selam kızlar konu başlığını okuyunca dikkatimi çekti bnm 2 sene boyunca prolaktinim yükseliyor diye hep dostinex kullandım benim değerim 72ydi :) sizden çok çok fazla ve internetten bir tüp bebek uzmanıyla görüşmüştüm bana prolaktinin hormonun yükselmesinin sebebinin genelde troid bezleriyle alakalı olduğunu test yaptırmamı baktırmamı söylemişti hemen bir endokroloji uzmanına gittim ve gerçekten troidlerimin hiç çalışmadığını öğrendim bazen kadın doğumcular araştırmadan sadece o hormonu baskılamaya çalışıyor aklınızda olsun baktırmadıysanız test yaptırmanızı öneririm boşuna dosti,nex kullanmamış olursunuz ben troid hapımı kullandığımdan beri prolaktinim gayet normal...
Gecmiş olsn arkadadım nedir bu hap? Hyret ben hiç duymamışım bilmediğim bir bu kalmış merak ettim ...
merhaba bende dostinexle hamıle kalanlardanım. hemde kullanırken korunmadım ve hamileymişim meğer hamilelik oluştuktan sonra 2 yada 3 tane içmiş oldum yani. çok korktum önce ama doktoruma güvendim zararı olmayacağını söyledi . şuan 2. trimestera geçtim 3 buçuk aylığız bir kızım olacak Allah nasip ederse.ilk 3 ay kanamam olmadığı halde progestan kullandım sanırım bu bebeğin tutunması içindi. bu arada benımde prolaktınım 57ydi. Rabbim isteyen herkesi evlat sahibi yapsın kucağına almayı nasip etsin[/QUOTE
bende kullanırken hamile kalmıştım hatta 4 tanesini hamile olduğumu bilmeden içmiştim. bebeğimin 11 haftalıkken kalbi durdu. dostinexten dolayı düşük olsa daha erken düşerdi diye düşünüyorum. şimdi yine başladım ve bu kezde korunmayacağım. çünkü dostinexsiz olmuyor. belki 2. çocuk Allah kısmet ederse stres azalacağı için dostinexsiz olur ama şuan başka çarem yok. Allaha dua ediyorum ki hamile kalırsam tekrar aynı acıları yaşamayayım. Allah sağ salim bebeğini kucağına almayı nasip etsin. darısı inşallah isteyen herkese
merhaba kızlar benımde prolaktınım 49 doktor ilaç verdi dostineks ama 8 tablet ben bulamadım onu baulamadıgım içinde alıp kullanamadımm şuan yumurtlama donemım adet olunca tekrar gıdıp tahlil yaptırıp baktırıcam bu hormona.. 8 tablet kullananan varmı nasıl içilio ve illa adet zamanımı başlamamız lazım ..?yanı şuan gitsem doktora yınede ilaça başlatırmı vegöğüslerim çok kaşınıo sanki uç kısımda mınık mınık beyazlıklar var süt gelio gibi...
ben hamile kaldığım ay adetin 4. günü başladım. pazartesi ve perşembe akşamları tok olarak içtim. haftada iki kez alıyorsun. benimkide 8 tablet. şuan yumurtlama döneminse hapa başlama bence. yumurtlama döneminin öncesinde başlamalıydın. şuan başlarsanda bir zararı olmaz sanırım ama hapı diğer bu hapı bırakınca yine artabiliyor bu hormon.benim sana önerim diğer adet döneminde tekrar hormon testi yaptır. yüksekse hemen başla hapa. hapa adet döneminde başlayacağın için yumurtlama döneminde prolaktinin düşmüş olur muhtemelen ve bakarsın bebiş sana merhaba der. ama sana tavsiyem dostinex kullanırkken hamile kalacağım diyerek kullan hiç stres yapma. bir de göğsünle çok ilgili olma. :) mümkünse bakma, görmemiş gibi yap. şuan benim göğsümde hiç problem yok süt falan hiçbişey yok. hatta prolaktin düşmüştür demiştim ama yüksekmiş. relax ol. bu hapla hamile kalınabiliyor örnek ben ve arkadaş.
çok teşekkür ederım senın öneri ve tavsıyelerine uymaya karar verdım normalde yarın doktora gıtmeyı duşunuyrdum gitmeyecemmm adet olunca gıdıp butun herşeyı yaptırıcam kafamda tek bı soru kaldı dostineks kullanırken kımıleri gebe kalınması ıyı değil diyor 1 ay korunmak mı lazım?
dostinex kullanırken hamile kaldığım için 4 ayrı doktora sormuştum bunu 4üde bi sorun olmaz demişti. benim 11. haftada meleğimin kalbi durdu ama sebep ne bilinmez. olacağı varsa dostinex kullanmadanda olur. sonuçta bazen bebek düşsün diye söktürücü bitki çayları falan içiyorlar ama bebek düşmüyor. bencede şimdi kafanı karıştırma diğer adet döneminde yaptır. ancak eşinede keçi boynuzu kürü içir
selam kızlar ben tüp bebek yaptırıyorum. benimde süt hormonlarım tedavi öncesi 35 çıktı doktorum pazartesi- perşembe yarım tablet verdi sonra yumurta toplama işleminden sonra ohss olduğum için hormonlarım düzelsin diye dostinex i 8 adet her gün 1 tane iç dedi. içtim 6.günde ağır yan etkilerinden bıraktım. doktorumun kontrolunde. ancak gögüsüm ağrıyor şimdide. ağrı olan tarafta hafif uyuşma oluyor bu normalmi ? tüp bebek tedavisi yüzünden çok yıprandımartık çok korkuyorum. bu tarz yan etkileri yaşayan varmı aranızda ???
cnm göğsünün sadece bir tarafında mı ağrı yoksa iki göğsünün de her tarafında eşit derecede mi?
sağ gögüsümün yan tarafı koltuk altının biraz aşağısı beze falanmı diye yokladım ama elime bişi gelmedi şükür. kas ağrısı gibi tuhaf bir ağrı birde ohss yüzünden batın bölgesibnde su var organlarımı yukarı itiyormuş. nefes sıkıntısından dolayıda gögüs altlarım ağrıyor buna normal dedi doktorumanlamadım gitti
cnm içini ferah tut sadece çok dua et kötü birşey olmaması için. bence kötü birşey değil ilaçın yaptığı bir etkidir. sonuçta eskiden olan bişiy değilmiş. inş bebişine en kısa zamanda hamiş kalırsın :)
haftalardır konuları okuyorum o kadar çok arkadaş varki bebeğine kavuşmak isteyen her biri için dua ediyorumçünkü çok zor beklemek. tedavilere gelince canım çok yandı ama değer :) işallah canım kim istiyorsa herkes kavuşsun işallahh çok teşekkür ederim :) içimi rahatlattın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?