• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sarisinbebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2016
681
931
53
33
Merhaba arkadaslar
Dilerim konumu okuyanlar ve yardimci olanlar olur. Su anda 16+2 haftalik hamileyim. Gecen hafta ultrasonda bebegimin kalbinde ufak bir leke goruldu ve maalesef dortlu testimde 1/50 oran cikti :KK43:( size sorularim :

1. 4lu testte doktor gebelik yasimi 15+4 olmasi gerekirken 16+1 girmis bu durum testi etkiler mi?

2. Sizler hangi yurtdisi testleri yaptirdiniz? Amniyosentez gercrkten 100 sonuc veriyor mu?

Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler

Güncelleme: Konumu okuyan ve cevaplayan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Çok şükür testim temiz çıktı, Allahım kimseye bu stresi yaşatmasın tüm anne adaylarına dua edeceğim ve bir daha gebe kalırsam asla ve asla bu saçma tarama testlerini yaptırmayacağımmm.

Son düzenleme:
Allah a birak. Inan şuan hiçbirimiz hangi riski taşıdığımizi bilmiyoruz.ben ikili test yaptirmayacaktim. Doktorum zorladı.o benim meleğim dedim.suan başka hiçbir test yaptırma bence.onlar bizim melegimiz.ne olursa olsun...kafano bohle şeylerle yorma.

Merhaba arkadaslar
Dilerim konumu okuyanlar ve yardimci olanlar olur. Su anda 16+2 haftalik hamileyim. Gecen hafta ultrasonda bebegimin kalbinde ufak bir leke goruldu ve maalesef dortlu testimde 1/50 oran cikti :KK43:( size sorularim :

1. 4lu testte doktor gebelik yasimi 15+4 olmasi gerekirken 16+1 girmis bu durum testi etkiler mi?

2. Sizler hangi yurtdisi testleri yaptirdiniz? Amniyosentez gercrkten 100 sonuc veriyor mu?

2'li ve 3'lü test sonuçları nasıldı?

Merhaba 2 günün fark yaratacağını sanmıyorum sonuçlarda.

Çok zor bir karar, bunlar tarama testleri oldukları için hiçbiri kesinlik belirtmiyor.

Kalbindeki lekenin başka soruna yol açma ihtimali bar mı peki?

Merhaba arkadaslar

Amniyosentez % 79 sanırım doğruluk oranı. harmony test sonuç oranı da % 99 civarı ve risksiz diye biliyorum ama çok da emin değilim. bir araştırın.

yurtdisina kan testi yolluyolar hatta forumdan bir arkadas yaptirmisti sonucu temiz geldi

uzaktan konuşmak belki kolay ama mantıklı bir cevabı ancak objektif düşünenler sunar.
anne karnındaki bebeğe hiçbir tedavi söz konusu değildir. bu testler ancak stres başka da bir şey değil. bence şu güzel günlerde bol bol dua edin. sağlıkla gelsin inş miniğiniz.
Dogum anında bazı doktorlar veya mudahaleler gerekebılır aslında

Doktorun ölçümü iki gün oynuyor sadece ki öyle oynamalar illa olur bunun bebeğin haftasıyla alakası yok yapılan kan testlerinde çıkıyor fakat anlayamadığım şey neden 4'lü test yaptırdınız 2'li testte bir şey çıkmayınca 3 lü teste bile gerek duymuyorlar bu iki testiniz nasıldı ki 4. test böyle çıktı daha 2 li testte bu sorunun çıkması lazımdı. Çünkü kalpte görülen lekeyle down sendromu riski farklı şeyler. 2 li 3 lü testin normal çıkıp dörtlü testin bu kadar yüksek risk taşıması imkansıza yakın. Amniyosentez kesin sonuç veriyor

Canım bir down sendromlu teyzesiyim :) güzel kuzum balım benim iyi ki var
hakkında ne hayırlısı ise o olsun inşallah, kalbini ferah tut ne olur
ve evet amniyosentezi kesin sonuç

yolun bahtın şansın açık olsun rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah

Canım bir down sendromlu teyzesiyim :) güzel kuzum balım benim iyi ki var
hakkında ne hayırlısı ise o olsun inşallah, kalbini ferah tut ne olur
ve evet amniyosentezi kesin sonuç

yolun bahtın şansın açık olsun rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah
Canimm.oncelikle allah bagislasin, peki bu testler bebiste yapilmis.muydi?

Arkadaslar donusleriniz icin cok tesekkurler, ben aslinda hicbir test yaptirmayacaktim ense ve burun iyi cikinca ikili test istemedim velakin doktprum.4lu teste.zorladi kalbinde leke var diye.. simdi de bu kuskuyla yasanir mi? Icimde kocaman bir bosluk cevabi yok..

Benim 1/214 çıkmıştı .ne hissettiğinizi anlayabiliyorum. Doktor amniyosentez önerdi ama o da riskli olduğu için 20.haftada ayrıntılı ultrasona girdim ve sonuç olarak down sendromu bulgularina rastlanmadi. Kim ne derse desin hersey boş geliyor suan ama cidden tüm kalbimle söylüyorum birdaha gebelik olsa yaptirmam test falan hatta çevremdekilerede söylüyorum. Sadece risk analizi yapılıyor 1/10000000.... da olsa risk eğer olacağı varsa o 1 lik kısım gelir bulur sizi yani .aldirmayi hiç düşünmedik ama içim içimi yedi ayrıntılı ultrasona kadar.bosuna telaş olacağı varsa olacak dua edin aldırma niyetiniz yoksa üstünde çok durmayın suan için

Arkadaslar donusleriniz icin cok tesekkurler, ben aslinda hicbir test yaptirmayacaktim ense ve burun iyi cikinca ikili test istemedim velakin doktprum.4lu teste.zorladi kalbinde leke var diye.. simdi de bu kuskuyla yasanir mi? Icimde kocaman bir bosluk cevabi yok..

O testlerin hiç bir güvenilirliği yok, yeğenime de down sendromlu dediler, sapasağlam doğdu kuzum, Allah'a bırakın neylerse güzel eyler mevlam

Back