• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doqum sonrası sımdıkı halınız

annelik dünyada hissettigin hiçbir duyguya benzemiyo bu bambaşka bişe bir tat o zaman anlarsın.yazdıklarımıza bakma sen diyetisyen kontrolunde hamileligini geçirsin ben uyamadım yediim hep.sezeryanda oluyo canım kesik olduğu için sonuçta 7 kat kesilio dikiliyo

arkadaslar ben hic hamilelik yasamadim yazdiklarinizida okuyinca dogrusu korkmaya basladim.Bide merak ettigim bisey var karinda uyusukluk demissiniz,sezeryanla dogum yaptiginiz icinmi yoksa normal dogum sonrasida oluyormu sebebi nedir?onumuzdeki yil bizde cocuk dusunuyoruzda ama bidaha dusunsek iyi olucak sanirim

evet yazılanlar senı korkutmasın bunlar ısın cılvesı dıyelım herseye degen bı duygu .uyusukluk sezeryanlılarda oluyor ama oda korkunc dııl sadece dıkısının oldugu bolge hem bu daha ıyı acı hıssetmıyorsun :)

52.200 ile hamile kaldım, 63.700 ile Doğum yaptım, 59 kg ım altına inemiyorum, çatlağım hiç olmadı ama selülit oldu, sanırım bu kadar iştahlı olmamız ortak bir sorun, bende birtürlü boğazıma hakim olamıyorum. hantallaştım, spor yapacak halim bile yok, Diet yapamıyorum çünkü Kızımı emziriyorum.
sezeryan dolayısıyla uyuşuk karnım, bu en az 6 ay sürermiş, 1 yılda sürebilirmiş. üşütmemek lazım , yoksa extra şişiyor.
kızlar nasıl kilo vereceğiz. kilo verenler nasıl başardı ?

Ben de 57 kiloydum, tüp bebek tedavisi yüzünden 60 oldum. 60 la hamile kaldım, 80 le doğuma girdim :))
Doğumdan çıktığımda 76 kiloydum, şimdi de 68 yim.

Ben de hala memnun değilim kendimden, emziremiyorum da, ondan rejime başladım, ama emzirebilseydim dünyanın tüm kilolarına razı olurdum onu da söyleyeyim....
Kızlar şunun şurasında belki 1 yıl daha kendinizden menun olmayacaksınız ama hayatta yapabileceğiniz en güzel şeyi yapıyorsunuz ....

Bir de ben kesinlikle bu kilolarıma göre birşey almıyorum, çünkü alışmayayım, ama bol bol fular, toka, ayakkabı vs. aldım...
Makyajsız hiç çıkmazdım, onu da yapmıyorum, parfüm de sürmüyorum, bebeğim benim kokumu alsın diye.
Bir de sürekli biberon yıkadığımdan ellerim korkunç durumda, eldivene alışamadım

AMA evin içinde öylesine mutluyum ki, ayrıca dışarı çıkarken de saçlarımı yeni tokalarımla topluyorum, takıyorum bir fular, Ece'yi de kangurusuna yerleştiriyorum, bol bol yürüyüş yapıyoruz, işte o zaman da kendimi dünyanın en güzel annesi olarak hissediyorum, havamdan yanımdan geçilmiyor...naniknanik

62 ile hamile kaldım 75 ile doğum yaptım şimdi 64 kiloyum fakat göbişim var sezeryandan dolayı o da zamanla iner inşallah.benimde inanılmaz tatlı canım çekiyo emziriyorum oğlumu onun için yiyeceklerden kısmıyorum fakat gaz sorunumuz olduğu için çoğu yiyecege ağzımı bile sürmüyoom.biraz daha sinirli de oldum sanırım ama annelik müthiş bi duygu herşeye deger.yavruma baktıkça çekilen acılar veya ağrılara deger diyorum.

nerden baslasam bılemıorum en nefret ettıgımden baslıyım
karnım yanı gobegım gıttı dıyebılırım ancak bazen oyle bır sısıyorkı 7 aylık gıbı:çok üzgünüm:
catlaklarım hala ıgrencccc ve karnımda uyusukluk hala var hamılelekte karnın bolgem cok kararmıstı hala gecmedı:1no2:
belımde agrılar var:1closedeyes:
sol kolum kızımı tasımaktan kas yabtı ve muthıs agrıo:bbo:
pantolonlarım oluyor ancak yanlardan lop lop etler fıskırıyorkafamçokkarıştı
54 le hamıle kaldım 74 le doguma gırdım suanda 60 kıloyumhihoyyyt
gozlerımın altında morluklar olustu :1shok:
saclarım cok dokuluyor kel kalabılırım :delphin:
kendımı eskıden daha gusel bulurdum sımdı ynalara bakmak ıcımden gelmıyorsengözlerimebaksanab
hamıleyken bukadar ıstahlı degıldım sımdı acaıp yemek ıstıyorum
tek gusel yanıı bu saydıklarımın ıcınde kızım ıcın olmeye bıle deqer sızde durumlar nsılhihoyyyt

herşey normal bence.hatta sen daha şanslısın çünkü göbeğin gitmiş.benimki aynen duruyo 3 ay oldu doğum yapalı.üstelik hiçbir kıyafetim olmuyo.hatta mağazalarda bile bulamıyorum çıldıracamm.ama kızımın bir gülüşü herşeyi bitiryorr.o herşeye değer..

bend e53 ile hamile kaldım 63 ile dogum aptım bebeklerime.. şimdii 53 e indim... göbegimde kendini topluyor yavaş yavaş.. sadec biras daha cıvık duruyo :)))... saç konsu bendede var tutaqm tutam geliyoo .. çok üzülüyorum... benim süütm daha gelmiyo kızlar gitti gidiyor gibi napcam bilmiyorum .. pek bıgazımaada bakamıyorum gerçii süütm olsun öyle çok istiyorumkii sizce ne yapamlıyım yesemd eiçsemde basen olmuyoo yanii ...1 dogum y6apmıştım önceden ama yinede bildiklerim pek işime yaramıyoo.. bu arada bu ay adet oldum... 3 ayımız biti oldum.. bu aydan sonra spiral taktırıcam inş.

moralinizi bozmayin arkadaslar.............kilo nedir ki saglik olsun.........

bende oglumu 6-7 ay kadar emzirdim bu bahsettiginiz duygularin daha fazlasini yasadim.....

ve oglum sutten kesilince ha bismillah diyim bi basladim 80den dustum 59a......

olmaz demeyin hepsi olur.......en onemlisi saglik,a.s. yavas yavas hepsi olur.........

oyle dıyosun ama arkadasım olmuyor kendimi begenmez oldum nefret eder oldum emzirme donemi hamilelikdende beter hamileyken canım hıc bırsy istemiyorduu aman allahım simdi bir iştah sormayın gıtsın kendımı frenledim biraz ama 1 gr gitmedi yapıstılar sanki olmuyor olmuyor herseyden sıkıldım bıktım hıcbırsey duzelmiyor kendıme bırsey yakıstıramıyorum insan icine bile girmek istemiyorummm hep aynı seyleride giymekden bıkdım tek tesellim kızım allah onun eksikliğini gostermesin cocuk sahıbı olmak dunyanın enguzel duygusuuu bide bu kiolr gitsee

Bende ağustosta sezeryanla doğurdum kızımı. 66kilo ile hamile kaldım 98e kadar çıktım. Hastanede çok yattım ve çok serum yedim. Toplan 32 kilo almışım ne yazıkki hepsi gitmedi. Doğumda 12 kilo kaybettim. Hamilelik şimdi halen 20 kilo fazlam var gram veremedim şuanda da vermeyi düşünmüyorum çünki vermeye başlayınca süt azalıyor. En az 6ay düşünmüyorum çünki bebeğimin benim iyi beslenmeme ihtiyacı var süt olması için 6aydan sonra da emzircem ama ek besinlere başlıycam için süt çekilsede sorun değil. Vede anneyi emdikçede zayıflıyormuşsun. Benim saçlarım dökülmüyor. çünki protein ve kalsiyum açısından gayet iyi bir yemek listem var. Dünyanın en tatlı meyvesine sahip olmak kolay olmasa gerek ama unutmayın üzerinize yapışan her kilo günü gelince gidecek. Bütün kilolarıma rağmen kendimi dünyanın en güzel süt ağacı olarak görüyorum. öyleyimde çünki ben anneyimmmmm

oyle dıyosun ama arkadasım olmuyor kendimi begenmez oldum nefret eder oldum emzirme donemi hamilelikdende beter hamileyken canım hıc bırsy istemiyorduu aman allahım simdi bir iştah sormayın gıtsın kendımı frenledim biraz ama 1 gr gitmedi yapıstılar sanki olmuyor olmuyor herseyden sıkıldım bıktım hıcbırsey duzelmiyor kendıme bırsey yakıstıramıyorum insan icine bile girmek istemiyorummm hep aynı seyleride giymekden bıkdım tek tesellim kızım allah onun eksikliğini gostermesin cocuk sahıbı olmak dunyanın enguzel duygusuuu bide bu kiolr gitsee

deme oyle kendinide psikolojik olarak cokertme....ilk once eger kilo vermek istiyosan bunu kafana koycaksin,yani kilolarla savasicaksin,inatci olcaksin........

bende elbise almazdim kendime ihtiyacim oldugu halde almak istemezdim ki,daha bunun gibi neler neler cogu zaman aglardim bile.........

ilk once kendin inanacaksin basaricagina,yemek sana yenilmiycem diceksin,kilolarina ne kadar inatci,azimli tuttugunu koparan biri oldugunu gosterdinmi,korkuyolar ve yavas yavas gidiyolar emin ol......
ben bu kiloyu hayal bile edemezdim....ama tartida hergun biraz daha eksik rakam gordukce daha hizli spor yapmaya ve yemekle dahada inatlasmaya basladim......Çok üzgünüm çoook
sende basarirsin bi basla sonrasi corap sokugu gibi gelir...hihoyyyt
sen bile kendine sasarsin ve sonra cevrendekiler..:dilcikar:
zaten zamanla diyet modunada alisiyosun ve hic zorluk cekmiyosun.....miden kuculuyo suan yediginin belki ceyregini yedinmi patliycak gibi oluyosun....:kahve:
yani diyceem basarirsin,kendini inandir,kararli ol ve basla....hihoyyyt....en fazla 1 senede istedigin kiloda ve vucut olculerinde olacaksin....yaza seksi ve sahane bi kadin olarak girmek icin hadi biran once basla....:icecream:......tecrube konusuyo........basaricaksin biliyorum.....yerimseniben...benki basardim.........kendine iyi bak canim:1hug:

bende aynı ya şimdide 64 olmuşum yedikçe yiyesim geliyo gündüz rejim yapıyorum akşam olunca açlıktan geberiyorum eşim diyoki sen bu gidişle yuvarlanacaksın bak söylemedi uyarmadı deme diye ben uyar diyoum eşime çok yiyince diyede ama o diyen kadın gidiyo bide adamı azarlıyorum ne var yani içinmi gidiyo sende ye benimkadar yyediğim gözüne mi battı amma tatlı paran varmış diye sayıyorum yazık oda canım sen uyar diyosun diye söylüyorum yoksa ye aşkım sen süt veriyosun uykusuz kalıyosun yemen lazım diyo işte durumlar bendede böyle bide seherin dediği gibi cıvık bişe var ama o cıvık şeylee eşim oynamasına bayılıyo ay ne güzel yumuşacık diye ben fıttırıyorum.bazende bel çantanın markası ne diyoooooooooo yaaaaaaaaaaaaaaaaa gülme krizine giriyoruz o zamanda

bend e53 ile hamile kaldım 63 ile dogum aptım bebeklerime.. şimdii 53 e indim... göbegimde kendini topluyor yavaş yavaş.. sadec biras daha cıvık duruyo :)))... saç konsu bendede var tutaqm tutam geliyoo .. çok üzülüyorum... benim süütm daha gelmiyo kızlar gitti gidiyor gibi napcam bilmiyorum .. pek bıgazımaada bakamıyorum gerçii süütm olsun öyle çok istiyorumkii sizce ne yapamlıyım yesemd eiçsemde basen olmuyoo yanii ...1 dogum y6apmıştım önceden ama yinede bildiklerim pek işime yaramıyoo.. bu arada bu ay adet oldum... 3 ayımız biti oldum.. bu aydan sonra spiral taktırıcam inş.

yemekle içmekle alakalı değil aslında günde en az 2 lt su iç her emzirme sonrsı su iç 1.5lt şaşal al elinden düşürme ,,ılık su daha iiyi bak sütün çoıalacak demedi deme

ben 76 ile hamile kaldım 83 le doguma girdim dogumdan 1 hafta sonra 75 dim ama şimdi :( 80 oldum 1 hafta ekmek yemedim 3 kilo verdim sonra misaferim çok geldi hamur işi felan ucundan ucundan yerken 3 kiloyu geri aldım çok sinirim bozuluyo bende aynı sizler gibi mağzalara girmek istemiorum acil bi ihtiyacım varsa zar zor alıp çıkıorum hele bide bedenler uymayınca deli oluyorum eve gelince hemen rejime başlıyorum akşama dogru midem kazınıo rejimi ertesi güne bırakıyorum nolcek böle bilmiorum :(
hııı unutmadan kızlar gecen gün kk da alternatif tıp bölümünde sogan suyuyla zayıflandıgını duydum dr sordum süte zararı olurmu die oda hayır aksie sütü artttırır dedi 2 gündür içiyorum bakalım nolcek...

kızlar bilmem daha önce paylaştım mı sizinle şimdiki halimi ama tekrar yazıyım istedim :))
bende 52 ile hamile kaldım 75 ile doğuma gittim. doğumdan 6 gün sonra 57ye düştüm.maaesef bendeki kilolar ödemmiş. wcye gittikçe attım kiloları :))) şimdi ise 56 kiloyum. bi ara 55e düşmüştüm.buaralar çok yiyiroum 56 olmuşum.ama keşke 60a çıksam diyorum. bilmem aranızda bana katılan var mı? ben kilolu halimi çok sevmiştim yaaa ::(((
kızlar bu saç konusuyla iligili büyüklerimden duyduğumu size söyleyeyi. benimde öyle saçım tutam tutam geliyo. hatta saçımı toplamama rağmen muhakkak kocamın yemeğine 1 adet saç kılım denk geliyo...her seferinde yine mi deyip anyoya koşuyo ama napıyım.isteyerek olmuyo ve nedense buda hep kocama denk geliyo. büyüklerim eer bebeğin yüzüne gülerse o zaman saçın dökülmeye başlar. yüzüne gülmekten kasıt sanırım bebeklerin 40ından sonra oluyo.eskiler kendilerine böyle bi tabir kullanmış ama belliki bunun bi zamanı var...

Kızlar bende paylaşayım.
64 le hamile kaldım 74 le doğum yaptım ve şuan 60 kiloyum alacağıma veriyom ama şu sönmüş balon karnımı ne yapcam off

nasıl yapılıyo lohusa şerbeti ,,sen yapmadın mı dicen yoo annelerden de hiçbiirnin aklına gelmedi yapmak o telaşta :(

ya ben de 54 le kaldım hamile 64 düm doğuma giderken tabe bunun 3.404 ü kızımla gitti gerisi eşi meşi pisi derken evet 53 üm şimdi 3buçuk aylık kızım ohhh ne güzel görünüyo dimi ama cıvımış sarkan göbeğim var armut göbek gibi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kilo açısından şanslı da görünsem bu pantolandan fışkıran armudumu nasıl eritcem bilmiyorum
SİZ BİLİYOSANIZ SÖYLEYİN:((((
YANİ BÖLGESEL BENİM SORİUNUM

Back