Dostlarımla Sohbet Topiği

Hani derler ya;
İlk kafanda bitir diye.
Öyle olmuyor işte.
Gerçekten olmuyor.
Kafanda bitirsen bile, mantığın olmucağını söylese bile yüreğin buna izin vermiyor.
Gerçekten yapamıyorsun.
Yüreğin mutlaka ön plana geçiyor...
Yani bir ilişkiyi gerçekten bitirebilmek için sevdiğini yüreğinin derinlerine gömmen lazım.
Yüreğinin dayanıcak gücü kalmadığında, yüreğin artık onsuzluğu istediğinde bitiyor ancak.
Yoksa dünyanın en kötü adamı olsada vazgeçemiyorsun.
Kendini zorlaya zorlaya ayrıldığında ise çok acı çekiyorsun.
Kendine işkence ediyorsun..
Yani araya mutlaka biraz soğukluk girmeli yoksa olmuyor, olmuyor...

Leydim bugün rehber ögretmenimizin dersi vardi, felsefe dersine giriyor. O ilk sosyoloji okumus daha sonra pdr okumus ve su an dersanede rehber ögretmeni, ayni zamanda mantik, felsefe ve ilgili derslere giriyor. Tam anlamiyorum ama yüksegini pdr olarak tamamlamis sanirim. Sen de böyle düsünür müsün?

Annem de öyle düsünüyor, sakin ama sakin taviz verme diyor. Affetmem artik affedemem, ben aslan burcuyum ve istemesem de gereksiz gurur yaparim herseye o yüzden affedebilecegimi sanmiyorum.
Su an o kadar sinirliyim ki, 26sinda kurultay icin Ankara'ya gidecekmis ve o kizda Ankara'da. Nerede kalacak cok merak ediyorum! Bunun faceine bakmamam gerekiyor artik ama dayanamiyorum. O da aptal gibi girme bir daha faceime diyecegine sifresini degistirsin... Seytan diyor gir faceine sil hesabini kalsin öyle!
Of neyse sizin de caninizi sIkmak istemiyorum.
Yalniz sunu anladim ayni eskiden oldugu gibi kimseyi sokmayacagim hayatima. Cok iliski meraklisi bir insan degilim zaten ne evlenmeyi ne cocuk dogurmayi düsünüyorum. Önce okuyup hayatimi kurtarmam lazim benim..

Okuduğum bi kitaptaki bu cümleyi çok sevmiştim

Pusulanın hep kuzeyi gösteren ibresi gibi, bir erkeğin suçlayıcı parmağı da daima, mutlaka bir kadını gösterir

Bence de çok doğru

Ah kesinlikle cok dogru! Nefret ediyorum toplumun bu zihniyetinden. Tabi sadece bizim toplumumuz icin gecerli degil bu. Cok modern sandigimiz Avrupa bile yeni yeni gelistiriyor kendini..

Kuzum istemeden olmustur diyecegim, bazen benimkinin de paylastiklari sadece ona görünüyordu ama öyle degil sizin durum belli. Ailesinden bile bu konuda cekinmeyen bir erkek nasil olur da amcasindan, dayisindan cekinir ki? Hem de bunu yapan bir erkek, bir erkegin dayisi, amcasi aksine gurur duyar bir kizla oldugu icin. Bilirsiniz böyle durumlarda kadin kötüyken erkek iyi olur. Bence sen ona bir faceleri kapatmayi teklif et, eger kabul etmezse demek ki face hayatinda önemli bir yer tutuyormus. Ben durduk yere sorun cikmasin diye facemi dondurmustum onunlayken, simdi actim ama pek ilgilenmedigim icin bakmiyorum. Gerci benim faceim kendi adima bile degil, hayatimda fazla bir yeri yok facein. Ayrica öyle bir durumu olsa sana söylemesi gerekirdi, böyle bir seyi niye saklasin ki.. Daha baska bir nedeni var sanki...

Bir sey diyim mi size kizmayin ama. Yasiniz kac bilmiyorum. Ben 20 yasindayim sizler de eger benim yaslarimdaysaniz ve birakin evlenmeyi ayaklarinizin üzerinde durmaya bile daha cok vaktiniz varsa niye zorluyorsunuz bu kötü giden iliskileri? Hayatimizin en güzel günlerindeyiz. Daha yasayacagimiz görecegimiz cok sey var. Eminim daha bir cogumuz evlenmeyi de düsünmüyor, daha okuyup hayatimizi kurtarmaliyiz degil mi? Inanin ben ne kadar üzülsem de hafifledigimi ve özgür oldugumu hissediyorum. Hadi iliskiniz güzel olsa, size mutluluk ve pozitif enerji verse neyse, sizi üzüyor ve olan enerjinizi bitiriyor. Eger iliskiniz gercekten kötü ve sizi üzüyorsa zorlamayin kizlar..
Bakin ben su sekilde teselli ediyorum kendimi;
Umarim yakinda üniversiteli olacagim, istedigim bölümde olacagim, cevrem arkadaslarim olacak, sacimi istedigim renge boyucam, piercingimi takcam, istedigim gibi giyincem, gezcem eglencem ve bunlara karisan aptal bir erkek olmayacak hayatimda. Kendimi korumak icin aklimi kullanacagim ve yeri geldiginde sadece annem karisacak. Elin erkeginin gereksiz triplerini cekecek dayanma gücü yok bende...

O kadar doğru söylemişsin ki çok haklısın,kafanda bitse kalbinde yüreğinde bitmiyor malesef.
Sonradan yaşanacak acılarıda düşününce katlanmaya çalışıyosun bir şekilde.
Birde bir kere sevmişsinya vazgeçemiyosun.Keşke karşındaki insan bunları anlayıp hakettiğimiz değeri verse bize.

Sende çok haklısın Slaniam hepiniz haklısınız her sözünüzde.
Evlilik şuan bana çok uzak 22 yaşındayım.
Olmuyosa ne diye zorluyoruz anlamıyorum,bir sevgi uğruna...
Hayallerimi hep onunla ilgili kurdum galiba en çokta onlara acıyorum yıkmak istemiyorum.
Ama bu gidişle ikimizinde tepesine yıkıcam o hayalleri onu istiyor.

Slania'm yükseği başka dalda yapma şansım var evet
Zaten ben her alanda şansımı deneyeceğim
Bu dönem bitsin ilk hedefim bölümlerarası yatay geçiş
Hem psikoloji için dilekçe vereceğim hem de pdr
Ve aynı zamanda yan dal başvurusu yapacağım
Bölümlerarası yatay geçiş olursa yan dal yapmama gerek kalmayacak
Ama kabul edilmezse yan dal mutlaka olur pdr ya da psikolojiden yan dal yapacağım
Yüksek lisansı da düşünüyorum mutlaka
Ömrümün sonuna kadar okuyacağım sanırım

Slania'm senin işin daha kolay çünkü sen aşık değilsin
Yani çok rahat bırakabilirsin senin dengin de değildi zaten
Hem senin önün de açık,dediğin gibi üniversite hayatı büyük bir şans olacak

Bu arada Slania'm sen çınarı götürdün mü?
Ben pazartesi günü dönüyorum klinik hafta sonları da açık eğer gidelim dersen yarın gidebiliriz
Yarın olmazsa adresi sana tarif ederim sen götürürsün
Benim ne zaman gelceğim belli olmaz sen bi an önce götür bi şey olmasın :/

cecennim.
sorunu hallettin mi bilmiyorum ama bende fikrimi söylemek istedim.
bu face zaten heilişkinin içine eden birşey olup çıktı.
bi ilişkiye başlarken kesinlikle kapatılması gerek bence facesin.
sende kapatmasını iste. zaten sana faceten daha fazla değer veriyorsa bu sözünü ikiletmeyecektir.
ama sana yaptım diye gösterip saklamasıda hiç hoş değil.
madem öyle yapma daha iyi. sanki sen onunla olduğunu bilmiyosun.
böyle böyle güven bitiyo işte.

Aynen Ceydacım güven bitiyor.Güvenin bittiği yerde de ilişki olmuyor zaten.
Bugün hiç konuşmadık.Söylicem artık ya kapatsın faceini yada benden uzak dursun.
Bıktım bu muhabbetten her ilişkide sorun oldu çıktı bu facebook.

ahhh kızlar konu ilişkiler olunca çok şey konuşulur
slania söylediklerinde haklısın önce kendi ayaklarımızın üstünde durmalıyız benim yaş oldu 23 üniversitenin biri bitti diğeri başladı bu da biticek e sonra lanet bi kpss var önümde türkiye şartlarında da ayakta durmak zor ya neyse bütün koşulları deniyoruz.
aşk garip bi duygu ben mesela 17-18 yaşındayken aşık olduğumu sanırdım da meğer onlar hoşlandıklarımmış
şimdi gülüyorum o hallerime
insanın hayat eşini anlayabileceği bi hissiyat içinde mutlaka vardır. bi lafıyla , hareketiyle , gülüşüyle , bakışıyla vs. hissettirir bunu size
umarım çok fazla kayıplar yaşamadan acılar çekmeden bu hayat eşinizi bulursunuz.

Hala çabalıyorsun şuna bak..
Facesini kapatsa yaptığını unutup devam ediceksin..
Çok yüz veriyoruz bu erkeklere çoook..
Hiç hak etmiyorlar.

Vay be..
Bir an geliyor.
Asla yapmıcağımız dediğimiz şeyleri bir insan uğruna nasılda yapıyoruz.
O asla kırılmaz gururumuz nasılda bir kenara itiliyor..
O dik duruşumuz, dik kafamız nasılda yüreğimizin gerisine düşüyor..
Adam gelse bizi sürüm sürüm süründürse, belki ilk kızıcaz edicez ama sonra kıyamıcaz.
Ayrıldıktan sonra hepimiz deriz ki; gelceğim, hayallerim daha önemli. Gururumu çok kırdı, Birdaha geri dönüşü olmaz. Çok soğudum, öyle oldu, böyle oldu vs vs.

Ama gerçekten sevdiysen ne gurur kalıyor ne mantık.
Özledikçe özlüyorsun.
Aradıkça arıyorsun.
Gel dese gidiceksin, neden çağırıyorsun demeden ona koşucaksın.

İnsna çok sevdiği birisini kaybedince gerçekten uzunca bir zaman hiç birşey ondan önemli olmuyor.
Yıllar geçse bile bir şarkı, bir film, bir bakış, bir koku nasılda hatırlatıyor onu.
Nasılda özlüyorsun..

İnsan yeterince sevmediyse çok çabuk unutur..
Ve bunun gururla alakası yoktur.
Sevmediysen biter.
Unutur gidersin.

Aşkta gerçekten ne mantık ne gurur olmuyor.
Bende öyle çok gururlu ayakları yapıyordum benimkinden önce.
Adam hayatıma bi girdi, giriş o giriş.
Bende ne o asilik ne o hırçınlık ne mantık nede gurur kalmadı.
Sadece yüreğim konuşur oldu.
Düşünüyorumda; ben onsuz ne yaparım?
Cidden..
Tamam, kabul.
Çok zor şeyler yaşadım fakat yüreğim onu öylesine seviyor ki; kıyamıyorum ona kızamıyorum..

Gerçek aşk ne olursa olsun herşeye rağmen savaşmaya değer.
Şimdi biz birbirimizin sevgilileri için öyle böyle konuşuyoruz fakat en iyi insnaın kendisi bilir sevdiğinin nasıl biri olduğunu..
Değip değmiceğini..

Gerçek Aşk; yıllar sonra onu hala için acıyarakta olsa gülümseyerek hatırlamaktır bence.
Özlemektir..

Bir adam gelir yıkılmayan bütün tabularını yıkar, gururunu kırar.
Sadece yüreğin konuşur..

Son düzenleme:
Ben ne kadar sevsem de affedilemez dediğim bir hata yapılmışsa bana ben affetmiyorum
Aştan ölsem de gururumu hiçe sayamıyorum
Bir de ne kadar acı çekersem çekeyim bunu kimseye özellikle bana acı çektirene belli etmiyorum
Acı çektiğimi görürse ya da asla affetmem dediğim şeylerde o kişiyi affedersem ona aynı şeyleri bir daha yapma şansı veririm diye düşünüyorum
Ben bir kere aşık oldum,her şeyiyle ruh eşimi bir kere buldum her şeyi yaşadım bir daha da asla aşık olamam
Ama onun bana yaptığı hatanın sonucu aşkımdan öldüğüm halde ayrılık oldu
Eğer affetseydim kendimi affedemezdim
Onun sevgisinden de kendin sevgimden de emindim ama affetmedim çok direndim kendime çok acı çektim
O yalvardıkça ben direndim hem kendime hem ona
Çünkü hiçbir şey asla eskisi gibi olmuyor o büyük hataların sonucunda tekrar birleşilince
Karşılıklı güven çok önemli benim için aşktan daha önemli
Güvenim sarsılınca benim için her şey biter bitti de zaten ...

Güven sarsılması ayrı birşey zaten.
Bak sende onu hala unutamıyorsun.
Ben bunu hissedebiliyorum.
Onun özlediğine adım gibi eminim.
Senin için hala çok özel.
Ve hala içinde ona karşı birşeyler var.
Benim bahsettiğim şey; ayrılınca 2 günde unutmak. Bu aşk değil, sevgi değil. Buna gurur demeleri bana saçma geliyor.
Ayrılana kadar o gururum diye öldüğün şey olmuyor.
Bunu demek istiyorum.
Ayrıldıktan sonra tabii ki hiç birşey eskisi gibi olmuyor.
Güvenemiyorsun.
Tekrar yapamıyorsun.
Ama özlemedende edemiyorsun.
Yüreğin vazgeçiyor mu?
Geçmiyor.

Ya benim bahsettiğim asıl şey;
Bazıları var ya.
İlişkisi 3.4 aylık oluyor ya da diyelim 1 sene 2 sene.
Aşkından ölüyorum diyolar, ediyolar.
Ama çok kolay ayrılıyolar.
Ve 2 gün sonra hatırlamıyorlar bile.
Birde şöyle diyorlar ' Gururum herşeyden önemli. Gururumdan böyleyim '
Yok böyle bir dünya, yok!
Gerçekten sevdiğinden ayrılırken yüreğin kana kana ayrılıyorsun.
Kendini zorlaya zorlaya ayrılıyorsun.
Hele birde ayrıldıktan sonra yok mu?
O çok fena işte.
Sevdiğine karşı ayakta güçlü durabilirsin ama gerçekten sevdiysen sabah yataktan gözlerin şiş, gözleirn kan çanağı gibi kalkarsın.
Yüreğin sıkışır, nefes alamazsın.
Bir çift gördü mü orayı terk etmek istersin.
Ya gerçekten seven 2 günde nasıl gülüp, eğlenebilir ki?
Aşkından öldüğünü söyleyenlerin 2 gün sonra başka sevgili buluyorlar.
Ve hep bahane ettikleri şey; O sevgimi haketmiyordu, Gururum herşeyden öte, öyle böyle.

Palavra!

Sen şu an onu affetmiyo olabilirsin ama deli gibi özlediğinde apaçık ortada.

Son düzenleme:

kesinlikle.
bu ilişki boyunca birçok şeyi affettim ben; ama aldatma hariç.
aldatma bambaşka bir olay bence.
aldatmanın gururla da alakası yok tamamen güvenle ilgili bir duygu.
düşünüyorum da ben affetsem o iğrençliği paronoyak olurum vallahi.
içime atmaktan zararı kendime dokunur.
o haltı yedi. şimdi her gün kapımda.
hiç abartmıyorum hergün bizim evin buralarda.
ama kapımda köpek olsa ne fayda?
o haltı yiyen herkes sonucuna katlanmalı.
nasılsa geçecek birgün.
iyi olucam diye birşey yok. iyi olmalıyım diye birşey var.
herşey affedilir, herşey hemde.
ama aldatmak asla!

Sevdigin insanla ilgili hayal kurman cok normal. Evlilik hayali, cocuk hayali, mutlu bir yuva hayali. Ama su da var; o senin bu hayallarine layik mi? Onunla bu hayalleri gerceklestirebilecek misin?

Hoca bahsettiginde aklima direk sen geldin, zaten aklindaymis sevindim.
Malesef eskisi gibi üniversite mezunlarina her kapi acik olmuyor. Bu zamanda ömrümüzün büyük bir cogunlugunu okuyarak gecirmek zorundayiz. Umarim senin icin en kolayi neyse o olur.

Evet Leydim haklisin sevmedim o yüzden biraz kolay oldu ama sevdigin insandan ayrilmanin ne demek oldugunu cok iyi biliyorum ben. Yasadim o kahrolasi aciyi ve ondan sonra gercekten sevemedim. Gecici olarak asik oldum, baglandim, alistim ama yok, onu sevdigim kadar kimseyi sevemedim...
Yani yasadim bu duyguyu. O yüzden su an yasadigimin kolay oldugunun farkindayim.. Iyiki de yasamisim, iyi tecrübe oldu benim icin. Böylece su an yasadigimin da cok ciddi olmadigini anladim.

Canim götürmedim. Hava hem cok soguk hem de ben hasta olmusum, bogazim aciyor, her yerim agriyor. Ben onu yagmur yagarsa havalar biraz ilidiginda götürürüm. Üsütmekten cok korkuyorum onu. Yagmurdan korurum ama soguktan kolay kolay koruyamam. Bu aralar havanin yagmursuz isinacagi da yok. Bi ara hava isindiginda götürürüm o adresini verdigin veterinere.

O hayat esimi bulamayacakmisim gibi bir his var icimde. Cok farkliyim ve asiyim ben. Benim bu anarsist ruhumu kaldirabilecek bir erkek bulabilir miyim bilmiyorum. Topluma cok ters bir insanim düsüncelerimle. Bir erkek ilk baslarda bana düsüncelerimde katilsa bile hayatima girince durum degisiyor. Dogal olarak beni kiskaniyor ve sahiplenmeye calisiyor. Ben de bu duruma katlanamiyorum. Hele ki konu giyimimse ve en ufak dekoltem bile kiskaniliyorsa-ki ben buna kiskanclik demiyorum- iste o zaman karsimdakine dalasim geliyor.

Yok ben bu feminist kafayla koca moca bulamam evde kalirim bu gidisle.

Ben de yasadim bunlari.. Öyle durumdaydim ki o ve yanindakiler bana kazik attigi halde ilk mesajinda kosa kosa giderdim. Hic bir sey olmamis gibi kaldigimiz yerden devam ederdim. Cünkü cok seviyordum ve cok özlemistim..
Ben bu ayrildigim kisiyi o kadar cok sevmedim. Sadece bir aliskanlik ve baglilik vardi ama huzursuzluk da eksik olmuyordu. Artik bitmesi gerektiginin farkindaydim, bitirmeye calisiyordum ama o istemiyordu. Bu sefer o istedi, bitirdik.
Su an eski sevdigim de simdi ayrildigim kisi de, hic biri umrumda degil. Eskisini cok sevdim, aradan yillar gecmesine ragmen hatirlayip gülümsedim, tek istegim onunla karsilasip "hic birakmayacakmiscasina sarilmak"ti. Ama onun hakkinda öyle bir sey duydum ki onu sevdigim, onu özledigim günlere lanet ettim. Su an karsima ciksa sarilmayi birak yerden aldigim bir tasla onun kafasini yarabilirim. Zaten imkansizdi iyice imkansizlasti beraber olmaniz...

Benim aska pek inancim yok artik. Hormonlarimizin yarattigi bizi cinsellige ve cocuk dogurmaya tesvik eden bir duygu ask. Sevginin yaninda bir hic gibi. Ama olmazsa da olmuyor tabi. Önce ask olmali, ciftler birbirine yaklasmali, birbirini tanimali, sonra o ask zamanla sevgiye dönüsmeli falan filan. Tabi bu anlatildigi kadar da kolay olmuyor. Bir sürü sorunla bogus, tartisma yasa, kiskancliklarla ugras, agla, yipran. Yok ben almiyim, elin erkegi yüzünden bu kadar üzülmek istemiyorum. Istemez ask mask...

Duygusuzlastim sanirim artik...

Valla ben size söylüyorum kızlar.
Biz hakikaten evlenemeyiz.
Evlenirsekte vay o kocanın haline.
Bizden çekeceği var.
İnsan gerçekten aşık olunca birdaha başkasına asla öyle bağlanamıyor.
Eğer bende benimkiyle ayrılırsam hayatımda bir daha bu duyguları asla yaşayamam.
Başkasına ona baktığım gibi yapamam..
Onunla yaşadıklarım çok farklı.
Onun yerini kimse alamaz.

Senin içinde böyle Lady içinde böyle Ceyda içinde böyle Cecenn içinde böyle.
Ne yaşatmış olurlarsa olsun birdaha öyle sevebiliceğimize inanmıyorum.
Birdaha birisini o kadar çok sevemeyiz kesinlikle.
İnsan Aşk'ı bir defa yaşar.

Ve emin ol canım sen duygusuzlaşmadın..
İnsan bir kere çok sevdikten sonra birdaha hiç birşey eskisi gibi olmuyor.
Hiç birşeye güveni, inancı kalmıyor..

He birde şunu belirteyim.
Böyle etrafında çok bilmişler vardır.
Ve sana derler ya; Yaşın genç ileride karşına daha iyileri çıkar. Sen sevdiğini sanıyorsun, ediyorsun bilmem ne.
Böyle çok bildiğini sanan, herşeye yorum yapanlardan nefret ederim!
Ya arkadaşım sen benim ne hissettiğimi ne yaşadığımı biliyor musun ki?
Sonuçta hayat bu.
Elbet karşıma biri çıkar.
Ama gerçekten aşık olunca birdaha başkasını öyle sevemiyorsun.
Ama millet yorum yapacak ya, bilmişlik taslıcak ya boş boş konuşuyor.
Hiç hoşlanmadığım birşeydir.

Çok doğru tamamen katılıyorum buna

Hala çabalıyorsun şuna bak..
Facesini kapatsa yaptığını unutup devam ediceksin..
Çok yüz veriyoruz bu erkeklere çoook..
Hiç hak etmiyorlar.

Yok canım ya çaba falan yok inan ki şuan umrumda bile değil.
Çabalamak istesem mesaj atardım arardım dünden beri bunların hiç birini yapmadım

Yaptığını unutup devam ediceksin demişsin ya kesinlikle unutmicam bu yaptığını beni aptal yerine koyuşunu.
Zaten unutamadıklarımla içim hep buruk.Sadece pişman olmasını görmek istiyorum.
Çok şeyler atlattık biz bu kadar basit bi sebebten bitsin istemiyorum sadece kafam çok karışık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…