Kızlar slm.. Ben Bursada yaşıyorum. O kadar moralsizim ki yazmaya bile halim yok. Şimdi size durumu özetlemeye çalışıcam bu kafayla nasıl olucaksa! Önceden de gittiğim senede bir rutin genel kontrollerimi yaptırdığım bir doktora gidiyorum Özel bir hastanede ve 18 haftalık hamileyim. İki çeşit doktor vardır bilen bilir. Bir tanesi size şefkat gösterir ve canınızı seve seve emanet edersiniz. Bir diğeri daha soğuktur içinize sinmez ama doktor değiştirmektense.. Deyip devam edersiniz benimki ikincisi. Çünkü maalesef odasından henüz mutlu ayrılamadım. Geçen hafta 4'lü tarama testi yapıldı ve sonuçlar şu şekilde: Tr.21 riski:1/1064 -- Yaş riski 1/941-- Tr.18 riski 1/10000 Doktorum bu sonuçlara göre riskin yüksek olduğunu ve 3bin tl gibi bir maliyeti olan yurt dışında yapılan testlerden yaptırmamı şiddetle tavsiye etti. Şuan odada konuşulanları yaz dese biriniz hepsi uğultu. Risk yüksek dediği kısım dışında. Fakat test sonucunda şu yazıyor.
Nöral tüp defekt için düzeltilmiş AFP MoM değeri (0,84) risksiz bölgede bulumaktadır.
Hesaplanan Tr 18 Riski için tespit edilmiş istatiksel bir risk tespit edilememiştir.
Sonuca rağmen o kadar yorucuyduki söyledikleri. Ne yapmam gerekiyo aklım durdu inanın.. Lütfen tarama testi sonucu böyle olan anneler ufakta olsa bilgi verebilirmisiniz.. Şimdiden teşekkürler..
Nöral tüp defekt için düzeltilmiş AFP MoM değeri (0,84) risksiz bölgede bulumaktadır.
Hesaplanan Tr 18 Riski için tespit edilmiş istatiksel bir risk tespit edilememiştir.
Sonuca rağmen o kadar yorucuyduki söyledikleri. Ne yapmam gerekiyo aklım durdu inanın.. Lütfen tarama testi sonucu böyle olan anneler ufakta olsa bilgi verebilirmisiniz.. Şimdiden teşekkürler..