Dostlarımızın Talepleri

E

eny

Ziyaretçi
Diyorlar ki;

1. Ailenizin tam üyesi olmak hakkımızdır. Sosyal ilişkilerimizde başarılı olabilmemiz için; övülmeli, sevilmeliyiz.

2. Doğru uyaranlara sahip olmalıyız. Yeni oyuncaklara, oyunlara ve deneyimlere gereksinimimiz var ve en önemlisi kendimizi mutlu duyumsayabilmemiz için yeni kokularla tanışmalıyız.

3. Düzenli olarak egzersiz yapmalıyız. Yapmazsak; hiperaktif, miskin yada şişman olabiliriz.

4. Neşeli bir yaşamımız olmalı. Bazen çok yaramaz olabiliriz, masum yaramazlıklarımızı davranış bozukluğu olarak algılamayın ve bizden her zaman için tahmin edilebilir davranış beklemeyin bizler robot değiliz, emir eri hiç değiliz.

5. Yaşam kalitemizin yüksek olması için sağlıklı kalmalıyız. Lütfen Veteriner Hekimimizle çok iyi arkadaş olun ve dost kalın.

6. İyi beslenmek en doğal hakkımız. Bizler bizim için neyin iyi olduğunu bilmeyiz, tıpkı bazı insanlar gibi. Seçiminize güveniriz.

7. Bizler reddedilmekten, itilip kakılmaktan hoşlanmayız, bizi aşağı görmeyin, refüze etmeyin. Çünkü gösterişli gurur duyacağınız köpekler, kediler olabilmemiz için önce size sonra kendimize güvenmeliyiz. Bizlerin iyi bir bekçi, bebek bakıcısı, avcı olmamızı istiyor ve bunu bizden bekliyorsanız; varlığımıza, yaşama haklarımıza saygı göstermelisiniz.

8. İyi bir eğitim almak hakkımızdır. Almazsak aramızda iyi bir ilişki gelişmeyeceği gibi kendimiz ve sizin için tehlikeli olabilecek şeyler ortaya çıkabilir.

9. Rehberliğiniz, yanlışlarımızı düzeltmeniz gereksinimiz ve hakkımız. İlişkimiz tamamen bizi anlamanız ve bize karşı merhametli davranmanız üzerine kurulmalıdır.

10. Sizler gibi onurlu yaşamak, zamanı gelince de onurlu bir şekilde ölme hakkımız olmalıdır.

Evet, dostlarımız 10 maddelik bir bildirge ile temel gereksinimlerini açıklamışlar; gerisini siz düşünün demişler.

alıntıdır...

"Bizler reddedilmekten, itilip kakılmaktan hoşlanmayız, bizi aşağı görmeyin, refüze etmeyin"
haddime mi düşmüş:) kedime ters bişe sölediğimde bile hemen bi pençe yiyorum sonra da gönlünü alana kadar yanıma gelmiyo,resmen sırtını dönüp oturuyo bi yerde :Roflol:

BİR KÖPEĞİN 10 RİCASI
1-Benim hayatım 10-15 yıl sürer. Senden ayrılığım bana acı verir. Beni almadan önce bunu düşün.
2- Bana, senin benden istediklerini anlayacağım bir süre ver.
3- Benim içimde sevgi duygusu uyandır ben bununla yaşarım.
4- Bana hiç bir zaman uzun süreli darılma ve cezalandırmak için bir yere kapatma.
Senin hayatında iş, eğlence ve arkadaşların var. Benim hayatımda ise sadece sen varsın.
5- Arada sırada benimle konuş. Sözlerini anlamasam bile bana yönelttiğin sesini anlarım.
6- Bana daima nasıl davranılması gerektiğini bil. Ben hiç bir zaman unutmam.
7- Beni dövmeden önce aslında dişlerimle kemiklerini un ufak edebileceğimi, ancak asla böyle bir yola başvurmayacağımı düşün.
8- Beni "isteksiz, tembel ve inatçı" diye azarlamadan önce düşün: Belki yediğim yemek dokunmuştur, belki güneşin altında uzun zaman kalmışımdır veya halim kalmamıştır.
9- Yaşlandığımda benimle ilgilen, bir gün sen de yaşlanacaksın.
10- Her zor anımda yanımda ol, "benim içim kaldırmaz" veya "ben görmeden olsun" deme, çünkü benim için her şey seninle birlikte daha kolay

biz onların herşeyi oluyoruz o yüzden alırken biraz daha dikkatli davranalım onları terkettiğimizde onlar herşeye veda ediyorlar...bu acımasızlığı kimsenin onlara yapmaya hakkı yok...sizi istemediklerinde dışladıklarını bir düşünün ne hissederdiniz...onlar ayrıca insanlardan daha fazla duyarlı ve hisli...

Gökkuşağı, inan şu yazıyı bile okuyunca tuhaf oluyorum. Benimde 2 yaşında golden köpeğim var inan her yapacağım işi ona göre ayarlıyorum.evde insandan farkı yok bizim için.bu sevgiyi içinde hayvan sevgisi olmayanlar anlayamazlar.Keşke herkes böyle olsaydı.

duygulandim..cok gercek bunlar ama ne yazik ki bazi insanlar bunu bir turlu anlayamiyor..kopegi aliyor, bikinca sokaga atiyor, sinirlenince kopegi incitiyor veya kopek alip onune yemek atmakla yeter diye dusunuyor..kopeklerde insan gibi sevgi istiyor..bazi insanlarda bunu farketmiyor..
Benimde iki tane kopegim var ve onlara herzaman vakit ayiriyorum aileden bir parcamiz onlarda..ama galiba biraz fazla simartiyoruz ama olsunn cok tatlilar :))))

sevgili yelizz köpekler hakkında açtığım konulara destek olduğun için teşekkürler...onlar bizim için çok önemli bunu sen iyi anlarsın...

gokkusagi evt cok iyi anliyorum... hayvan sevgisi olan anlar zaten..hayvan sevgisi olmayan sanirim pek anlamaz bizi..

10- Her zor anımda yanımda ol, "benim içim kaldırmaz" veya "ben görmeden olsun" deme, çünkü benim için her şey seninle birlikte daha kolay

Bunu okudum ve baya duygulandim..11 ay evel ilk kopegimizi yatirmak zorunda kalmistik kanser olmustu..cok uzulmustuk..nasil yapacam diyordum kendime..onu veterine goturup onu nasil olurken gorecem diyordum..karar vermistim en iyisi gormemek, kardesim sonra pisman olmayasin dedi..
bence hepimiz yaninda olalim dedi..
ve ailece gittik biricik kopeyimize igne saldi , hepimiz onu sevdik oksadik,bir kac saniye icinde oldu..ve bu yaziyi okuyunca son nefesine kadar yaninda durdugum icin cok mutluyum..gitmeseydim eminim ki cok pisman olacaktim.

Simdide iki tane kopegimiz var ikisi 10 aylik..ilk kopegimizi kaybedince ev bom bos idi yapamadik ve iki tane yavru kopege sicacik bir yuva verdik..ama ilk kopegim de herzaman aklimda onu cok ozluyorum..ve opuyorum xxxx

benim içim burkuldu onlar bize muhtaç sokağa nasıl atarlar anlamıyorum ki

yelizcim hayvan sevgisi olmasının dışında birde aynı evi paylaşmak çok farklı ya...ben köpek almadan öncede ölürdüm onlara ama kızımı alınca şimdi daha da iyi anlıyorum onların ne demek istediğini...herşeyi o kadar güzel anlatıyorlar ki bir bakışı bana yetiyor...kızım 3 yaşında daisy ismi...bir ara resmini koyacağım...

Bende hepinize katılıyorum arkadaşlar,hayvan sevgisi bambaşka birşey.Benimde terier bir köpeğim vardı,4 yıl önce adı şımarıktı ona sekiz ay baktım çok tatlı bebeyaz kıvırcık tüyleri vardı.Birgün kayboldu tüm aramalarımıza rağmen bulamadık.Şimdi nerede bir beyez terier görsem acaba omu diye bakıyorum,hep içim sızlıyor ne oldu öldümü kaldımı diye.

X