Dövme dövme gercekten günah değil mi acaba kafam karıstı?

Kalıcı Dövme, Geçici Dövme, Hint Kınası,
bir sitede bu yazıyı gördüm kızlar dikkatimi çekti acaba gercekten yaptırmak yada yapanlar için günah değilmidir?

Dövmenin islam dinince haram - günah olduğunu ya da dövme yaptıran kişinin abdesti olmayacağını söylerler. Dövmenin abdest konusunda bir sorun teşkil etmediğini çok açık ve net bir şekilde belirtebiliriz. Çünkü; dövme derinin dışına değil, içine yapıldığından, abdeste, gusle ve ibâdete mâni teşkil etmez. Çünkü abdestte ve gusülde farz olan, derinin dışını yıkamaktır. Dövmenin İslam dinince haram - günah olma konusunda Prof. Dr. Süleyman ATEŞ'in daha önceden Vatan gazetesinde yayınlanan köşesinde bir okurunun sorusuna cevap vererek yanıtlamıştır, şöyle ki:

" Dövme Kuran'da geçmiyor. Bunun günah olup olmadığını nasıl öğreneceğim ? yada bunu günah olduğu nerede yazıyor ? Eğer bunu kötü amaçla yaptırmadıysam, bundan sonra namazıma Kuran okumaya devam edemeyecek miyim ? İnsanların bu konuda yanıldıklarını nasıl anlatacağım ?

Prof. Dr. Süleyman ATEŞ;

Dövme Kuran'da geçmez. Kuran'da Allah'ın yaratışını, doğal durumu değiştirmenin şeytan işi oldu belirtilir. İşte bu doğalı değiştirme konusunda Kuran tefsircilerinin çeşitli yorumları vardır. Tefsirciler, Nisa süresindeki bu ayeti açıklarken bazı Hadis'ler ( Peygamber'e nispet edilen sözler ) aktarırlar.

Bu rivayetlerden birinde Hz. Peygamber'in Kaşlarını inceltene, yüzünün kıllarını çekene, Dövme yapana ve yaptırana lanet ettiği belirtilir. Fakat bu, bir kişinin rivayetidir. Gerçekten Peygamber'in Böyle söylediğine şahsen ihtimal vermiyorum. Çünkü bu rivayet Kuran'a aykırıdır. Kuranda Peygamber'de insanları süslenmeye, güzel görünmeye teşvik etmektedir. Yüzünün kıllarını çekmek, kaşlarını inceltmek kadınların vazgeçemeyeceği Bir makyaj ve süslenme türüdür. Bilindiği gibi süslenmede zamana ve bölgelere göre değişir. Dövme İslam da mekruh ( hoş olmayan bir şey ) kabul edilir ama Kuran'ın haram saydığı, yapanların ve yaptıranların günahkar olacağı eylemlerden değildir. Hiçbir şey ibadete engel olamaz.

İbadette önemli olan gönülden Allah'a yönelmektir. Abdesttinizi alınız, namazınızı kılınız, dualarınızı yapınız. Allah ile bağlantınızı kesmeyiniz. İşte gerçeği öğrendiniz. Siz gönlünüze bakınız, Allah ile kul arasında aracı yoktur. Peygamber'imiz " Önce kendi vicdanınıza danışınız" buyurmuştur.

kaşlarını yolmak ifadesi kaşın şekli haricindeki fazlalıkları alanlar için değil, kaşın şeklini değiştirecek şekilde kaşa müdahele etmektir. hatta kimileri tamamen yolup kalemle kaş çiziyorlar ıyyy ne itici

öyle ama şimdi deri altında oldugundan abdeste müdahale etmez seklinde yorum var bana sanki mantıklı geldi.

ben her hocaya da güvenmem hatta göz önünde tvlerde görülen ünlü hocaların neredeyse hepsine güvenmem. bu zamanda insanları en çok sapıttıranlar din hocaları. çocukların bile bi tarafları ile gülecekleri komik fetvalar veriyorlar. yok tavuktan kurban olur. yok başı örtmek lüzümlü değildir hatta namaz kılarken dahi başı örtmek gerekmez kadınlar için. kader yoktur diyen de var.
Hadisi şerif varken ne idüğü belirsiz hocaların dedikleri ile böyle lüzumsuz birşey için ahiretinizi mahvetmenin ne alemi var.

yapanların bilecegi is yaptırmayan karsı olanı ilgilendiren bir durum degil gunahsa bana gunah bunları tartısmaya gerek yokki ben yaptırdım insanlar vıdı vıdı konusur yok abdest gecmez yok soyle yok boyle iyide sanane!

boşver günahı..sen kendin gerçekten istiyorsan yaptır....ooohhh günaha bakarsan yaşamamız dahi günah....hep baskı kadınlarımıza...bunun için hoca felan boşver...yaptırmazsan sevabamı gireceksin....hayatının tanını çıkar.eğer özgürsen yaptır keyfine bak....bu senin vucudün kimseyide karıştırma canım....

senin yazdıgın mesaj neden alt tarafda gorunuyorki sanki konuyu sen acmamıssın gibi noldu bu siteye boyle ya:26:

ben yaptırmıcam da benm sevgilimin kolunda var da aşırı tepki veriyorum kızıyorum sildirsin die çok söyledim tamam dedi ama böyle etraftan da dövme yapan çok dışlanıyor ya böyle bir yorum görünce de bir sormak istedim..

Yaşamak bile mi günah abartmayalım lütfen.. İslam dini kolaylık dinidir.. Ben dövmeyi günah diye biliyorum.. Derinin altına yapılıyo ama üstünden gözüküyo yani üstte de gayet belirgin ten nasıl ıslanacak ki?

evet dövme yaptırmak çok hayati derecede lüzumlu birşey o yüzden yaptırmadım diye ben hayatımı yaşıyamıyorum çok bunaldım şahsen.
yahu konu dövme günah mı tabiki cevabı da bunun üzerinden olacak durduk yere kimsenin dövmesine mi karıştık.
yaşamak dahi neden günah olsun. halbuki namaz kılan için mübah dünyalık işleri dahi sevap olur. insanın lüzumlu herşeyi helal dairesinde vardır. bu daireden çıkarak alınan zevkler sonrasında zehir gibi olur . illa bir taraftan zararını görürsünüz. içki kumar loto toto zina vs başta zevk verse de sonrasında tadı geçer acısı kalır. zina yerine helal eş, içki yerine helal bir sürü leziz içecek var, kumar yerine helal kazanç. hem topluma faydalı işler yapılır. konu nerden nereye geldi ama yani günah mı diye sormasaydı biz de öyle demezdik heralde mesela konu şöyle olsaydı dövme yaptırdım beğendiniz mi ozaman dövmenin şekline kendisine uymuş mu yakışmış mı gibi yorumlar alırdı. öyle bir konuya gidilip de niye dövme yaptırdın günah diye birisi yazsa ona dersiniz ki sana ne

Boşver günahı mı ? Yazık ne diyeyim. Allah affetsin.
Bunu izle canım
[video=youtube;QrUQqpK-40Y]http://www.youtube.com/watch?v=QrUQqpK-40Y[/video]

forumda kurallar gereği dini içerikli konular yasaktır
bu sebeple konu yorumlara kapatılmıştır, bilginize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…