• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doqum sonrası sımdıkı halınız

aysem_ayse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2007
238
3
96
40
İstanbul
nerden baslasam bılemıorum en nefret ettıgımden baslıyım
karnım yanı gobegım gıttı dıyebılırım ancak bazen oyle bır sısıyorkı 7 aylık gıbı:çok üzgünüm:
catlaklarım hala ıgrencccc ve karnımda uyusukluk hala var hamılelekte karnın bolgem cok kararmıstı hala gecmedı:1no2:
belımde agrılar var:1closedeyes:
sol kolum kızımı tasımaktan kas yabtı ve muthıs agrıo:bbo:
pantolonlarım oluyor ancak yanlardan lop lop etler fıskırıyorkafamçokkarıştı
54 le hamıle kaldım 74 le doguma gırdım suanda 60 kıloyumhihoyyyt
gozlerımın altında morluklar olustu :1shok:
saclarım cok dokuluyor kel kalabılırım :delphin:
kendımı eskıden daha gusel bulurdum sımdı ynalara bakmak ıcımden gelmıyorsengözlerimebaksanab
hamıleyken bukadar ıstahlı degıldım sımdı acaıp yemek ıstıyorum
tek gusel yanıı bu saydıklarımın ıcınde kızım ıcın olmeye bıle deqer sızde durumlar nsılhihoyyyt

ben sendende kötüyüm diyebilirim
göbeğim 3 aylık gibi duruyo,
tek kilo problemim yok.47 hamile kaldım 62 ile doğurdum şimdi 50 kiloyum
acayip halsiz ve bitkinim
banyodan banyoya saç tarıyorum çok dökülüyo
karnımdaki çatlaklar berbat hala sızlıyo
yüzümün solduğunu hissediyorum.bende senin gibi önceden kendimi çok beğenirdim şimdi ise asla

2007 agustosta dogum yaptım.. 53 kıloydum... 70le doguma gırdım... dogumdan sonra hızla kılo aldım.. ilk 9 ay 67kıloyum.. tam bır yıl sonra 59a ındım.. sadece belım kalınlastı..
tam eskıye döndum derken sanırım yıne aynı maraton baslıycak...
mrk etmeyın gececek.. kendımı eskısınden guzel buluyorum...
bu arada saclarım hala cok dokuluyor... bebısım 14 aylık oldu..

Son düzenleme:
güzel bir başlık olmuş arkadaşım teşekkürler. kendimizden de bahsetmemiz lazım.
ben 55.5 la hamile kaldım 63.5 la doğuma girdim. şimdi 54.5 kiloyum.
göbek biraz var. ama ben daha önce de göbekliydim zaten. eşim öncekiyle aynı diyor bana da öyle geliyor.
ameliyat yerim çok uyuşuk başkasına dokunuyormuşum gibi geliyor. ayrıca benim ameliyat kesiğim yamuk:)))hala fazla bastırdığımda içi acıyor.
saç dökülmesine gelince bunu çok kişiden duydum ama bende henüz böyle bir sorun yok.
kendimi çoooooooooooooooooooook güzel hissediyorum ve hiç bu kadar pozitif sabırlı olmamıştım. çünkü ben ANNEYİM VE ÇOK MUTLUYUM.

yaa hep zayıflar yazmıs dertlerini..ben öleyim o zaman bu kilolarla dert yanıyosunuz..
ben 17.5 kilo aldım dogumda..ve dogurur dogurmaz 15 kiloyu verdim..
ama hamilelikte yemiyodum bu kadar inanılmaz iştahım açıldı..
yedikce yiyesim geliyor..yedikce kendimden tiksiniyorum..
kıyafetlerimden nefret ediyorum..bu yuzden hicbiryere gitmek istemiyorum..
alısveris yapmak istemiyorum cunku kilo vermek istiyorum..
ama oglum emerek canımı çıkarıyo ve her seferinde rejimin kenarından dönüyorum.
Allahtan sacla ilgili bir problemim yok, benim hamilelikte tutam tutam dökülürdü ama şuanda iyi..
Düzelmek istiyorum artıkkkkkkk!!!!!

tüm bu bahsettikleriniz doğum sonrası gayet normal..
yapmanız gereken vitamin ve protein ağırlıklı beslenip mümkünde gün için yürüyüşler yapmak
yarındaki çizgi zamanal zaten kaybolacaktır..
annelerin doğum sonrası saç dökülme sorunları olur
ama ilk 6 aydan sonra saç kendini topralamaya başlarrr
yapmanız gereken bunalr normal kabuledip,kendinize özen göstermek...

bebeklerini sık sık emzirerek ve hamurişi-tatlı-kızartmalardan uzak durark bu dönemde de çok hızlı kilo verebilirsiniz.
anneler adet görmeye başladıktan sonra daha hızlı verir,işin sırrı doğru beslenme ve sık sık emzirme
bebeklerinizi arabalarına koyup gün içinde 1 saat yürüyüşler yapabilirsiniz mevsim daha uygunnn

bende ağustosta doğum yaptım bu 2 bebeğim benim 64 ile hamile kaldım 85 ile doğum yaptım ben baya aldım şuanda ise 74kiloyum verilecek kilolar daha var eski pantolonlarıma sığmıyorum daha iştahım çok açık dikkat etmiyorum fazla ilk doğumdan sonra dikkat etmiştim oğlum çok zayıftı o yüzden kızım maşşalah kilosu iyi o yüzden sorun etmiyorum kilolarımı kızım sağlıklı olsunda o yeter bana

göbegimdeki o çizgi ve yogun siyahlıgı gördukçe sinir oluyorum...göbegime hiç bakmak istemiyorum :(devamlı gizliyorum..hala şiş 3 aylık gibi...ve dokununca göbegime agrı oluo...5 kilo fazla var...20 kilo aldım toplam..ama 5 kilo kaldı...kıyafetlerim hiç olmuooo..almak istemiyorum..kilo vericem inş..ama esoftman giymektende sıkıldım...öyle işte...rejene alıcam bakalım..insallah toplar göbegimi çok kotu duruyor ..asla bikini giyemem böyle olursa....

öyle bi konuya değinmişsiniz tam benim can alıcı noktam:):bbo:
54 le hamile kaldım 79 la doğuma gittim şimdi 66 kiloyum .eski kıyafetlerimin hiç biri t-shirtlerim bile olmuyo :(-tatlicadiarzu- göbeğim 5 aylık gibi hiç bir yere gitmicem diye bağırıyor sanki:jeyyar:
karnımdaki çizgide duruyor hala rengi açıklaştı sadece.yeni kıyafet almaya gittim kendimden resmen tiksindim 38 bedendim 42 beden olmusum her yerimden et fırlıyormuş gibi geliyo.bunalıma girmemk için aynalara pek bakmıyorum içimdende ben zayıfım diyorum:bbo:
yemek konusuna gelince 15 gün önce az yiyeyimde zayıflayayım dedimki sütüm nerdeyse yok olacaktı kızım ac kalmasın diye tekrar yemeklere dönüş yaptım evet hamilelikte bu kadar benimde iştahım yoktu şimdi offffffcokacimcoook
ama inşallah düzelecek en azından kızım bi kendini toparlasın yemeyince sütümnde olmuyo:(
kendimi çok çirkin hissediyorum eşim bile beni sevmiyormuş gibi geliyo bazen-tatlicadiarzu-
bunların yanında en güzel olan dünyalar tatlısı meleğim iyki var.o na bişey olmasın ben 10 kilo daha almaya razıyım:asigim:

off kızlar hepimizin derdi aynı.
kilolar,çatlaklar,dökülen saçlar...-tatlicadiarzu-

bideee dünya güzellerimiz varr...olsun kızlar bu kadar takmayalım bence yavrularımızın :emir_bebek:canları sağolsun yeter..ben takmıyorum doğrusu..kaydirigubbakcemile4
bunların hepsiyle birlekte anne olduk kızlar ne kadar güzel..kaydirigubbakcemile5

1 ay önce 66 kiloydun sanırım bi kaç kilo zayıfladım banamı öle geliyo yoksaaaa:roflol::roflol:

nerden baslasam bılemıorum en nefret ettıgımden baslıyım
karnım yanı gobegım gıttı dıyebılırım ancak bazen oyle bır sısıyorkı 7 aylık gıbı:çok üzgünüm:
catlaklarım hala ıgrencccc ve karnımda uyusukluk hala var hamılelekte karnın bolgem cok kararmıstı hala gecmedı:1no2:
belımde agrılar var:1closedeyes:
sol kolum kızımı tasımaktan kas yabtı ve muthıs agrıo:bbo:
pantolonlarım oluyor ancak yanlardan lop lop etler fıskırıyorkafamçokkarıştı
54 le hamıle kaldım 74 le doguma gırdım suanda 60 kıloyumhihoyyyt
gozlerımın altında morluklar olustu
saclarım cok dokuluyor kel kalabılırım
kendımı eskıden daha gusel bulurdum sımdı ynalara bakmak ıcımden gelmıyorsengözlerimebaksanab
hamıleyken bukadar ıstahlı degıldım sımdı acaıp yemek ıstıyorum
tek gusel yanıı bu saydıklarımın ıcınde kızım ıcın olmeye bıle deqer sızde durumlar nsılhihoyyyt

canım benimde karnım hala uyuşuk 1 yıla kadar böyle oluyomuş ve en gıcık olduğum şey benimde karnım karardı ama sanki yavaş yavaş düzeliyo yeme konusuna gelirsek öğlen 12 ye kadar bişey yemek içimden gelmiyo ama sonra ha bire bişeyler yiyorum hamile kaldığımda 45 kiloydum 20 kilo almıştım hamileliğimde 3 ay oldu ve ben çoktan eski kiloma geri döndüm su anda yine 45 kiloyum hiç istemiyodum kilolarımın gitmesini ama gitti bide benimoğlum çok yaramazdı hep onla uğraşıyodum o yüzden gitti kilolarım sanırım ve ayrıca 2 ay yeni ameliyattan çıkmış gibi kanamam vardı artık tansiyonum düşüyodu ilaçla kesildi kanamam seninde dediğin gibi bebişlerimiz için her şeye değer umarım sende istediğin kilo ve güzelliğine yeniden kabuşursun tatlı elayı öpüyorummm

hanımlar birde şöyle düşünün:uhm:
tam 9 ay boyunca içinizde bir can yaratıyorsunuz sizin yediklerinizle büyüyor gelişiyor ve 9 ay sonra dünyaya merhaba diyorr:emir_bebek:
o içinizde büyürken karnınız bedeniniz açılıyor genişliyor çünkü onunda karnınızda yaşamını devam ettirmesi için yere yaşam alanına ve besine ihtiyacı var...
sonra o küçük bedeniyle hayatımıza katılıyor belki doğumdan sonra aynaya bakınca enkaz gibi hissdebiliriz kendimizi ama bu o sevdiginiz güzel bebeğin bıraktıkları
kilo vermek zor değil yeterki çok takıntı yapmayın:mymeka:
bol bol sıvı alarak yedikelrinizide biraz kontrol edip sık sık bebeğinizi emzirerek bunu kolayca başarabilirsiniz..:hooray:
ama bedeninizinde önce buna alışması lazım...
kendinize zaman verin ama gerçekçi zamanlar1 yıla kadar eski halinize dönebilirsiniz...:lepi:
et-sebze-baklagiller-meyve tüketerek saç-tırnak-cilt sağlıgınızı korursunuz..
yürümek bebeğinizle oynamak için bahaneler üretin spor işini böylece halledin..
sütü salgılayan o ağır tatlılar değil aslında psikolojinizdir..
su-yeşillikler-çorba-taze meyve suları tüketinnn
kaydirigubbakcemile

Son düzenleme:
aslında zamanla eski halimize döneceğimizi biliyoruz.ama zaman daha çabuk geçsin istiyoruz sanırım.allah hepimize sabır,sağlık ve bebeklerimizle birlikte mutluluk versin arkadaşlar.

sırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şeyoooooffffffff bende gobegimi gordukce sinir oluyom baska bi sorunum kalmadi kilo verdim bi sorun gobek cok igrenc duruyo ama tabi suda var biz yine dogum yaptigimiz icin oluyo bazi insanlarda dogum yapmadan bile catlak oluyo benim bi arkim var bacaklarindan tut her yeri catlak icinde arkimde kiloda yok kiz citipiti ama iste onu dogum yaptiktan sonra dusunemiyom harita gibi olur herhalde

Ayyyyneeenn katılıyorum
dogumdan 5 kılo hedıye olarak kaldı bana ..
catlak yok ama sıyahlık duuryor ustelık gobek delıgımın ıcıne kadar sıyahlık var ve cok ıgrencc görunuyor
gobek kat kat. uyuşukluk aynen
son gunlerde sac dokulmesı fena arttı, eskı kıyafetlerıme gıremıyorum yenı bırsey de almak ıstemıyorum verecem dıye..
esofman gıymekten sıkıldım kot pantolon gıymeeekk ıstıyorruuummm(ama yanlardan fazlalıklar sarkmadan)
ılk bebegımden sonra cabuk vermıstım kıloları ama sımdı o kadar cok iştahım acıldı kı nasıl verıcem acaba???????????????

ay sormayın ya 60 dım doğumdan hemen sonra şimdi 63 öldum anam öküz gibi yiyorum tutamıyorum öglen az yiyorum rejim yapıyorum güya sütü sagdıktan sonra karnım nasıl acıkıyo anlatamam dayanıyorum kaşarlı tosta hep canım tost istiyo başka bişe istemiyo ya 45 den yukaerı çıkamazken şimdi 60 dan aşagı inemiyooooooooooooom.bugün biberiye çayına başladım acaip yağ yakıyo bide şu lahana kapsülünü sorcam dr.a sonuçta içinde güzel şeyler var yoksa ben tank a dönecem bu gidişle

arkadaslar ben hic hamilelik yasamadim yazdiklarinizida okuyinca dogrusu korkmaya basladim.Bide merak ettigim bisey var karinda uyusukluk demissiniz,sezeryanla dogum yaptiginiz icinmi yoksa normal dogum sonrasida oluyormu sebebi nedir?onumuzdeki yil bizde cocuk dusunuyoruzda ama bidaha dusunsek iyi olucak sanirim

arkadaslar ben hic hamilelik yasamadim yazdiklarinizida okuyinca dogrusu korkmaya basladim.Bide merak ettigim bisey var karinda uyusukluk demissiniz,sezeryanla dogum yaptiginiz icinmi yoksa normal dogum sonrasida oluyormu sebebi nedir?onumuzdeki yil bizde cocuk dusunuyoruzda ama bidaha dusunsek iyi olucak sanirim

canım sen yazılanlara bakmaa..anne olmak çok güzel..canından bi parça oluyo çok güzel...bunların hepsine değer...:1hug:uyuşukluk sanırım sezeryan doğumlarda oluyo...

Back