Dostumuzu Uyutma Kararı !

teşekküe ederim amin püsküüt.seninde başın sağolsun onlar cennette bizi bekliyor olacak

cok kararsiz cok üzgün oldugum bir zamanda acilarimi hep paylastigim kallisim verdi buranin linkini..
ocak 15te 13 yasini dolduracak pasam. yani eger izin verirsek dolduracak.. okadar hastaki yerinden kalkamiyor. bizi görünce bal rengi gözleri isildiyor. patisini bize uzatiyor.2,5 yildir farkinda olmadan ortaliga pisliyordu utaniyordu sikiliyordu kulaklarini düsürüp basini ceviriyordu bizden. 55 kiloluk bir rottweiler düsünün. utandigi icin gözlerini sizden kaciran acizliginden utanan.. artik yataktan bile kalkmadan yapiyor. ilaclarin dozaji iki misline cikardik belki uyusuyor hic kalkmiyor kalktigindada belinden asagisini sürüklüyor. ayakta cok zor duruyor. düstügü zaman asla kalkamiyor. iyilesmesi imkansiz. eklem romatizmasi en ilerlemis halinde. bu sabah saat 9.00 da randevumuz vardi uyutacaktik pasamizi. doktor hanimin deyimiyle önce narkoz verecek sonrada bizi okadar seven kalbini durduracaktik melegimizin.. 13. yasgününü görmiyecekti yeni yilida.. yapamadik.............
gitmedik.. suyumuz var sabunumuzda dedik.. temizleriz anasini satayim ellerimiz kirilmadiya..
Bu sabah yatagini temizlerken doktorla dalga bile gectik.. pis sey dedik igne yapacakmis hihhhh pasamin hayatini omu vermiste alacakmis. bu güzel bal rengi gözleri söndürecekmis.. daha bir sevdik öptük pasamizi.. dünkü düsüncelerimizden dolayi utandigimiz icin daha bir fazla vakit gecirdik odasinda..
iyimi yaptik kötümü? aci cekiyormu pasam? .bize söyliyemeden sikintisini anlatamadan acimi cekiyor?
bunun cevabini kim bilebilir?

cok kararsiz cok üzgün oldugum bir zamanda acilarimi hep paylastigim kallisim verdi buranin linkini..

Ablacım:çok üzgünüm: 2 saat önce dışarı çıkıyordum okudum hemen çıkmak zorunda kaldım, Paşamızın durumunu bildiğim için ağlaya ağlaya çıktım sokağamafoldumben
Söyleyebileceklerimi yazdım zaten sana ben sadece tüm ailene allah kolaylık versin diyorum tekrar tekrarmafoldumben

onla beraber beni de uyutsunlar kıyamam.....

canım yanar onun azıcık bir rahatsızlığında.

ilaçlarına rağmen durmadan gecelerce ağlarsa hiç bir tedavisi vs. hiç bir yerde mümkün değilse belki...

ama nasıl yaparım. hiç sanmam kıyamam

ağlıycam ya...düşünmesi bile nekadar kötü! Allahım korusun yarabbim uyutamazdım ..yani çok zor bi karar acı çekmesini görmek bilmek daha acı belkide :KK43: bigün elbet olacak ama olacaksada benim oğlumda uykusunda melek olsun ......:KK43: olmasın yaaaaaaaaaaa

oğlum benım meleğim canım ömrüm ben ona nasıl kıyarım ALLAHA buyuk konuşmuş olmıyim ama uyutmam allahın verdiği canı sadece allaah alabılır oğlumu uyutacaklarına benı uyutsunlar hem benım ömrumden kalan yılları oğlum yaşasın yok ama yok o annesı olmadan yanında annesının sesını duymadan annesıni opmeden koklamadan duramaz bnde onu öpmeden koklamadan duramam bır saatım bıle oğlumdan ayrı geçmesın inşallah ömrumun sonuna dek allahım oğluma uzun ömurler sağlıklar versın her bırınızın dostlarına çocuklarına sağlık ve uzun ömürler versın allah bızlerı onların yoklugu ıle sınamasın inşallah

Son düzenleme:
ocak 15te 13 yasini dolduracak pasam. yani eger izin verirsek dolduracak.. okadar hastaki yerinden kalkamiyor. bizi görünce bal rengi gözleri isildiyor. patisini bize uzatiyor.2,5 yildir farkinda olmadan ortaliga pisliyordu utaniyordu sikiliyordu kulaklarini düsürüp basini ceviriyordu bizden. 55 kiloluk bir rottweiler düsünün. utandigi icin gözlerini sizden kaciran acizliginden utanan.. artik yataktan bile kalkmadan yapiyor. ilaclarin dozaji iki misline cikardik belki uyusuyor hic kalkmiyor kalktigindada belinden asagisini sürüklüyor. ayakta cok zor duruyor. düstügü zaman asla kalkamiyor. iyilesmesi imkansiz. eklem romatizmasi en ilerlemis halinde. bu sabah saat 9.00 da randevumuz vardi uyutacaktik pasamizi. doktor hanimin deyimiyle önce narkoz verecek sonrada bizi okadar seven kalbini durduracaktik melegimizin.. 13. yasgününü görmiyecekti yeni yilida.. yapamadik.............
gitmedik.. suyumuz var sabunumuzda dedik.. temizleriz anasini satayim ellerimiz kirilmadiya..
Bu sabah yatagini temizlerken doktorla dalga bile gectik.. pis sey dedik igne yapacakmis hihhhh pasamin hayatini omu vermiste alacakmis. bu güzel bal rengi gözleri söndürecekmis.. daha bir sevdik öptük pasamizi.. dünkü düsüncelerimizden dolayi utandigimiz icin daha bir fazla vakit gecirdik odasinda..
iyimi yaptik kötümü? aci cekiyormu pasam? .bize söyliyemeden sikintisini anlatamadan acimi cekiyor?

Bunun cevabını gerçekten de bilemeyiz sevgili reyhan..
Aylardan Ocak.. günlerden 10..

Keşke mümkün olabilse de hastalığı geçse.. Ama biliyoruz ki olmayacak böyle bir şey..

Çok zor.. Yürek dağlayıcı..

Allah sabır versin.. Doğru ile yanlışı ayıracak irade versin.. Sevgili Paşa ya da daha az acı versin..

Her şey gönlünüzce olsun..

Çok ama çok üzüldüm.. Tıkandım, yazamıyorum fazla bir şey.. Lütfen kusura bakmayın..:çok üzgünüm:

Bunun cevabını gerçekten de bilemeyiz sevgili reyhan..
Aylardan Ocak.. günlerden 10..

Keşke mümkün olabilse de hastalığı geçse.. Ama biliyoruz ki olmayacak böyle bir şey..

Çok zor.. Yürek dağlayıcı..

Allah sabır versin.. Doğru ile yanlışı ayıracak irade versin.. Sevgili Paşa ya da daha az acı versin..

Her şey gönlünüzce olsun..

Çok ama çok üzüldüm.. Tıkandım, yazamıyorum fazla bir şey.. Lütfen kusura bakmayın..:çok üzgünüm:
bütün dua ve temennileriniz icin cok tesekkür ediyorum. rabbim veriyor sabrini demekki. biz o durumda olsak pasa hicbirimizden vazgecemezdi. hicbirimize kiyamazdi.. peki biz bir hayvan kadar olamadikmi? yikarizda temizlerizde.. acidan inlemedikce, yasamaktan yemekten bizi görmekten bizimle olmaktan mutlu oldugu sürece bizim azametli gururlu pasamiz o

bütün dua ve temennileriniz icin cok tesekkür ediyorum. rabbim veriyor sabrini demekki. biz o durumda olsak pasa hicbirimizden vazgecemezdi. hicbirimize kiyamazdi.. peki biz bir hayvan kadar olamadikmi? yikarizda temizlerizde.. acidan inlemedikce, yasamaktan yemekten bizi görmekten bizimle olmaktan mutlu oldugu sürece bizim azametli gururlu pasamiz o

Bravo size!
Bin kere, milyon kere bravo!

Aslında bu konudaki bütün yazışmalara bir netlik de getirmiş oldunuz kanımca..

Meleğimiz "acıdan inlemedikçe" ............. evet, kıstas bu olmalı zaten..

Yüreğinizden öpüyorum sizi..

Paşa'ya kucak dolusu sevgiler..

Allah cümleten güç versin. Amin.

can dostunuz dediğiniz bir varlığı artık hayvan ya da duygusuz birşey olarak görmediğinize göre
şöyle düşünmek gerek anne babanız eşiniz kardeşiniz hasta olsa uyutun diyebilir miydiniz.
ben diyemezdim
köpeğim yok ama köpeği olanlar için vazgeçilmez olduklarını biliyorum.
ve sonuçta o da bir can ve ben hiç birşeye gücü yetmezken konuşamazken fikrini alamazken öldürün diyemezdim

can dostunuz dediğiniz bir varlığı artık hayvan ya da duygusuz birşey olarak görmediğinize göre
şöyle düşünmek gerek anne babanız eşiniz kardeşiniz hasta olsa uyutun diyebilir miydiniz.
ben diyemezdim
köpeğim yok ama köpeği olanlar için vazgeçilmez olduklarını biliyorum.
ve sonuçta o da bir can ve ben hiç birşeye gücü yetmezken konuşamazken fikrini alamazken öldürün diyemezdim

Köpeğiniz olmadığı halde böyle incelikli düşünebildiğiniz için teşekkür ediyorum.. a.s.

Ama ben çok kötü oldum, yeni görüyorum bu başlığı ve ağlamaktan alamıyorum kendimi, mayam kuzum 4 aralıkta kapadı gözlerini, daha çok yeni acım, gitmiyor gözümün önünden bakışları, hareketleri, masumluğu, kuzummmm annemmm bitanem, çok özledim yaa çok...
resimleri, videoları hep önümde ama...
of...
ben diyemezdim ki
nasıl denir ki öl diye
ya az da olsa yaşama imkanı ola o zaman bu vicdan azabından nasıl kurtulur insan...
bu konu beni daha çook ağlatır...

Tüm yazılanları okudum ve şu an ağlıyorum. Başınız sağolsun... Hasta olan dostlarımızada geçmiş olsun diliyorum. Böyle saf sevgi dolu bir canı kaybetmenin, çok sevdiğimiz bir yakınımızı kaybetmekten hiç bir farkı yok bence, aynı acı...
Doğrumu bilmiyorum ama, ben uyutmaya karşıyım, hiç bir canlı ölümü istemeye programlanmamıştır, biz onlara gece gündüz bakarız, yeterki bir nefes daha alsınlar...
Çok üzüldüm okudukça. Tüm dostlarımıza Allah'tan sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler diliyorum...

Ama ben çok kötü oldum, yeni görüyorum bu başlığı ve ağlamaktan alamıyorum kendimi, mayam kuzum 4 aralıkta kapadı gözlerini, daha çok yeni acım, gitmiyor gözümün önünden bakışları, hareketleri, masumluğu, kuzummmm annemmm bitanem, çok özledim yaa çok...
resimleri, videoları hep önümde ama...
of...
ben diyemezdim ki
nasıl denir ki öl diye
ya az da olsa yaşama imkanı ola o zaman bu vicdan azabından nasıl kurtulur insan...
bu konu beni daha çook ağlatır...
Gerçekten de nasıl denir ki böyle bir şey..
Acınız çok yeni.. Eminim mutlu bir hayat sürmüştür Maya.. Gökyüzündeki yeri rahat olsun..
Size de sabır diliyorum.. a.s.senağlama
Tüm yazılanları okudum ve şu an ağlıyorum. Başınız sağolsun... Hasta olan dostlarımızada geçmiş olsun diliyorum. Böyle saf sevgi dolu bir canı kaybetmenin, çok sevdiğimiz bir yakınımızı kaybetmekten hiç bir farkı yok bence, aynı acı...
Doğrumu bilmiyorum ama, ben uyutmaya karşıyım, hiç bir canlı ölümü istemeye programlanmamıştır, biz onlara gece gündüz bakarız, yeterki bir nefes daha alsınlar...
Çok üzüldüm okudukça. Tüm dostlarımıza Allah'tan sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler diliyorum...
Dilekleriniz için teşekkürler..
Ancak kendi adıma bir itirafta bulunmalıyım..

Demişsiniz ya; bir yakınımızı kaybetmekten hiçbir farkı yok" diye.. Bana göre farklı.. Çünkü çok daha acı.. Çok daha ağır..

Nedeni de şu..

Bir insansa kaybedilen.. zamanla.. o ilk ölümle yanan ateş közlenmeye başladığında o insanın iyi yanlarını olduğu kadar, kötü ya da kötü demeyelim; sizi kıran, üzen yanlarını da hatırlıyorsunuz.. İnsan çünkü.. İyi yanı da var, kötü yanı da.. hırsı da.. hataları da...

Ama bu gariplerin bir tane bile kötü yanı yok.. Siz merkezli bir yaşamları var sadece.. Siz varsanız dünya var, yoksanız yok onlar için..

Ve onlar "yok" olduğunda devreye sokulacak bir savunma mekanizmanız da olmuyor maalesef..

Tek hatırladığınız onun o küçük dünyası ve kocaman ruhu..

İşte böyle.. :a015:

inanın okurken ağladım.:KK43:
:gitme:
çünkü benimde bir rottum var ve 7 yaşında arada bir arka ayakları tutmuyor çişini kaçırıyor. hasta ve çok duygusal. geceler yatak odasında yatmak için biz otururken gidip yerini alıyor yatağın arkasına saklanıyor kafasını iyice örtünnü altına sokuyor hera çık git odana yerine desekte gitmiyor. ki tüm komutları çok iyi bilir. bazen arka ayakları uyuyup uyanınca kalkamıyor hemen sürünerek kaçmaya çalışıyor. bir süre sonra düzeliyor. nasıl canım yanıyor öyle görmekten. benim 2 tane daha köpeğim var diğer ikisi henüz genç 3 ve 4 yaşında onlar oyun oynarken onları izlemesi eve misafir gelince sesizce bir köşede oturuşu Allah korusun ileride paşa gibi olsa bile kıyılır mı hiç. asla.. altını bağları yıkarım temizlerim ama asla öldüremem...:eek:lmaz:

paşa yeni yaşına girdi mi? hala hayatınızdadır nişallah.

hayatıma ilk giren köpüşler daha önce hiç köpeğim olmadı hiç acısını çekmedim çekmekte nasip olmasın. hasta olmaları üzgün duruşları bile canımı yakıyor.

hasta dostlarınız en kısa zamanda iyileşirler inşallah. çok üzüldüm okurken hepsini.
bilmiyorum ama ben uyutulmasına izin veremezdim sanırım.
çocuğum gibi olmuş artık bir canın, bir nefesin son bulmasına göz göre göre katlanamazdım. Allah kimseyi böyle bir kararla başbaşa bırakmasın çok zordur.
ben küçükken vardı köpeğimiz. onun ölümü beni çok etkilemişti yine öyle birşey yaşayacağım diye köpek sahibi olamıyorum.

inanın okurken ağladım.:KK43:
:gitme:
çünkü benimde bir rottum var ve 7 yaşında arada bir arka ayakları tutmuyor çişini kaçırıyor. hasta ve çok duygusal. geceler yatak odasında yatmak için biz otururken gidip yerini alıyor yatağın arkasına saklanıyor kafasını iyice örtünnü altına sokuyor hera çık git odana yerine desekte gitmiyor. ki tüm komutları çok iyi bilir. bazen arka ayakları uyuyup uyanınca kalkamıyor hemen sürünerek kaçmaya çalışıyor. bir süre sonra düzeliyor. nasıl canım yanıyor öyle görmekten. benim 2 tane daha köpeğim var diğer ikisi henüz genç 3 ve 4 yaşında onlar oyun oynarken onları izlemesi eve misafir gelince sesizce bir köşede oturuşu Allah korusun ileride paşa gibi olsa bile kıyılır mı hiç. asla.. altını bağları yıkarım temizlerim ama asla öldüremem...:eek:lmaz:

paşa yeni yaşına girdi mi? hala hayatınızdadır nişallah.

hayatıma ilk giren köpüşler daha önce hiç köpeğim olmadı hiç acısını çekmedim çekmekte nasip olmasın. hasta olmaları üzgün duruşları bile canımı yakıyor.

pasa 13 yasini doldurdu 14ündende bir hafta aldi. er-ca canim hera daha cok genc. pasanin yari yasinda. neden tutuluyor acaba ayaklari. iri cins köpeklerde bel problemleri daha cok oluyor galiba.. benim pasamda 2,5 yil önce basladi gitgide artti artti .. yetiskinler icin bezler var burada kilot gibi giydiriliyor. ona alistiriyoruz bu ara. fazla itiraz etmiyor..haklisiniz der gibi.. zaten hep bir tarafina kivrilip yatiyor.. kendimize kolayliklar ariyoruz.ve buluyoruz .yeterki insan istesin.. er-ca heranin rahatsizligi insallah gecicidir. resimlerini gördüm bittim ben.. yavrum benim allah sifasini versin..
buraya yazdigim icin cok mutluyum. hayvanlara bukadar duyarli arkadaslarla karsilasabilecegimi düsünmemistim.. tesekkürler kallisim.a.s.

carsamba günü gecirdigi kalp spazminin ardindan saat 16,20 de uyuttuk pasamizi..
güzel oglumuz yoldasimiz dostumuz melek oldu.. acilari bitti. bizde biraktigi aci kolay bitmeyecek unutulmayacak bebegimiz. ama onun acilari bitti..:çok üzgünüm:

Eklentiler

• $DSC00347.jpg
    $DSC00347.jpg
    13,1 KB · Görüntüleme: 103
carsamba günü gecirdigi kalp spazminin ardindan saat 16,20 de uyuttuk pasamizi..
güzel oglumuz yoldasimiz dostumuz melek oldu.. acilari bitti. bizde biraktigi aci kolay bitmeyecek unutulmayacak bebegimiz. ama onun acilari bitti..:çok üzgünüm:

mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben

çok üzüldüm :gitme:

cennetin de mutlu olsun, size de Allah sabırlar versin:teselli:

Allah sabır versin, dayanma gücü versin sevgili reyhan..

Göklerdeki melek Paşa'ya da selam olsun.. Artık acılarından uzakta..

X