girdim kalbine falan baktirdmm bir şey bulamadılar down sendromu olsa zaten ense kalınlığı burnu avuç içi ulturasyonda gözükür o testler sadece tarama testi tanı koymaz kesin sonuç vermiyorCanimm.sozlerin umut oldu dilerim ben de senin sonuclar alirimm .
Canimm ense kalinligi 1.10 burun kemigi var, ultrasonda el ve ayak parmaklari sayildi, bobrek,mide,kalp ve bagirsaklar bakildi, yuzde ve ayakta bir sorun var mi diye bakoldi hepsi temiz cikti. Yalnizca kalbinde beysz bir leke var dedilee onun disinda ultrason bulgulari normal
Sağol canim.insallah oyledir yarin test verecegim.pazartesi cikacakms cidden su 1 hafta bana cehennem.gibi geldi ne yerde ne gokteyimCanım merak etme benimde 4 lu Testim 1/250 çıkmıştI iki defa ayrıntılı ulturasyona girdim kalbine falan baktirdmm bir şey bulamadılar down sendromu olsa zaten ense kalınlığı burnu avuç içi ulturasyonda gözükür o testler sadece tarama testi tanı koymaz kesin sonuç vermiyor
Ben de bunu yazacaktim malesef bir tanıdığım kadını da boyle yönlendirdiler yok bilmem kimin bebegine sakat dediler çocuk sapasağlam oldu eskiden bu testler mi vardi bir seycik olmaz diye dogurdu
Sonuç çocuğun boyundan aşağısı felç ve 3 kez ameliyat gecirdi 6 aylık bebek
Ama doktor hayati boyunca ayaga kalkamayacak dedi ne olur yok bir şey olmaz diye yönlendirmeyelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?