...
Bir yandan acı çekmesine göz yumduğum için vicdan azabı mı çekerdim.
...
...
Allah büyük konuşturmasın son dönem başımıza gelmeyen kalmadı bir de bu gelmesin Allah'ım nolur!
...
Bu cümle çok önemli nevkuşum.. Ne yaparsak yapalım sonu vicdan azabı..
Allah korusun nevkuşum.. Allah hepimizin dostlarını korusun..
Hiç böyle bir şey yaşamayalım lütfen..
Yahu nereden rastladım arkadaşıma.. zaten kafa kaydı gitti.. Toparlama yetimi de günden güne kaybediyorum.. Bir de bu çıktı şimdi..
Bu bakış açısını anlıyorum..Oturur duamı ederim. Allahım ne olur onu benden alma diye. Bunları yapmak varken ölümünü çabuklaştıramam ben.
Bu bakış açısına gelince durup kalıyorum.. sesim çıkamıyor..Acı çekmesine gönlüm razı olmazdı!!
Uyku denilen maskeye sarıp sarmayalım huzurla onun ruhunu teslim etmesine yardımcı olurdum...
Püskütüm Balım'ı hatırlıyorum akşamdan sabah 4'e kadar gözümün önünde can çekişti gece gece elimden bişey gelmiyor hüngür hüngür ağlamaktan başka o acıdan kıvranıp ağladıkça başımı duvara vuruyorum sertçe, sende biliyosun onun kaybı sonrası durumu mu. Elimde son nefesi verdi gözlerime bakarak ama fark şuydu kendi göçüp gitti, diyelim ki sabaha kadar yaşasaydı da uyutsaydım sanırım ölümden daha zor atlatırdım. Belki yaşayacaktı belki bir mucize olacaktı ya kim bilir. Bu vicdan azabıyla da yaşanmaz gene de büyük konuşmayayım ama yaptıramazdım olmaz ya beni uyutsunlar ama onlar yaşasın.
Bu bakış açısını anlıyorum..
"Umut" denilen şey..
Ama bir yandan da Nietzsche geliyor aklıma.. "Umut kötülüklerin en büyüğüdür" sözleri..
Bu bakış açısına gelince durup kalıyorum.. sesim çıkamıyor..
Çünkü Sarp'ım inlemeye başlamamıştı..
Eğer başlasaydı...... onu öyle görmeye dayanabilir miydim bilmiyorum..
Acı çeksin ama yeter ki yaşasın demek.... bencilce geliyor.. onca büyük, kahredici acıya rağmen bencilce..
Eğer acı çekiyor ise inleyip ağlıyor ise nasıl dayanırki yürek söylesene canım
O ağlarken acılar içinde sen yaşasın eceliyle ölsün diyeceksin
Peki neden?
Kendi vicdanın yüzünden..
Şöyle düşünürüm hep
Eşim benim için hayatımda ne anlam ifade ediyorsa Köpeğimde aynı duyguyu ifade ediyor..
İnanın eşimin 1 gram fazlası yok..
Paralel düşüncelerimiz..:çok üzgünüm:
ben olsam, gece gündüz, iyileşmesi için; eğer iyileşmeyecekse de fazla ağrı çekmeden ölmesi için dua ederdim, öncelikle...
sarp' ın bu şekilde vedası hepiniz için biraz daha dayanılır olmuştur...
çok çok zor bu kararları vermek.
acı çeken hayvanlara maalesef çok şahit oldum. bazı durumlarda ölüm onlar için bir kurtuluş oluyor gerçekten...
hep bir umutla iyileşmesini bekliyor insan ama maalesef bazı hastalıkların çaresi olmuyor.
emin değilim ama, hastalığının tedavisi yoksa; çok acı çekmeye başlarsa, ağrı kesiciler vs işe yaramayacak duruma gelirse, ancak o zaman uyutma kararına onay verebilirim...
:çok üzgünüm:
ben de bir köpek sahibiyim benim kızım 6 yaşında.. bazen isyan ediyorum niye bu candan dostlarımızın ömrü bu kadar kısa da nankör insanoğlunun uzun inanın benim 1tane bile insanoğlundan dostum yok çünkü ihtiyacım yok nankörlere.. sorarım hayatınızda kim siz eve geldiğinizde( evden ayrılışınız 1 saat olmuştur) sanki sizi senenelerce görmemiş gibi ağlayarak karşılar????